Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Prinssi Harry kirjan kannessa.

Prinssi Harryn elämäkerta rikkoi myyntiennätyksiä

Prinssin elämä kiinnostaa lukijoita: Harryn Varamies-elämäkerta (Otava) on ollut menestys.

Henkilökunnan jäsen purkaa pakkauksestaan ​​ja asettaa näytteille Ison-Britannian prinssi Harryn, Sussexin herttuan, kirjan "Spare".

Britannian kirjakaupoissa ihmetellään, missä jonot ovat – tänään tarjolle tullutta prinssi Harryn elämäkertaa myydään jo puoleen hintaan

Prinssi Harryn elämäkerta Spare on päivän ykköspuheenaiheita ja vuoden odotetuimpia kirjajulkaisuja Britanniassa. Yleisöryntäys kirjakauppoihin jäi silti kokematta.

Jaakko Iloniemi kuvattiin WSOY:n tiloissa Helsingissä 19. toukokuuta.

“Ydinasesuoja on perusteeton unelma” – ministeri Jaakko Iloniemen mukaan mikään valtio ei vaaranna olemassaoloaan suojatakseen toista valtiota

Hannu Himanen on kirjoittanut ministeri Jaakko Iloniemen elämäkerran, joka kuvaa laajasti Suomen ulkopolitiikan historiaa. Iloniemi ottaa kirjassa kantaa Natoon, Euroopan unioniin ja Venäjään.

Danny seisoo mikrofonin edessä mustissa vaatteissa, taustalla savua, laulava Danny nostanut toisen kätensä dramaattisesti ilmaan.

Antti Heikkinen kirjoittaa Dannyn elämäkerran

Auktorisoitu elämäkerta pitkän uran tehneestä viihdetaiteilijasta ilmestyy ensi syksynä.

Hanna Brotheruksen kirja, Ainoa kotini.

Hanna Brotheruksen avoimesta esikoisromaanista tuli vuoden kirjahitti – autofiktion suosiolle ei näy loppua, vaikka määrittely on vaikeaa

Autofiktion kirjoittaminen vaatii tarkkaa pohdintaa, koska oikeat ihmiset voivat löytää itsensä valmiin kirjan sivuilta. Myös Hanna Brotherus mietti romaania tehdessään, onko hänellä oikeus kirjoittaa muista ihmisistä.

Mihin Sirpa Kähkösen Savonia-palkintorahat päätyvätkään ja missä kirjallinen tuotanto jatkuu?

Kuopio-sarjastaan tunnettu Sirpa Kähkönen voitti Savonia-kirjallisuuspalkinnon toista kertaa – seurasimme palkinnonjakotilaisuutta suorana

Kähkönen oli ehdokkaana Kuopio-sarjaan kuuluvalla romaanilla Vihreä sali. Edellisen kerran hän voitti palkinnon vuonna 1999 sarjan ensimmäisellä teoksella Mustat morsiamet.

Mies ottaa selfietä Omanissa.

Kun EDM-tähti Avicii kuoli, kaikki halusivat löytää syyllisen – tuoreen elämäkerran kirjoittaja Ylelle: “Tarina on siihen liian kompleksinen”

Palkittu ruotsalaistoimittaja Måns Mosesson sai kirjaansa varten lukea muun muassa 40 000 sähköpostia Aviciin eli Tim Berglingin uralta. Niistä piirtyi kuva pohdiskelevasta ihmisestä, joka mietti musiikkinsa lisäksi paljon mielenterveyttään.

Jari Isometsästä julkaistiin maanantaina elämäkerta.

Kommentti: Entinen hiihtotähti Jari Isometsä tekee elämäkerrassaan yllättävän dopingväitteen, jonka perustelu ei kestä tarkastelua

Jari Isometsän elämäkerta tarjoaa mielenkiintoisia tarinoita Karpaasin uralta, mutta sivuuttaa epo-hormoniin liittyvän kulman olankohautuksella, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Petra Olli Turun kirjamessuilla

Maailmanmestaripainija Petra Olli Turun kirjamessuilla: "Nyt on ura ja lopettaminen käsitelty, ja laitettu piste sille aikakaudelle"

Petra Ollista julkaistaan tänä syksynä elämäkertakirja. Siinä kerrotaan painijan koko tarina juniorivuosista aina maailman huipulle ja uran päätökseen asti.

Maria Callas 1968

The Guardian:  Uusi aineisto paljastaa huippusopraano Maria Callasin kovat kokemukset – seksuaalista hyväksikäyttöä, yksinäisyyttä ja kiristystä

Ennenjulkaisemattomat kirjeet valottavat oopperadiivan kipeitä suhteita puolisoonsa, vanhempiinsa ja Aristoteles Onassikseen.

Jussi Niinistö seisoo kirja kädessään.

Paavo Susitaival oli everstiluutnantti ja IKL:n perustajia – Elämäkerran kirjoittanut Jussi Niinistö ei näe yhtäläisyyttä sinimustissa ennen ja nyt: Puhutaan eri asioista

Entinen kansanedustaja ja ministeri kommentoi uuden kirjansa yhteydessä myös nykypäivän nationalismia ja kansallismielistä liikehdintää.

Barac Obama katsoo peiliin hetkeä ennen kuin valan vannomista 2009.

Essee: Vaikeiden miesten maa – Valkoisen talon isännäksi ei pääse käyttämättä kyynärpäitään, mutta siitä Obama vaikenee

Amerikkalaisten on vaikea hyväksyä, että huono ihminen voi olla hyvä johtaja, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Jani Parkkari.

Ruusu ja Seidi Haarlan harjoituksessa Kom-teatterissa.

Haarlan sisarukset tekivät näytelmän traumaattisesta lapsuudestaan: "Turvattomuus on sana, jolla lapsuuttamme voisi kuvata"

Seidi ja Ruusu Haarlan rankoista lapsuuskokemuksista syntyi näytelmä Uusi lapsuus. Näytelmän teosta kertova dokumentti esitetään tiistaina 16.2. Yle Teemalla ja on katsottavissa myös Areenassa.

Helsinki Lit -festivaalin vuoden 2020 keskustelijat kollaasikuvassa

Tulen ajatelleeksi Truman Capotea

Helsinki Litissä keskusteltiin siitä, kenen totuus on totta.

Samu Haber pianon ääressä

Tirkistelynhalu ja aito kiinnostus saavat lukemaan julkkisten elämäkertoja – tänä syksynä räjähtävän lähdön on saanut kirja muusikko Samu Haberista

Elämäkerrat ovat usein julkkiksille markkinointia, jonka mukana syntyy samalla valtava lööppisirkus.

Collage på Johanna Holmström, Märta Tikkanen och Susanna Ginman.

Suomen eturivin kirjailijan elämäkerrasta puhkesi jättiriita: syytökset sensuroinnista sinkoilevat Märta Tikkasesta kertovan teoksen ympärillä

Suomen kirjallisuuspiireissä puhkesi muheva riita kirjailija Märta Tikkasen elämäkerrasta. Yhdellä puolella ovat elämäkerran kirjoittaja Johanna Holmström ja tämän kustantamo, toisella puolella Tikkanen ja hänen tyttärensä Susanna Ginman.

Kirjailija Vigdis Hjorth

Perhe syytti valehtelusta ja media pyöritti – norjalaiskirjailija yllättyi reaktioista: "Kautta aikojen on ammennettu omasta elämästä"

Vigdis Hjorth on harvoja ulkomaisia kirjailijavieraita tämän vuoden Helsinki Lit -festivaalilla. Tosin vierailu vaihtui videoyhteyteen.

Arto Tolsa

Legendaarisesta jalkapallollotähdestä valmistui 10 vuoden uurastamisen jälkeen elämäkerta – ujo ja herkkä Arto Tolsa ei koskaan nostanut itseään korokkeelle

Kirjoittaja Kimmo Muttilainen koki, että aikaisemmassa kirjallisuudessa Tolsan tarina on jäänyt vielä osin kertomatta.

Riitta Kylänpää

Riitta Kylänpää ei suostunut tuomitsemaan Pentti Linkolaa fasistiksi, vaikka moni sitä häneltä vaati – Hänestä se ei kuulu elämäkerturille

Riitta Kylänpää sai juuri valmiiksi Claes Anderssonin elämäkerran. Seuraava hanke on jo vireillä.

Millaisen tartuntariskin mökkiläiset tuovat maakuntiin?

Ylen aamu tänään: Millaisen tartuntariskin mökkiläiset voisivat maakuntiin tuoda? Katso lähetys tästä

Suomen talous supistuu ja euriborit nousevat. Miten tämä näkyy suomalaisten arjessa? Kirsti Paakkasen tarinasta on tehty elämäkertakirja.

Koronavirus vaikuttaa nuorten ja opiskelijoiden kesätöihin

Ylen aamu tänään: Kasvomaski ei ole hengityssuojain eikä se suojaa käyttäjäänsä koronalta. Katso lähetys tästä

Monilla aloilla kesätyöpaikat ovat nyt tiukassa. Löytyykö nuorille kesäksi mitään töitä? Kai Ekholm kirjoitti Jörn Donnerin elämäkerran.

Neloset-kirjan julkaisutilaisuus Ylistarossa

Jouppilan nelosten elämäkerrasta tulviva palaute yllätti lapsuutensa kaltoinkohtelusta kirjoittaneen Helena Jouppilan: "Monilla on samanlaisia kokemuksia"

Suomen tunnetuimpien nelosten elämä idyllisen julkisivun takana yllätti suomalaiset. Kirjoittajat toivovat Jouppiloiden tarinan olevan vasta keskustelun alku.

Matti Nykänen.

Otava julkaisee syksyllä Matti Nykäsen elämäkerran

Elämäkertaa varten haastatellaan muun muassa Nykäsen läheisiä, ystäviä ja kilpakumppaneita.

Anssi Kelan elämäkertakonsertti Bio Rexissä 12/2019.

Anssi Kela hyväksyy osansa ikuisena Nummela-miehenä: "Levyä kuunnelleet pikkulapset käyvät nyt keikoilla baari-ikäisinä"

Elämäkertakonsertteja parhaillaan tekevä kulttuurivieras Anssi Kela liputtaa lempeyden puolesta.

Tanssija Jorma Uotinen siviiliasussa, Compañía Kaari & Roni Martinin tanssiteos Anna Karenina, Circo, Suvilahti, 15.3.2018.

Jorma Uotisen elämä kansien väliin

Koko kansan rakastamasta tanssitaiteilijasta ilmestyy ensi vuonna kirja.

oleg v. hlevnjukin kirja Stalin, diktaattorin uusi elämänkerta

Stalin rakasti elokuvia, himoitsi nuoria tyttöjä eikä uskaltanut jättää henkiin ketään, joka oli mahdollinen vastustaja

Ylen haastattelema historioitsija Oleg Hlevnjuk ei pelkää tutkia Stalinia. "En koe vainoa Venäjällä. Kirjaa on myyty ja käännetty paljon."

Finnish ski troops played a crucial role during the Winter War.

Talvisodan ensimmäisen sotavangin traaginen tarina kirjaksi – Veikko Salkion muistelmat syntyivät jo 70-luvulla, matka kansiin kesti 50 vuotta

Rajavartijana työskennellyt Veikko Salkio ja hänen työkaverinsa siepattiin kaksi päivää ennen sodan alkamista Neuvostoliittoon.

Antti Rinne

Friday’s papers: Rinne revelations, Nokia nosedive, and the dullest town in Europe

The newspapers in Finland cover a new biography of the Prime Minister, problems for Nokia and a reputation problem for Helsinki.

Kirjailija Antti Tuuri on pohjalaisuuden mestarikuvaaja,

Itse asiassa kuultuna: Antti Tuuri – pohjalaisuuden mestarikuvaaja

Mitä kirjailija Antti Tuuri miettii elämästään ja urastaan?

Loirin uuden levyn kuuntelutilaisuus Warner Musicilla 20.10.2016

Toimittajalta: Kannattiko sittenkään kertoa aivan kaikkea? Loiri-elämäkerrassa on äijäilyn maku

Kulttuuritoimittaja Miia Gustafsson ärtyi Loiri-elämäkerran seksiretosteluista, mutta arvostaa Tervon tapaa liittää elämäkerta osaksi yhteiskuntaa.

Anna Puu

Anna Puun elämäkerta julkaistaan lokakuussa

Outokummussa syntynyt Anna Puustjärvi nousi suuren yleisön tietoisuuteen laulukilpailu Idolsista.

Taidehistorioitsija Anna Kortelainen lähikuvassa

Taidehistorioitsija Anna Kortelainen: "Ei hylätä enää ketään!"

Tietokirjailijalle avautui hylkäämisten historia.

Lapsia ja nuoria Särkänniemessä 1976, kuvaa sävytetty jälkikäteen

Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

Ismo Alanko Kaapelitehtaan pihalla.

Ismo Alangosta tehdään elämäkerta

Katja Ketun kirjoittama teos ilmestyy vuonna 2021.

Finlandia-kilpailuun sisältyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös yleisöäänestys.

More people read in Finland – but fewer books per year

Youngsters aged 10-14 still read the most, though that age group shows the sharpest drop in readership.

Pekka Juntti

Pekka Juntin kolumni: Pitäisi soittaa Kaaron Janille

Kaikkein pysäyttävimmissä teksteissä on kyse sen herättämistä kuvista ja tunteista eikä tarinasta, kirjoittaa Pekka Juntti.

Mikael Gabriel kertoo tuhlailevasta elämäntyylistään

Mikael Gabriel törsäsi pahimmillaan 28 000 euroa kuussa makeaan elämään – "Enää en tuhlaa peittääkseni pahaa oloa"

Räppäri kertoo maanantaina julkaistussa elämäkerrassaan myös uupumuksesta, minkä takia hän jää tauolle.

Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkösen elämänkerta keikkuu kirjastojen varauslistojen paalupaikalla

Pelkästään Tampereen kaupungin kirjastoissa Räikkösestä kertovasta kirjasta oli keskiviikkoon mennessä tehty yli kuusisataa varausta.

Perunamuusia, pihvi ja salaattia lautasella lounastunnilla.

Tiistai 11.12.2018 (radio)

Soveltuvuustestit halutaan palauttaa ammattikouluihin. Hukkuneiden määrä on kasvanut. Suomalaiset syövät ravintolassa lihaa. Suomeen syntyi uusi puolue. Kimi Räikkösen elämäkerta rikkoo ennätyksiä.

Kirjailijat uudet teokset käsissään.

Ilias lahjoitti kirjansa ja lopetti toimintansa

Pienkustantamo Ilias on lahjoittanut kirjojaan muun muassa kirjailijayhdistys Ukrille, jonka mukaan Ilias oli kääntentekevä julkaisuväylä.

Taulutietokone kirjojen keskellä

Lukukeskus: Poikia voi innostaa lukemaan tietokirjojen ja urheilijoiden elämäkertojen avulla

Pisa-tutkimuksen perusteella 15-vuotiaat tytöt ovat lukutaidossa selvästi poikia edellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle