Uusimmat artikkelit
Väitös: Liha- ja maitotuotteiden laatu saattaa vaikuttaa muistisairauksiin – myös kananmunilla epäillään olevan merkitystä
Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa ei tullut esiin ristiriitaisuuksia nykyisten ravitsemussuositusten kanssa.
Naamat näkkärille! - Nyt tehdään itse näkkileipää ja viikunahilloa juustojen kaveriksi.
Hengaillaan semifinaalissa oltiin mm. Hollanissa, jonka kunniaksi maisteltiin juustoja ja niiden kaverina viikunahilloa kera näkkileivän.
”Jos käteen jää vain tappouhkauksia, onko siinä enää mitään järkeä”, kysyy Sarianna Särkijärvi ja vaihtaa ammattia
Voisi helposti kuvitella, että maitotilojen radikaali vähentyminen kertoo maidon kysynnän laskusta. Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa.
Helsingin Hakaniemen halli kuhisee nyt kovemmin kuin koko vuonna – yrittäjä: ”Olemme pyrkineet yli neljän tunnin yöuniin”
Joulusesonki houkuttelee kaupunkilaiset kauppahalliin vuosi toisensa jälkeen, eikä inflaatio ole yrittäjien mukaan juurikaan vaikuttanut asiakasmääriin. Vierailimme kolmen ruokakauppiaan tiskeillä.
Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti
Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.
Kana melkein ohitti suosiossa possun, maitoa juotiin yhä vähemmän, kasviksissa jyräsivät kestosuosikit: näin suomalaiset söivät vuonna 2021
Luonnonvarakeskuksen ennakkotiedot ravintotaseesta kertovat, kuinka paljon Suomessa kulutettiin erilaisia elintarvikkeita.
Mansikoista saattaa tulla talvisin vain hyvätuloisten herkku – tutkija arvioi, mitkä ruokatuotteet voivat olla tulevaisuudessa luksusta
Aalto-yliopiston vanhempi tutkija uskoo, että kahvin hinta ei ole nähnyt vielä kattoa. Satokaudet voivat määritellä tulevaisuudessa lautasmallia yhä tarkemmin.
Miten tuoda ranskalainen luola Äänekoskelle – pulmaa ratkotaan taas Aura-juustotehtaalla
Valion Äänekosken tehtaalle rakennetaan uutta juustojen kypsytyskellaria. Kellari valmistuu vuoden päästä kesällä ja sen sisällä jäljitellään Roquefortin kuuluisan kalkkikiviluolan olosuhteita.
Valio lähtee Venäjältä välittömästi – tuotemerkki näkyy venäläiskaupoissa niin kauan kuin pakkauksia riittää
Valion mukaan yhtiön toiminta Venäjällä on kaupan myötä jo loppunut.
Kauppalista ensimmäisiin yhteiskokkailuihin – hanki nämä ainekset ennen sunnuntaita
Tule mukaan laittamaan viikon arkisafkat kerralla.
Kokeile Raj Bharatin uppopaistettua intialaista tuorejuustoa – monikäyttöinen kumppani intialaisessa keittiössä
Tämä juusto sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.
Lämpimät voileivät kantarellimuhennoksella ja mehevällä olutmarinoidulla sipulilla – retroruokaa syksyn hämärtyviin iltoihin
Lämppärit sopivat hyvin iltateelle tai kevyeksi ateriaksi.
Camembertin synnyinsijoilla kevään maistaa juustossa – Ranskassa koronapandemia on lisännyt kotikokkausta ja samalla laatujuustojen menekkiä
Muutkin kuin ranskalaiset kulinaristit huomaavat, että keväällä juusto maistuu erilaiselta. Maitotilallisilla on syytä iloon koronakurjimuksen keskellä.
Tiesitkö, että juustoa voi jo valmistaa ilman lehmää? Geenitekniikat pienentäisivät ruoan ympäristökuormaa, mutta ihmisten epäluulo hidastaa niiden yleistymistä
Onko geenimuuntelu mörkö vai mahdollisuus?

Suomalaisbloggaajan hittipastasta tuli kansainvälinen Tiktok-sensaatio – USA:ssa fetajuusto loppu useista kaupoista
Arkiruoka oli hitti Suomessa vuonna 2019. Nyt siitä kirjoittaa myös New York Times.
Juustotarjotin jouluaterialla on nuori traditio Suomessa
Juustotarjotin on ylellinen tuulahdus Manner-Euroopasta.

Etsin koti-ikävääni tuttuja elintarvikkeita, mutta mitä suomalaista lopulta löysin venäläisestä lähikaupastani?
Arkea maailmalta: Väärennökset ja salakuljetetut elintarvikkeet ovat osa venäläistä kauppareissua, kirjoittaa Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku
Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.
Taio vanhentuvista juustonkannikoista herkkua – tee Strömsön ruukkujuustoa ja vähennä ruokahävikkiä
Luova kokki hyödyntää tähteet yksinkertaisella tavalla.

Ranskalainen herkuttelukulttuuri on kriisissä – viinit ja juustot happanevat tuottajien käsiin
Arkea maailmalta: Koronakriisi on vähentänyt etenkin samppanjan ja kuuluisan camembert-juuston kysyntää, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Prismat luopuivat juuston ostorajoituksista itärajalla: "Juustoa ei ole enää kyselty lavakaupalla"
Juuston hamstraus on hiipumassa Kaakkois-Suomessa.

Kiersimme itärajan kuolemanhiljaiset ja suljetut kaupat – sinnikäs yrittäjä odottaa asiakkaita yksinäinen poro kauppansa katolla: "Bisnes palaa"
Samalla itärajalle rakennetaan myös lisää liiketilaa.
Russian cheese smuggling continues despite border restrictions
Russian demand for Finnish cheese prompted a supermarket near the border to limit sales to 11 kg per household.
Juustodiilerit repivät liki 20 euron kilohintaa Oltermannista – paljastivat asiakasta esittäneelle toimittajalle, miten juusto kulkee Venäjän rajan yli
Yle haastatteli juustodiilereitä, jotka toimittavat juustoja Venäjälle. Yksi kertoi, että juustot kulkevat Suomesta Venäjälle rekoissa.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa
Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Prisma epäilee asiakkaita juuston diilauksesta Venäjälle – tulli ihmeissään: "Kysynnän täytyy olla kovaa"
Itärajan Prismoista kerrotaan, että juustodiilerit yrittävät ostaa jopa kuormalavoittain juustoja.
Gérard Depardieun Eurooppa – ranskalainen filmitähti kulinaarisella kiertomatkalla
Ranskalainen filmitähti makumatkalla Euroopassa.
Kolatun Juustolan lämpökeskus tuhoutui palossa Somerolla
Palon leviäminen juustolaan saatiin estettyä.

Ranskassa tuhansia tonneja juustoja menossa koronakriisin takia haaskuuseen – Suomessa ei tuotteita hävitetä ellei ole aivan pakko
Ranskassa juustojen myynti on vähentynyt jopa 60 prosenttia.
Valion tehdaslaajennus on harjakorkeudessa Lapinlahdella
Uusi kuluttajapakkaamo valmistuu loppuvuoden aikana.
Juustomestari Peter Dörigin kaipuu varpaanvälijuustoihin sai hänet avaamaan juustolan Suomeen
Rekkamies ja juustomestari Peter Dörig rantautui juustolaan.

Juustoa rakastanut isäntä oli aikansa ideapankki – sai koko kylän hurahtamaan emmentaliin ja sveitsiläiset juustomestarit muuttamaan Suomeen
Kartanot olivat aikansa ideariihiä. Niiden historiaa esitellään nyt Kouvolassa.
Herkkujuustolan Dörigeistä vuoden yrittäjiä
Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto meni tällä kertaa Sastamalan Mouhijärvelle.

Milk consumption drops, cheese on the rise
Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan
Asiantuntijan mukaan ilmastokeskustelu ei ole merkittävä syy maidon juomisen vähenemiseen.

Norja on kallis myös norjalaisille – entistä useampi suuntaa Ruotsin puolelle ostoksille
Rajakauppa Ruotsin ja Norjan välillä on ennätyslukemissa. Norjalaisten ostot ovat kasvaneet jo 1,6 miljardiin euroon.
Muhkeat papuquesadillat – yllättävän helppoa ja maukasta
Valmista vartissa.

Venäläisturisti ei törsää ravintoloihin Suomessa – syö ennemmin omia eväitään puistossa
Venäläismatkailijoiden määrä on nousussa heikosta ruplasta huolimatta.

Kuusamon Juusto jalostaa 40 miljoonaa litraa maitoa juustoiksi
Uusi pakkauslinja tukee Kuusamon Juuston kasvua. Yhtiö on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.

Tuhansien eurojen sakot uhkaavat kyläkauppiasta – kaupasta löytyi taas vanhentunutta lihaa ja juustoa
Kauppias kiistää, että myynnissä olisi helposti pilaantuvia tuotteita.

Sillankorvan Yrttijuustolle vientilupa Kiinaan – tuotanto voi moninkertaistua
Evijärveläiselle Sillankorvan Yrttijuustolle on myönnetty juustonvientilupa Kiinaan. Kiinan-vienti voi moninkertaistaa yrityksen tuotannon.
Juustoyrittäjä teki ison investoinnin Nelostien levähdysalueille Vehniälle – kahden jäätelökioskin avaaminen maksaa 100 000 euroa
Nelostien kahdelle levähdysalueelle Vehniällä ilmestyneet kaksi lehmä-konttia aloittavat kioskimyynnin tänään keskiviikkona.
Ilkeä työnantaja, perunat ym., meikkaamisesta sekä naisten kuororuikututtamisesta, jne.
Erikoinen luonne työnantajana voi kasvattaa heitä.

Torstai 2.5.2019 (radio)
Poliisi selvittää kansanedustaja Hussein al-Taeen kirjoituksia. Keskikaiden on hyvä keino vähentää liikenneonnettomuuksia. Musiikin ääniaallot vaikuttavat juuston kypsymiseen, sanovat sveitsiläiset.

Juustokellarissa soi musiikki – Hip hop teki juustosta tömäkkää, Mozart mietoa
Sveitsissä tutkittiin, vaikuttavatko ääniaallot kypsyvään juustoon ja onko musiikin eri lajeilla erilainen vaikutus.

Kuluttaja: Juuston hiilijalanjälki ei olekaan niin paha
Mitä enemmän juustoon käytetään maitoa, sitä suuremmat sen ilmastovaikutukset ovat.

Herätys: Ylen mittaus: Oppositio nousussa, hallitusryhmät laskussa, 5G tulee, mikä muuttuu, Kreikka vaalii tarkasti feta-juustoa
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Fetan valmistamista valvotaan Kreikassa tarkoin – Pienikin filunki ja muut EU-maat aloittavat fetan valmistuksen, juustomestari pelkää
Kreikan tunnetuimpiin brändeihin kuuluva fetajuusto on aitoa myös tavernoissa Ateenan turistikaupunginosassa Plakassa.

Keski-Suomeen yli 2,2 miljoonaa euroa maaseuturahoitusta
Viitasaarelaiselle Haka-Woodille myönnettiin yli puolen miljoonan euron investointituki sahalinjan parantamiseen.

Kuusamon Juusto investoi pakkauslinjastoon
Investointi maksaa 1,1 miljoonaa euroa ja se otetaan käyttöön elokuussa 2019.