Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aurora Botnian luovutus siirtyy heinäkuulle

Raumalla rakennustöiden loppuvaiheessa oleva Aurora Botnia luovutetaan tämän vuoden heinäkuun puolivälissä.

Oulun teatterin kupeeseen tulee ravintolalaiva tänä kesänä

Ravintolaiva Bootti on tulossa Vännmanninsaareen näillä näkymin jo kesäkuun aikana. Sisäänkäynti laivaan on Oulun teatterin läheltä. Viimeksi Oulussa on ollut laivaravintola 2000-luvun alussa. Laivaan mahtuu toista sataa asiakasta.

Hopealinjojen risteilyalus joutui vaikeuksiin teknisen vian vuoksi: pelastuslaitos avusti aluksen Nokian Edenin satamaan

Hopelinjojen risteilyalukseen tuli tekninen vika perjantai-iltana Nokialla. Pelastuslaitos avusti kolmella veneellä Silver Star -aluksen Nokian Edenin satamaan. Alus ei ollut vaarassa upota eikä kukaan loukkaantunut.

Yhteysalusten matkustajarajoituksia höllennetään asteittain – ensin helpotuksia ulkokansipaikoille

Edelleen tulee välttää tarpeetonta matkustamista yhteysaluksilla.

Laivaristeily voi päättyä 2 tunnin jonotukseen autossa – rajatarkastuksissa löytynyt myös salamatkustajia

Jos Tallinnan-laivojen matkustajamäärät jatkavat kasvuaan, Helsingin Länsisatamasta sattaa loppua tila kesken ja jonot jatkuvat laivan sisään saakka. Koronaepidemian takia määrätyt rajatarkastukset ovat vaikeuttaneet myös rikollisten elämää.

Aurora Botniaa valmistellaan luovutusta varten – aluksen saapuminen Vaasaan selviää ensi viikolla

Merenkurkun uutta alusta Aurora Botniaa on koeajettu merellä Rauman telakalta käsin kolmen päivän ajan. Laivan Vaasaan tulon ajankohta selviää ensi viikolla samoin sen neitsytmatkan aikataulu.

Muovi- ja kemikaalilastissa oleva rahtialus uppoamassa Sri Lankan edustalla – laaja ympäristötuho uhkaa

X-Press Pearl rahtialuksessa on lähes 1 500 konttia, joissa on muun muassa muovia ja kemikaaleja. Aluksen perä on jo uponnut ja yritykset hinata alus kauemmas rannikolta ovat epäonnistuneet.

Saimaan kanavan kautta siirrettiin toukokuussa kolmisenkymmentä huvialusta ja -venettä – ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat kesäkuun puoliväliin asti

Liikennettä Saimaan kanavassa on rajoitettu koronaepidemian takia. Kanavassa kulkee pääsääntöisesti rahtiliikennettä. Huviveneiden ja -alusten siirto oli mahdollista toukokuussa.

Höyrylaivaristeilyt alkavat kesällä Joensuun ja Savonlinnan välillä

Matkailuyritys Vip Cruise avaa heinäkuussa yhteydet Savonlinnasta Kuopioon, Joensuuhun ja Lappeenrantaan. 99 matkustajalle rekisteröity S/s Savonlinna risteilee Savonlinnasta kaikkiin kolmeen kaupunkiin erillisen aikataulun mukaan.

Martti Leinonen loikkasi öljytankkerilta Greenpeace-laivaan – isku porauslautalle vei rokkilegendan kanssa jääkarhujen vartioimaan vankilaan

Martti Leinonen ahdistui 100 000 tonnin öljylasti kyydissään, teki uramuutoksen ja muutti syrjäiseen mökkiin Inariin. Työ ympäristöjärjestössä vie hänet eri puolille maailmaa. Leinonen piti Ylelle videopäiväkirjaa Englannista.

Miksi syytön ihminen tunnustaisi rikoksen? Oikeuspsykologi kertoo Viking Sally -oikeudenkäyntiin antamassaan lausunnossa useita syitä

Heinäkuussa 1987 tapahtunutta veritekoa on käsitelty oikeudessa tällä viikolla. Viisikymppinen tanskalaismies kiistää syytteen kokonaisuudessaan. 

236 työpäivää – Saimaan jäänmurtajilla takana tavanomainen talvi, nyt hommat jatkuvat satamahinauksessa merellä

Tutut murtajat Meteor ja Protector saivat vahvistuksekseen jäätä särkevällä irtokeulalla varustetun Calypson.

Telatek on toipunut koronanotkahduksesta – tavoittelee sadan työntekijän rekrytointia omille palkkalistoilleen vuoden loppuun mennessä

Taivalkoskella töitä tekee tällä hetkellä lähes sata alan ammattilaista, joista parikymmentä hitsaria on jouduttu palkkaamaan vuokratyövoimana ulkomailta. Lisää töitä hitsareille kuitenkin riittäisi.

Ouluun saadaan uusi öljyntorjuntavene viime marraskuun myrskyssä uponneen tilalle

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina hankinnan, josta jää kaupungille maksettavaa vain noin 70 000 euroa. Uuden aluksen pitäisi olla valmis vuoden 2022 lopussa.

Viking Sallyn murhasta epäilty lähti kuulusteluissa erikoiseen vihjailupeliin – tunnusti teon mutta uskoi silti koko ajan selviävänsä

Miehen tunnustus pantiin oikeudessa hyödyntämiskieltoon. Tunnustuksen mukaan hän ehti juuri ja juuri heittää tekovälineen mereen ennen kuin partiotoverit saapuivat ja sattuma teki hänestä julkisuudessa sankarin eikä murhaajaa. Nyt hän kiistää rikoksen.

Analyysi: Murhapuheet tekivät Viking Sallyn surman sankarista epäillyn – kommentti esitutkinnassa voi nousta esiin nyt alkavilla käräjillä

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa aletaan tänään käsitellä henkirikosta, joka tapahtui kesällä 1987 Viking Sallyn kannella. Suomessa ei ole tuomittu ketään yhtä vanhasta rikoksesta. Vastaaja saapuu murhaoikeudenkäyntiin vapaana miehenä Tanskasta.

Hailuodon lauttaliikenteessä ollut katkoksia viikonloppuna – lauttaliikenne jatkui normaalina maanantaina aamukymmeneltä

Hailuodon lautta kulki poikkeusaikataululla maanantaiaamuun asti. Kello 10 päästiin palaamaan normaaleihin aikatuluihin.

Heinäveden reitillä kulkenut m/s Puijo siirtyy uusiin tehtäviin – perinteisille risteilyille ei löytynyt jatkajaa

Saimaan Laivamatkojen toimitusjohtaja Jorma Vänttinen kertoo, että etsi pitkään jatkajaa, joka olisi sitoutunut nimenomaan Kuopion ja Savonlinnan väliseen liikennöintiin. Laiva näkyy jatkossa Saimaan maisemissa.

Olympiapaikka karkaamassa Suomelta – purjehtija Muhosen alustava MM-sijoitus 22:s

Maapaikka on livahtamassa Espanjalle, jolle sitä tavoitteli Joan Cardona.

Viking Line myy Mariellan

Viking Line myy Mariella-aluksensa Corsica Ferries -yhtiölle. Myynti ei aiheuta henkilökunnan irtisanomisia. Kauppa on osa Viking Linen taloudellisen aseman vahvistamista. Kokonaiskauppahinta on 19,6 miljoonaa euroa.

Yhä useammassa mökkiveneessä on jo kaikuluotain ja karttaplotteri – elektroniikkaan ei kuitenkaan pidä luottaa sokeasti

Maahantuojan mukaan veneilyelektroniikan myynti kasvoi viime vuonna yli 30 prosenttia. Parhaimmillaan huviveneiden lisälaitteet parantavat vesiliikenteen turvallisuutta, mutta voivat olla väärin käytettynä turvallisuusriski.

Siipirataslaiva Vellamo on tulossa kesällä risteilykäyttöön Jyväskylässä

Vellamon kotisatama on aiemmin ollut Lahdessa ja laivalla on tehty siellä yleisöristeilyjä.

Kokkolalaisyritys Kewatec toimittaa Puolustusvoimille ainakin neljä venettä

Viranomaisveneitä Kokkolassa valmistava Kewatec Aluboat on saanut suuren tilauksen Puolustusvoimilta. Veneitä valmistetaan ainakin neljä. Jos tilauksen optio toteutuu, veneitä tehdään vielä viisi lisää.

Britannian merijalkaväki testaa lentopukuja – katso videolta, kuinka sotilaat lentävät laivojen välillä

Kaasuturbiineilla toimivat lentopuvut helpottavat esimerkiksi nousemista laivaan.

Bangladeshissa kuoli lähes 30 ihmistä, kun vene törmäsi hiekkaa kuljettaneeseen alukseen

Pelastajat löysivät 26 ihmisen ruumiit vedestä. Venekyyti rikkoi Bangladeshin koronarajoituksia.

Katso video: Maailman pohjoisin sisävesihöyrylaiva Kouta avaa kautensa ennätysaikaisin vappuristeilyllä

Oulujärvellä seilaava maailman pohjoisin sisävesillä liikennöivä höyrylaiva aloittaa kautensa poikkeuksellisesti jo vappuna. Kouta-laiva saapuu Kajaanin Kalkkisillan laituriin vappuaattona. Tempauksella halutaan uutta toimintaa kajaanilaisten toukokuiseen juhlaan.

Turun isännöimän Tall Ships Races -tapahtuman kohtalo selviää toukokuun loppuun mennessä

Kyseeseen voi tulla myös suppeampi katselmus, jolloin karsitaan ohjelmallisia yleisötapahtumia.

Veneistä ja perämoottoreista on pulaa – korona vauhdittaa kauppaa, osa moottoreista jäi jumiin Suezin kanavaturman takia

Veneiden toimitusajat venyvät jo loppukesään. Perämoottoripulan takia moottoreita myydään ensisijaisesti yhdessä veneen kanssa.

Venekauppa käy kuumana: "Veneen kyljessä on jo asiakkaan nimi valmiina"

Myytävistä veneistä ja perämoottoreista saattaa tulla pian kapelo. Joensuulaisen Jokikoneen kauppias Marko Halonen kertoo, että juhannukseen mennessä kaikki suosituimmat venemallit on jo myyty loppuun tältä kesältä.

Sihvosia ei juuri maissa näy, kun Olga lasketaan irti – edes räntäsade ei pidä veneilijöitä poissa paatin kimpusta

Veneiden kevätkunnostuskausi käy juuri nyt kuumana. Lakkaus- ja maalityöt joutuvat kuitenkin odottamaan lämpimämpiä säitä.

Indonesiassa löydettiin kadonneeseen sukellusveneeseen kuuluneita esineitä – merenpohjasta 700 metrin syvyydestä

Sukellusvene on nyt julistettu uponneeksi. Toivoa eloonjääneistä ei ole.

Kuopioon avataan syksyllä venehotelli

Veneiden talvisäilytyspaikka rakennetaan Kumpusaareen.

Turkulaisten paistinrasvoille löytyi uusi käyttökohde – päätyvät polttoaineeksi Suomen suurimman järven laivoihin

Ensimmäiset vähäpäästöiset rahtialukset voivat aloittaa liikennöinnin Saimaalla vuonna 2024, kun Saimaan kanavan sulkujen pidennys on valmistunut.

Valkoisena vaahtona kiehunut Saimaa, rikkoutunut moottorivene ja pelastusalus Uuras – Vuoden meripelastajat tulevat Savonlinnasta

Pelastusvene Uuraan miehistö pelasti kaksi ihmistä vaikeissa tuuliolosuhteissa Saimaan Haukivedellä viime syksynä.

Saimaan kanava avataan tilapäisesti veneilijöille – huvialuksia ja -veneitä saa pian siirtää merelle tai mereltä Saimaalle

Huvialusten siirrosta on tehtävä hyvissä ajoin ilmoitus Kaakkois-Suomen rajavartiostolle.

Haminan satamaan iso investointi – uutta mäntyöljyjalostamoa varten rakennetaan säiliöterminaali 15 miljoonalla eurolla

Samat Nordic Oy rakentaa säiliöterminaalin Fintoilin rakenteilla olevan mäntyöljytislaamon tarpeisiin.

Pelastuslaitoksen "liituri" kiitää apuun ympäri vuoden – katso tuliterän ilmatyynyaluksen ajoa Orivedellä

Pirkanmaan pelastuslaitos on hankkinut kaksi uutta ilmatyynyalusta, joista toinen on Oriveden paloaseman käytössä.

Kotka ryhtyy siivoamaan Kuusisen satamaa – samalla alueelle lisätään parkkipaikkoja

Kaupungin tavoitteena on, että pysäköintipaikkoja saataisiin lisättyä alueen siivouksen ja muiden järjestelyjen kautta.

Majakkalaiva Kemistä tehty selvitys avaa paikallaan pysyneiden alusten mielenkiintoista historiaa – "Majakkalaivailmiö sinänsä oli aika lyhytaikainen ilmiö"

Suomen viimeisen toiminnassa olleen majakkalaiva Kemin historiasta on valmistunut kattava selvitys. Restaurointityön yhteydessä valmistunut lähes kolmesataasivuinen selvitys on verkkojulkaisu, jonka voi lukea museoviraston sivulta.

Wasa Expressillä henkilökuntaan kuuluvalla koronatartunta – ei työskennellyt asiakaspalvelussa

Yksi henkilökuntaan kuuluva on saanut tartunnan. Samaan aikaan töissä olleet ovat nyt karanteenissa.

Suomen viimeisen majakkalaivan vaiheista valmistui ennätyslaaja selvitys – Kemi palaa Kotkaan vapun tienoilla

Historiallisesti arvokkaista aluksista ei ole aiemmin tehty yhtä laajaa selvitystä Suomessa.

Omistaja jätti laivansa uppoamaan ja katosi jäljettömiin – tällainen näky nostajia odotti, kun alus saatiin kahden vuoden jälkeen vihdoin ylös

Mary Ann -purjealuksen nosto oli pitkä ja monimutkainen projekti. Nyt alus on vihdoinkin kuivalla maalla.

Saaressa syntyi kahakka mökkiläisten ja vakituisten asukkaiden välille – vain osa mahtuu alukseen ja loput jäävät rannalle: "Jotkut etuilevat jonossa"

Kotkan edustalla sijaitsevaan Kuutsaloon kulkevaan yhteysalukseen ei oteta koronarajoitusten takia kuin 50 matkustajaa, ja vuoroja on tällä viikolla enää yksi.

Kaksi vuotta sitten uponnutta Mary Ann -alusta ei saatu millään ylös, vaan se putosi aina uudestaan pohjaan – vihdoin onnistui: "Nyt pysyy pinnalla"

Purjelaiva on ollut upoksissa Kotkan Kantasataman vierasvenelaiturissa elokuusta 2019 lähtien.

Aurora Botnian luovutus siirtyy kesäkuulle – koronatilanne viivästyttänyt Merenkurkun autolautan valmistumista

Wasa Express jatkaa liikennöintiä reitillä Aurora Botnian luovutukseen asti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle