Uusimmat artikkelit
Juustotarjotin jouluaterialla on nuori traditio Suomessa
Juustotarjotin on ylellinen tuulahdus Manner-Euroopasta.
Etsin koti-ikävääni tuttuja elintarvikkeita, mutta mitä suomalaista lopulta löysin venäläisestä lähikaupastani?
Arkea maailmalta: Väärennökset ja salakuljetetut elintarvikkeet ovat osa venäläistä kauppareissua, kirjoittaa Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.
Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku
Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.
Taio vanhentuvista juustonkannikoista herkkua – tee Strömsön ruukkujuustoa ja vähennä ruokahävikkiä
Luova kokki hyödyntää tähteet yksinkertaisella tavalla.
Ranskalainen herkuttelukulttuuri on kriisissä – viinit ja juustot happanevat tuottajien käsiin
Arkea maailmalta: Koronakriisi on vähentänyt etenkin samppanjan ja kuuluisan camembert-juuston kysyntää, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.
Prismat luopuivat juuston ostorajoituksista itärajalla: "Juustoa ei ole enää kyselty lavakaupalla"
Juuston hamstraus on hiipumassa Kaakkois-Suomessa.
Kiersimme itärajan kuolemanhiljaiset ja suljetut kaupat – sinnikäs yrittäjä odottaa asiakkaita yksinäinen poro kauppansa katolla: "Bisnes palaa"
Samalla itärajalle rakennetaan myös lisää liiketilaa.
Juustodiilerit repivät liki 20 euron kilohintaa Oltermannista – paljastivat asiakasta esittäneelle toimittajalle, miten juusto kulkee Venäjän rajan yli
Yle haastatteli juustodiilereitä, jotka toimittavat juustoja Venäjälle. Yksi kertoi, että juustot kulkevat Suomesta Venäjälle rekoissa.
Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa
Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.
Prisma epäilee asiakkaita juuston diilauksesta Venäjälle – tulli ihmeissään: "Kysynnän täytyy olla kovaa"
Itärajan Prismoista kerrotaan, että juustodiilerit yrittävät ostaa jopa kuormalavoittain juustoja.
Gérard Depardieun Eurooppa – ranskalainen filmitähti kulinaarisella kiertomatkalla
Ranskalainen filmitähti makumatkalla Euroopassa.
Kolatun Juustolan lämpökeskus tuhoutui palossa Somerolla
Palon leviäminen juustolaan saatiin estettyä.
Ranskassa tuhansia tonneja juustoja menossa koronakriisin takia haaskuuseen – Suomessa ei tuotteita hävitetä ellei ole aivan pakko
Ranskassa juustojen myynti on vähentynyt jopa 60 prosenttia.
Valion tehdaslaajennus on harjakorkeudessa Lapinlahdella
Uusi kuluttajapakkaamo valmistuu loppuvuoden aikana.
Juustomestari Peter Dörigin kaipuu varpaanvälijuustoihin sai hänet avaamaan juustolan Suomeen
Rekkamies ja juustomestari Peter Dörig rantautui juustolaan.
Juustoa rakastanut isäntä oli aikansa ideapankki – sai koko kylän hurahtamaan emmentaliin ja sveitsiläiset juustomestarit muuttamaan Suomeen
Kartanot olivat aikansa ideariihiä. Niiden historiaa esitellään nyt Kouvolassa.
Herkkujuustolan Dörigeistä vuoden yrittäjiä
Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto meni tällä kertaa Sastamalan Mouhijärvelle.
Milk consumption drops, cheese on the rise
Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.
Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan
Asiantuntijan mukaan ilmastokeskustelu ei ole merkittävä syy maidon juomisen vähenemiseen.
Norja on kallis myös norjalaisille – entistä useampi suuntaa Ruotsin puolelle ostoksille
Rajakauppa Ruotsin ja Norjan välillä on ennätyslukemissa. Norjalaisten ostot ovat kasvaneet jo 1,6 miljardiin euroon.
Muhkeat papuquesadillat – yllättävän helppoa ja maukasta
Valmista vartissa.
Venäläisturisti ei törsää ravintoloihin Suomessa – syö ennemmin omia eväitään puistossa
Venäläismatkailijoiden määrä on nousussa heikosta ruplasta huolimatta.
Kuusamon Juusto jalostaa 40 miljoonaa litraa maitoa juustoiksi
Uusi pakkauslinja tukee Kuusamon Juuston kasvua. Yhtiö on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.
Tuhansien eurojen sakot uhkaavat kyläkauppiasta – kaupasta löytyi taas vanhentunutta lihaa ja juustoa
Kauppias kiistää, että myynnissä olisi helposti pilaantuvia tuotteita.
Sillankorvan Yrttijuustolle vientilupa Kiinaan – tuotanto voi moninkertaistua
Evijärveläiselle Sillankorvan Yrttijuustolle on myönnetty juustonvientilupa Kiinaan. Kiinan-vienti voi moninkertaistaa yrityksen tuotannon.
Juustoyrittäjä teki ison investoinnin Nelostien levähdysalueille Vehniälle – kahden jäätelökioskin avaaminen maksaa 100 000 euroa
Nelostien kahdelle levähdysalueelle Vehniällä ilmestyneet kaksi lehmä-konttia aloittavat kioskimyynnin tänään keskiviikkona.
Ilkeä työnantaja, perunat ym., meikkaamisesta sekä naisten kuororuikututtamisesta, jne.
Erikoinen luonne työnantajana voi kasvattaa heitä.
Juustokellarissa soi musiikki – Hip hop teki juustosta tömäkkää, Mozart mietoa
Sveitsissä tutkittiin, vaikuttavatko ääniaallot kypsyvään juustoon ja onko musiikin eri lajeilla erilainen vaikutus.
Kuluttaja: Juuston hiilijalanjälki ei olekaan niin paha
Mitä enemmän juustoon käytetään maitoa, sitä suuremmat sen ilmastovaikutukset ovat.
Herätys: Ylen mittaus: Oppositio nousussa, hallitusryhmät laskussa, 5G tulee, mikä muuttuu, Kreikka vaalii tarkasti feta-juustoa
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.
Fetan valmistamista valvotaan Kreikassa tarkoin – Pienikin filunki ja muut EU-maat aloittavat fetan valmistuksen, juustomestari pelkää
Kreikan tunnetuimpiin brändeihin kuuluva fetajuusto on aitoa myös tavernoissa Ateenan turistikaupunginosassa Plakassa.
Keski-Suomeen yli 2,2 miljoonaa euroa maaseuturahoitusta
Viitasaarelaiselle Haka-Woodille myönnettiin yli puolen miljoonan euron investointituki sahalinjan parantamiseen.
Kuusamon Juusto investoi pakkauslinjastoon
Investointi maksaa 1,1 miljoonaa euroa ja se otetaan käyttöön elokuussa 2019.
Jos britit lähtevät EU:sta äkkirysäyksellä, maitomarkkinoilla koittaa uusjako – kuluttajalle voi koittaa juustojuhlat
Suomalaiset maidon- ja lihantuottajat joutuvat entistä kovempaan kilpailutilanteeseen, jos britit eroavat EU:sta äkkilähdöllä eli ilman erosopimusta.
Thursday's papers: Job-shedding fears, govt hype, gourmet shoplifters, Matti's gems
Concerns over a rash of job cuts, a minister plugs contentious government reforms, some shoplifters' cheesy choices and an Olympic hero's words of wisdom.
Meijeriopiskelijat tietävät, miten maito kannattaa jääkaapissa säilyttää – töitä riittää kaikille heti valmistumisen jälkeen
Vaikka maitotuotteille tehdään tarkat kemialliset analyysit, meijeristillä pitää olla hyvä makuaisti.
Toholammin juustola myyty puufirmalle
Aalto Haitek työllistää kymmenen henkilöä.
Juustotehtaalla valmistaudutaan jo jouluun
Joensuussa pakataan kaikki Valion juustolahjapakkaukset, mikä tarkoittaa kuukausien urakkaa.
Russians hungry for black-market Finnish food
Russian vendors still do a brisk business in Finnish foods, flouting an official embargo on EU products.
Herätys: Satoja uusia tuulivoimaloita suunnitteilla, Turkissa jännitetään opposition mahdollisuuksia ja paluuliikenne sujuu hyvässä kelissä
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.
Puhvelit käyvät hieronnassa ja suihkussa, hoitajat tuodaan Intiasta – Näin syntyy maailmankuulu italialainen mozzarella
Mozzarellan tuotanto on ampaissut huippulukemiin. Yle vieraili kuuluisaa Campanian mozzarellaa tuottavalla tilalla Italiassa.
Meksiko vastasi USA:lle: Tuontitulleja mm. sianlihalle ja juustoille
Meksiko vahvisti vastatoimensa Yhdysvaltojen asettamille teräksen ja alumiinin tuontitulleille.
HKScan recalls mislabelled chicken product
Packages of chicken labelled as kebab meat actually include cheese, which may cause an allergic reaction to some.
Kariniemi vetää lihaerän pois myynnistä – saattaa sisältää juustoa
Virheellisen tuotteen voi palauttaa ostomyymälään.
Buffettiruokaa roséviinin seuraksi
Mainiota tarjottavaa kevään ja kesän juhliin.
Kommentti: Kiitos Arki-Kari, sinä suomalaisen jalkapallon raejuusto, iltakävely ja tv-uutiset
Kuten suomalaiseen arkeen, myös Huuhkajien Kari Arkivuohon saattoi aina luottaa. Arki-Kari antoi juuri sen, mitä häneltä tarvitsi ja mitä hän lupasi. Tekeekö mikään lopulta onnellisemmaksi? kysyy Yle Urheilun Joonas Kuisma.
Nimikiista juustoleivän ja leipäjuuston välillä huvittaa juustolayrittäjää - ”Vaihdetaan nimi ruostuneeksi pizzaksi”
Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on myös perinteisellä suomalaisella juustoherkulla juustoleivällä, vai pitäisikö sanoa leipäjuustolla. Nimitys vaihtelee Suomessa juustoleivän ja leipäjuuston välillä murrealueen mukaan. Fanaattisimmillaan oikeasta nimestä kiistellään, jos nyt ei ihan vakavissaan, niin ainakin puolitosissaan.
Parmesaani- ja goudajuustojen EU-nimisuoja raivostuttaa Argentiinassa: "Nimet tulivat siirtolaisten mukana 150 vuotta sitten"
Valmistajat pelkäävät, että kuluttajat eivät tunnistaisi uudennimisiä juustoja.
Sunnuntai 26.11.2017 (radio)
Tulivuori purkautuu Balilla. Kaksi kuoli auto-onnettomuudessa. Joulukadut avautuvat. Kurja kohtelu juuston taustalla. Myrkyllinen levä leviää.
Parmesan-juuston maito tulee rääkätyistä lehmistä – Italian tuottajajärjestö myöntää ongelman
Maidontuottajien mielestä eläinten hyvinvoinnilla ei ole merkitystä juustojen laadulle.