Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työntekijä seisoo puisen lippuautomaatin vieressä pääsylippu kädessään.

Viiden euron pääsylippu Itämereen herättelee huomaamaan merten tilan – samalla suojellaan luontoa tulevia sukupolvia varten

Tänä kesänä jokainen voi ostaa pääsylipun Itämereen. Säätiö kerää lippujen myynnillä rahaa meren kunnon kohentamiseksi. Rahan lisäksi tarvitaan päätöksentekoa ja kestäviä kulutusvalintoja.

Kolmen Ristin kirkon alttari.

Alvar Aallon suunnitteleman kirkon kannatusyhdistys uhkaa kaatua luottamushenkilöiden puutteeseen

Imatran Kolmen ristin kirkon kannatusyhdistystä yritetään vielä elvyttää maaliskuun lopussa järjestettävässä jatkovuosikokouksessa.

Kolme Hope ry:n turkooseihin huppareihin pukeutunutta vapaaehtoista askartelee lahjatoivelappuja pöydän ääressä Hopen toimitiloissa Lappeenrannassa. Taustalla näkyy täysi hylly vaatteita.

Avustustyössä näkyy kasvava hätä: jouluapua hakevat nyt myös keskiluokkaiset perheet

Ruuan ja energian hintojen nousu on tuonut uusia ihmisiä avustustyön piiriin. Etenkin yhden aikuisen talouksissa on vaikeaa sopeutua koviin muutoksiin.

En mobiltelefon som använder sig av appen MobilePay.

Erilaisia avustuskeräyksiä on polkaistu nyt paljon pystyyn – lue, miten tunnistat keräyksen laillisuuden ja voit aloittaa sellaisen itsekin

Rahankeräys on luvanvaraista. Luvan myöntää Poliisihallitus, enintään 10 000 euron pienkeräyksissä poliisi.

Nenäpäivän koostekuva

Keräykset ja Yle

Yle tukee avustustyötä omalla ohjelmatoiminnallaan.

Yle Areena logo.

Epäilyttävät Movember-viikset kasvatetaan hyvään tarkoitukseen

Vuonna 2003 Australiasta leviämään lähtenyt Movember-kampanja haastaa miehet ympäri maailman kasvattamaan viiksiä marraskuun ajan. Viiksi-kampanjoinnin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta miesten syöpäriskeistä sekä kerätä rahaa syöpätutkimukseen. Movember-keräys on herättänyt myös epäilyjä, koska kerättyjen rahojen päätymistä luvattuun osoitteeseen ei ole pystytty seuraamaan tai täysin todentamaan.

Rahankeräystä Herran nimeen: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus.

Näin miljardi euroa jakautuu

Järjestöt ja yliopistojen säätiöt ovat keränneet vuosina 2006-2013 myönnetyillä rahankeräysluvilla lähes miljardi euroa. MOT poimi aineistosta suurimmat kerääjät.

MOT listasi suurimmat rahankerääjät vuosilta 2006–2013 poliisihallituksen rahankeräyslupien tiliitysaineistoista

Tässä suurimmat rahankerääjät

Mitkä yhteisöt ovat keränneet eniten rahaa?

Rahankeräyksen täysi vapaus loisi ongelmia

Rahankeräystä säätelevää lainsäädäntöä ollaan uudistamassa. Vastuullinen ministeri Päivi Räsänen ajaa pieniä lisävapauksia, mutta Mikael Jungner (sd.) lobbaa täydellistä remonttia: sen mukaan rahankeräysten luvanvaraisuus pitäisi poistaa kokonaan.

rahankeräyksillä miljardi euroa

Hengelliset yhdistykset keränneet satoja miljoonia

Erilaisten yhdistysten, säätiöiden ja yliopistojen rahankeräykset ovat tuottaneet lähes miljardi euroa seitsemän viime vuoden aikana. Tästä kolmanneksen, yli 300 miljoonaa, ovat saaneet uskonnolliset ja hengelliset yhdistykset.

Yle Areena logo.

Sata Kainuun lasta Tarvan vieraana

Liisa ja Pentti sekä sata muuta Kainuun lasta kokivat ainutlaatuisen elämyksen talvella 1961, kun Niilo Tarvajärvi ja Yleisradio kutsuivat heidät vieraakseen Helsinkiin.

Yle Areena logo.

Pikku Kakkosen puiston avajaiset

Jari Sirniö toimii uutisten lukijana. Hän esittelee uutisten lopuksi Pikku Kakkosen oman postilaatikon, Pikku Kakkosen postin.