Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mona Mannevuon kolumni: Kun vaatimattomuus ei enää kaunista 

Muutos tunnollisesta työntekijästä itseään korostavaan huippuosaajaan on ollut nopea. Muutoksen voi havaita jopa vanhoista terveysopeista, joissa hermostoa kehittävien harjoitteiden tarkoituksena oli minäkeskeisyydestä luopuminen, kirjoittaa Mannevuo. 

Nuori pikkuserkku kurkki ovelta, kun Uuno Klami kävi kylässä – kotikylillä säveltäjä oli kuin muutkin: "Myöhemmin tajusin, että se oli vapautta"

Uuno Klamin syntymästä tulee sunnuntaina kuluneeksi 120 vuotta. Eeva-Marja Tinkanen on hänen pikkuserkkunsa.

Franciscus ja minä – Jumalan köyhän tarina

Miten Franciscus Assisilaisen opetuksia voisi soveltaa?

Erikoisia havaintoja itsensä elämästä

Hitaasti karttuu elämänkokemus. Aika vaiva on siinä!

“No tää nyt on tämmönen vaan”– kehujen vastaanottaminen on vaikeaa, mutta sitä voi oppia kun altistaa itsensä kehuille

Myös toisen ihmisen kehumisen kuuleminen nostaa mielialaa, eli kannattaa mennä rohkeasti kuuntelemaan kun jotakin toista kehutaan.

Modest pay hike for daycare teachers in capital region

Monthly salary increases range from 10 to 225 euros, but some daycare workers say the overall pay level in early childhood education is still "shameful".

Odotettu siirto - Puljujärvi vihdoin farmiin

Jääkiekkosarja NHL:ssä katsomokomennuksia kokenut ja vähälle vastuulle viime peleissä jäänyt Jesse Puljujärvi, 20, hakee itseluottamusta jatkossa AHL:stä.

Ilveksen kahden erän hallinta ei auttanut - "Kolmas erä meni totaalisesti ohi"

Jukurit kohenteli asemiaan jääkiekkoliigan häntäpäässä peittoamalla Ilveksen vieraskentällä 0-3. Kaikki maalit syntyivät ottelun päätöserässä.

Siri Kolu: Koputetaan puuta eli kehumisen valtava voima

Kehutaan julkisesti, kavalletaan toisten nerokkuus!

Lukas Hradecky, Frankfurt-fanien rento suosikkipelaaja

Yle Urheilu tapasi Saksan jalkapallocupin finaaliin valmistautuvan Eintracht Frankfurtin suomalaisvahdin Lukas Hradeckyn. Katso video kuvaa klikkaamalla!

Valovoimainen ja vaatimaton mies, johon sota jätti jälkensä – Näin läheiset ja työtoverit muistelevat presidentti Koivistoa

"Petä mieluummin odotukset kuin lupaukset", muistelee edesmenneen presidentin hyvä ystävä ja entinen ministeri Seppo Lindblom Koiviston suhtautumista valtaan ja politiikkaan.

Taidekeräilijän lahjoituksista koottu näyttely Ateneumissa – "Vievät jalat alta keneltä tahansa"

Kajaanilainen Tuomo Seppo osti ensimmäisen työnsä kukkakaupan juoksupoikana tienatuilla penneillä 13-vuotiaana. Ateneumiin lahjoitettu kokoelma herkistää niin entisiä oppilaita kuin museon johtajankin.

HIFK:n sankari Lankinen valmis vastuuseen: "Jos mahdollisuus annetaan, aion ottaa sen"

HIFK:n kokenut ykkösvahti Niklas Bäckström loukkaantui viikonloppuna. Se antaa jatkossa isomman roolin Kevin Lankiselle, joka torjui tiistaina voiton Ilveksestä.

EU lähti pitkälle purjehdukselle kohti vaatimatonta puolustusyhteistyötä

Suunnitelmissa on ensi vaiheessa puolustustutkimuksen rahoitusta ja nopean toiminnan joukkojen käytön helpottamista.

Neljän maalin Matthews vaatimattomana: "Tämä oli vain yksi peli muiden joukossa"

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews teki NHL-debyytissään neljä maalia, mutta puolusti huonosti, kun Ottawa Senatorsin Kyle Turris ratkaisi ottelun.

Fysiikan Nobel-voittaja Ylelle: "Enimmäkseen vain istun ja yritän selvittää onko missään mitään järkeä"

Kuvaavaa Nobel-palkitun teoreettisen fysiikan tutkimukselle on, että Suomesta löytyy suunnilleen neljä ihmistä, jotka ymmärtävät, mistä on kyse.

Accuscore: Suomi taistelee, Venäjä voittaa

Jatkoajan tai Suomen voiton yhteenlaskettu todennäköisyys on tasan 50 prosenttia, laskee Accuscore.

Pohjois-Korean johtajan viha näkyi? – olympiaurheilijoille vaatimaton vastaanotto kotona

Pohjois-Korean olympiaurheilijat eivät täyttäneet maan johtajan Kim Jong-unin tavoittetta Rion olympialaisissa. Heidän vastaanottonsa olikin pääkaupunki Pjongjangissa normaalia laimempi.

Video: Katastrofikierros pilasi Wikströmin pelitunnelman

Ursula Wikströn golfasi päätöspäivänsä mörköjä mielessä. – Olet niin kaukana, ettei sieltä enää nousta, urheilija tiivistää pelifiiliksensä.

"Riihipihaa ei tunneta edes Kainuussa" – Idyllinen talonpoikaismuseo halutaan esiin piilosta

Kajaanin Vuolijoella sijaitseva talonpoikaismuseo Riihipiha vetää vertoja jopa Helsingin Seurasaarelle, mutta miksi idyllinen museo on niin monelle tuntematon? Museon perustajan mukaan syynä on vaatimattomuus. Nyt museosta halutaan tehdä tunnettu.

Amerikkalaisprofessori: Suomi on monessa maailman huippua, mutta ei osaa markkinoida sitä

Aalto-yliopistossakin markkinointia opettanut professori Ira Kalb kehottaa Suomea markkinoimaan rohkeammin tuotteitaan ja osaamistaan.

Ruotsi pääsi YK:n turvaneuvoston jäseneksi

Ruotsi on valittu YK:n turvaneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi vuosiksi 2017–2018.

Korhosesta kaikkien aikojen kunnarikunkku

Hyvinkään vasuritykki Juha Korhonen siirtyi Hyvinkää- Alajärvi -ottelussa 2-0 (5-3, 7-1) kaikkien aikojen kunnaritilaston kärkeen. Korhosen kierteinen kolmosjatkeen sivallus oli hänen 69 kunnarinsa.

Taas juhlan paikka – suomalaiset juhlivat nykyään useammin ja näyttävämmin kuin koskaan

Vaikka yhä useampi hyödyntää juhla-ammattilaisten palveluita, moni tekee sen vielä salaa. Juhlatutkijan mielestä ehtoisan emännän kuva on iskostettu liian syvälle suomalaiseen juhlakulttuuriin, sen sijaan vaatimattomuuden ihanteesta on päästy eroon.

"Riki Sorsa oli äärimmäisen itsevarma esiintyjä"

Ylen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäen mukaan vuonna 1993 julkaistu Joki-albumi nosti Riki Sorsan koko kansan suosikiksi.

Vapaavuori: Kokoomus halusi erityyppistä johtajaa

Entinen kokoomusministeri kehui keskustan Matti Vanhasta ja SDP:n Lauri Ihalaista TV1:n Ykkösaamussa.

Norjan uusi sankari toteutti suuren unelmansa – "En ymmärrä tätä"

Tiril Eckhoff kantoi harteillaan suuria paineita, mutta hän kesti ne loistavasti.

Osakesijoittajan pohdintaa: "Kyllä se viime kädessä aika pitkälti on tuuria"

Mikäli aikoo menestyä, kannattaa aloittaa nuorena, sijoittaa säännöllisesti, toivoa hyvää tuuria ja välttää tyhmimpiä kohteita. Silloin kuka vain voi jäädä voitolle pitkällä aikavälillä.

Palkittu näyttelijä vaatimattomana: "Opetellaan vuorosanat ja lausutaan pois kuljeksimasta"

Martti Suosalo on ollut valkokankaalla muun muassa mielenterveysongelmainen, Irwin Goodman, isänmaallinen hiihdon ystävä ja Jean Sibelius. Hän sanoo roolin tekemisen olevan vaistonvaraista ja alitajuista.

Itsenäisyyspäivän juhlissa laulaneelle sotaveteraanille sataa kiitospostia ja esiintymiskutsuja

Sotaveteraani Armas Ilvon puhelin on soinut ja postiluukku käynyt tiuhaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlien jälkeen. 95-vuotias simolainen on saanut kymmenittäin kiitoskirjeitä ja -kortteja ja jopa esiintymispyyntöjä tulee milloin minnekin.

Elinkeinoelämä aloittaa uuden vuoden vaatimattomin odotuksin

Rakentamisessa suhdanteet ovat kohentuneet vuonna 2015. Luottamusindikaattorin pisteluku putosi kuitenkin +2:sta -2:een.

Venäjän poliisi tiukkana myös perustustuslain päivänä – yli 30 mielenosoittajaa pidätettiin

Moskovassa poliisi tukahdutti mielenilmaisun, jossa oppositio vaati maan perustuslain takaaman kokoontumisvapauden kunnioittamista. Venäjän perustuslain päivänä järjestetyn mielenosoituksen osallistujamäärä pysyi vaatimattomana, sillä viranomaiset eivät antaneet sille ennakkoon tarvittavaa järjestämislupaa.

Muotitoimittaja Jaakko Selin: Satsaa yläosaan, jos haluat ruutuaikaa

Yhä useampi Linnan juhlien kävijä haluaa puvulleen mediahuomion ottamalla yhteyttä suoraan muotitoimittaja, kommentaattori Jaakko Seliniin. Vinkki siis sinulle tuntematon suunnittelija: turha vaatimattomuus pois ja markkinoimaan, niin ne isommatkin tekevät.

Venäjällä ilmaston lämpeneminen "ei ole katastrofi"

Tavallinen venäläinen ei murehdi ilmastonmuutosta, eikä aihe nouse uutisten pääotsikoihin. Öljy- ja kaasutuloista elävän Venäjän käytännön toimet hiilidioksidipäästöjen suitsemiseksi ovat vähäiset. Myös päästötavoitteita pidetään vaatimattomina.

Metsänomistaja istutti taimikon väärään paikkaan, sitten tulivat hirvet – "Jälki oli karmea"

Sukevalaisen Aarne Leinon taimikko joutui lähes täydellisesti hirvien tuhoamaksi. Monen muun metsänomistajan tavoin hän joutuu miettimään kahteen kertaan, istuttaako vastedes männyntaimia vai paremmin hirviltä säästyvää kuusta.

Maailman suurin öljyntuottaja vähentää reilusti ilmastopäästöjään

Saudi-Arabia aikoo vähentää hiilidioksidipäästöjään neljänneksellä 15 vuodessa. Ympäristöjärjestöjen mielestä ilmoitus on askel oikeaan suuntaan, mutta turhan vaatimaton.

More than one million living alone in Finland, paying more than others

Life is much more expensive for adults living alone in Finland than other groups – and no more so than when it comes to housing. According to the Association for People who Live Alone in Finland, Finnish society is based on two-income households. However the NGO says it’s time for policy makers to come to terms with the fact that one in four adults in Finland lives alone.

Mestarivahti-Koskisen umpisolmu: Ei olla sotajalalla

Viime kaudella SKA:lle mestaruuden torjunut Mikko Koskinen on oudossa tilanteessa KHL-seurassaan.

Ulkonäköä, kemiaa ja rahaa – tätä on suomalainen rakkaus

Moni tyrmää tutkijoiden näkemyksen siitä, että vaatimattoman näköiset ovat parhaita rakastajia ja kumppaneita. Parisuhteen onnistumiseen vaikuttavat myös henkilökemiat, luonne ja varallisuus.

"Vaatimattomuus ei kaunista" – vaatesuunnittelija Lalli Savolainen muuttaisi suomalaisten tyyliä

Lalli Savolainen syntyi Imatralla, mutta muutti 6-vuotiaana Mikkeliin. Mies kävi koulunsa Etelä-Savossa ja muutti myöhemmin Helsinkiin. Siellä hän on niittänyt mainetta niin hius- ja meikkitaiteilijana, stylistinä kuin vaatesuunnittelijanakin. Savolaisen mielestä suomalaiset saisivat kiinnittää enemmänkin huomiota pukeutumiseensa.

Nigerian presidentti puolittaa palkkansa

Vaatimattomasta elämäntyylistään tunnetun Muhammadu Buharin mielestä hän nostaa kuukaudessa liian paljon palkkaa, joten hän laski sen noin 60 000 euroon vuodessa.

Sydän jäi meren pohjaan – "Joka päivä mahdollisuus tulla takaisin, jos tulee vaikka mammaa ikävä"

Matkailu avartaa, väitetään. Puolen vuoden ajan Aasiassa matkannut, uuden kodin pieneltä saarelta löytänyt nuori nainen todistaa vätteen olevan totta. Hyväntekeväisyysprojektiin mukaan lähtenyt ja uuden rakkauden maailmalta löytänyt nainen opastaa muitakin hankkimaan kokemuksia maapallon toiselta puolen.

Aikalisä ohi - mäkihyppysuuruus jatkaa sittenkin uraansa

Sveitsin mäkihyppylegenda Simon Ammann, 33, on päättänyt jatkaa uraansa ainakin yhden kauden ajan.

Barkov ihmetteli ilmiömäistä maaliaan: "Kerran elämässä"

Aleksander Barkov ohjasi upeasti Suomen kolmannen maalin 3-0-voitossa Tanskasta.

Olli Palola ei ota Ville Niemiseltä agenttipalkkiota

Keuruulaishyökkääjä oli ensimmäinen, joka nosti esille Ville Niemisen mahdollisen palkkaamisen KeuPaan. Vaatimaton maalitykki ei kuitenkaan halua tehdä roolistaan numeroa.

Ville Niemisen vaatimattomuus yllätti valmentajan - "Hetkinen, sähän pelaat tossa matsissa"

Lukon valmennustiimiin kuuluva Juha Vuori nostaa yhden piirteen Ville Niemisestä jalustalle.

Myyrätuhoilta säästytään ensi talvena? Huippuvuodet vasta parin vuoden päässä

Ensi talvesta ennustetaan heikompaa myyrävuotta. Luonnonvarakeskuksen mukaan Kokkolan alapuolella Etelä-Suomessa kunnon myyrätuhoilta saatanee olla rauhassa jo seitsemättä vuotta peräkkäin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle