Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juustolautanen, juustoja, keksejä, pähkinöitä ja joulukoriste

Väitös: Liha- ja maitotuotteiden laatu saattaa vaikuttaa muistisairauksiin – myös kananmunilla epäillään olevan merkitystä

Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa ei tullut esiin ristiriitaisuuksia nykyisten ravitsemussuositusten kanssa.

Viikunaa hillona ja palasina sekä juustoa taiteellisen näkkileivän päällä.

Naamat näkkärille! - Nyt tehdään itse näkkileipää ja viikunahilloa juustojen kaveriksi.

Hengaillaan semifinaalissa oltiin mm. Hollanissa, jonka kunniaksi maisteltiin juustoja ja niiden kaverina viikunahilloa kera näkkileivän.

Nainen katsoo suoraan kameraan ja pitää kättä kahden lehmän pään välissä.

”Jos käteen jää vain tappouhkauksia, onko siinä enää mitään järkeä”, kysyy Sarianna Särkijärvi ja vaihtaa ammattia

Voisi helposti kuvitella, että maitotilojen radikaali vähentyminen kertoo maidon kysynnän laskusta. Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Juustoliike Lentävän lehmän kauppias Laura Mauno poseeraa juustojen kanssa.

Helsingin Hakaniemen halli kuhisee nyt kovemmin kuin koko vuonna – yrittäjä: ”Olemme pyrkineet yli neljän tunnin yöuniin”

Joulusesonki houkuttelee kaupunkilaiset kauppahalliin vuosi toisensa jälkeen, eikä inflaatio ole yrittäjien mukaan juurikaan vaikuttanut asiakasmääriin. Vierailimme kolmen ruokakauppiaan tiskeillä.

Laatikoittain kermapurkkeja varastossa.

Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti

Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.

Kaupan kylmähylly, jossa kanapaketteja.

Kana melkein ohitti suosiossa possun, maitoa juotiin yhä vähemmän, kasviksissa jyräsivät kestosuosikit: näin suomalaiset söivät vuonna 2021

Luonnonvarakeskuksen ennakkotiedot ravintotaseesta kertovat, kuinka paljon Suomessa kulutettiin erilaisia elintarvikkeita.

Mansikoita muovirasiassa.

Mansikoista saattaa tulla talvisin vain hyvätuloisten herkku – tutkija arvioi, mitkä ruokatuotteet voivat olla tulevaisuudessa luksusta

Aalto-yliopiston vanhempi tutkija uskoo, että kahvin hinta ei ole nähnyt vielä kattoa. Satokaudet voivat määritellä tulevaisuudessa lautasmallia yhä tarkemmin.

Valion Äänekosken tehtaan johtaja Marko Palosaari

Miten tuoda ranskalainen luola Äänekoskelle – pulmaa ratkotaan taas Aura-juustotehtaalla

Valion Äänekosken tehtaalle rakennetaan uutta juustojen kypsytyskellaria. Kellari valmistuu vuoden päästä kesällä ja sen sisällä jäljitellään Roquefortin kuuluisan kalkkikiviluolan olosuhteita.

Ruskea-valkoinen lehmä katsoo kameraan.

Camembertin synnyinsijoilla kevään maistaa juustossa – Ranskassa koronapandemia on lisännyt kotikokkausta ja samalla laatujuustojen menekkiä

Muutkin kuin ranskalaiset kulinaristit huomaavat, että keväällä juusto maistuu erilaiselta. Maitotilallisilla on syytä iloon koronakurjimuksen keskellä.

feta juusto

Suomalaisbloggaajan hittipastasta tuli kansainvälinen Tiktok-sensaatio – USA:ssa fetajuusto loppu useista kaupoista

Arkiruoka oli hitti Suomessa vuonna 2019. Nyt siitä kirjoittaa myös New York Times.

Jouluinen juustolautanen

Juustotarjotin jouluaterialla on nuori traditio Suomessa

Juustotarjotin on ylellinen tuulahdus Manner-Euroopasta.

Kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen

Etsin koti-ikävääni tuttuja elintarvikkeita, mutta mitä suomalaista lopulta löysin venäläisestä lähikaupastani?

Arkea maailmalta: Väärennökset ja salakuljetetut elintarvikkeet ovat osa venäläistä kauppareissua, kirjoittaa Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Ollilan vanhaisäntä Heikki Ollila ja hänen tyttärensä Elina Töllinen tuvan pöydän ääressä.

Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku

Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.

Annastiina Heikkilä

Ranskalainen herkuttelukulttuuri on kriisissä – viinit ja juustot happanevat tuottajien käsiin

Arkea maailmalta: Koronakriisi on vähentänyt etenkin samppanjan ja kuuluisan camembert-juuston kysyntää, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Verkkopalvelussa oleva myynti-ilmoitus, jossa jääkaappi täynnä juustoa.

Russian cheese smuggling continues despite border restrictions

Russian demand for Finnish cheese prompted a supermarket near the border to limit sales to 11 kg per household.

Verkkopalvelussa oleva myynti-ilmoitus, jossa jääkaappi täynnä juustoa.

Juustodiilerit repivät liki 20 euron kilohintaa Oltermannista – paljastivat asiakasta esittäneelle toimittajalle, miten juusto kulkee Venäjän rajan yli

Yle haastatteli juustodiilereitä, jotka toimittavat juustoja Venäjälle. Yksi kertoi, että juustot kulkevat Suomesta Venäjälle rekoissa.

Animoitu kuva pilvien päällä keikkuvasta makkarasta.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Venäläisiä ostamassa juustoa kaupan kassalla.

Prisma epäilee asiakkaita juuston diilauksesta Venäjälle – tulli ihmeissään: "Kysynnän täytyy olla kovaa"

Itärajan Prismoista kerrotaan, että juustodiilerit yrittävät ostaa jopa kuormalavoittain juustoja.

Brandkårens tjocka vattenslang ligger på en klippa. Man ser att marken är våt intill slangen.

Kolatun Juustolan lämpökeskus tuhoutui palossa Somerolla

Palon leviäminen juustolaan saatiin estettyä.

Valion Lapinlahden tehdas.

Valion tehdaslaajennus on harjakorkeudessa Lapinlahdella

Uusi kuluttajapakkaamo valmistuu loppuvuoden aikana.

Juustomestari Peter Dörig pitää käsissään isoja juustokiekkoja.

Juustomestari Peter Dörigin kaipuu varpaanvälijuustoihin sai hänet avaamaan juustolan Suomeen

Rekkamies ja juustomestari Peter Dörig rantautui juustolaan.

Dörigin pariskunta.

Herkkujuustolan Dörigeistä vuoden yrittäjiä

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto meni tällä kertaa Sastamalan Mouhijärvelle.

Nainen marketin maitohyllyllä.

Milk consumption drops, cheese on the rise

Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Nainen marketin maitohyllyllä.

Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan

Asiantuntijan mukaan ilmastokeskustelu ei ole merkittävä syy maidon juomisen vähenemiseen.

Kauppakeskuksen kassoja

Norja on kallis myös norjalaisille – entistä useampi suuntaa Ruotsin puolelle ostoksille

Rajakauppa Ruotsin ja Norjan välillä on ennätyslukemissa. Norjalaisten ostot ovat kasvaneet jo 1,6 miljardiin euroon.

Hampurilaisannos

Venäläisturisti ei törsää ravintoloihin Suomessa – syö ennemmin omia eväitään puistossa

Venäläismatkailijoiden määrä on nousussa heikosta ruplasta huolimatta.

Herasäkkejä Kuusamon Juuston tehtaalla.

Kuusamon Juusto jalostaa 40 miljoonaa litraa maitoa juustoiksi

Uusi pakkauslinja tukee Kuusamon Juuston kasvua. Yhtiö on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.

Läheltä

Sillankorvan Yrttijuustolle vientilupa Kiinaan – tuotanto voi moninkertaistua

Evijärveläiselle Sillankorvan Yrttijuustolle on myönnetty juustonvientilupa Kiinaan. Kiinan-vienti voi moninkertaistaa yrityksen tuotannon.

Jäätelökioski Nelostiellä

Juustoyrittäjä teki ison investoinnin Nelostien levähdysalueille Vehniälle – kahden jäätelökioskin avaaminen maksaa 100 000 euroa

Nelostien kahdelle levähdysalueelle Vehniällä ilmestyneet kaksi lehmä-konttia aloittavat kioskimyynnin tänään keskiviikkona.

Hussein al-Taee

Torstai 2.5.2019 (radio)

Poliisi selvittää kansanedustaja Hussein al-Taeen kirjoituksia. Keskikaiden on hyvä keino vähentää liikenneonnettomuuksia. Musiikin ääniaallot vaikuttavat juuston kypsymiseen, sanovat sveitsiläiset.

Emmentaljuustoa

Juustokellarissa soi musiikki – Hip hop teki juustosta tömäkkää, Mozart mietoa

Sveitsissä tutkittiin, vaikuttavatko ääniaallot kypsyvään juustoon ja onko musiikin eri lajeilla erilainen vaikutus.

juusto ja juustohöylä

Kuluttaja: Juuston hiilijalanjälki ei olekaan niin paha

Mitä enemmän juustoon käytetään maitoa, sitä suuremmat sen ilmastovaikutukset ovat.

Antti Rinne ja SDP:n kansanedustajia

Herätys: Ylen mittaus: Oppositio nousussa, hallitusryhmät laskussa, 5G tulee, mikä muuttuu, Kreikka vaalii tarkasti feta-juustoa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Fetan tuottaja Kyriakos Kostarelos tarkkailee maidon pastörointia. Kostarelos valvoo huolella, mitä eläimet syövät ja miten maito kuljetetaan valmistamoon.

Fetan valmistamista valvotaan Kreikassa tarkoin – Pienikin filunki ja muut EU-maat aloittavat fetan valmistuksen, juustomestari pelkää

Kreikan tunnetuimpiin brändeihin kuuluva fetajuusto on aitoa myös tavernoissa Ateenan turistikaupunginosassa Plakassa.

Purkutyöt käynnissä.

Keski-Suomeen yli 2,2 miljoonaa euroa maaseuturahoitusta

Viitasaarelaiselle Haka-Woodille myönnettiin yli puolen miljoonan euron investointituki sahalinjan parantamiseen.

Kuusamon juuston tehtaan linjasto

Kuusamon Juusto investoi pakkauslinjastoon

Investointi maksaa 1,1 miljoonaa euroa ja se otetaan käyttöön elokuussa 2019.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle