Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työttömyyden lasku pysähtyi Uudellamaalla

Eniten työtä on tarjolla varastotyöntekijöille, myyjille ja siivoojille.

Lahden Kujalaan kymmeniä uusia työpaikkoja

Alueelle rakennetaan logistiikkakeskusta, jonne tarvitaan 80 uutta varastotyöntekijää.

Edes kahdet potkut ja 300 työhakemusta eivät lannista Eero Leinoa: Ei ole tärkeää, mitä tienaan, vaan että saan tehdä töitä

Työtön Eero Leino on yksi kahdeksasta, joita Yle on seurannut jo reilun kolmen vuoden ajan Elämää Postin jälkeen -sarjassa

Amazon pyrkii kielteisestä julkisuuskuvastaan eroon erikoisella kampanjalla: Yhtiön ”lähettiläät” kehuvat Twitterissä kilvan työnantajaansa

Elokuun aikana Twitteriin on ilmestynyt useita Amazon-lähettiläiden tilejä, joissa ylistetään Amazonin työoloja, palkkoja ja jopa varaston ilmanvaihdon toimivuutta.

Kiinan-junat tuovat Kouvolaan uusia työpaikkoja: "Liikenne Euroopan ja Aasian välillä kasvaa hurjaa vauhtia"

Kiinnostus uutta kuljetusreittiä kohtaan herännyt myös Saksassa ja Hollannissa.

Transval Servicesin yt-neuvottelut Espoossa päättyivät – potkut uhkaavat yhä 400 työntekijää

Toiminta Kilon logistiikkakeskuksessa päättyy ensi vuoden loppuun mennessä.

Keskusvarasto – tylsän nimen takaa löytyy aareaitta

Jyväskylän kaupungin varasto Salmirannassa kätkee sisälleen tavaroita lavuaareista Alvar Aallon aikaisiin kaakeleihin.

Työttömyys koetteli viime vuonna etenkin myyjiä

Alle 29-vuotiaiden osuus kaikista työttömäksi jääneistä myyjistä oli reilu kolmannes.

Etsitkö töitä juuri nyt? Testasimme kolme ammattia, joihin kaivataan tekijöitä

Millainen työ sopii luonteellesi parhaiten? Kokeilimme varastotyöntekijän, hampurilaisten myyjän ja ruokalähetin ammatteja. Alkuun pääsemiseksi ei vaadita pitkää koulutusta.

Nousu ikuisesta varamiehestä ykkösheittäjäksi – Antti Ruuskanen lopetti uransa jo kerran, vuoden 2011 valintakärhämään

Antti Ruuskasen nousu Rion keihäsfinaalin mitaliehdokkaaksi on tarina lahjakkuudesta, sitkeydestä ja jääräpäisyydestä. Pielaveden mies lopetti jo kertaalleen keihäsuransa Daegun MM-kisojen valintajupakkaan. Ruuskanen revittiin lopulta kisoihin meijerin varastomiehen töistä.

Räjähteiden hävittäminen upottamalla oli maan tapa hämmästyttävän pitkään – nyt kukaan ei tiedä, paljonko niitä makaa järvien pohjassa

Vanhojen räjähteiden hävittäminen upottamalla oli täysin luonnollista vielä vuosikymmeniä sotien jälkeen. Niiden raivaaminen järvistä ja maa-alueilta on jäänyt myöhempien sukupolvien työlääksi urakaksi.

Mätäjoen kalakuolemiin johtaneen liuotinvuodon syytteet hylättiin

Maaliyhtiö Teknokselta pääsi satoja litroja liuotinta kunnostettuun taimenjokeen keväällä 2013. Kärjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei teko ollut tahallinen ja hylkäsi kolmea yhtiön työntekijää kohtaan nostetut syytteet.

Viesti nuorille: "Ilmianna itsesi – käräytä kaverisi"

Pirkkalassa tempaistaan nuorten hyväksi. Työttömyyttä ja toimettomuutta torjutaan kampanjalla, joka kehottaa ilmoittautumaan avun tarvitsijaksi. Mikael toivoo saavansa työtä ja oman kämpän.

Työttömyyden kasvu hidastui Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla oli marraskuun lopussa lomautetut mukaan lukien reilut 27 100 työtöntä työnhakijaa. Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi marraskuussa monilla aloilla ja samalla työttömyyden kasvu hidastui selvästi.

Elämää Postin jälkeen – 72 työhakemusta ilman kutsua haastatteluun

Eero Leinolle kelpaa mikä tahansa työpaikka. Leinoa on yksi kahdeksasta, joita Yle seuraa Elämää postin jälkeen -sarjassa.

Varastomies kävi vessassa ja sai potkut

Lyhyellä tauolla käyminen johti yllättäen varastotyöntekijän työsuhteen päättymiseen tavallisena työaamuna. Oikeudessa kiisteltiin siitä, kenen aloitteesta työsuhde päättyi.

Keskustelua kaupan alasta orkesterin ja käärmenaisen siivittämänä

Suorassa lähetyksessä kohtaavat kansalaiset ja virkamiehet.

SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset – alle puolelle riittää töitä uudella varastolla

S-ryhmän valtava varastokompleksi Espoon Kilossa muuttaa Sipooseen. S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners voi tarjota automatisoidummassa Sipoossa työtä enää 600:lle.

Itella aikoo lomauttaa varastotyöntekijöitään

Enintään 18 päivän mittaiset lomautukset on tarkoitus toteuttaa porrastetusti vuoden 2015 aikana. Yt-neuvottelujen piirissä on 482 työntekijää.

Vuosikymmeniä kirjakauppaa pyörittänyt kaksikko ei malttaisi lopettaa

Yrittäjäkaksikko Maija Lahnalampi ja Leila Hautala ovat viettäneet yhdessä vuosikymmeniä kirjojen keskellä. Nyt edessä ovat eläkepäivät. Yrittäminen maistuisi edelleen, vaikka esimerkiksi työtaakka on kasvanut ja verkko vienyt osan asiakkaista.

Suomen ensimmäinen dokumenttiteatteri puhuu oikeiden ihmisten äänillä

Dokumenttiteatterissa oikeiden ihmisten sanatarkat lauseet ja puherytmi siirtyvät näyttämölle näyttelijöiden avulla. Porin teatterinuorten tuore näytelmä testaa maailmalla tunnettua teatteritekniikkaa. Näytelmän teemana on työn murros.

Ruoka-avun tarve on lisääntynyt Tampereella

Tampereen seurakuntien Ruokapankin varastonhoitaja Seppo Ahokainen arvioi, että Ruokanysse-bussin asiakasmäärä on lisääntynyt kymmenisen prosenttia vuodenvaihteesta.

Hämeen rykmentistä irtisanotaan kymmenkunta ihmistä

Puolustusvoimat antaa lopputilin noin kymmenelle Hämeen rykmentin työntekijälle ensi vuoden alussa. Irtisanottavien määrä on pienentynyt merkittävästi, sillä alun perin vähennystarve Hämeen rykmentistä oli useita satoja henkilöjä.

Varastotyöntekijöiden lakko voi tyhjentää kauppojen hedelmälaatikot

Ruuan jakelu kauppoihin on poikki kaksi päivää kaupan alan varastotyöntekijöiden perjantaina alkaneen lakon takia. Lakko koskee muun muassa Keslog Oy:n Hakkilan varastoja sekä Inex Partnersin Kilon, Hakkilankaaren ja Sipoon varastoja.

Lidlin varastotyöntekijät lakossa Laukaassa

Kaupan alan varastotyöntekijöiden lakko näkyy Keski-Suomessa Lidlin jakelukeskuksessa Laukaassa.

Osta hedelmät ja vihannekset tänään – voivat loppua kesken

Kaupan alan varastotyöntekijöiden lakko vaikuttaa ruokakauppojen valikoimiin viikonloppuna. Pyhien väliin osuva lakko on kauppojen kannalta erityisen hankala.

Kaupan alan varastotyöntekijöiden lakko alkoi

Perjantain ja lauantain ajan kestävä lakko saattaa näkyä joidenkin tuotteiden puuttumisena kaupan hyllyiltä.

Kaupan liitto varastotyöntekijöiden lakosta: Laitonta

Varastotyöntekijöiden ammattiosastot ovat päättäneet kahden päivän lakosta, joka alkaa perjantaina 2. toukokuuta ja päättyy lauantaina 3. toukokuuta. Taustalla on kiista työehtosopimuksen lisäpöytäkirjasta.

Kaupan alan varastotyöntekijät kahden päivän lakkoon perjantaina

Palvelualojen ammattiliitto PAM on neuvotellut Kaupan liiton kanssa varastotyöntekijöitä koskevasta työehtosopimuksen lisäpöytäkirjasta. Varastotyöntekijöiden mukaan työnantajat kieltäytyvät tänään keskiviikkona käydyissä neuvotteluissa sopimasta lisäpöytäkirjasta. Varastoalan ammattiosastot ovat päättäneet kahden päivän lakosta.

Lepakon alku ja loppu

Legendaarinen talo palveli eri tarkoituksia lähes 60 vuotta.

Halpa-Halli laajentaa keskusvarastoaan hehtaarilla

Halpa-Halli laajentaa reippaasti Kokkolan keskusvarastoaan. Nykyisiä tiloja pidetään tavaroiden käsittelyn kannalta ahtaina. Varastosta lähtee rekkaralli ympäri vuorokauden liki 40 myymälään eri puolelle Suomea.

PAM haluaa olla mukana paikallisessa sopimisessa

Muutoksia palvelulualalle ovat tuoneet pätkätyöt, vuokratyöt ja paikallisen sopimisen lisääntyminen. Nyt Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtajisto on kiertueella kuulemassa jäsenistönsä toiveita.

Kaupan varastotyöntekijöiden tempaus: ananasmehut pannaan kolmeksi päiväksi

Varastotyöntekijät haluavat edistää parempia oloja thaimaalaisille tehdastyöntekijöille. Heidän mukaansa mehujen käsittelykiellon tarkoituksena ei ole aiheuttaa liiketoiminnallista haittaa työnantajille.

Nuori tarvitsee helposti lähestyttävän aikuisen

Nuorisotyöntekijä Toni Koskelle välittäminen on itsestään selvää. Ensiksi täytyy alkaa tehdä. Hänet palkittiin Hyvän Mielen Tekijänä torstaina.

Lähes puolet työpaikoista on vaarassa kadota

Oxfordin yliopiston raportin mukaan lähes puolet työpaikoista voidaan Yhdysvalloissa korvata roboteilla ja keinoälyllä 20 vuoden aikana. Sama kehitys on nähtävissä Suomessa ja muissa teollistuneissa maissa. Digitaalisen vallankumouksen vaikutuksia yhteiskuntiin verrataan höyryn ja sähkön mukanaan tuomiin muutoksiin.

Kunkku Kyrön hihasta

Kirjailija Tuomas Kyrön uusi kirja, Kunkku, ilmestyy huomenna. Kunkku on satiirinen kertomus Suomen kuninkaasta ja hänen elämästään; ensin Kunkkuna ja sitten Penana, kodinkoneliikkeen varastomiehenä.

Karkki- ja purkka-automaatit sinnittelevät - krääsä myy

Huoltoaseman tai marketin tuulikaapissa kököttävät kolikolla toimivat karkki- ja purkka-automaatit tuovat vähänkin vanhemmalle ihmiselle lapsuusajan mieleen. Makeiset ja purukumit myyvät kuitenkin heikonlaisesti - sen sijaan korut ja limakädet innostavat nyt ostamaan.

Isot puristavat pientä yrittäjää

Kolmisenkymmentä vuotta vaateliikettä pitänyt Hannele Ilomäki on sitä mieltä, että pienen liikkeen omistajalla ei ole nyky-Suomessa helppoa. Erikoista tai laadukasta tuotetta saa etsiä vaatetangoille kiven alta. Jos mieleistä myytävää löytyy, tuotetta pitäisi ottaa myyntiin rekkikaupalla ja trendiväreissä.

Satojen elämä kirkastuu suomalaisvoimin Perussa

Monelle pitkään huonosta näöstä kärsineelle aikuiselle on saatu Suomen World Visionin pitkäjänteisen työn avulla elämän ensimmäiset silmälasit.

Hartman Raudalla riidellään olosuhdelisistä

Varastotyöntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan, koska heille ei ole maksettu ammattiliiton mielestä heille kuuluvia olosuhdelisiä.

Keskustele: Pitääkö kaupan alan ottaa koululaisia kahden viikon kesäharjoitteluun?

Mikäli Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM eivät pääse sopuun, kaupan alalle ei oteta kesäharjoittelijoita. Kauppiaat voisivat palkata ainoastaan varsinaisia kesätyöntekijöitä.

Sopu koululaisten kesäharjoittelusta kaupan alalla kaatui

Kaupan liitto ja palvelualojen ammattiliitto Pam eivät päässeet sopuun koululaisten kesäharjoittelun työehdoista. Järjestöt syyttävät toisiaan neuvottelujen kaatumisesta.

Valion Pitäjänmäen varaston lakosta sakkoja

Valion Pitäjänmäen varaston lakko on johtanut tuhansien eurojen sakkoihin ja korvauksiin. Varaston työntekijät osoittivat tammikuussa mieltään työtoverinsa saaman varoituksen vuoksi.

Finnair ulkoisti 60 työntekijää varastoista

Finnair on sopinut tiistaina 60 työpaikan ulkoistamisesta osana keväällä käytyä yt-kierrosta lentokonehuollossa. Varastotyöntekijät vaihtavat työpaikkaa Finnair Tekniikasta Suomen Transvaliin.

Yritykset havittelevat lisää työvoimaa

Laman taittuminen näkyi viime vuonna, sillä yritykset alkoivat rekrytoida lisää henkilöstöä. Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenyritykset palkkasivat viime vuonna yli 45 000 uutta työntekijää.

Sairaalan logistiikkakeskuksessa on tavaraa pitsalautasista pipetteihin

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan uusi logistiikkakeskus on tehostanut sairaalan toimintaa. Hyllyiltä löytyy tuhansia erilaisia tavaroita. Varastolta ne jatkavat matkaansa oman talon lisäksi maakuntaan saakka.

Tupatarkastus elektroniikkavarastoon

Armeijassa pitää olla tavarat paikoillaan. Puolustusvoimilla on erilaista tavaraa niin huikea määrä, että ilman ehdottoman hyvää järjestystä kaikki tavarat olisivat aina hukassa ja koko hommasta ei tulisi yhtään mitään. Satakunnan Radion tupatarkastus tehdään Tykistöprikaatin elektroniikkavarastoon. Oppaana on varastonhoitaja Jarmo Kuusisto.

Ruumiita, mutta ei mainittavaa motiivia

Kemiläinen Kari Hanhisuanto on julkaissut neljännen kirjansa nimeltä "Ei mainittavaa motiivia". Kirjassa kolme kaveria murhaa ihmisiä mielivaltaisesti. Rikospoliisi tutkii mielivaltaisia murhia ja miettii motiivia. Loppujen lopuksi jonkinlainen motiivi tapahtumiin löytyy.

Sanssi-kortti kovassa käytössä

Nuorten työllistämiseen tarkoitetulla Sanssi-kortilla on runsaasti kysyntää Itä-Suomessa. Reilun viikon markkinoilla ollutta korttia on jaettu Itä-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa jo useita kymmeniä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle