Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kristiina Mäkelä ja uransa päättävä Jarkko Kinnunen jäävät pois Ruotsi-maaottelusta

Suomella on kokeneet kapteenit viikonlopun Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

Uransa lopettava Jarkko Kinnunen pääsee mukaan Ruotsi-otteluun – Tukholman koneeseen nousee myös Kalevan kisoista karsiutunut Senni Salminen

Suomi–Ruotsi -ottelu käydään Tukholmassa 4.-5. syyskuuta. Suomesta on lähdössä Tokion olympiajoukkueen urheilijoita, nuorten mestaruusareenan menestyjiä ja Kalevan kisojen tuoreita voittajia, kuten odottaa saattaakin.

Ratakelaaja Toni Piispasella on Tokiossa kaksi päämatkaa, koska molemmilla "on kulkenut niin hyvin" – "Lähdetään ilman muuta mitalijahtiin"

Pyörätuolikelaaja Toni Piispanen kilpailee Tokion paralympialaisissa T51-luokassa sekä 100 metrin että 200 metrin loppukilpailuissa. Piispanen aloittaa kisaurakkansa tiistaina.

Uransa päättävä Jarkko Kinnunen hylättiin vain 200 metriä ennen maalia – kävelijä tunteikkaana Ylelle: "On aika hiljaista"

Jarkko Kinnusen viimeinen kilpailu Suomessa sai ikävän päätöksen Tampereen Kalevan kisojen avauspäivänä.

Nokialle tulee Mira Potkoselle nimetty liikuntapaikka

Kaupunki palkitsi olympiapronssille toistamiseen kamppailleen nyrkkeilijän myös kymppitonnin stipendillä.

Muistatko tämän haastattelun Jarkko Kinnusen mahtavalta uralta? Antoi kaikkensa kisassa ja lopulta kielikin oli krampata

Jarkko Kinnunen ei ole päästänyt itseään helpolla kilpauransa aikana. Tiistaina uransa lopettamisesta kertonut kävelijä osoitti sen hyvin muun muassa Pekingin olympialaisissa, kun hän rutisti itsestään kaiken irti.

Jarkko Kinnusen upea ura kilpakävelijänä päättyy – "Melkoista myllerrystä olen tämän asian kanssa oman pääni sisällä käynyt"

Torstainen Kalevan kisojen 20 kilometrin kilpailu jää Jarkko Kinnusen viimeiseksi kotimaassa. Moninkertainen arvokisakävijä siirtyy kilpauransa jälkeen liikunnanopettajaksi.

Ahdistus, paniikkihäiriö ja masennus – olympiamitalistakin taistellut Suomen ykköskävelijä kertoo, kuinka nousi syvistä vesistä läheisten tuella

Veli-Matti Partanen otti komeasti yhdeksännen sijan Tokion olympialaisissa 50 kilometrin kävelyssä. Viime vuonna mielenterveytensä kanssa kamppailut Partanen oli kovin iloinen, kun sai itsestään kaiken irti.

Veli-Matti Partanen kamppaili pitkään 50 kilometrin kävelyn olympiamitalista – avautui tunteikkaasti: "Olen vain niin onnellinen nyt"

Kaikki kolme suomalaiskävelijää pääsivät maaliin, kun kilpakävelijät jättivät 50 kilometrin kuninkuusmatkalle jäähyväiset talviurheilusta paremmin tutussa Sapporossa.

Katso tästä perjantain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Perjantaina olympialaisissa kisaa viisi suomalaisurheilijaa. Miesten 50 kilometrin kävely alkaa jo torstain puolella.

Katso torstain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Tokion olympialaisissa nähdään torstaina yhdeksän suomalaisurheilijaa.

Selvitys paljasti kävelijöiden kisanneen lähes hengenvaarallisissa oloissa Dohan MM-kisoissa – raakaa ihmiskoetta ei haluta toistaa olympialaisissa

Maratonin ja kävelyn olosuhteet olivat täysin epäinhimilliset vuonna 2019 yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. Nieltävien kapseleiden avulla kerätty data paljasti, että urheilijoiden ruumiinlämpö nousi pahimmillaan yli 40 asteen, mikä voi olla hengenvaarallista.

Piskuinen japanilaiskylä järjesti huikean yllätyksen olympialaisiin valmistautuville suomalaiskävelijöille – "Siinä oltiin ihan H. Moilasena"

Maailmalla uutisissa kerrotaan, kuinka japanilaiset vastustavat Tokion olympialaisia. Tästä ei ollut tietoakaan, kun suomalaiskävelijät saapuivat harjoitusleirilleen piskuiseen Sobetsuun. Katso Sobetsun kaupungin tervehdys suomalaisille oheiselta videolta.

Ikävä uutinen suomalaisille olympiakävelijöille – myös Sapporo kielsi katsojien pääsyn tapahtumiin

Hokkaidon alueen päätöksen johdosta Tokion kesäolympialaiset kilpaillaan pääosin ilman katsojia.

Mira Potkonen Tokion olympiajoukkueeseen – yleisurheilijat ja uimarit valitaan maanantaina

Suomen Tokion olympiakisojen joukkueeseen on valittu tänään seitsemän urheilijaa. Joukkueen koko on nyt 34 urheilijaa.

Hurske ja Korte Tokion olympiajoukkueeseen – tässä nyt valitut yhdeksän urheilijaa

Suomen olympiajoukkueessa Tokioon on nyt 27 urheilijaa. Joukkue täydentyi perjantaina yhdeksällä urheilijalla.

Jarkko Kinnuselle olympiakisapaikka 50 kilometrin kävelyyn – "Vähän sai jännittää"

Suomella on mahdollisuus asettaa 50 kilometrin kävelyyn lähtöviivalle täysi kolmen hengen joukkue.

Katso kohokohdat Sari Essayahin puheenjohtajatentistä – "Suvivirren on soitava jatkossakin"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah korosti puolueensa kristillisiä arvoja ja kaipasi perheitä tukevaa politiikkaa. Tutkijoiden mukaan kristillisdemokraateilla on vaikeuksia erottautua muista puolueista.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala lunasti paikan Tokion olympiakisoihin

Aleksi Ojala alitti olympiakisarajan hyvällä marginaalilla Podebradyssa.

Ennätyskunnossa olevalla Aleksi Ojalalla viimeinen mahdollisuus suoraan olympiapaikkaan: "Se on kiinni siitä, paljonko kipua kestää viimeisellä kympillä"

Kilpakävelijä Aleksi Ojala hakee sunnuntaina Tshekissä 50 kilometrillä suoraa olympiapaikkaa Tokioon. Se vaatisi kolmen tunnin ja 50 minuutin alittamista.

Tutkija ihmettelee KOK:n rokotelinjaa ja nostaa esiin eettisen kysymyksen: "Miksi juuri urheilijat pääsevät ohituskaistalle?"

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah uskoo, että suomalaiset urheilijat rokotetaan ennen Tokion olympialaisia kotimaan rokoteohjelman mukaisesti.

Tokion olympialaisiin valittiin lisää urheilijoita – Hulkko, Junnila, Pulli, Ruoste ja Tenkanen kisakoneeseen

Suomen Tokion kesäkisojen olympiajoukkue kasvoi keskiviikkona viidellä urheilijalla.

Kävelitkö ladulla? Saatoit syyllistyä vahingontekoon – talvisilla liikuntapaikoilla on nyt tungosta ja säännöt välillä hukassa

Korona on sulkenut useimpin kuntien sisäliikuntapaikat ja ulkoliikuntapaikoilla tarvitaan tavallista enemmän toisten huomioimista.

Ruotsin MM-kisakävelijä kuoli vain 28-vuotiaana

Ruotsalainen maajoukkuekävelijä Anders Hansson on kuollut 28 vuoden ikäisenä, uutistoimisto TT siteeraa Aftonbladetia ja Expresseniä.

Aki Nummela ja Jussi Utriainen veivät kärkisijat – Aku Partanen haastoi juoksijoita kävellen

Helsinki City Run -tapahtumaan osallistui noin 8 000 juoksijaa.

Anniina Kivimäki olisi voittanut ajallaan myös naisten mestaruuden

Anniina Kivimäki jatkoi voittotahtiaan myös SM-maantiekävelyssä.

Täydellisyyden tavoittelu poltti Taika Nummen loppuun – urheilijan identiteetin katoaminen vei monitaiturin synkkyyteen vuosiksi urheilu-uran jälkeen

Vammakierteeseen ajautunut entinen kilpakävelijä toivoo, että hänen tarinansa on avannut keskustelua riittävästä energiansaannista, luuston terveydestä ja kuukautisista.

Kävelymestaruudet Kivimälle ja Ojalalle

Yleisurheilun Kalevan kisat alkoivat Turussa naisten 10 000 metrin ja miesten 20 000 metrin ratakävelymatkoilla.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto suhtautuu kilpailujen järjestämiseen suopeasti – Antti Pihlakoski: "Ruotsi-ottelun suunnitelmat tuntuvat poikkeuksellisen hyvältä"

Kansainvälinen yleisurheiluliitto toivoo urheilijoille paljon kilpailumahdollisuuksia koronaviruksen sallimissa rajoissa.

Maratonin ja kävelyn olympiakarsintaikkuna aukeaa jo syyskuussa

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) on päättänyt aikaistaa maratonin ja kävelyiden olympiakarsinnan avaamista usealla kuukaudella.

Auton yliajamaksi jäänyt Tiia Kuikka palasi radoille – sairaalahoidosta takaisin Suomen parhaimmistoon

Kävelijä Tiia Kuikka on tehnyt lähestulkoon mahdottomasta mahdollisen.

Ouluun aletaan rakentaa noin 150 kilometrin mittaista maastoliikuntareitistöä

Reitistölle laaditaan kattavat opastus- ja viitoitussuunnitelmat.

Mystiset krampit pakottivat kävelijä Jarkko Kinnusen leikkauspöydälle – nyt hän käsipyöräilee kohti olympialaisia: "Sydän ei tiedä, mikä osa kehosta tekee töitä"

Kävelijä Jarkko Kinnunen kuntoutuu toukokuun alussa tehdystä lonkkaleikkauksesta. Kinnusen treenaamisen on mahdollistanut käsipyöräily.

Rohkeat taivaltajat pääosassa viimeksi – keitä kuullaan keskiviikkona Urheiluluurin päätösjaksossa?

Viides ja viimeinen Urheiluluuri tärähtää eetteriin Yle Puheessa keskiviikkona 27. toukokuuta kello 15.02–16 ja 16.13–17.00.

Kinnusen lonkkavaiva operoitiin – Tokion olympialaiset 2021 yhä tavoitteena

Alustavan arvion mukaan kävelijä Jarkko Kinnunen voi aloittaa täysipainoisen Tokion olympiakesään 2021 tähtäävän harjoittelun syyskuussa.

Kommentti: Koronaviruspandemia vaikeuttaa testaamista, mikä auttaa Tokioon valmistautuvia huijareita – olympialaisten jälkipyykki alkaa, kun urheilijoiden bio- ja steroidipassit avataan

Dopingkäryistä ja arvokisojen mitalistien epärehellisyydestä kirjoittaminen on urheilutoimittajalle vastenmielistä puuhaa. Totuutta ei voi silti lakaista maton alle, kirjoittaa Yle Urheilun Timo Uusitalo.

Tokion olympialaisten siirtyminen saattoi antaa kävelijöille mainion mahdollisuuden päästä EM-kisoihin – "Asiat voivat muuttua nopealla aikataululla suuntaan jos toiseen"

Tokion olympiakisojen siirto koronaviruspandemian takia vuotta myöhemmäksi on aiheuttanut monille urheilijoille harmaita hiuksia. Kävelijöille kisojen siirtäminen saattaa poikia jotain positiivista.

Kävelijä Tiia Kuikan ihmeellinen toipuminen vakavasta auto-onnettomuudesta yllätti lääkärinkin – treenaa jo kaksi kertaa päivässä 

Tiia Kuikka loukkaantui vakavasti lokakuussa harjoituslenkillä, kun auto ajoi hänen ylitseen. Kuikka sai murtumia ja keskivaikean aivovamman. 

Toni Piispanen kaappasi tuplan – SUL valitsi ratakelaajan sekä vuoden yleisurheilijaksi että parayleisurheilijaksi

Suomen Urheiluliiton kauden päätöstilaisuudessa jaettiin urapalkinnot Tero Pitkämäelle, hänen valmentajalleen Hannu Kankaalle ja managerilleen Tero Heiskalle.

Auton alle jäänyt kävelijä Tiia Kuikka sai keskivaikean aivovamman ja joutui opettelemaan uudestaan puhumaan: "Toivon, että jo ensi kaudella pääsen kisaamaan"

Tiia Kuikan toipuminen vakavasta onnettomuudesta on sujunut odotettua nopeammin. Hän haluaa päästä jo ensi kaudella takaisin kilpailemaan.

Sari Essayah 2026 talviolympialaisten koordinaatiokomission johtoon

Entinen huippukävelijä Sari Essayah on Suomen Olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen.

Tiedot kävelijä Tiia Kuikan vammoista tarkentuivat – kalloon murtumia päähän tulleesta iskusta

Kävelijä Tiia Kuikan toipuminen edistyy, mutta häntä hoidetaan edelleen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Liikenneonnettomuudessa loukkaantunut Tiia Kuikka on edelleen sairaalahoidossa – valmentaja vahvistaa kävelijän olevan tajuissaan ja toipumassa

Henkilöauto törmäsi Kuikkaan suojatiellä 26. lokakuuta. Kävelijä on ollut sairaalahoidossa onnettomuudesta lähtien.

Kisaisännät yllättyivät olympiamaratonin siirtosuunnitelmista – "Tämä oli hyvin odottamaton ilmoitus"

Kansainvälinen olympiakomitea suunnittelee Tokion olympialaisten maratonien ja kävelyiden siirtämistä Sapporoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle