Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lumileopardinaaras Juma totuttelee uuteen ympäristöön ja naapuriin Ähtärissä – siirto on osa suojeluohjelmaa

Ähtärin eläinpuiston Shila-lumileopardinaaras menehtyi keväällä. 2,5-vuotias Juma muutti Suomeen Saksasta.

Lux-valofestivaali levittäytyy Korkeasaareen

Valotaideteoksia sijoitetaan vuodenvaihteessa eläintarhan puistoalueelle.

6-vuotiaalla Pyryllä on jo teinipojan elkeet – Ähtärissä uskotaan yhä pandojen vetovoimaan ja valmistaudutaan ensi kevään kiima-aikaan

Pyry-panda täyttää tänään kuusi vuotta. Ähtärin eläinpuiston kävijämäärä ei nousse viime vuoden huippulukuihin.

Ähtärin eläinpuisto menetti toisen lumileopardeistaan – "Shila oli hyvin pidetty ja luonteikas yksilö, joka tunsi oman arvonsa"

Lumileopardinaaras menehtyi synnytysvaikeuksien seurauksena. Eläinpuistolle vuonna 2013 syntyneen Shilan ja pentujen menetys oli suuri suru.

Kyläläiset pelastivat nälkiintyneen lumileopardin Kiinassa

Erittäin harvinainen lumileopardi elvytettiin Luoteis-Kiinassa lauantaina.

Himalajan lumimies onkin karhu? – Sherpojen tarinat jetistä ovat Veikka Gustafssonille tuttuja

Uusi tutkimus häivytti myyttiä uskomattomasta lumimiehestä, kun DNA-analyysi jetin jäännöksistä paljasti niiden alkuperäksi karhun.

Lumileopardi ei ole enää erittäin uhanalainen laji

Osa tutkijoista on kuitenkin sitä mieltä, että lumileopardeja uhkaa edelleen niin salametsästys kuin elinympäristön tuhoaminenkin.

Kaksi uhanalaista lumileopardia sai seurantapannat Bhutanissa

Lumileopardit saivat radiolähettimet ja ne päästettiin takaisin luontoon Jigme Dorjin kansallispuistossa. Bhutanissa vaeltaa 96 uhanalaista lumileopardia.

Luonnonsuojelujärjestö: Äärimmäisen uhanalaisia lumileopardeja tapetaan satoja vuosittain

Lumileopardeja elää luonnossa arvioiden mukaan enää 4 000–6 400.

Jättiläispandojen tilanne kohentui – Olisiko WWF:n aika päivittää logoaan?

WWF Suomen suojelujohtaja sanoo, ettei järjestöllä ole aikeita korvata pandaa logossaan uhanalaisemmalla eläimellä. Jutun lopussa voit kuitenkin äänestää omaa suosikkiasi.

Lumileopardit ja sudet saavat rahaperinnön joensuulaiselta papilta

Yhä usempia suomalainen haluaa testamentata ainakin osan omaisuudestaan WWF:lle.

Rikas aasialainen käyttää luontomatkailuun tuhansia euroja viikossa – ja nyt kohteena ovat Suomen suokukot

Luontomatkailijoita palvelemaan on kasvanut ammattimainen maailmanlaajuinen koneisto, joka järjestää turistin eteen suomalaiset revontulet, Etelämantereen pingviinit tai Huippuvuorten jääkarhut, kun vain maksaa riittävästi. Kiinalainen Xie Jianguo ja malesialainen Y Y Chin viettävät puolet vuodesta kiertäen luontokohteita.

Jättiläispandat Kiinasta Ähtäriin jo ensi vuonna – yksityiskohdista neuvotellaan vielä

Jättiläispandojen tulo Ähtärin eläinpuistoon on varmistumassa. Eläinpuiston ja Kiinan pandahallinnon väliset tekniset neuvottelut yksityiskohdista ovat loppusuoralla ja näillä näkymin pandapariskunta voi muuttaa Ähtäriin vuoden 2017 lopulla.

Korkeasaaren vauhdikkaalle alkutaipaleelle kuului juopottelua ja merimiehiä

Vuonna 1889 perustetun eläinpuiston historiaa ja nykyhetkeä.

Ähtäriin saapui saksalainen pikkupandaleidi – “mukavassa kunnossa”

Pikkupanda saa kesän aikana seuralaisen Irlannista. Molemmat pikkupandat ovat tyttöjä.

Korkeasaaresta löytyi periharvinainen kuppikivi

Korkeasaaresta on löytynyt esihistorialliselta ajalta peräisin oleva uhrikivi, niin sanottu kuppikivi. Pääkaupunkiseudulta ei aiemmin ole tunnettu yhtään kuppikiveä.

Video: Mitä lumileopardi löysi pahvilaatikosta?

Korkeasaaren lumileopardit saivat keskiviikkona ihmeteltäväkseen mystisiä pahvilaatikoita. Videolla esiintyvät myös kesällä syntyneet lumileopardinpennut.

Eläinpuiston uusi lumileopardi on "iisi kaveri"

Ähtärin eläinpuiston uusi lumileopardi saapui tiistaina lentokoneella Moskovasta Helsinkiin. Muutaman tunnin ajan kestäneiden tarkastusten jälkeen lumileopardineiti kuljetettiin öisellä privaattikyydillä uuteen kotiinsa. Eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski uskoo, että tulokas sopeutuu Ähtäriin hyvin. Sulhaseensa Väinöön se pääsee tekemään lähempää tuttavuutta vasta vuoden kuluttua.

Korkeasaaren lumileopardille neloset

Edelliset lumileopardineloset nähtiin Korkeasaaressa 34 vuotta sitten. Pentujen syntymä on iloinen uutinen lajin tarhakannalle.

Hylätyt joulukuuset saavat leijonat villeiksi - "kuuset ovat niille kuin kissanminttua" - video

Englantilainen eläintarha pyysi ja sai lahjoituksena lukuisia kodeista ulos kannettuja joulukuusia.

Tutkimus: Tiibetistä löydetiin vanhin suuren kissaeläimen fossiili

Pantherinae-heimoon kuuluva löydetty laji kertoo kissaeläinten evoluution synnyn ulottuvan arvioita kauemmas. Löydetyn fossiilin lähin sukulainen on lumileopardi.

Ähtärin eläinten touhuja vuosien varrelta

Ähtärin eläinpuiston vaiheita

Korkeasaaren lumileopardinpentujen nimet julkistettiin - katso video

Korkeasaaren lumileopardinpennuille on valittu nimet. Pennut ovat Eloisa, Eve ja Esha.

Isot kissat esittäytyivät kissojen yössä

Korkeasaaren eläintarha kerää kissojen yön avulla rahaa amurinleopardin ja amurintiikerin suojeluun.

Newborn snow leopards explore world

Three snow leopard cubs born in Helsinki’s Korkeasaari Zoo this summer have started venturing outside their den, but the public will have to wait to catch a glimpse of their furry cuteness.

Korkeasaaren lumileopardilla kolme pientä pentua

Korkeasaaren 10-vuotias lumileopardi on saanut kesän aikana kolme pentua. Muutaman kilon kokoiset pennut tutustuvat jo ensimmäisiä kertoja pesän ulkopuoliseen maailmaan, mutta yleisö ei vielä pääse niitä katsomaan.

Eläinpuisto veti Ähtärin matkailijamäärän kasvuun

Ähtärin matkailijamäärät kasvoivat tänä kesänä noin 13 prosenttia, jos mittarina käytetään eläinpuiston kävijämäärää. Myös alueen muiden matkailukohteiden odotetaan kasvattavan kävijämääriään.

Ähtärin eläinpuistossa sensaatiomainen lisääntymisvuosi

Ähtärin Eläinpuiston eläinperhe on kasvanut tämän kevään ja kesän aikana karhunpennuilla, hirvenvasoilla, lumileopardin- ja ahmanpennuilla. Nyt perheenlisäystä ovat saaneet myös vesikko ja saukko.

WWF: Ilmastonmuutos uhkaa lumileopardien asuinsijoja

Kolmannes erittäin uhanalaisen lumileopardin elinympäristöstä on uhattuna Himalajan rinteillä puurajan kohoamisen vuoksi.

Romping, tumbling cubs charm visitors at Ähtäri zoo

This spring a clutch of new babies opened their eyes at Ähtäri zoo. They include wolverine, bear and snow leopard cubs. Wolverines rarely give birth in captivity making newborn cubs a sought-after commodity in zoos across the world.

Pienet karhunpennut painivat ja telmivät koko kesän Ähtärissä

UUSI VIDEO! Ähtärin eläintarhassa ovat tänä keväänä saaneet pentuja sekä ahmat, karhut että lumileopardit. Ahma saa harvoin pentuja, ja siksi niiden pennut ovat haluttuja ulkomaisissa eläintarhoissa. Pienet karhunpojat sen sijaan viihtyvät tarhassa pitkään.

Talvi toi pentuja Ähtärin eläinpuistoon

Ähtärin eläinpuistoon on syntynyt mielenkiintoisia pentuja talven aikana. Karhujen pesästä on kuulunut pentuääniä, ja myös eläinpuiston ahmapariskunta on saanut perheenlisäystä.

Uhanalaisia lumileopardeja löydetty Afganistanista

Luonnonsuojeluryhmä on löytänyt terveen lumileopardikannan rauhalliselta alueelta Afganistanin koillisosasta. Lumileopardeja uhkaavat muun muassa lemmikki- ja turkiskauppa, mutta löytö osoittaa, että lumileopardeilla on vielä toivoa.

Korkeasaaren lumileopardin pennut neuvolassa

Elokuun alussa syntyneet lumileopardin pennut Chivas, Cashmir ja Cia pääsivät tänään ensimmäista kertaa neuvolaan. Aamu-unista kolmikkoa neuvolakäynti jännitti, koska ne eivät ole tottuneet käsittelyyn, eivätkä innokkaisiin kuvaajiin.

Korkeasaaren lumileopardipennut peuhaavat tarhassaan

Korkeasaaren lumileopardin pennut ovat päässeet ulkoilemaan. Pentujen touhuja voi seurata nettikameran avulla.

Ähtärin lumileopardi Milla muuttaa Sveitsiin

Eläintarhat tekevät kovaa työtä säilyttääkseen uhanalaisia eläinlajeja. Ähtärin eläintarhassa asustaa tällä hetkellä kolme lumileopardia, joista nuorin eli Milla muuttaa keskiviikkona sveitsiläiseen eläintarhaan.

Neljä uhanalaista lajia sai poikasia Korkeasaaressa

Maailman eläintarhojen välisellä vaihto-ohjelmalla on pystytty pelastamaan jo kymmeniä harvinaisia eläinlajeja. Tavoitteena on pelastaa satoja. Korkeasaaressakin lisääntyi tänä kesänä neljä uhanlaista eläintä.

Helteet haittasivat Ähtärin eläinpuistoa

Viime viikkojen helteet ovat olleet haitaksi Ähtärin eläinpuiston kävijämäärille. Lämmin ilma sai ihmiset pysymään mieluummin veden äärellä ja mökeillään kuin kiertämään eläinpuistossa.

Kirgisian Bakijev syytteeseen joukkosurmasta

Kirgisian vallanpitäjät ovat asettaneet maan syrjäytetyn presidentin Kurmanbek Bakijevin syytteeseen siviilien joukkosurmasta. Väliaikaishallituksen mukaan Bakijevin valtionpäämiehen syytesuoja on purettu, ja hänet pitää luovuttaa takaisin Kirgisiaan.

Eläinmuseo raahasi tonnikaupalla näyttelytavaraa Afrikasta

Luonnontieteellisen keskusmuseon uutta näyttelyä varten on tuotu kaksi kontillista aitoa afrikkalaista hiekkaa, kiviä, ruohonkorsia ja puita. Maailman luonto -näyttely aukeaa loppuviikosta.

Kissapedot kuohuttavat Kiinassa

Kaksi kiinalaista paimentolaista on tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin lumileopardin tappamisesta. Samaan aikaan Shanghain eläintarhassa on eristetty hoitajansa surmannut bengalintiikeri.

Paimenet kivittivät lumileopardin - joutuivat vuosiksi vankilaan

Kiina on tuominnut kaksi paimenta useiksi vuosiksi vankilaan harvinaisen lumileopardin tappamisesta, kertoo valtion media. Oikeus langetti miehille kahdeksan ja kymmenen vuoden vankeustuomiot. Tapaus sattui Xinjiangin maakunnassa.

Ähtärissä odotetaan vilkasta hiihtolomaviikkoa

Ähtärin eläinpuisto on valmistautunut vilkkaaseen hiihtolomaviikkoon. Perinteisesti alueen hiihtolomaviikko käynnistää eläinpuiston vuoden ensimmäisen sesongin.

Olympiahengen viimeinen mohikaani?

Aikaeron siivittämänä onnistuin yön pimeinä tunteina lukemaan olympiakisoissa kirjan ”Himmlerin suuri suunnitelma”, joka ei koko voimallaan keskity kertomaan 2. maailmansodan juutalaisjulmuuksista, vaan pitkälti suuren yleisön peitossa olleesta arjalaisen herrakansan etsinnästä.

Eläintarhassa riittää kävijöitä talvellakin

Kävijät löytävät tiensä Ähtärin eläinpuistoon muulloinkin kuin vain kesällä. Kävijöitä kiinnostavat eläinten touhut kaikkina vuodenaikoina, myös talvella.

Helsinki's Big Cats Dine on Feral Park Bunnies

Lions and other big cats at Helsinki's Korkeasaari Zoo got their first taste of home-grown feral bunnies on Wednesday.

Korkeasaaren pedot saavat ensimmäisen citykaniaterian

Korkeasaaren kissapedot saavat tänään ensimmäisen kerran maistaa citykaniateriaa. Citykaneilla pääsevät aamupäivällä herkuttelemaan aasianleijonat, lumileopardit ja ilvekset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle