Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paljon kukkia kuvassa

Narsissit valtasivat kauppojen myyntipöydät – kevään kukkakausi käynnistyi

Pääsiäinen on kaupoille kalenterivuoden ensimmäinen iso kukkasesonki. Perinteinen kukkakauppa sinnittelee markettien massamyynnin puristuksessa.

Harmaantunut mies punaisessa kravatissa ja tummassa puvussa, taustalla lukee "right to repair" ja "greenwashing".

Hajosiko kodinkone? Enää tilalle ei saa uutta vaan myyjä joutuu korjauttamaan laitteen, kaavailee EU-komissio

Esimerkiksi sähkölaitteiden myyjän pitää jatkossa ohjata tuote korjaukseen. Näin vältetään korjauskelpoisten laitteiden päätymistä roskiin.

Vaa'an hintalappua laitetaan ruokakulhoon kiinni.

Lohi pysyy kauppojen salaattibaareissa, vaikka asiakkaat hamstraavat sitä edullisemman hinnan takia

Keskon ja HOK-Elannon edustajat sanovat, että lohen hamstrausta salaattibaarista harrastetaan yksittäisissä kaupoissa. Välillä kaupat vaihtavat lohen tonnikalaan.

Kodinkoneliikkeessä esillä myynnissä olevia televisiomalleja.

Ostitko vasta uuden puhelimen tai television? Katso, miksi saatoit maksaa liikaa – yritykset rahastavat nyt inflaatiolla

Hintoja vertaamalla näkee, että kaikki hinnankorotukset eivät johdu yritysten kulujen noususta. Yritykset kasvattavat voittojaan samalla, kun reaalipalkat laskevat.

Puolijohdeteollisuuden piikiekko.

Suomi yrittää vähentää riippuvuutta Kiinasta: esimerkiksi puolijohdetuotantoa lisätään Euroopassa

Arviolta puolet kännyköistä ja kaksi kolmasosaa läppäreistä tulee Suomeen nimenomaan Kiinasta.

Ihmisiä ostoksilla Olarin Prismassa.

13 kysymystä kaupan alan lakosta, Yle etsi vastaukset

Kaupan lakko alkoi torstaina. Ruoka ei lopu Suomesta, mutta osa kaupoista saattaa olla kiinni.

Katutaidetta Dublinissa: The Wine Pair -viinikaupan ja -baarin ikkuna on peitetty metalliverholla, johon on maalattu kaksi punaviinilasilla kilistelevää kättä.

Tiesitkö, että alkoholisi voi sisältää rasvaa, munaa tai kalaa? Ei ihme jos et, koska tietoa ei löydy pulloista – mutta kohta voi löytyä

Ainesosamerkinnöistä voi pian tulla pakollisia myös alkoholeissa. Niissä on usein lisäaineita, joista kuluttaja ei saa tietoa.

Autoja autokaupassa.

Autokaupan pudotus oli viime vuonna Lapissa koko maan pienintä – valtakunnallisesti ensirekisteröinnit jäivät historiallisen vähäisiksi

Autokauppaa ravistelivat viime vuonna talouden nopeat käänteet, energiakriisi ja komponenttipula. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä vajaat 82 000, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Hilma Länsman seisoo talvitakki päällään kaupassa ostoskärryjen edessä.

Borramuš máksá Suomas dál gaskamearálaččat 16 prosentta eanet go jahki dassá – Hilma Länsman máksá borramušas vahkus 20 euro eambo go ovdal

Yle dahkan haddeveardádallama mielde eanemus leat divron jáffut, vuodja, vuoncámonit, rievnnit ja šattut.

Kauppias Juha-Matti Lias seisoo kaupan sisätiloissa, taustalla kaksi asiakasta ja lihatiskin myyjä.

Rájá duohken bohtet oastit hálbbit hattiid maŋis – gávpejasat rádjaguovllus vurdet luohttevažžan juovllaid

Gálvvu divrun váikkuha juovlagávppašeapmái. Suoma beale rádjagilážiid gávpejasain leat guokte sávaldaga: ráját bissot rabas ja ruvnnu árvu seailu juobe dálá dásis.

Kauppakeskusen joulupakettiasetlema

Kaupoissa uskotaan, että herkut hankitaan joulupöytään, mutta käyttötavarapuolella joulukaupan odotukset ovat vielä arvoitus

Kuluttajat harkitsevat jouluhankintojaan aikaisempaa tarkemmin. Kauppiaat odottavat kuitenkin kohtuullisen hyvää myyntiä ainakin elintarvikepuolella.

Black Friday -myyntikampanjan kotiin jaettuja mainoslehtiä.

Not all Black Friday discounts a bargain - more price transparency on the way

From the beginning of next year, all discount marketing will be required to show the lowest price at which a product has been sold during the proceeding 30 days.

Mies seisoo kykäkaupassa kassan vieressä.

Sotkamolainen Tarvaisen kyläkauppa kerkesi täyttää sata vuotta, sitten nousivat kustannukset ja nyt lauantaina kaupan valot sammuvat

Laakajärven kyläkauppaa jäävät kyläläiset kaipaamaan. Kaupalla on kerennyt vuosien aikaan toimia muun muassa Posti, Veikkauksen piste, polttoainejakelu ja lääkekaappi.

ABC:n logo mainospylväässä

Viitasaaren ABC on kolme viikkoa kiinni, bensaa myydään silti

Parikymmentä vuotta sitten valmistuneen liikenneaseman talotekniikkaa kunnostetaan ja samalla ulkoinen ilme uudistuu.

Ravintoloitsija Miki Ekman seisoo ravintolalaivansa edustalla Vaasan sisäsatamassa.

Yrittäjä osti ravintoloista Vaasassa toistasataa lahjakorttia laskulla, myi kortit kirpputorilla ja jätti laskut maksamatta – ravintoloitsija: ”Ärsyttää”

Alkukesästä mahdollisesti ainakin yhdestätoista ravintolasta on ostettu suuria määriä lahjakortteja laskulla. Yksikään ravintola ei ole saanut maksua lahjakorteista.

Vaasan kauppahalli kuvattuna ulkoa.

Vaasan kauppahalli on palvellut jo 120 vuotta – kaupan uskotaan käyvän jatkossa vähintään yhtä kauan, vaikka toiminta oli välillä vaakalaudalla

Kauppahallin omistajaa edustava kiinteistösijoitusyhtiö on tyytyväinen halliin, vaikka tyhjiä liiketiloja löytyykin. Asiakkaat hakevat vanhasta kauppahallista tunnelmaa ja erikoistuotteita.

Suomessakin tarvitaan uusia viljalajikkeita ja uudenlaista maanmuokkausta ilmastonmuutoksen vuoksi.

Kuivuus sekoittaa koko Euroopan taloutta – myös osa Suomesta on varoitustilassa: Katso, miltä näyttää Lohjan kuivalla pellolla

Kuivuus iskee talouteen monella tavalla: sähkön, ruuan ja tavarakuljetusten hinnat nousevat entisestään, rehusta tulee pulaa ja Suomenkin pelloille suunnitellaan jo uusia kuivuutta sietäviä viljalajikkeita.

Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen itsepalveluruokakauppa aukeaa elokuussa Ilmajoen Ahonkylään

Ilmajoelle aukeaa yksi harvoista itsepalvelukaupoista pääkaupunkiseudun ulkopuolella – sisään pankkitunnuksilla, maksu sekunneissa

Ennakkoinfo uudenlaisesta kaupasta on saanut osakseen positiivista palautetta sekä paikallisilta että ulkopaikkakuntalaisilta.

Paloauto ja pelastuslaitoksen toinen ajoneuvo ajavat hälytysvilkut päällä Lahden keskustassa.

Kauppakiinteistössä pieni tulipalo Paavolassa – Kiinteistö tyhjennettiin

Kauppakiinteistö jouduttiin tyhjentämään Paavolassa tulipalon takia.

ruokalähetti Renni Sivonen purkaa kuorma-autosta ruokalähetystä.

Продуктовый онлайн-магазин Oda выходит на финский рынок – для покупателей новый игрок означает снижение цен и улучшение качества услуг

В Финляндии продукты реже заказывают через интернет, чем в других европейских странах и даже в Швеции. Пандемия стала толчком к развитию онлайн-магазинов, торгующих продуктами питания, и конкуренция усиливается с выходом на рынок нового игрока. В отрасли верят, что за несколько лет число заказов в интернете удвоится.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kyläkauppatukea haki Kainuussa seitsemän maaseudun kyläkauppaa

Kyläkauppojen määrä on viime vuosina vähentynyt. Kyläkauppatuen tavoitteena on turvata ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla.

Woltin fillarilähetti.

Miki Kuusi ja muut omistajat myyvät kotiinkuljetuksistaan tunnetun Woltin ulkomaille Suomen kaikkien aikojen yritysmyynnillä

Kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Yhdysvaltalainen ruokakuljetuksiin erikoistunut Doordash maksaa kauppahinnan osakkeillaan.

Kontteja vuosaaren satamassa

Viennin arvo nousi syyskuussa liki kolmanneksen

Vuoden alusta alkaen viennin arvo on noussut 17,8 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Yksi selitys kovalle kasvuluvulle oli syyskuulle tilastoitu neljän lentokoneen vienti Irlantiin, Tulli kertoo.

Musta kasvomaski roikkuu kädessä.

Maskisuositus loppuu keskiyöllä Kainuussa: syyslomaltaan palaavat koululaiset pääsevät jatkamaan lähiopetuksessa ilman maskeja

Esimerkiksi normaaliin kauppa-asiointiin ei tarvita maskia. Jos taas mennään korkeariskisiin paikkoihin kuten festareille, maski kannattaa laittaa.

Kokkolan tori puiden takaa kuvattuna

Iltatorin suosio hiipui tänä kesänä Kokkolassa – torikauppiaat miettineet ratkaisuksi kertojen harventamista

Kesän viimeinen iltatori järjestetään tänään. Parhaimpina kesinä myyntipöytäpaikkoja on vuokrattu runsaat sata illassa, mutta tänä kesänä pöytiä on varattu parhaimmillaan vain 50–80 tapahtumaa kohden.

Prisman kassatyöntekijöitä ja asiakkaita.

S-ryhmän tulos nousi reippaasti marketkaupan vetämänä

SOK:n pääjohtajan mukaan parantunut tulos on marketkaupan kovan kasvun ansiota. Sen sijaan hotellit ovat vetäneet SOK-yhtymän tulosta alaspäin.

Kaupanliiton toimitusjohtaja (2019-) Mari Kiviniemi.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi toivottaa koronapassin tervetulleeksi – vaikutukset kaupan alalle lähinnä välillisiä

Alkuvuonna toteutunut vähittäiskaupan liikevaihdon vuosikasvu oli jo lähellä finanssikriisiä edeltäviä lukuja.

Ylivieskan tekninen johtaja Leena Löytynoja seisoo rakenteilla olevan Taanilan koulun edessä.

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Huoltamorakennus ja autojen tankkauspiste

Kotimaanmatkailu toi kuhinaa liikenneasemille – toimialajohtaja: "Hymy ei ole hyytynyt, vaikka asiakasmäärät ovat olleet isoja"

Liikenneasemien asiakasmäärät ylittävät jo reippaasti koronaa edeltävän kesän luvut. Tien päällä ovat nyt perheet ja muut yksityisautoilijat, matkailijaryhmät loistavat poissaolollaan.

Palonurmen kyläkauppa Kuopion Nilsiässä.

Palonurmen kyläkauppa aukeaa jälleen perjantaina – kuopiolainen ajokouluyrittäjä ryhtyy kauppiaaksi

Nilsiän Palonurmen kyläkauppa suljettiin huhtikuussa. Nyt kaupalle on löytynyt uusi yrittäjä, joka on ostanut kaupan liiketoiminnan kiinteistöineen. Palonurmen kyläkauppa aukeaa tauon jälkeen jälleen tämän viikon perjantaina.

Jokikoneen takapihalla on kymmeniä venetrailereita tyhjillään.

Venekauppa käy kuumana: "Veneen kyljessä on jo asiakkaan nimi valmiina"

Myytävistä veneistä ja perämoottoreista saattaa tulla pian kapelo. Joensuulaisen Jokikoneen kauppias Marko Halonen kertoo, että juhannukseen mennessä kaikki suosituimmat venemallit on jo myyty loppuun tältä kesältä.

Allas Sea Pool

Torstai 22.4.2021 (tv)

Kesätapahtumat. Kyläkaupat. Biden ja ilmasto. Sää.

Oulun Liikekeskuksen uusi toiminnajohtaja Leena Vuotovesi

Oulun Liikekeskuksen uusi toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi keskustan elävöittämisestä: "Mikä on koronan jälkeisen uuden normaalin tapahtuma?"

Vuotovesi sanoo, että pandemian jälkeen on hyvä hetki alkaa kehittää Oulun keskustaa.

Asiakkaita kaupassa.

Kaupat käyttävät hyväkseen asiakkaiden tunteita ja aisteja – koronaärtymys toi vauhtia tunnekokemusten ohjailuun

Ruokakauppojen saamien palautteiden määrä on kasvussa. Palautteista huomaa, että kaupassakäynti herättää usein tunteita.

Poliisin hihamerkki

Ruokakauppaa uhattiin Evijärvellä

Poliisin mukaan tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalo jouluvalaistuksessa, 14.12.2020.

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – suunnitelmissa on lomauttaa 870 työntekijää kolmeksi kuukaudeksi

Neuvottelut koskevat tavarataloliiketoimintaa ja jakelukeskuksia Suomessa.

Karttaluonnos asemakaavamuutoksesta ja Prisman sijoittumisesta Tähtiniemeen

Heinolan Prisma-suunnitelma saattaa kaatua lepakoihin – "Suoraan sanottuna aika hankalalta näyttää"

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtajan mukaan uutta marketia ei ehkä päästä kaavoittamaan.

Uusia autoja kaupassa

Häme sai vuodenvaihteessa fuusion kautta uuden autokauppaketjun

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kymen Seudun Osuuskauppa ovat yhdistäneet autokauppansa.

K-citymarket i Kuppis

Turun Kupittaan Citymarket investoi verkkokauppaansa – koronapandemia lisäsi rajusti kysyntää

Verkkokaupan osuus kokonaismyynnistä vaihtelee viikoittain viiden ja kymmenen prosentin välillä.

KappAhl

KappAhl lopettaa myymälänsä Torniossa

Koronalla sekä rajan sulkemisella on ollut vaikutusta myymälän kannattavuuteen.

joulukuusenkoriste

Kuhmolaiset palvelut löytyvät sosiaalisen median joulukalenterista

Kuhmossa on kuvattu joulukalenteria, johon tulee videoita paikallisten yritysten sekä yrittäjien palveluista ja mahdollisista joulutarjouksista.

Sögestrassen ostoskatu jouluvaloissa Bremenissä.

Koronatilanne synkkenee Euroopassa, mutta monet maat haluavat mahdollisimman tavallisen joulunodotuksen

Euroopassa on raportoitu jo yli 400 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Vahvistettuja koronatartuntoja maanosassa on yli 17 miljoonaa.

Köpcentret Plaza i Salo

Salon kauppakeskus Plaza saa uuden veturin – taustayhtiöllä kauppakeskusrypäs

Uutena kauppakeskusjohtajana aloittaa salolainen Riikka Tuomainen.

Konecranesin ja Cargotecin fuusio Finlandiatalossa, info.

Konecranes ja Cargotec yhdistyvät – osakekurssit ampaisivat nousuun, Herlinien suvusta iso omistaja, jos yhdistyminen toteutuu

Tulevasta yhtiöstä halutaan kestävien materiaalivirtojen maailmanlaajuinen johtaja. Cargotecilla ja Konecransilla on vahva kytkös hissiyhtiö Koneessa.

Kauppakeskus Iso Omena.

Painajaisten kevät ostosparatiiseissa: Kauppakeskusten myynti romahti ja toipuminen yllätti – entiseen ei ole paluuta

Kauppakeskukset luottavat yhä lujemmin julkisiin palveluihin, samalla kun muotikauppa katoaa verkkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle