Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kajaanilaisen elokuvateatteri Bio Rex:in teatterivastaava Aleksi Tikkanen.

Kainuussa katsotaan eniten kotimaisia elokuvia Suomessa – kuuntele, miten pienikin paikallinen kiinnekohta houkuttelee katsojia elokuvateatteriin

Pienikin paikallinen kiinnekohta riittää herättämään paikallisen elokuvayleisön kiinnostuksen. Maakuntien välillä on selkeitä eroja siinä, minkälaiset elokuvat kiinnostavat.

Kuvausryhmä kameroineen työskentelee ruokakaupan ovella.

Voimamies Jouko Ahola valitaan rooliin, kun tarvitaan uskottavan pelottava näyttelijä – Routa-elokuvaa kuvataan nyt ympäri Suomen

Routa-elokuvasta luvataan draamajännitystä amerikkalaisella kuvaustyylillä. Sitä kuvataan muun muassa Porissa, Hämeenlinnassa ja Rovaniemellä, koska ohjaaja Tony Heinon mielestä Helsinki on jo nähty.

Kirsti Valve näytelmäharjoituksissa Lappeenrannan kesäteatterissa.

Kesäteatteria lähdettiin Lappeenrannassa tekemään kulttuurin janossa lähes lapsenomaisella riemulla: “Jännitys ukkoskuurosta niskassa kuuluu asiaan”

Kesäteatteria tehdään luonnon armoilla ja suurella sydämellä, sanoo Lappeenrannan kesäteatterin ohjaaja Miia Nuutila.

Johnny Depp hymyilee ja vilkuttaa.

Johnny Depp konsertoi tänään Kaisaniemen puistossa – tässä viisi faktaa suositun näyttelijän musiikkiurasta

Elokuvarooleistaan tunnettu Johnny Depp halusi alun perin rock-tähdeksi. Nyt hän nousee lavalle Suomessa vain kaksi viikkoa oikeustaistelun päättymisen jälkeen.

Angelina Jolie katsoo vasemmalle. Vieressä Brad Pitt katsoo oikealle.

Brad Pitt haastoi ex-vaimonsa oikeuteen "vahingon aiheuttamisesta" viinitilakaupalla – Jolie myi osuutensa venäläiselle oligarkille

Näyttelijäpari osti Etelä-Ranskassa sijaitsevan Chateau Miravalin tilan vuonna 2008.

Johnny Depp heilauttaa kättään tervehdykseksi.

Paljon otsikoissa ollut näyttelijä Johnny Depp esiintyy kesäkuussa Suomessa: muusikon ura jäänyt näyttelijäntyön varjoon

Depp tulee brittiläisen kitaravirtuoosin Jeff Beckin kiertuekokoonpanon mukana Tampereelle ja Helsinkiin esiintymään.

Teatterin lavalla kaksi miestä kättelevät. He ovat pukeutuneena teatteriasuihin. Toisella miehistä on yllään puku toppahattuineen ja kävelykeppeineen. Toinen on pukeutunut kulkuriksi.

Valtava muutos tapahtui, kun kehitysvammaiset saivat ilmaista itseään: "Se, joka seisoi verhoissa käsi ohjaajan kädessä, saattoi juosta lopuksi yksin pihalla"

Ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa järjestetty kehitysvammaisten näyttämötaiteen festivaali tuo isolle lavalle esitysten kirjon. Hyppy-festivaalin perustaja Katriina Honkanen korostaa nähdyksi tulemisen tärkeyttä.

 Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino ja Joe Pesci elokuvassa Mafiaveljet, 1990

Mafiaveljistä tunnettu Ray Liotta kuollut 67-vuotiaana

Tiedottajansa mukaan Liotta kuoli kesken elokuvan kuvausten Dominikaanisessa tasavallassa.

Malla Malmivaara.

Näyttelijä Malla Malmivaara sanoo esittäneensä "ihan tarpeeksi" vaimoja ja tyttöystäviä – nyt häntä kiinnostaa musiikki

Malla Malmivaara sanoo pitkään nähneensä potentiaalia elokuvissa, jotka näyttivät valmiina ihan muulta. Muusikko-näyttelijä julkaisee syksyllä toisen sooloalbuminsa Malla-nimellä.

Johnny Depp ja Amber Heard oikeussalissa.

Johnny Deppin ja Amber Heardin taistelu oikeudessa on ollut poikkeuksellisen rumaa, ja nyt se lähenee loppuaan – tästä oikeusjutussa on kyse

Näyttelijät vaativat toisiltaan miljoonakorvauksia kunnianloukkauksesta ja herjauksesta. Oikeudessa on käsitelty lähisuhdeväkivaltaa, päihteiden käyttöä ja yleistä sekoilua.

Roderick Kabanga hymyilee värikkäässä putkessa Hoplopissa.

Roderick Kabanga hautasi näyttelijähaaveet insinööriopintoihin, armeijaan ja hanttihommiin – mutta “kipinää takaraivossa” ei voinut sammuttaa

Kulttuurivieras, näyttelijä Roderick Kabangan, 28, matka kohti unelma-ammattia alkoi viisivuotiaana Oulussa. Kipinä oli sammua äidin kuolemaan, vääriin opintoihin ja hanttihommiin. Sitten tapahtui käänne.

Roukalahden kesäteatterin Meidän luokka -näytelmän harjoitukset Kivekkäiden talon salissa.

Suomalainen harrastajateatteritoiminta vaakalaudalla koronan takia – lopettamisilmoituksia useita kymmeniä

Monien harrastajateattereiden talous on kuralla ja harrastajat karkuteillä kahden vuoden pandemian jälkeen. Kulttuuritoiminnalle kohdennetut koronatuet eivät ole juuri ulottuneet harrastajateatterien toimintaan.

Chris Rock and Will Smith heiluttaa nyrkkiä.

Will Smith sai 10 vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan

Koomikko Chris Rockia lyönyt näyttelijä Will Smith ei saa osallistua Yhdysvaltain elokuva-akatemian tilaisuuksiin kymmeneen vuoteen.

Eino Nurmisto istuu ruokapöydän ääressä sivuprofiilissä katsellen kaukaisuuteen.

Hiuksensa syöpähoidoissa menettänyt somevaikuttaja Eino Nurmisto tyrmistyi Oscar-gaalan pilailusta: "Loukkaava ja harkitsematon vitsi"

Eino Nurmisto kertoi Instagramissa pahoittaneensa mielensä mauttomasta pilasta. Hän kokee sen loukkaavan kaikkia hiusten lähdöstä kärsiviä ja osoittelevan monille kipeää asiaa.

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen Puoli seitsemän -ohjelman studiossa

Iho ohenee ja tunteet läpäisevät voimakkaammin – näyttelijä Pirkko Hämäläinen tunnistaa itsessään tämän Jeanne Moreaun ajatuksen vanhenemisesta

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen on työskennellyt viime aikoina lähinnä kameran edessä, mutta nousee ensi syksynä pitkästä aikaa myös teatterilavalle.

Näyttelijä Bruce Willis.

Amerikkalaisnäyttelijä Bruce Willis lopettaa uransa – syynä aivovammasta johtuva kielellinen häiriö

67-vuotias Willis tunnetaan muun muassa rooleistaan Die Hard -elokuvissa, Pulp Fictionissa, Armageddonissa ja Kuudes aisti -elokuvassa.

Will Smith on tunnekuohussa, hän pitää silmiään kiinni ja tuntuu keräävän itseään.

Moni epäili Will Smithin Oscar-mottauksen olleen lavastettu – tietokirjailijan mukaan kyseessä on "melkein salaliittoteoria"

Salaliittoajattelusta tietokirjan kirjoittanut toimittaja Pasi Kivioja sanoo, että spekulaatiot lyönnin lavastuksesta täyttävät ainakin neljä viidestä salaliittoteorian piirteestä.

Leevi and the Leavings Euroviisukarsinnoissa (1981).

Hauhon kesäteatterin väki odottaa jo malttamattomasti tulevaa kesää

Pohjoisen taivaan alla -musiikkikomedian harjoitteleminen aloitettiin Vanajaveden opiston kurssina jo keväällä 2020, mutta koronaepidemian takia esitykset ovat siirtyneet eteenpäin. Kesäkuun lopussa on kauan odotettu ensi-ilta.

Eläkkeelle jättäytyvä näyttelijä Ritva Jalonen Tampereen Teatterin katsomossa.

Mittavan uran Tampereen teatterissa tehnyt Ritva Jalonen jää eläkkeelle – yli 40 vuoteen mahtuu käärmeenpurema yleisön edessä ja putoaminen lavalta

Koko uransa samassa talossa tehnyt näyttelijä ei kadehdi nuorempien kollegoiden nykyistä työelämää, jossa jokaisesta roolista kilpaillaan.

Linnea Leino.

Lapua 1976 -elokuvan pääosan näyttelijä vaihtuu aikataulukiireiden takia

Linnea Leino korvaa Saana Koiviston naispääroolissa odotetussa elokuvassa.

Chris Rock and Will Smith heiluttaa nyrkkiä.

Will Smithin lyönti nousi puheenaiheeksi Hollywoodissa: osa tuomitsee, osa ei

Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon voittanut näyttelijä Will Smith suuttui koomikko Chris Rockin vitsailusta ja löi tätä suorassa lähetyksessä avokämmenellä naamaan.

Näyttelijä Inkeri Mertanen.

Pitkän teatteriuran jälkeen Inkeri Mertanen vaihtoi suuntaa: nyt hän on Salattujen elämien kulttihahmo Dahlia Mustavaara, jota fanittavat myös teinit

Kulttuurivieras, näyttelijä Inkeri Mertanen empi, kun häntä pyydettiin mukaan Salattuihin elämiin. Nyt hän kertoo, mitä samaa on joukkueurheilussa, teatterissa ja Salkkareissa.

Jussie Smollett nostaa nyrkin ilmaan oikeussalissa, kun poliisi taluttaa häntä ulos.

Viharikoksen lavastamisesta syytetty näyttelijä Jussie Smollett tuomittiin vankeuteen – vapautettiin alle viikossa

Empire-sarjasta tuttu näyttelijä Jussie Smollett vapautettiin takuita vastaan tämän jättämän valituksen käsittelyn ajaksi.

Nainen kyykyssä auton valon vieressä.

Auli Mantilan uusi Transport-sarja näyttää ruokabisneksen pimeän puolen: rahanpesun, talousrikokset ja eläinten kaltoinkohtelun

Auli Mantila on käsikirjoittanut ja ohjannut kahdeksanosaisen sarjan, jossa hän muun muassa hyödyntää hevosalan osaamistaan. Mantila muistetaan liki kulttimaineeseen nousseesta elokuvastaan Neitoperho (1997).

Kolmen Dingo-julisteen edessä kaksi miestä seisoo teatterin lavalla.

Raumalla kesällä kantaesityksensä saava Dingo-musikaali luottaa nostalgiankaipuuseen

Rauman kesäteatteri joutui tekemään hartiavoimin töitä, että se löysi päänäyttelijän Dingo-musikaaliinsa. Näyttelijä Joel Mäkisen vankka musiikkitausta helpottaa roolin tekemistä.

Anneli Sauli vaaleansinisellä taustalla katsoo kameraan.

Näyttelijä Anneli Sauli on kuollut

1950-luvulla tähdeksi noussut Anneli Sauli näytteli 70 vuotta kestäneellä urallaan yli 30 elokuvassa.

Näyttelijä Pekka Heikkinen istuu pyörätuolissa sinisen teatterikatsomon edessä.

Keski-ikäisen heteromiehen kompurointi muuttuvassa maailmassa kääntyy komediaksi – näyttelijä Pekka Heikkinen vitsailee surutta myös pyörätuolistaan

Näyttelijä Pekka Heikkisen roolihahmot eivät kävele. Muuten niiden kirjo on laidasta laitaan Teatteri Siperian Mieslive-esityksessä, jossa hauskuus revitään miehisyyden muutoksesta ja erilaisista tavoista räpiköidä uusien vaatimusten keskellä.

Spede Pasanen.

Katariina Souri kertoi pelottavasta tilanteesta Spede Pasasen kanssa, MTV:n entinen johtaja on iloinen, että kokemukset tulevat julki

MTV:n entinen ohjelmapäällikkö ja -johtaja Jorma Sairanen uskoo, että lisää ahdistelukokemuksia tuodaan Suomessa esiin.

Simulaationäyttelijä Sinikka Myllyoja istuu tietokoneen ääressä näyttelijän roolissa.

Kuinka kohdata mielenterveyspotilas tai hänen omaisensa? – näyttelijät luovat aidon tuntuisia ja jopa koskettavia opetustilanteita Lapissa

Opetustilanteessa simulaationäyttelijät esittävät mielenterveyshoidon asiakkaita, ystäviä tai sairastuneen huolestuneita omaisia.

Ville Haapasalo

Näyttelijä Ville Haapasalo Ylelle: “Tilanne Ukrainassa on kammottava – annan kaiken tukeni Ukrainan kansalle”

Näyttelijä ja yrittäjä Ville Haapasalo on asunut ja työskennellyt sekä Venäjällä että Ukrainassa. Viime päivät hän on seurannut hyökkäystä Ukrainaan hämmentynein ja surullisin mielin.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Varkauden teatteri peruu kaikki viikonlopun esitykset

Esitykset perutaan sairaustapausten vuoksi.

Vaasan kaupungiteatterin Katoava maa pääosia esittävät Kirsi Asikainen ja Jorma Tommila roolihahmojensa asuissa teatterin lavalla.

Vaasan kaupunginteatterin Katoava maa -näytelmä saa tunteet pintaan – "tämä on aika kova prosessi koko näytelmä"

Lauantaina Vaasan kaupunginteatterissa ensi-iltansa saa koskettava Katoava maa -näytelmä. Näyttelijöiltä se on vaatinut erityisen paljon.

Jyväskylän Kaupunginteatterissa nähdään maaliskuussa vankien valmistama ja esittämä näytelmä Neuromem – Me muistamme sen puolestanne. Vankilateatterin esitys on Taittuu ry:n, Jyväskylän vankilan ja Jyväskylän Kaupunginteatterin yhteistuotanto. Vankilateatteriyhdistys Taittuu ry. on nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä.

Vankilateatteri opetti Laitisen sietämään epäonnistumisia, ja se näkyy jo arjessakin: "Hyväksyn, että teen paljon virheitä joka päivä"

Vankilateatteri saapuu Jyväskylän kaupunginteatteriin maaliskuun alussa. Tunnelma on vähän haikea, sillä Rikosseuraamuslaitoksen rahoitus päättyy tänä vuonna, ja tulevaisuus on auki.

Seidi Haarla katsoo ikkunan läpi, lasissa valon heijastuksia.

Kun näyttelijä Seidi Haarla yritti pysyä kasassa, apukeinoja olivat viina, bulimia ja loputon puhe – "Suomessa ei osata hoitaa traumoja"

Kulttuurivieras, Oscaria tavoittelevan Hytti nro 6 -elokuvan tähti Seidi Haarla on työstänyt koko aikuisikänsä rikkinäisen lapsuuden aiheuttamia henkisiä haavoja.

Lily James and Sebastian Stan Pamina ja Tommyna aurinkolaseissaan.

Suuttunut remonttimies varasti kassakaapin ja löysi Pamela Andersonin ja Tommy Leen seksivideon – uusi sarja 90-luvun jättiskandaalista jakaa mielipiteet

Uusi sarja käsittelee muun muassa sitä, miten paljon pahempi seksivideokohu oli Pamela Andersonille kuin Tommy Leelle. Anderson ei olisi toivonut tapahtumista draamasarjaa.

Näyttelijä Matleena Kuusniemi Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Näyttelijä Matleena Kuusniemi ei roiku somessa vaan puhuu ystäville pitkiä puheluja – kännykkään hän vastaa kuin oma mummonsa

Matleena Kuusniemi kertoo, että sosiaalinen media ei tunnu hänelle itselleen luontevalta paikalta.

Anna-Elina Lyytikäinen Hämeenlinnan teatterissa esiripun edessä. Kuva otettu 28.1.2022.

Anna-Elina Lyytikäinen ottaa ohjat Hämeenlinnan Teatterissa: maakuntateatteri pyrkii uuden johtajan myötä valtakunnallisesti kiinnostavaksi

Anna-Elina Lyytikäistä kuvaillaan voimakastahtoiseksi ja monipuoliseksi. Hän paikkaa vuoden vaihteessa lähteneen Kari-Pekka Toivosen, joka ei halunnut jatkaa teatterissa organisaatiomuutoksen jälkeen.

Näyttelijä ja laulaja Leena Rousti seisoo kosken rannalla, Museokeskus Vapriikin vieressä. Taustalla näkyy punatiilisiä rakennuksia. Leenalla lyhyet hiukset ja musta toppatakki.

Freelancenäyttelijä Leena Rousti sai unelmaroolin, ja sitten koronarajoitukset veivät esitykset alta – työmarkkinatukea tuli 64 euroa

Koronarajoitukset ovat ajaneet freelancenäyttelijöitä kierteeseen, jossa rahaa ei tipu enää miltään luukulta. Muutakaan työtä ei voi ottaa vastaan, jos sopimus sitoo teatteriin.

Näyttelijä Pirjo Lonka on intohimoinen myös sanaristikoiden täytössä

Näyttelijä Pirjo Lonka rentoutuu sanaristikoita ratkoen

Näyttelijä Pirjo Lonka on pääosassa Ylen tuoreessa sarjassa Mieheni vaimo. Lempeä selviytymistarina on Longan mielestä "ehtaa draamaa vailla temppuja". Vapaalla Lonka ratkoo sanaristikoita.

Henkilökuva näyttelijä Aapo Orasesta.

Huippusuositun Putouksen uusi näyttelijä Aapo Oranen on vielä monille tuntematon kasvo, mutta pian kaikki muuttuu: "Yllättävän nopeasti tullut omituisia yhteydenottoja"

Aapo Oranen on yksi viihdesarja Putouksen tulevan kauden näyttelijöistä. Hän kertoo saaneensa jo paljon yhteydenottopyyntöjä, vaikka uusi tuotantokausi ei ole vielä edes alkanut.

Sidney Poitier.

Ensimmäinen parhaan miespääosan Oscarin voittanut musta näyttelijä Sidney Poitier on kuollut

Poitier syntyi vuonna 1927 Miamissa ja varttui tomaattifarmilla Bahamalla. New Yorkiin hän muutti 16-vuotiaana.

Tulevien televisiosarjojen naishahmoja.

Listasimme alkuvuoden kiinnostavimmat tv-uutuudet: minisarja aikansa suurimmasta seksikohusta, kotimaista scifiä ja brittidraamaa

Vaikka koronarajoitukset ovat jälleen sulkeneet teatterit ja tapahtumat isossa osassa Suomea, uusien sarjojen julkaisutahti ei hyydy. Listan avulla pääset kärryille alkuvuoden uutuuksista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle