Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leena Meri perussuomalaisten heikoista luvuista: "Tämä Kauniit ja rohkeat -draama on syönyt kannatusta"

Leena Meri sanoo olevansa yllättynyt perussuomalaisten heikoista kannatusluvuista Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa.

Turkkilainen saippuaooppera valloittaa maailmaa – ja pönkittää Turkin imagoa

Huippusuosittujen saippuaoopperoiden sanotaan kannustaneen Lähi-idän naisia jopa hakemaan avioeroja. Osa tutkijoista pitää sarjoja yhtenä Turkin ulkopolitiikan pehmeän vaikuttamisen keinoista.

Sydänleikkaus muutti Mikael Hytösen arvomaailman: "Olin 20 minuuttia kuollut"

TV-julkkis Mikael Hytönen palasi kotikaupunkiinsa Kuopioon, vaikka juuri siellä hän koki olonsa ulkopuoliseksi. Nykyään Hytönen nauraa pilkkaajilleen ja viettää aikaansa draamannälkäisten undulaattien seurassa.

Dokumenttiprojekti: Saippuasarjojen viestit

Saippuaoopperat ovat suosittuja kaikkialla maailmassa.

Bilbo, Brooke ja Gandalf tulivat ruudun läpi koteihin – viihde vaikuttaa myös lasten nimiin

Aladdinin Jasmine, Teija Sopanen, Frodo Reppuli, Laura Ingalls, Vaahteramäen Eemeli ja Brooke Logan. Kaikki näkyvät tv-ruudulla tai valkokankaalla mutta myös suomalaisten etunimissä – osa enemmän kuin toiset.

Uusi Päivä -sarjaa kuvataan uudessa jättihallissa Mediapoliksessa – tarina entistä lähemmäs Tamperetta

Roolihenkilön olemus kulkee näyttelijän mukana vuodesta toiseen. Käsikirjoittajat elävät jo ensi syksyä. Uuteen UP-halliin Mediapolikseen mahtuvat monen juonenkäänteen lavasteet.

Saippuaoopperasuosikki palasi kuolleista liikuntavammaisen turvapaikanhakijan vuoksi

Euroopan halki pyörätuolilla matkustanut syyrialainen Noujain Mustaffa kertoi oppineensa englantia katsomalla Päivien viemää -sarjaa. Haastattelun kantauduttua Yhdysvaltoihin sarjasta poistunut hahmo E.J. DiMera teki yllätyspaluun televisioon.

Kreikka, troikka ja saippuaooppera

Eurooppa seuraa henkeään pidätellen – ja vuoroin kyllästyksestä haukotellen – Kreikan ja rahoittajiensa näyttelemää draamaa. Katsojan on työlästä päätellä, onko kyseessä komedia, tragedia vai farssi. Meno on niin poukkoilevaa, että eniten tekele muistuttaa saippuaoopperaa. Tämä tuotantokausi päättyy kesäkuun loppuun.

"Ikuinen rakennustyömaa" valmistuu ehkä pian tai sitten ei – moottoritietä rakennettu Italiassa jo puoli vuosisataa

Salernosta Reggio di Calabriaan johtavan tien rakentamista ovat hidastaneet niin mafiosot kuin ammattitaidoton työnjohtokin. Kaikki eivät jaa pääministeri Matteo Renzin uskoa tieyhteyden viimeisenkin osuuden valmistumiseen "viimeistään ensi vuonna".

Vloggarit ovat nykyajan supertähtiä – suosikkitubettajat tapaavat fanejaan viikonloppuna

Videoblogien, eli vlogien faneille on tarjolla herkkua, kun Justimus, Herbalisti, Soikku ja Mariieveronica saapuvat tapaamaan fanejaan viikonloppuna Oulussa.

Kilahtaako Nieminen vielä uudestaan? - "Useampi tilanne alkaa vaikuttaa jo joukkueeseen"

Ville Nieminen piti omaa showtaan Lukon ja Tapparan ensimmäisessä välieräkohtaamisessa. Entinen liigan roolipelaaja uskoo, ettei konkari halua näyttää liikaa tunteitaan.

Valeimaami vetää yleisöä television ääreen – Turkki nousi tv-sarjoja vievien maiden kärkijoukkoon

Turkista on viety TV-sarjoja jo sataan maahan ja vientituotot nousevat tänä vuonna yli 150 miljoonaan euroon. Sarjat käsittelevät yhä useammin myös vaikeita aiheita, kuten myös hiljattain Turkin uskonnolliset piirit hermostuttanut sarja Kertenkele, eli Sisilisko.

Tulipalo keskeytti Uuden Päivän kuvaukset

Maanantai-iltana syttynyt sitkeä palo työllistää sammuttajia edelleen Tampereella Ylen perhesarjan tuotantotilojen naapurissa. Voimakas savunhaju pakotti Uuden Päivän näyttelijät ja tuotannon evakkoon.

Saippuaoopperaa eläinpuistossa – urospöllö paljastui naaraaksi, kumppani muni silti

Ranuan eläinpuiston lapinpöllöjen Kaarinan ja Alexiksen elämä muistuttaa jo saippuaoopperaa. Vuonna 1989 eläinpuistoon saapunut urospöllö Alexis on paljastunutkin naaraaksi. Tästä huolimatta sateenkaaripari sai kaksi munaa.

J.R:n poismeno kuolinisku tv-sarjalle – Dallas lopetetaan

Yhdysvaltalainen TNT-kanava teki 80-luvun suosikkisarjaan kolme uutta tuotantokautta.

Kummitustarinat tallentuivat levylle

Tiina Hietikko-Hautala ja joukko pohjalaismuusikoita innostuivat kummitusjutuista ja tuloksena on levy nimeltä Aaveballadeja. Lauluissa kertojanääni on haamuilla. Aavetarinat ovat tekijöiden mukaan parhaimmillaan kuin saippuaoopperoita.

Etelä-Afrikan suosituimman tv-sarjan koko näyttelijäkaarti sai yllätyspotkut

Yli 20 vuotta esitetyn saippuaoopperan tuottajat aikovat korvata lisää palkkaa pyytäneet näyttelijät uusilla.

Ulos kaapista saippuaoopperan avulla - Larin ja Eliaksen tarina tukee homoja ympäri maailmaa

Salattujen elämien homohahmojen kohtauksia on käännetty usealle kielelle ja katsottu Youtubesta miljoonia kertoja. Nyt näyttelijöille sataa kiitosta maista, joissa homoseksuaalisuus on rikos.

Dynastia-tähti Kate O'Mara kuoli

O'Mara näytteli useissa brittisarjoissa, mutta tuli kuuluisaksi yhdysvaltalaisesta Dynastiasta.

Saippuaoopperaksi muuttuneessa murhaoikeudenkäynnissä uusi käänne – kaksi vuotta sitten vapautetut todettiin syyllisiksi

Italialaisoikeus on todennut yhdysvaltalaisnaisen ja italialaismiehen syyllisiksi englantilaisen vaihto-oppilaan vuonna 2007 tapahtuneeseen murhaan. Kaksi vuotta sitten kaksikko todettiin syyttömiksi ja vapautettiin vankilasta.

Johannes Virolainen olisi tänään satavuotias – katso filmikooste Elävästä arkistosta

Johannes Virolaisen syntymästä tulee tänään perjantaina kuluneeksi tasan sata vuotta. Juhlan kunniaksi valtiomiestä on muisteltu niin Vironperän museossa kuin Ylen Elävässä arkistossakin.

Lapin maakuntajohtaja: Sote-valmistelu sirkusta ja saippuaoopperaa

Lapin liitto tyrmää valtiovallan esittämän sote-mallin. Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi moittii esitystä vaikeaksi ja sekavaksi.

Kauniiden ja rohkeiden tuottajasta Yhdysvaltain uusi Unkarin-suurlähettiläs

Tuleva suurlähettiläs Colleen Bell on Kauniit ja rohkeat -saippuaoopperan luoneiden William J. Bellin ja Lee Phillip Bellin miniä.

"Kuolevakin voi haluta kommentoida Kauniita ja rohkeita"

Tampereella toimiva Pirkanmaan Hoitokoti jakaa saattohoito-osaamistaan. Neljännesvuosisadan kokemuksella Hoitokodissa tiedetään, että kuoleva kaipaa usein ihan tavallista juttuseuraa.

YK-komissio: Pohjois-Korean ihmisoikeusrikokset raakoja ja järjestelmällisiä

Pohjois-Korean mukaan arvio, jonka mukaan poliittisia vankeja kohdellaan systemaattisen julmasti, on pelkkää mustamaalausta.

Maya-kielistä saippuaoopperaa - rakkautta ja pettämistä muinaisella kielellä

Meksikossa yritetään edistää katoamassa olevan maya-kielen puhumista esittämällä saippuaoopperaa muinaisella kielellä. Meksikossa on noin 800 000 tätä vanhaa kieltä puhuvaa.

Tshekin sisäpolitiikka hullunmyllyä - ylimääräiset vaalit estettiin

Tshekin politiikka on saanut television saippuaoopperan piirteitä. Maata yrittää nyt johtaa virkamieshallitus, joka ei vielä ole saanut luottamuslausetta.

Digi-TV herättää ärtymystä Meksikossa

Tijuanan kaupunki siirtyi digilähetyksiin tiistaina. Digiboksit eivät kuitenkaan ehtineet tuhansiin koteihin ennen vanhanmallisten lähetyksien pimenemistä.

Vivaldi sävelsi oman aikansa saippuaoopperaa

Ei haittaa, vaikkei ymmärrä mitään juonesta ja tekstistä, sanoo kapellimestari Giancarlo Rizzi Antonio Vivaldin oopperasta Totuus koetuksella. Monikäänteinen juonittelujen verkko on ennen kaikkea tunnetta.

Tutkimus: Saippuaoopperoiden hahmoilla on huonot elämäntavat

Liverpoolin yliopiston seurannassa muun muassa Emmerdalen hahmojen todettiin viettävän liikaa aikaa pubissa, välttelevän liikuntaa ja syövän epäterveellisesti.

Pelle Hermanni päihitti Hollywood-tähdet

Sydämen asialla -sarjan Glaude Greengrass, Matula, Pulmusten Al Bundy. Suosikkihahmot löytyvät suurimmaksi osaksi vanhoista sarjoista. Pelle Hermanni yllätti kiilamalla kärkeen.

Ridge kyseli avioneuvoja Jyväskylässä 1993

Kauniit ja rohkeat -saippuasarjasta tänään poistuva näyttelijä Ronn Moss vieraili Suomessa miltei tasan 20 vuotta sitten. Jyväskylän jäähallin yleisö sai ottaa kantaa hänen roolihahmonsa Ridge Forresterin naima-aikeisiin.

Saippuasarjat eivät synnytä enää Ridge Forrester -ilmiöitä

Suomen televisiossa jätetään tänään hyvästit Ridge Forresteria 25 vuotta näytelleelle Ronn Mossille. Harva nykypäivän televisiotähti kohoaa enää yhtä tunnetuksi kuin Kauniit ja Rohkeat -sarjan näyttelijä aikanaan. Tutkijan mukaan nykytähdille ei riitä enää vain yhdellä viihdealan sektorilla menestyminen.

Kuka on kaikkien aikojen tv-suosikkihahmosi?

Monen suomalaisen suosikkinäyttelijä Ridge Forrester poistuu torstaina Kauniit ja rohkeat -sarjasta. Sarjaa on näytetty Suomessa yli 20 vuotta.

Salkkaritähden Satumaa jää taa

Unto Monosen roolia talven yli vetänyt näyttelijä Timo-Pekka Luoma jättää Rovaniemen hyvillään musikaalin menestyksestä. Paluutaan Salattuihin elämiin hän ei pidä juuri nyt todennäköisenä, muttei myöskään torju ajatusta.

Kyllästyttääkö juhlien selostus? Tarjolla on vaihtoehto!

Ylen Uusi päivä tarjoaa kansalle mahdollisuuden katsoa Linnan juhlia vaihtoehtoisella selostuksella.

Tossutuotantoa telkkarin ääressä

Moni hankkii kotikutoisia joululahjoja myyjäisistä, jos itsellä ei ole taitoa hyppysissä. Kemiläinen Eija Ylioinas on tehnyt käsitöitä aina ja nykyisellään niitä on kertynyt yli omien tarpeiden.

Dallas-sarja jatkuu Larry Hagmanin kuolemasta huolimatta

Televisiosarja Dallasin uuden tulemisen toisen tuotantokauden loput jaksot käsikirjoitetaan uudelleen niin, että Larry Hagmanin eli J. R:n kuolema sisällytetään tarinaan. Näyttelijä Larry Hagman kuoli perjantaina.

"Dallasin J.R." eli näyttelijä Larry Hagman on kuollut

81-vuotias näyttelijä menehtyi perjantaina dallasilaisessa sairaalassa. Hagman palasi vast'ikään kuuluisaan rooliinsa Ewingin öljyperheen jäsenenä.

Operaatio Mannerheim on nerokas

Ylen Mannerheim-elokuva aiheutti hurjan kohun ja ihmiset olivat tuohtuneita projektista. Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen pohtii elokuvaa pakinassaan.

Siuntio jälleen Lohja-liitoksen kannalle

Enemmistö Siuntion uudesta kunnanvaltuustosta kannattaa Lohja-liitosta. Kädenvääntö kuntaliitossuunnasta jatkuu myös tulevalla valtuustokaudella - luvassa lienee uusia liitosselvityksiä.

Salkkaritähti Satumaahan

Rovaniemen teatterin syysmusikaalissa nimiosaa Unto Monosena esittää televisiosta tuttu mies. Näyttelijä Timo-Pekka Luoma vaihtaa Salatut elämät-suosikkisarjan poliisiolemuksen tangosäveltäjän silmälaseihin ja mustaan baskeriin.

Nyt Stephaniekin jättää Kauniit ja rohkeat

Sarjassa alusta lähtien mukana ollut näyttelijä Susan Flannery poistuu CBS Soaps in Depth -lehden mukaan piakkoin sarjasta. Viikko sitten Stephanien poikaa Ridge Forresteria näyttelevä Ronn Moss kertoi jättävänsä suosikkisarjan.

Ridge jättää Kauniit ja rohkeat

Sarjassa alusta saakka näytellyt Ronn Moss ei Entertainment Weekly -lehden mukaan ole tyytyväinen palkkaansa.

Lontoon olympialaisten soihtuviesti ulottui television saippuaoopperaan

BBC:n Eastenders-sarjan hahmo kantoi soihdun halki sarjan tapahtumapaikkojen. Viestijuoksu televisioitiin suorana lähetyksenä osana sarjan maanantaista jaksoa.

Sosialistien "saippuaooppera" päättyi Royalin tappioon

Entinen presidenttiehdokas ja presidentin puoliso Ségolène Royal olisi halunnut parlamentin puhemieheksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle