Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suurikokoinen kuoro laulaa kadulla Säätytalon edessä.

RKP ja perussuomalaiset täysin eri mieltä kehitysyhteistyörahoista – professori: Leikkaukset tahraisivat Suomen mainetta

Kehitysyhteistyörahoja käytetään esimerkiksi naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistamiseen, koulutukseen ja ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Helsingin keskustassa Sofiankatu 4:ssä sijaitseva kiinteistö.

Ulkoministeriö teki KRP:lle tutkintapyynnön YK:n rahojen väärinkäytöstä – löysi puutteita myös muista Suomen rahoittamista YK-järjestöistä

Ulkoministeriö on tehnyt tutkintapyynnön Helsingissä toimineen YK-järjestön toimintaan liittyen. Ulkoministeriön mukaan Suomen varojen väärinkäyttöä ei ole voitu poissulkea.

Christoffer Strandberg ulkona villapaidassa kädet auki.

Vuoden positiivisin suomalainen on näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg – ”Aiemmin tällainen huomionosoitus olisi ollut taakka”

Christoffer Strandberg tunnetaan ainakin Masked Singer Suomesta, Putouksesta ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Hymyilevän hauskuuttajan rooli ei enää aiheuta paineita, mutta aiemmin on ollut toisin.

Oulun toripoliisi naisten päivänä.

Toripolliisikin pukeutui pinkkiin kaulaliinan Tyttöjen päivän kunniaksi Oulussa

Kansainvälistä Tyttöjen päivää vietetään myös muualla kaupungissa, muun muassa Tyttöjen talolla ja Valkeassa.

Kiinan suurlähettiläs nostaa peukkuja junan vieressä.

Kiinalla on uusi taktiikka Afrikassa: Lainoja annetaan anteeksi 17 maalle ja velkoja kuitataan tietulleilla

Kiina on Afrikan maiden suurin velkoja. Päästäkseen kiinni mantereen energia- ja mineraalivaroihin Kiina rahoittaa valtioiden teitä, rautateitä ja satamia massiivisilla lainoilla.

Toimittaja Pasi Toivonen istuu Kalasataman rannassa ja kasoo suoraan kameraan.

Ylen Afrikan-kirjeenvaihtaja: Itä-Afrikassa on edessä ehkä maailmanhistorian pahin nälkäkatastrofi

Itä-Afrikassa erityisesti Somalian, eteläisen Etiopian ja Pohjois-Kenian alueilla on humanitaarinen katastrofi, joka on seurausta pitkittyneestä kuivuudesta.

YK:n toimitilat Kööpenhaminan Marmormolenissa.

Suomessakin toimineesta YK-järjestöstä on tehty rikosilmoitus Tanskassa

YK-järjestö UNOPSista on tehty rikosilmoitus Tanskan poliisille. YK:n sisällä UNOPS on ollut tutkinnassa väärinkäytösepäilystä, jossa vaarannettiin kymmenien miljoonien dollarien sijoitukset.

Ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Titta Maja.

Skandaalin keskiöön joutunut Suomi pysäytti noin 70 miljoonan euron tuet YK-järjestöille – vaatii jokaisen järjestön tarkastusta ennen tuen jatkamista

Suomi on toistaiseksi keskeyttänyt maksatukset lukuisille YK-järjestöille Helsingin ohjelmatoimiston johtoa koskevan väärinkäytösepäilyn vuoksi. Ulkoministeriön arvion mukaan kyse on noin 60–70 miljoonan euron rahoituksesta loppuvuodelle.

Kuvakollaasi jossa etualalla Grete Faremo ja Vitaly Vanshelboim. Taustalla Helsingin senaatintori.

Ministeri sai houkuttelevan tarjouksen, ja Suomi lupasi 20 miljoonaa toimistolle, jonka suunnitelmat olivat epäselvät – nyt Suomi on keskellä YK-skandaalia

Suomi alkoi isännöidä uutta YK-toimistoa suurella innolla. Samaan aikaan Suomelta oli salattu käynnissä oleva sisäinen tutkinta toimiston hankkeista.

Jutta Urpilainen.

EU:n avustuksia ei katkaista Venäjää myötäileviltä mailta, sanoo komissaari Jutta Urpilainen – "En usko, että se on oikea tapa"

Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava Jutta Urpilainen toivoo, että mahdollisimman suuri joukko maita liittyisi Venäjän-vastaiseen liittoumaan. "Sen puolesta teemme joka päivä töitä", hän sanoo Ylen haastattelussa.

Patel-klaaniin kuuluvia ihmisiä savimajojensa pihalla.

Järjestöt: Ihmisiä on ammuttu ja pakotettu mailtaan kehityshankkeessa Ugandassa – Suomi on mukana hanketta tukevissa rahoituslaitoksissa

Afrikan kehityspankin ja Pohjoismaisen kehitysrahaston hankkeessa epäillään vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Suomi ei tue hanketta suoraan, mutta rahoittaa molempia laitoksia.

Nuori lapsi myymässä popcornia, odottamassa asiakkaita kadulla Kabulissa.

Kansainvälinen Punainen Risti Ylelle: Afganistan on luhistumisen partaalla – avustusjärjestöt yrittävät estää katastrofin

Afganistanin siirtyminen Taliban-hallinnon valtaan on romahdattunut maan talouden. Kansainvälinen punainen risti ICRC ja muut auttajat yrittävät nyt pelastaa afganistanilaiset nälänhädältä ja terveydenhuollon tuhoumiselta.

Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen ja Ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed.

Median kurjuuskuvasto on vanhanaikaista – Maailman Kuvalehden päätoimittaja: "Fokus on edelleen valkoisen ihmisen tunnereaktiossa"

Median kurjuuskuvastossa kuuluvat edelleen kolonialistiset kaiut: valkoiset pelastajat ja avun passiiviset saajat. Asetelman ongelmallisuudesta keskusteltiin Ylen Viimeisessä sanassa.

Keskellä vihertävää taustaa graafinen kuva kännykästä, jonka ruudulla siluetteina toisiaan kädestä pitävät tyttö ja poika.

Minne rahasi menevät, kun lahjoitat Nenäpäivään?

Näin Nenäpäivä jakaa summat yhteistyöjärjestöilleen.

Kello jossa siirretään viisari taaksepäin talviaikaan.

Lauantai 30.10.2021 (radio)

Korona-aika opetti varautumista. Sudanin kehitysapu lopetetaan. Rikkaiden maiden kokous alkoi. Tietokirjailijapalkinnot. Kesäaika päättyy. Sääennuste.

Två kvinnor sitter på en bänk i ett sjukhus med sina barn.

Puoluekanta näkyy selvästi suhtautumisessa kehitysyhteistyöhön – vähemmistö kannattaa pitkäaikaisen tuen nopeaa aloitusta Afganistanille

Suurin osa suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Silti moni kertoo suhtautumisensa muuttuneen kielteisemmäksi viime aikoina.

Viljelijä kuokkii kuivuuden kovettamaa riisipeltoa Chiang Maissa Thaimaassa.

"Tulvat, kuivuus ja heinäsirkat, ne kaikki ovat todellisuutta" – YK-johtaja kertoo Ylelle, mitä ilmastonmuutos tekee köyhien viljelijöiden elämälle

Koronakriisin vuoksi köyhien viljelijöiden on ollut pakko myydä työvälineitään pysyäkseen elossa, sanoo YK-järjestö IFAD:in johtaja Gilbert Houngbo Ylen haastattelussa.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Elias Ruutti ajaa laatikkopyörällä.

Perjantai 1.10.2021 (tv)

Väestönkasvu. Laatikkopyörä. Royal Salute. Sääennuste.

Finnoon sähkönjakeluasema Espoossa.

Finnwatch moittii jälleen Carunaa verosuunnittelusta: viime vuonna valtiolta jäi saamatta 10 miljoonaa

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna kiistää verojen välttelyn ja puolustaa tasevapaussääntöön perustuvaa menettelyään verkkoihin tekemillään investoinneilla. Finnwatch vaatii lainsäädäntöön muutoksia.

Talibankrigare promenerar vid huvudingången till Kabuls flygplats.

Ovatko talibanit lukutaitoisia, entä mistä löytyvät heidän ystävänsä? Ylen chatti täyttyi Afganistaniin liittyvistä kysymyksistä

Millaisena Talibanin hirmuhallinto jatkuu? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset Ylen verkkokeskustelusta.

Evakuoituja Tanskassa.

Ulkoministeriön erityisedustaja: Suomen evakuointioperaatio Afganistanista ei ole vielä päättynyt – jatkossa korostuu EU:n rooli

Ulkoministeriön erityisedustaja Pekka Kaihilahti toteaa Suomen evakuointioperaation olevan edelleen käynnissä. Evakuointien jatkotoimissa hän arvioi EU:n roolin kasvavan.

Sotkettuja julisteita naisista.

Naisten asema voi heiketä nopeasti Afganistanissa – YK:n johtaja Ylelle: Maa saattaa palata pimeälle keskiajalle

Naisten ja tyttöjen asema Afganistanissa Talibanin noustua valtaan huolestuttaa maailmalla. Kysyimme muun muassa presidentti Tarja Haloselta, YK:n tasa-arvojärjestön apulaispääjohtajalta ja dokumentaristilta, miten länsi voi auttaa Afganistaniin jääviä naisia.

Maan pohjoisista osista Talibania paenneita perheitä leiriytyneenä puistoon Kabulissa, Afganistanissa 14. elokuuta 2021

Suomi jäädytti Afganistanilta avun ja Pelastakaa Lapset painui maan alle – Unicef kertoo kuitenkin saaneensa Talibanilta pyynnön jatkaa toimintaansa

Afganistan on elänyt vuosikymmeniä kansainvälisen avun varassa. Vallanvaihdon jälkeen on epäselvää, milloin ja miten toiminta jatkuu.

Naisia ja lapsia istumassa maassa.

Tiistai 17.8.2021

Suomi keskeyttää kehitysyhteistyön Afganistanissa. Haitin maanjäristyksessä on yli 1400 uhria. Suomen talous on toipunut hyvin koronasta. Ars Fennica -palkintoa tavoittelee 5 ehdokasta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto

Ulkoministeri Haavisto kertoi EU:n Afganistan-kokouksen tuloksista

Aiemmin ainakin Suomi ja Saksa ilmoittivat jäädyttävänsä kehitysyhteistyön Afganistanin kanssa.

Palmuöljyn tuottamista varten kasvatettua palmumetsää Indonesiassa. Kuva on otettu vuonna 2013.

Finnwatch: Nesteelle palmuöljytislettä toimittavan malesialaisen yhtiön tuotannossa yhä ihmisoikeusongelmia

Tuore raportti on Finnwatchin mukaan poikkeuksellinen, koska haastatellut työntekijät ottivat itse yhteyttä järjestöön.

Jemeniläinen äiti pitää sylissään lastaan pakolaisleirillä Sanaan kaupungin ulkopuolella.

Koronakriisi sai Britannian leikkaamaan kehitysapua lähes kolmanneksen – vaikutukset tuntuvat miljoonien naisten elämässä

Britannian hallitus on aiheuttanut epätoivoa eri puolilla maailmaa, kun se päätti leikata jyrkästi kehitysavun määrää tältä vuodelta. Britannian maksamasta avusta häipyy neljä miljardia puntaa eli noin viisi miljardia euroa.

Kajaanin avantouimareiden Annakarin Välimäki nousemassa avannosta. Leila Vähärautio ui vielä avannossa.

YK:n tuore vertailu: Suomi on kestävässä kehityksessä maailman paras maa

Suomi on ensimmäistä kertaa ykkössijalla vuosittain tehtävässä kestävän kehityksen maavertailussa. Aiemminkin sijoitus on ollut kärkikolmikossa. Laajassa selvityksessä arvioidaan, miten valtiot edistävät kestävän kehityksen tavoitteita.

Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas istuu helikopterin peräluukun reunalla ilmalennon aikana.

Suomen pisin sota loppui tällä viikolla – Afganistanin operaatio maksoi satoja miljoonia, mutta mitä sillä saavutettiin?

Viimeisetkin Afganistanissa palvelleet suomalaissotilaat palasivat tiistaina takaisin Suomeen. Operaatio toteutti Suomen turvallisuuspoliittiset päämäärät, mutta pysyvää muutosta Afganistaniin se ei tuonut.

Taiwanilainen postivirkailija käsittelee kiinalaisia juaneita.

Remittances from Finland grow tenfold

Migrant workers in Finland are sending nearly ten times more money back home than 20 years ago, the Bank of Finland says.

Russel Bercasio

Rahalähetykset Suomesta ulkomaille ovat lähes kymmenkertaistuneet 2000-luvulla – Russel Bercasio, 28, lähettää yli puolet palkastaan Filippiineille

Siirtolaisten rahalähetykset muodostavat merkittävän rahavirran kehittyville maille. Ne muodostavat jopa kolme kertaa virallista kehitysapua suuremman summan. Koronaviruspandemian ennakoitiin laskevan rahalähetyksiä ennätyksellisellä tavalla, mutta niin ei tapahtunut.

SPR:n avustajia Pirkkalan lentokentällä toukokuussa 2015.

Kehitysyhteistyöjärjestöt pettyivät kehityspoliittisen selonteon epämääräisyyteen

Järjestöjen mukaan selonteossa ei esitetä minkäänlaista konkreettista suunnitelmaa kehitysyhteistyöosuuden nostamiseksi. Suomi on sitoutunut nostamaan osuuden 0,7 prosenttiin maan bruttokansantulosta vuoteen 2030 mennessä.

Pikkutyttöjä istuu luokassa.

Suomi tähyää uutta suhdetta Afrikkaan: auttajat ja avunsaajat ovat mennyttä aikaa, nyt tavoitellaan kauppaa ja kumppanuutta

Suomen uuden Afrikka-strategian keskiössä ovat kauppa ja poliittiset suhteet. Suomi haluaa tuplata kaupan vuoteen 2030 mennessä.

Mielenosoittajia kadulla Naypyidawissa.

Suomi pohtii jatketaanko kehitysyhteistyötä Myanmarin kanssa – EU:n valmistelemia pakotteita tuetaan

Myanmarissa kuolleiden mielenosoittajien määrä on kasvanut yli 200:n.

Nainen käyttää nordean nettipankki sovellusta.

Church raises funds to teach older people digital skills

This year's campaign draws attention to the drop in living standards many pensioners can expect when they retire.

Jani Mäkelä ja Ville Tavio

Perussuomalaiset vaihtoehtobudjetissaan: EU:n elvytyspaketti hylättävä ja kehitysapu puolitettava

Puolue vaatii vaihtoehtobudjetissaan kohtuutta ilmastopolitiikkaan.

Millä aikataululla henkilötunnusuudistus etenee?

Ylen aamu tänään: Henkilötunnuksen vaihtaminen on tapetilla – millä aikataululla henkilötunnuksen uudistaminen etenee? Katso lähetys tästä

Tänään vietetään Nenäpäivää. Miten korona on vaikuttanut lahjoitusintoon? Entä mitä pitäisi tehdä kehitysyhteistyörahoille?

Äiti opettaa poikaansa kotona

Ministry poll: One in five Finns sees development cooperation as unimportant

Most Finns still see development cooperation as important, but the number has dropped since last year's poll.

Äiti opettaa poikaansa kotona

Ulkoministeriön teettämä kysely: 20 prosenttia katsoo, että kehitysyhteistyö on melko vähämerkityksistä tai yhdentekevää

Selvä enemmistö suomalaisista on edelleen kuitenkin sitä mieltä, että kehitysyhteistyö on erittäin tai melko tärkeää.

Äiti ja lapsi Malawissa.

Malaria lisääntyy, lapsikuolleisuus kasvaa ja yhä useampi putoaa äärimmäiseen köyhyyteen – koronapandemia käänsi pitkään jatkuneen positiivisen kehityksen

Bill ja Melinda Gatesin säätiö selvitti koronakriisin vaikutusta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Namibian presidentti Hage Geingob.

Namibian mukaan entinen siirtomaaisäntä Saksa on valmis pyytämään anteeksi 1900-luvun alun kansanmurhaa

Saksalaisjoukkojen katsotaan surmanneen kymmeniä tuhansia alkuperäiskansojen jäseniä 1900-luvun alun konfliktissa.

Ilmakuvassa on suomalainen järvimaisema.

Suomella paljon petrattavaa kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa

Heikkoina kohtina ympäristö- ja ilmastoasiat, tasa-arvo ja muiden auttaminen. Silti Suomi on listalla kärkikastia.

Kuukautissiteitä ja tamponeja.

"Kuukautiset eivät jää tauolle pandemian ajaksi" – järjestö varoittaa koronan vaikutuksista tyttöjen ja naisten kuukautisterveyteen

Lastenoikeusjärjestö Plan International on tehnyt kyselyn terveysammattilaisilleen 30 maassa.

Ilmavoimien Hornet-hävittäjä nousee Pirkkalan lentokentältä.

Ylen kysely: tällaisella "kipupaketilla" suomalaiset lähtisivät pelastamaan taloutta – hävittäjät suosituin leikkauskohde

Suurin osa kyselyyn vastanneista tukisi valtiontaloutta mieluummin lainarahalla kuin leikkaamalla palveluista.

Jutta Urpilainen

EU-komissaari Urpilainen varoittaa koronaviruksen toisen aallon vyöryvän kehitysmaista Eurooppaan, jos kriisiä ei padota nopeasti

Komissaari Jutta Urpilaisen (sd.) mielestä EU:lla on moraalinen velvollisuus auttaa kehitysmaita ja se on hänen mukaansa myös unionin oma etu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle