Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ranskalainen herkuttelukulttuuri on kriisissä – viinit ja juustot happanevat tuottajien käsiin

Arkea maailmalta: Koronakriisi on vähentänyt etenkin samppanjan ja kuuluisan camembert-juuston kysyntää, kirjoittaa Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Juustodiilerit repivät liki 20 euron kilohintaa Oltermannista – paljastivat asiakasta esittäneelle toimittajalle, miten juusto kulkee Venäjän rajan yli

Yle haastatteli juustodiilereitä, jotka toimittavat juustoja Venäjälle. Yksi kertoi, että juustot kulkevat Suomesta Venäjälle rekoissa.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Prisma epäilee asiakkaita juuston diilauksesta Venäjälle – tulli ihmeissään: "Kysynnän täytyy olla kovaa"

Itärajan Prismoista kerrotaan, että juustodiilerit yrittävät ostaa jopa kuormalavoittain juustoja.

Kolatun Juustolan lämpökeskus tuhoutui palossa Somerolla

Palon leviäminen juustolaan saatiin estettyä.

Juustomestari Peter Dörigin kaipuu varpaanvälijuustoihin sai hänet avaamaan juustolan Suomeen

Rekkamies ja juustomestari Peter Dörig rantautui juustolaan.

Herkkujuustolan Dörigeistä vuoden yrittäjiä

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto meni tällä kertaa Sastamalan Mouhijärvelle.

Milk consumption drops, cheese on the rise

Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Norja on kallis myös norjalaisille – entistä useampi suuntaa Ruotsin puolelle ostoksille

Rajakauppa Ruotsin ja Norjan välillä on ennätyslukemissa. Norjalaisten ostot ovat kasvaneet jo 1,6 miljardiin euroon.

Venäläisturisti ei törsää ravintoloihin Suomessa – syö ennemmin omia eväitään puistossa

Venäläismatkailijoiden määrä on nousussa heikosta ruplasta huolimatta.

Kuusamon Juusto jalostaa 40 miljoonaa litraa maitoa juustoiksi

Uusi pakkauslinja tukee Kuusamon Juuston kasvua. Yhtiö on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.

Sillankorvan Yrttijuustolle vientilupa Kiinaan – tuotanto voi moninkertaistua

Evijärveläiselle Sillankorvan Yrttijuustolle on myönnetty juustonvientilupa Kiinaan. Kiinan-vienti voi moninkertaistaa yrityksen tuotannon.

Juustoyrittäjä teki ison investoinnin Nelostien levähdysalueille Vehniälle – kahden jäätelökioskin avaaminen maksaa 100 000 euroa

Nelostien kahdelle levähdysalueelle Vehniällä ilmestyneet kaksi lehmä-konttia aloittavat kioskimyynnin tänään keskiviikkona.

Juustokellarissa soi musiikki – Hip hop teki juustosta tömäkkää, Mozart mietoa

Sveitsissä tutkittiin, vaikuttavatko ääniaallot kypsyvään juustoon ja onko musiikin eri lajeilla erilainen vaikutus.

Kuluttaja: Juuston hiilijalanjälki ei olekaan niin paha

Mitä enemmän juustoon käytetään maitoa, sitä suuremmat sen ilmastovaikutukset ovat.

Herätys: Ylen mittaus: Oppositio nousussa, hallitusryhmät laskussa, 5G tulee, mikä muuttuu, Kreikka vaalii tarkasti feta-juustoa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Fetan valmistamista valvotaan Kreikassa tarkoin – Pienikin filunki ja muut EU-maat aloittavat fetan valmistuksen, juustomestari pelkää

Kreikan tunnetuimpiin brändeihin kuuluva fetajuusto on aitoa myös tavernoissa Ateenan turistikaupunginosassa Plakassa.

Keski-Suomeen yli 2,2 miljoonaa euroa maaseuturahoitusta

Viitasaarelaiselle Haka-Woodille myönnettiin yli puolen miljoonan euron investointituki sahalinjan parantamiseen.

Kuusamon Juusto investoi pakkauslinjastoon

Investointi maksaa 1,1 miljoonaa euroa ja se otetaan käyttöön elokuussa 2019.

Jos britit lähtevät EU:sta äkkirysäyksellä, maitomarkkinoilla koittaa uusjako – kuluttajalle voi koittaa juustojuhlat

Suomalaiset maidon- ja lihantuottajat joutuvat entistä kovempaan kilpailutilanteeseen, jos britit eroavat EU:sta äkkilähdöllä eli ilman erosopimusta.

Thursday's papers: Job-shedding fears, govt hype, gourmet shoplifters, Matti's gems

Concerns over a rash of job cuts, a minister plugs contentious government reforms, some shoplifters' cheesy choices and an Olympic hero's words of wisdom.

Meijeriopiskelijat tietävät, miten maito kannattaa jääkaapissa säilyttää – töitä riittää kaikille heti valmistumisen jälkeen

Vaikka maitotuotteille tehdään tarkat kemialliset analyysit, meijeristillä pitää olla hyvä makuaisti.

Toholammin juustola myyty puufirmalle

Aalto Haitek työllistää kymmenen henkilöä. 

Juustotehtaalla valmistaudutaan jo jouluun

Joensuussa pakataan kaikki Valion juustolahjapakkaukset, mikä tarkoittaa kuukausien urakkaa.

Russians hungry for black-market Finnish food

Russian vendors still do a brisk business in Finnish foods, flouting an official embargo on EU products.

Herätys: Satoja uusia tuulivoimaloita suunnitteilla, Turkissa jännitetään opposition mahdollisuuksia ja paluuliikenne sujuu hyvässä kelissä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Puhvelit käyvät hieronnassa ja suihkussa, hoitajat tuodaan Intiasta – Näin syntyy maailmankuulu italialainen mozzarella

Mozzarellan tuotanto on ampaissut huippulukemiin. Yle vieraili kuuluisaa Campanian mozzarellaa tuottavalla tilalla Italiassa.

Meksiko vastasi USA:lle: Tuontitulleja mm. sianlihalle ja juustoille

Meksiko vahvisti vastatoimensa Yhdysvaltojen asettamille teräksen ja alumiinin tuontitulleille.

HKScan recalls mislabelled chicken product

Packages of chicken labelled as kebab meat actually include cheese, which may cause an allergic reaction to some.

Kariniemi vetää lihaerän pois myynnistä – saattaa sisältää juustoa

Virheellisen tuotteen voi palauttaa ostomyymälään.

Buffettiruokaa roséviinin seuraksi

Mainiota tarjottavaa kevään ja kesän juhliin.

Kommentti: Kiitos Arki-Kari, sinä suomalaisen jalkapallon raejuusto, iltakävely ja tv-uutiset

Kuten suomalaiseen arkeen, myös Huuhkajien Kari Arkivuohon saattoi aina luottaa. Arki-Kari antoi juuri sen, mitä häneltä tarvitsi ja mitä hän lupasi. Tekeekö mikään lopulta onnellisemmaksi? kysyy Yle Urheilun Joonas Kuisma.

Nimikiista juustoleivän ja leipäjuuston välillä huvittaa juustolayrittäjää - ”Vaihdetaan nimi ruostuneeksi pizzaksi”

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on myös perinteisellä suomalaisella juustoherkulla juustoleivällä, vai pitäisikö sanoa leipäjuustolla. Nimitys vaihtelee Suomessa juustoleivän ja leipäjuuston välillä murrealueen mukaan. Fanaattisimmillaan oikeasta nimestä kiistellään, jos nyt ei ihan vakavissaan, niin ainakin puolitosissaan.

Sunnuntai 26.11.2017 (radio)

Tulivuori purkautuu Balilla. Kaksi kuoli auto-onnettomuudessa. Joulukadut avautuvat. Kurja kohtelu juuston taustalla. Myrkyllinen levä leviää.

Parmesan-juuston maito tulee rääkätyistä lehmistä – Italian tuottajajärjestö myöntää ongelman

Maidontuottajien mielestä eläinten hyvinvoinnilla ei ole merkitystä juustojen laadulle.

Venäjän tullin läpivalaisulaite havaitsi erikoisen muodon – autoon oli kätketty 146 kiloa suomalaista juustoa ja voita

Lappeenrannan Nuijamaan vastaisella Brusnitsnoen raja-asemalla tulli löysi venäläisestä autosta valtavan määrän kätkettyjä elintarvikkeita.

Juustoportti palaa valmistamaan Valion tuotteita, tuotantoon erikoisjuustoja ja luomua

Yhtiöt näkevät myös vientimahdollisuuksia. Aiempi yhteistyö katkesi vuoteen 2015 ja kiistaan maidon hinnoittelusta.

Vegaanin ei tarvitse olla enää guru keittiössä – valmisruokavalikoima kasvaa kohisten

Tiedot uusista vegaanisista tuotteista ja herkuista leviävät somessa kulovalkean tavoin.

Torstai 10.8.2017 (radio)

Veturinkuljettajat lakkoilevat ensi viikolla. Vaarallisia tasoristeyksiä poistetaan käytöstä. Uusi kouluvuosi alkaa. Suomesta salakuljetetaan juustoa Venäjälle. Lapissa tutkitaan vanhaa vankileiriä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle