Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Burleskista voimaa saanut Jutta Toivonen alistui vuosiksi vahingolliseen seksiin: "Ajattelin, että minun kuuluu kiihottaa miehiä"

Luokanopettaja oppi burleskin kautta arvostamaan itseään ja asettamaan vihdoin rajoja seksissä.

Midnight Sun Burlesque, Rovaniemi

Maailman pohjoisin burleskiryhmä viettelee yöttömässä yössä.

Barokki Kuopio -festivaali juhlii teini-ikäänsä burleskiesityksen, rokin ja jättinokkahuilun voimin

Festivaaleilla pohditaan, millaista on urhea ja urheilullinen musiikki.

Yli kuusikymppiset esillä intiimeissä kuvissa – “Pitää saada seiniä jytisyttäviä orgasmeja vielä silloinkin, kun ollaan 70-vuotiaita”

Näyttely nostaa esille yli 60-vuotiaiden kokemukset aistikkuudesta ja näkyvyydestä yhteiskunnassa.

"Näin Berliini ei Helsinki ole koskaan ollut" – katso millaiselta näyttää Suomen suurin queer-tapahtuma, Querelle-festivaali

Helsingissä järjestettiin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Querelle-festivaali, joka keskittyi queer-, homo-, ja trans- ja drag-kulttuurien ympärille. Vastaavanlaista tapahtumaa – ainakaan tässä mittakaavassa – ei toistaiseksi ole Suomessa vielä järjestetty. Festivaali on myös yksi esimerkki siitä, kuinka aiemmin marginaalissa olleesta queer-kulttuurista on tullut valtavirtaa. Samalla Querelle oli tulikaste uudelle tapahtumapaikalle, Vallilan yli satavuotiaalla konepaja-alueella sijaitsevalle The Train Factorylle, jonka omistaa entinen suurlähettiläs Bruce Oreck.

Iina Terho käsitteli perhetraumansa burleskin avulla – syrjäisestä saaristosta yleisön eteen riisuutumaan

Iina Terholle burleskitanssitunnilta lähti liikkeelle hyvin henkilökohtainen matka. Terho avasi perhetraumojaan ja omia lukkojaan heittäytymällä burleskiesiintyjäksi.

Sijaisopettaja pöyristyi kohtaamastaan kielenkäytöstä: "Todella sairasta, jos jollain on tarve huoritella"

Susanna Immonen on järkyttynyt siitä, että koululaisten kielenkäyttöön ei puututa. Huorittelu on yleistä ja arkipäiväistä.

"Työnnetään pakara Paulille ja palautetaan" – burleski innostaa naisia liikkumaan

Viettelevää ja liikunnallista. Sitä on burleski, johon on innostuttu ympäri Suomea. Harrastajia on arvioiden mukaan joitakin tuhansia.

Kuusi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Viihdy ja sivisty näiden juttujen parissa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Iltalypsyn jälkeen isäntä vaihtaa navettahaalarin glitteriin: maitotilallinen Aleksis Kyröstä kuoriutuu burleskikuningas Dick Tator

Päivällä Aleksis Kyrö tuottaa maitoa ja leipää ihmisten ruokapöytiin. Illalla hän meikkaa kasvonsa, laittaa kimaltavaa ylle ja riisuu yleisön edessä.

Bettie Blackheartista tuli kotimaisen burleskin kasvot – ei olisi saanut esitellä kehoaan: "Koska en ole mallimittainen, sitä jaksettiin revitellä"

Burleski innosti suomalaisia alusta lähtien, mutta kohtasi myös ennakkoluuloja – vääränlaisia kehoja ei olisi saanut olla esillä.

Roskaestetiikkaa, kauhumeikkejä ja glitterpartoja - queerlesque kapinoi perinteisiä kauneuskäsityksiä vastaan

Burleskin alalaji, queerlesque on vähitellen rantautunut Suomeenkin. Sitä voi kokea maamme suurimmissa kaupungeissa, kuten Helsingissä.

Kalevalan rohkea tulkinta nostaa naiset päärooliin – "Ylistys suomalaiselle seksikkyydelle ja itsetunnolle"

Kabaree Kalevala esittää kansalliseepoksesta tuoreen sovituksen. Viekottelevan burleskin täyteinen näytelmä nostaa esiin tarinan naishenkilöhahmot.

Burleskitanssija Anu löysi itsevarmuuden kivun kautta - "Painoin 55 kiloa ja neuvolatäti sanoi lihavaksi"

Nuoruuden syömishäiriöstä selvinnyt Anu Pennala päätti aikuisiällä antaa periksi ulkonäköpaineille ja hylätä ulkoa syötettyjen ihanteiden tavoittelun.

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies: Caveman

Aivot narikkaan ja bileet käyntiin!

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali käynnistyi – leffafriikki jakaa tärppinsä (video)

Musiikkielokuvafestivaali Rokumentti Joensuussa marssittaa liki 50 elokuvaa kankaalle. Leffaharrastaja Hanna Laaksonen kertoo, mitä menee katsomaan.

Burleski on itsensä hyväksymistä: "Vedän rajan siihen, että "huuhaa" on aina peitettynä"

Lady Misty May uskoo, että burleski, viekoitteleva tanssitaide, edistää naisten asioita. Hän näkee, että jokaisen pitäisi korostaa omia parhaita puoliaan.

Juhannusjuna vei matkalle läpi yöttömän yön

Juhannusjuna matkasi Suomen halki kesällä 2012.

Pyörätuolista burleskilavalle – "Olen muuttunut naiseksi"

Kun 14 naista tuli syksyllä Salon teatterin burleskikurssille, katseet liikkuivat pitkin seiniä. Nyt naiset katsovat rohkeasti itseään ja toisiaan. Pyörätuolissa istuvalle Jaana Nordströmille eli Madame Mystical Millielle burleski toi naiseuden takaisin.

Burleskin harrastaja ei paljasta pintaa ujostele – video

Viettelevä tanssitaide, burleski on rantautunut Jyväskylään. Burleskissa viehättää sen näyttävyys ja teatraalisuus, sanoo Kiki LaFox.

Kieku ja Kaiku vai Vivaldi ja Burlesque Baby – Suomen kuuluisimmat haikarat saavat pian nimensä

Suomen ensimmäisten kattohaikaranpoikasten nimikilpailussa annettiin yli 1 100 ehdotusta Birdlifen ja Yle Turun järjestämässä kilpailussa. Inspiraatiota haettiin saduista, sarjakuvista, politiikasta ja maailmankartalta.

Helsinki Burlesque festival attracts sell-out crowds to intimate venues

Organisers stress that burlesque is a satirical mix of performance art, dance, fantasy and theatre, rather than erotic entertainment.

Intiimi burleskitanssi vie arjen yläpuolelle

Helsingin Burlesque -festivaali kokoaa viikonloppuna toista tuhatta tanssin ystävää nauttimaan intiimeistä esityksistä. Burleskia ei enää sekoiteta strippaukseen, ja sitä voi harrastaa myös liikuntamuotona.

Suomen pohjoisin burleski-ryhmä on hukkua keikkapyyntöihin

Rovaniemeläinen ryhmä on ollut koossa vajaat pari vuotta ja nyt yleisö on todenteolla löytänyt kimallusta, viihdettä ja komediaa pursuavat naiset. Harrastajia on tällä hetkellä reilut kymmenen, ikähaitari 20-60 vuotta. Perustaja on kolmen lapsen kotiäiti, taiteilijanimeltään Luna Tico. Innostus syntyi rillumarei henkisessä Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla-tapahtumassa, johon tilattiin burleski-esitys etelästä, kun omia harrastajia ei vielä ollut.

Ylioppilaat ja teiniäiti kiinnostivat netissä

Yle Pohjanmaan vuoden 2013 luetuimpien nettijuttujen kymmenen kärkeen nousivat listat kevään ylioppilaista. Onnettomuusuutisista luetuimmaksi nousi Hawk-turma.

Loppuunkalutut näkökulmat ja vakiokommentaattorit mediassa – "Kiirettä ja ideoinnin puutetta?"

Ihmettelevät ilmiöjutut tankotanssista, burleskista ja talviuinnista ovat tiedotusvälineiden peruskauraa. Samoin yksi lastenpsykiatri on melkein aina äänessä, kun kysytään lastenkasvatuksesta. Näin ei tarvitsisi olla, sanovat mediatutkijat.

Näin vastattiin Yle Uutisten liikuntakyselyyn – Nyt joogataan!

Kävely, pyöräily ja kuntosalilla käynti ovat harrastetuimpia, mutta jooga näyttäisi olevan nousussa, kertoo Yle Uutisten liikuntakysely.

Sauvakävelijät ja rullaluistelijat katosivat katukuvasta – mitä nyt harrastetaan?

Juoksu, kahvakuula ja crossfit. Nämä liikuntalajit ovat nyt suosittuja. Trenditietoinen taas suorittaa intervalliharjoittelua ja ottaa osaa jokamiehen triathloneihin. Entä miltä kuulostaisi tunti ohjattua burleskia?

Burleski ja strippaus - kaksi täysin eri asiaa

Höyheniä, verkkosukkahousuja, lyhyitä hameita ja ilmeikästä sekä ennen kaikkea hauskaa itseilmaisua. Burleski on suosittu esiintymismuoto, joka korostaa ja ylistää naiseutta.

Burleskinainen huvittuu itsekin tupsujen pyörittämisestä

Kainuulaiset burleskinaiset ovat saaneet tanssituntien ja esiintymisen avulla itsetunnon, joka ei murru missään tilanteessa. Punainen huulipuna, kuohkeat hiukset ja kurvikas olemus ovat burleskinaisen valtteja.

Shy no more: Finnish men learn to shake and shimmy

The boylesque movement, a male version of traditional burlesque striptease, has become more popular in Finland than in many other countries, say organisers.

Burleski ja videotaide vapauttavat runonlausunnan

Runonlausunta on muuttunut räväkämpään suuntaan. Oululaisen taiteilijaryhmä Heli Slunga & Kaaoskoneiston Karamellipaperihame-performanssissa on tarjolla uuden ajan runonlausuntaa, johon kuluu burleskia, musiikkia ja videotaidetta.

Suomi-boylesque tulee - oletko valmis!

Miesten burleski eli boylesque on Suomessa suositumpaa kuin monessa muussa maassa. "Boylesque vaatii heittäytymisen rohkeutta."

"Naisen pitäisi avata rintakehänsä ja näyttää ylpeänä kauneutensa"

Naisen seksuaalisuuden haluttomuuden taustalla on usein huono kehollinen itsetunto. Porilaisen valokuvaajan ja burleskitanssin ohjaajan mukaan naisen kehollista itsetuntoa saa nostettua pienilläkin asioilla. Alkuun pääsee jo suoristamalla ryhdin.

Ulvilan surma: Huppupäisen naisen kuva aloitti pitkän painajaisen

Rakastajat-teatterin näyttelijä ja johtaja Kai Tanner kertoi Yle Satakunnalle tiistaina aamupäivällä uudelleen esiin nousseen tapauksen herättämistä tunteista. Tanner toivoo, että ihmisille opetettaisiin mitä oikeuksia kaikilla on joutuessaan viranomaisten kanssa tilanteeseen, joka on täysin yllättävä ja normaalielämän ulkopuolelta.

Burleski on nyt miesten juttu

Kiusoittelevasti vaatteitaan vähentävä burleskinainen on monelle jo tuttu juttu. Yhä useammin voi päästä kokemaan myös miespuolisen burleskitähden esiintymisen. Suomessa meneillään oleva miesburleski-into on ainutlaatuista koko maailmassa.

Berlusconi oikeudessa: Illallisjuhlat olivat burleskikisoja

Italiassa käydään oikeutta siitä, ostiko entinen pääministeri Silvio Berlusconi seksiä alaikäiseltä.

Syrjähyppy-teatteri palkittiin

Oululainen Teatteri Syrjähyppy palkittiin 1000:n euron kannustusrahalla sunnuntaina päättyneessä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun harrastajateatterikatselmuksessa Raahessa. Muun muassa burleskia ja buto-tanssia yhdistellyt Syrjähyppy-iltamat oli myös katselmusviikonlopun katsotuin esitys.

Ukrainalla salainen ase Euroviisuissa

Eurovision laulukilpailun harjoituksissa on kuluneen viikon aikana paljastunut, minkälaisin keinoin kilpailijamaat tehostavat lavaesitystään. Ukrainalla lienee yksi näyttävimmistä esityksistä, sillä siinä on mukana maailmanmaineeseen noussut hiekkataiteilija Kseniia Simonova.

Tähtihetki perjantaina 4.2.

Esko Rautakorven käsittelyssä olivat elokuvat 127 tuntia, Burleski ja Tuntematon emäntä. Vieraana Eskolla oli Tuntemattoman emännän ohjaaja Elina Kivihalme.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle