Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Orienteringstävling, på bilden syns en station.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen suunnistusleiri kesällä Kuopiossa

Leiri järjestetään koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla ja sille odotetaan 1500 osallistujaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Hop-on hop-off -bussi keräsi suosiota Kuopion kesässä – liikennöi seuraavan kerran syyslomalla

Kesän suosituimmaksi pysäkiksi osoittautui hop-on hop-off -kulkuneuvojen risteyskohta, matkailukeskus Rauhalahti. Kiertoajelubussi palaa liikenteeseen seuraavan kerran syys- ja joululomien aikaan.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Bensowin säätiön päiväkotiremontin lahjussyytteet kaatuivat käräjillä – oikeuden mukaan säätiön hallituksen olisi pitänyt hoitaa tehtävänsä myös kesälomalla

Oikeus katsoi, ettei näyttöä lahjomisesta saatu. Oikeuden mukaan hallituksen ei olisi pitänyt jättää epäpätevää työntekijää huolehtimaan urakasta, kun muut lomailivat.

Kalajokis sanddyner i kvällsljus

Kalajoen matkailu teki kesällä matkailuennätyksen – maan neljänneksi eniten yöpymisiä

Kuluneena kesänä Kalajoella yöpyi heinäkuussa yli 100 000 matkailijaa, mikä tarkoittaa 22 prosentin kasvua edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

Läheltä

Työvoimapula on keskeinen ongelma Etelä-Savossa - kauppakamarin puheenjohtaja: "Asian ratkaisemiseksi tarvitaan nopeasti kansallisia toimenpiteitä"

Suomen kauppakamarien kyselyssä 75 prosenttia yrityksistä kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta. Myös Etelä-Savossa on valloilla hyvin konkreettinen ongelma.

Anni Saastamoinen. 21.4.2021.

Anni Saastamoinen: Me syysihmiset olemme vuodenaikojen aamuvirkkuja – suuren yleisön silmissä väärässä ja viallisia

Minulle lokakuu on kuukausista paras ja kaunein ja olen odottanut sitä siitä saakka, kun vuodenaika kallistui kevääseen, kirjoittaa Saastamoinen blogissaan.

Jalankulkijoita sateisessa Ruoholahdessa Helsingissä 21. elokuuta.

Lauantai 21.8.2021

Afganistanin tilanne. Koronarokotukset. Kesälomat. Rankkasade. Sääennuste.

Miisa Nuorgam katsoo kameraan vauva sylissään, taustalla näkyy lehtevien koivunoksien läpi jokimaisema.

Instagramissa Miisa Nuorgamista tuntui, että hänkin "vietti kesän väärin" – somepaineilta ei välty, mutta medialukutaito auttaa hallitsemaan niitä

Somevaikuttaja Miisa Nuorgam vietti onnistuneen kesän. Muiden kesänvieton seuraaminen sai hänet hetkeksi kyseenalaistamaan omat tekemisensä. Tutkijan mukaan some laittaa ihmiset vertailemaan ja aiheuttaa paineita, mutta niihin on olemassa lääke.

Maauimala.

Hellepäivät eivät tuoneet kävijäryntäystä Riihimäen maauimalaan

Riihimäen maauimalassa oli odotettua vähemmän kävijöitä tänä kesänä. Vielä kesäkuussa uimalan kävijämäärää rajoitettiin.

Frisbeegolfare och korg

Frisbeegolfin suosio yllätti Kempeleessä – nyt haaveissa on uusi yksityisen omistama, aiempaa monipuolisempi harrastusalue

Eri tasoisille harrastajille tarkoitettu frisbeegolfalue voisi toteutua, jos Kempeleen kunnalla on tarjota käyttöön maata riittävän keskeiseltä paikalta. Neuvottelut ovat jo käynnistyneet ja jatkuvat kesälomien jälkeen.

Ihmisiä lautalla Nauvossa matkalle Seilin saarelle.

Teemme juttua: Kerro meille tämän kesän parhaat ja pahimmat matkailukokemuksesi kotimaasta

Korona on kirittänyt kotimaan matkailun ennennäkemättömään suosioon. Vetääkö kotimaa vertoja ulkomaille vai ei? Pelaako palvelu? Kerro meille kokemuksistasi.

kaksi nuorta naista kaupan parkkipaikalla, pitkät hukset molemmilla, hymyilevät

Päijät-Hämeen synkkä koronatilanne huolestuttaa kansalaisia – katugallupissa toivotaan jopa tiukempia ravintolarajoituksia

Päijät-Hämeen koronaluvut sinkoutuivat juhannuksen jälkeen nopeaan nousuun. Maakunta on kiihtymisvaiheessa ja uusien rajoitustoimien käyttöönottamista on väläytelty. Mitä ihmiset ajattelevat koronatilanteesta ja ravintolarajoituksista?

Kuvassa näkyy kielto- ja varoitusmerkkejä sekä kulkuportti tehdasalueelle.

Stora Enso haluaa perua Veitsiluodon tehtaiden elokuun seisokin – työntekijöille tarjotaan bonusta lomien vaihtamisesta rahaan

Veitsiluodon tehtaiden pääluottamusmies Mikko Alamommon mukaan työntekijöiden kiinnostus lomien vaihtamiseen rahaksi ei ole ollut järin suurta.

Nainen kyykistyneenä lampaiden kanssa.

Yksi sadasta hakemuksesta tärppää – Mikä saa ihmiset hakeutumaan maksua vastaan lammaspaimeniksi askeettisiin oloihin?

Metsähallituksen paimenviikot ovat taas täydessä käynnissä. Punkaharjulle peruutuspaikan saanut paimen kertoo lampurin töiden olevan vastapainoa kaupunkilaisarjelle.

Käyttäjä säätää ilmalämpöpumpun lämpötilaa.

Ränkläätkö ilmalämpöpumppua päälle ja pois? Ei kannattaisi – näin laite viilentää asuntosi tehokkaimmin

Älä sammuta ilmalämpöpumppua kesälomareissun ajaksi, vinkkaa laitteita kauppaava ja huoltava Matthias Fried. Hänen mukaansa moni käyttää laitetta väärin, jolloin sen viilennysteho ei ole paras mahdollinen.

Päivystyksen lääkärit tarkkailevat potilasta

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä Hämeenlinnassa on joutunut ajoittain odottamaan tunteja

Ruuhkat päivystyksessä ovat johtuneet suurista asiakasmääristä, helteestä, koronan vaatimista turvatoimista, henkilökunnan kesälomakaudesta sekä tavallista hankalammista tapauksista.

Paimenlomalaiset istuvat lampaiden kuljetuslautassa vietyään katraan saareen. Perämeri on ryyni ja aurinko kajastaa.

Paimenloma on uusi tapa tutustua Lapin maaseutuun – Simossa lomalaiset viettivät rantalomaa 35 lampaan kanssa: "Todella terapeuttista"

Lapissa kokeillaan tänä kesänä uudenlaista paimenlomamuotoa: majoitus maaseudulla yhdistettynä mahdollisuuteen osallistua lampaiden tai lehmien hoitoon.

Jukka Havukainen, Mansikkaharjun Lomakeskus, kantaa puita ulkosaunaan

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa.

Postponed jab appointments causing congestion, slowing vaccine coverage

Vaccination centres report people are changing appointment times to suit their summer plans, especially in the Helsinki metropolitan area.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Nuorten palvelut siirtyvät loma-ajaksi Horisonttiin Vaasassa

Sähköiset yhteydenottolomakkeet toimivat normaalisti, mutta itse toiminta siirretään kesän ajaksi Klaarasta Horisonttiin.

Tuovilan uimarannalla lapset polskivat uimakoulussa uimavalvojan valvonnan alla.

Ulkona järjestettävät uimakoulut pitävät pintansa – Tuovilan uimarannalla kavereiden kanssa taito karttuu aivan huomaamatta

Folkhälsan järjestää uimakouluja ulkona pitkin Pohjanmaata. Edes kylmä sää ei estä lapsia tai opettajia menemästä veteen. Lämpöä pidettään yllä leikin avulla.

Patrik Laine golfkentällä.

Jääkiekkoilija Patrik Laine viettää kesälomaansa Pirkanmaalla golfin parissa – videolla NHL-tähden tuoreet kuulumiset

Patrik Laine tunnetaan innokkaana golfarina. Jääkiekkoilija ostikin toukokuussa osuuden nokialaisesta River Golf Oy:stä. Laine omistaa viisi prosenttia golfseuran osakekannasta.

Huvipuistolaite pyörii

Kesä alkanut lupaavasti koko perheen lomakohteissa – heinäkuulle toivotaan vilkkaita viikkoja

Huvipuisto Nokkakivessä sekä Puuhapuisto Veijarissa odotetaan kesän kävijämääristä lupaavia lukemia. Kesän säätilat vaikuttavat kuitenkin kävijämääriin merkittävästi.

Joulupukki Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä

Jouluun on enää puoli vuotta, iloitsee joulupukki – kesämatkailu vilkastuu juhannuksesta, rokotukset ja rajoitusten purku näkyy jo matkailijamäärissä

Matkailukesästä odotetaan hieman viime vuotta vilkkaampaa. Lapissa voittajia ovat mökkivuokraajat, sen sijaan ohjelmapalvelujen kysyntä on pientä. Talvesta odotetaan jo parempaa, mutta koronaa edeltävälle tasolle ei vielä päästä.

Työterveyspsykologi Mari Laari istuu Kerava-joen laiturilla.

Friends, flexibility and flowers: How to switch off this summer

After telecommuting from home or a holiday cottage, many people may find it hard to switch off for their summer break.

Lampailla on kissanpäivät Ärjänsaaressa.

Viikko ilman nykyajan mukavuuksia, näin elää lammaspaimen Ärjänsaaressa – katso miltä saaren lammaslaitumilla näyttää

Lammaspaimeneksi Kajaaniin, Oulujärven Ärjänsaareen haki tänä vuonna Metsähallituksen mukaan noin 800 hakijaa. Heistä arvottiin seitsemän onnekasta, jotka pääsevät viettämään viikon lammaspaimenena.

Työterveyspsykologi Mari Laari istuu Kerava-joen laiturilla.

Kun kesäloma alkaa, siirrä työstä muistuttavat tavarat kotona syrjään – työterveyspsykologi: loma on nyt monille normaaliakin tärkeämpi

Jos työpiste on korona-aikana siirtynyt kotiin tai mökille, lomamoodiin vaihtaminen voi työterveyspsykologi Mari Laarin mukaan olla aiempaa vaikeampaa. Jos vain mahdollista, loman lähestyessä olisi hyvä jäähdytellä eikä paahtaa minuuttiaikataululla.

Hämeenlinnalaiset teatterileiriläiset ja leirin vetäjät poseeraavat kissanaamioissa Verstas-teatterilla.

Teatterileiriläinen: "Tykkään esittämisestä, siksi tulin tänne"

Hämeenlinnan teatteri järjestää jo yhdeksättä kertaa lasten teatterileirejä. Tänä vuonna mukana on myös Kulttuurikeskus Arx. Parhaillaan teatterin harjoitussalin ovat vallanneet 10-12-vuotiaat Rooli- nimisen leirin osallistujat.

Alkon myymalöissä lisääntyy kesällä muun muassa roseviinien ja alkoholittomien juomien myynti.

Kesällä myynti kasvaa Pohjois-Karjalan Alkoissa muuta maata enemmän

Liperin Alkossa asiakasmäärän muutos on kesäkuukaisina suurin, lisäystä tulee 40 prosenttia.

En bärbar dator på ett bord. Bredvid datorn finns en bok och en kaffekopp. Bakom datorn vilar en katt på bordet.

Analyysi: Miksi 80-tuntisesta työviikosta nousi metakka? Työllä itsensä tappamisen ihannointi on ohi – yli 55 tunnin työviikko voi olla vakava terveysriski

Huawein tietoturvajohtaja Mika Lauhde heitti Kauppalehdessä ilmoille ajatuksen suomalaisten siirtymisestä seitsenpäiväiseen työviikkoon ja 80-tuntiseen työviikkoon. Nousi möly, aiheesta.

Energiaa riittää paluumatkalla kouluunkin: lapset poseeraavat kameralle.

"Vuosi 2020 oli koronantäyteinen", sanoo 9-vuotias Selma Pihlaja, joka tahtoo isona tietoturva-alalle

Tänään maanantaina on kesäloman ensimmäinen päivä. Yle seurasi viime viikolla, kun kakkosluokkalaiset retkeilivät Alppipuistoon Helsingissä. Miten koronavuosi on kohdellut lapsia? Mitä kuuluu vuosi sitten haastatellulle Selma Pihlajalle?

Tyttö hassuttelee päivänkakkarat silmillään.

Tältä näyttää maailman onnellisin koronavuosi – katso upea kuvasarja

Tokaluokkalaisen Nannan seikkailuista lähiluonnossa syntyi inspiroiva kuvasarja – ei ihme, että Suomi pärjää onnellisuusvertailuissa.

Poliisi sakotti nuoria ja käski kaataa alkoholijuomat maahan koulujen päättäjäisviikonloppuna Hietaniemessä Helsingissä 5. kesäkuuta 2021.

Restless first Saturday night of summer: Shootings, knifings, drownings and rowdy student parties

As thousands celebrated the start of summer holidays, police reported violent incidents in several towns.

Taysin julkisivu.

Kuusi uutta koronatartuntaa Pirkanmaalla – THL:n mukaan kesälomille päästään hyvästä tilanteesta

Pirkanmaalla päivittäisten koronalöydösten määrä pysyy edelleen alle kymmenessä.

henkilökuva

Kesäloma alkaa rauhallisessa koronatilanteessa, ja ylilääkärin mukaan siitä kannattaa ottaa ilo irti: "Nyt kesäaikana pitäisi uskaltaa taas elää"

Viime vuoteen verrattuna kesän tautitilanne on Suomessa hyvin samankaltainen, sanoo ylilääkäri Tuija Leino. Koululaiset toivovat stressitöntä kesälomaa ja aikaa tavata kavereita ja isovanhempia.

Devin Booker heittää.

Hallitseva mestari kesälomille NBA:ssa

Phoenixin Devin Booker pussitti 47 pistettä vieraspelissä Los Angeles Lakersia vastaan.

Reima Korhonen ja Ville Karjalainen polkupyörien seassa sateisena iltapäivänä.

Etsivä nuorisotyö jalkautuu nuorten pariin Kajaanissa koulujen päättyessä – valtaosa nuorista juhlii kesälomien alkamista ongelmitta

Nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria siellä, missä he viettävät aikaansa. Ensi viikosta lähtien nuorisotyöntekijät hyppäävät polkupyörien selkään ja tapaavat nuoria esimerkiksi uimarannoilla ja puistoissa. 

Kesälomaa edeltävä viikko on koulussa "kituviikko"

Viimeinen viikko ennen kesälomaa on koululaisille "kituviikko" – tärkeintä on nyt yhdessäolo, kun numerot on jo annettu

Koronan raskauttama kouluvuosi on päättymässä. Viimeisellä kouluviikolla yritetään pysyä poissa koulunpenkeiltä ja tehdä jotain yhdessä. Ysiluokkalaiset odottavat lomaa ja tulevaa, mutta jäävät kaipaamaan kavereita ja tuttuja opettajia.

THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen A-studiossa.

Mika Salminen kehottaa suunnittelemaan lomamatkat rokotusten ehdoilla: "Ettei käy niin, että olette mökillä ja menee mahdollisuus ohi"

Ulkomaanmatkailu avautunee viimeistään heinä-elokuussa kaksi rokoteannosta saaneille. Matkailualan mielestä pelkän ennakkotestin pitäisi jo nyt riittää maahantuloon, mutta STM haluaa pitää kiinni kahdesta testistä tai kahdesta rokotteesta.

Vegas Golden Knightsin Zach Whitecloud ja Mark Stone tuulettavat Whitecloudin maalia NHL-ottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Vegas passitti Minnesotan kesälomalle seiskapelissä – ruotsalaishyökkääjä yllätti hattutempulla

Minnesota Wildin ja kakkosmaalivahti Kaapo Kähkösen kausi päättyi pettymykseen seitsemännessä ottelussa jääkiekon NHL:n pudotuspelien avauskierroksella.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Hoitajapula vaivaa Kainuuta – osalla osastoista toimintaa joudutaan sulkemaan kesälomien ajaksi

Tulevan kesän ennakoidaan olevan hankala, sillä kesätyöntekijöitä on ollut tavallista vaikeampi löytää. Hoitajapulan syynä ovat koronatilanne, sairaanhoitajaksi opiskelevien kesäopinnot sekä uudet yksiköt, joissa hoitajien tarve on kasvanut.

Ihmisiä Tampan montun uimarannalla

Kesä on jo nurkan takana, mutta tautitilanne on Kymenlaaksossa huonompi kuin vuosi sitten – heinäkuu on vielä pelastettavissa

Viime vuonna koronavirustilanne helpotti koko maassa kesällä. Kymenlaaksossa koronatilanne on Kymsoten johtajaylilääkärin mukaan nyt huonompi kuin vuosi sitten. Jos tartuntoja ei saada laskuun, heinäkuussakaan ei pääse kulttuuririentoihin.

Kesäleiri Oulunkylän puukoululla

Lasten kesäleirejä valmistellaan vaihtoehtoisin suunnitelmin – leirijärjestö: "Kaikki toivovat, että pystytään pitämään lähileirejä"

Koululaisten päiväleireille suunnitellaan entistä enemmän ulkotoimintaa. Kesäpäiviksi on tarjolla myös etäleirejä.

telttoja leirillä

Kesän Pitkis-Sport perutaan

Järjestäjät suunnittelevat lapsille ja nuorille vaihtoehtoista ohjelmaa kesälomalle.

KEVA:n pääkonttori

Kevan toimitusjohtaja vaihtuu – Kietäväinen jää eläkkeelle syksyllä

Tarkoituksena on, että uusi toimitusjohtaja on valittuna kesälomiin mennessä.

katariinan meripuisto

Katariinan meripuisto teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen – yli 50 000 vierailua enemmän kuin aiemmin

Katariinan meripuistoon on tehty tänä vuonna 240 000 puistovierailua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle