Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kiinalaissome kohisee oikeusistuimen päätöksestä – mies tuomittiin maksamaan entiselle vaimolleen korvauksia kotitöistä

Kyseessä on merkittävä ennakkopäätös uuden siviililain nojalla. Kiinassa pohditaan, onko 6 400 euroa riittävä korvaus kotiäidille.

Etelä-Savossa Aili Havukainen ja Raija Runonen saavat mitalit ansiokkaasta työstä lasten ja perheiden hyväksi

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalin kultaristein saa tänä vuonna yhteensä 36 äitiä.

Kotiäiti alkoi pyörittää kirpputoria tavalla, jota yleensä käyttävät hyväntekeväisyysjärjestöt – "Ihminen saa itse valita, mihin tavaransa vie"

Pelkästään lahjoitustavaraa Kokkolassa myyvä yksityinen kirpputori on toiminut jo vuoden. Osaksi toimintaa on tullut hävikkiruuan jako.

Kotiäiti madaltaisi kynnystä työelämään – asiantuntijat: äitiyslomalla voi kehittyä huippuorganisaattoriksi ja konfliktinratkaisijaksi

Lahtelainen Karoliina Beckman ja tutkijat uskovat, että perhearjessa kehittyneet taidot ovat hyödyksi työelämässä. Osallistu keskusteluun!

4 turhautunutta opiskelijaa kertoo, miksi he epäröivät lapsen hankkimista

Yhteiskunta luo paineita tehdä uraa, mutta samalla pitäisi rakentaa perhettä. Yhtälö on mahdoton, sanovat ruuhkavuosiaan odottavat nuoret. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2019.

Tutkimus: Kuntalisää saava kotiäiti palaa muita myöhemmin töihin

Tyypillisesti suuret ja muuttovoittoiset kunnat maksavat pikkulapsiperheille siitä, että päiväkodit eivät ruuhkaudu.

Sirpa Selänne elämästä urheilun supertähden rinnalla: "Koen olleeni etuoikeutettu, kun olen saanut seurata suurta lahjakkuutta läheltä"

Huiman uran ammattilaisjääkiekkoilijana tehneen Teemu Selänteen viereltä löytyy puoliso Sirpa, joka kertoo nauttineensa kiekkovaimon roolista.

Miksi maahanmuuttajanainen ei ole töissä? Maryan Jamalla on siihen vastaus

Lähi-idästä ja Afrikasta Suomeen muuttaneiden naisten työllisyysaste on erittäin matala. Kysyimme heiltä mistä se johtuu. Saimme viisi vastausta.

Nuori äiti tunsi itsensä yksinäiseksi – taistelee nyt sen eteen, ettei kenellekään muulle kävisi niin: “Täytyy muistaa, että se on väliaikaista”

Nuori kuvataiteilija Ekaterina Kosonen palasi maailmalla viettämiensä vuosien jälkeen Kotkaan ja perusti perheen. Nyt hän parantaa kotikaupunkiaan – askel kerrallaan.

Kaksi saajaa ja kaksi antajaa kertoo, miten ventovieraan pieni teko voi olla toisen koko joulu

Miltä tuntuu, kun lapsen ainoa joululahja on tuntemattoman ihmisen hyvän tahdon varassa? Entä millaista on avata sydämensä ja kukkaronsa toisen puolesta?

Verovapaita tukia ja puolison rahoilla elämistä – Yli 155 000 ihmistä on verottajan silmissä ilman tuloja

Viime vuoden verotiedot kertovat, että Suomessa on kasvava joukko nollatuloisia. Kysyimme verotuksen asiantuntijalta, mistä tämä johtuu ja keitä he ovat.

Kyläläisten piina päättyi Puhoksessa – kotiäiti pyörittämään lähikauppaa

Kiteen Puhoksessa avautuu juhannusviikolla jälleen päivittäistavarakauppa. Kauppiaaksi ryhtyy kiteeläinen Jaana Ikonen, joka kyllästyi etsimään töitä ja päätti ryhtyä yrittäjäksi.

15 lapsen perheenisä on herrankansalainen – lauantai sapattipäivä, seurakunnasta voi erota sähköpostilla

Herran kansan seurakuntia on Joensuussa, Helsingissä, Pukkilassa, Riihimäellä ja Mäntsälässä. Jäsenmäärä on arvoitus.

Kolumnisti Reetta Räty: Naiset ja lapset pois kodeista

Kotihoidontuesta taistellaan taas tunteisiin vedoten. Oikeasti vaikka naiset olisivat kodeissa, lapset kannattaisi päästää sieltä pois, kirjoittaa Reetta Räty.

Suurperheen vanhemmille sataa huonoa huumoria: "Ei tarvitse yksin maailmaa kansoittaa"

Monilapsiset perheet saavat usein kuulla tuntemattomiltakin jopa hävyttömiä kommentteja. Viisilapsista raumalaista Leinon perhettä jo hieman kyllästyttää lapsilukuun liittyvä huono huumori, jota kuulee jatkuvasti.

Kotiäiti Anna: Töihin paluu ei kannata – "Puolet palkasta menee lasten hoitomaksuihin"

Neljän lapsen äiti Anna Ehrukainen sanoo, että suunnitelma päivähoitomaksujen korotuksista on saanut hänet epäröimään paluuta työelämään. Hänen laskelmiensa mukaan ainakaan päivätyössä käyminen ei jatkossa kannata.

Muistoja kerätään talteen: Aviottomat lapset ja myrskykokemukset kiinnostavat tutkijoita

Tutkimusta tehdään yhä useammin ihmisiltä kerätyn muistitiedon avulla. Keruutyötä tekee erityisesti Suomalaisen kirjallisuuden seura, joka parhaillaan kerää kokemuksia muun muassa aviottomista lapsista. Tutkijan mukaan muistitieto voi antaa äänen niille, joilla ei sitä aiemmin ole ollut.

Kotiäidit puhuttivat jo 150 vuotta sitten – Sanomalehti korvasi kirkonkuulutukset

Tampereen Sanomissa kerrottiin vuonna 1866 nitroglyseriinivarkaudesta, moitittiin yleisönosastolla kotiin jääviä naisia ja etsittiin kaunismuotoisia seuralaisia. Tampereen ensimmäisen lehden julkaiseminen aloitettiin, kun kirkonkuulutukset eivät riittäneet enää tiedonvälitykseksi.

Maahanmuuttajaäidit saivat oman kielikoulutuksen Kouvolassa

Moni maahanmuuttajaäiti hoitaa lapsia kotona ja voi jäädä esimerkiksi suomen kielen koulutuksen ulkopuolelle. Kouvola on syksyn aikana kokeillut kielikoulutusta kotiäideille.

Polttavimpia kysymyksiä kotoutumisesta: Miten se tapahtuu? Ovatko kotoutumispalvelut ajan tasalla?

Esimerkiksi Helsingin kaupunki toivoo kotouttamispalveluihin perusteellisempaa remonttia, etenkin aikuiskoulutukseen. Vaarana on, että ihmiset joutuvat työttömiksi työnhakijoiksi ilman todellisia edellytyksiä työllistyä.

Liisa Helve-Sibaja: Hausfrau – Kotona Sveitsissä

Liisa Helve-Sibajan teos Hausfrau on kertomus siitä, miten suomalainen nainen sopeutuu sveitsiläiseen elämään. Se on paikoin hyvinkin hauska ja silmiä avaava kirja, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Naisenergia nosteessa sosiaalisessa mediassa – "yhteisöllisyys on uskomatonta"

Bloggaaminen eli nettipäiväkirjan pitäminen on nousussa keski-ikäisten joukossa. Yli 40-vuotiaat naisbloggaajat esittelevät omilla sivuillaan muotia, jakavat hyvinvointiajatuksia ja kertovat elämästään. Maiju Kauppila ja Tiia Koivusalo uskovat saavansa bloggaamisella tulevaisuudessa myös palkkaa.

"Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

Inga on jumissa

Inga on ajautunut epätoivoiseen tilanteeseen

Seitsemän lapsen somaliäiti ryöpyttää työnantajia ja somalimiehiä: Hävetkää!

Miten maahanmuuttajat saataisiin töihin? Vastaanottokeskuksissa työskentelevän somalitaustaisen Habiba Alin keinot liittyvät erityisesti somaliyhteisön arvoihin. Osansa arvostelusta saa myös Suomen kankea sosiaaliturvajärjestelmä. Kysyimme keinoja maahanmuuttajien työllistymiseen myös Etlan tutkijalta.

Somalikirjailija ei halua suurperhettä: lapsi on kallis investointi

Miten maahanmuuttajat saataisiin töihin? Suomen ensimmäinen somalikirjailija Nura Farah sanoo, että yrittäjyys ja nykyistä parempi suomen kielen opetus olisivat ratkaisuja erityisesti maahanmuuttajanaisten työttömyyteen. Hän uskoo myös, että naiset kotiäiteinä pitävä somaliperinne on murtumassa.

Johtava asema lisää naisten ulkonäköpaineita – kotiäidit tyytyväisimpiä

Tutkimuksen mukaan johtavassa asemassa olevien naisten pitää päteä ulkonäöllään samalla tavalla kuin esimerkiksi kielitaidolla. Miehet puolestaan haluaisivat näyttää nuorekkaammilta.

Miten valtion päätökset vaikuttavat? Seuraamme yhden perheen elämää

Yle Keski-Suomi seuraa vaalikauden ajan hallituksen ja eduskunnan päätösten vaikutusta yhden perheen elämään. Esimerkkiperheemme on nuori yhden lapsen perhe Jyväskylästä.

Kuuluuko äidin laittaa lapsensa unelmiensa edelle?

Onko äidin uhrattava uransa lasten takia?

Halutaanko Suomesta kotiäitiyhteiskunta? Työajan pidentäminen muuttaa myös perhe-elämän

Suomessa keskustellaan työajan pidennyksestä keinona parantaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Työajan pidennys tarkoittaa myös isoja muutoksia perhe-elämään, mahdollisesti äitien osa-aikatyön lisääntymistä.

Piilotyöttömyys kasvaa: "Menee into pyöriä byrokratian rattaissa"

Piilotyöttömien määrä on kasvussa, koska huono tilanne työmarkkinoilla ei kannusta aktiiviseen työnhakuun. Moni työtön luopuu työnhausta kokonaan. Uusi työ vaatii usein alan vaihtamista.

Kotiäitiys teki Maria Kuutista lastenkirjailijan – vanhat päiväkirjat ideoiden lähteenä

Etelä-Savon Kangasniemellä asuva Maria Kuutti voitti viime vuonna kustannusyhtiö Kariston järjestämän kirjoituskilpailun. Voiton jälkeen häneltä on ehtinyt ilmestyä jo kaksi ahmimisikäisille suunnattua Anna ja Elvis -lastenkirjaa.

Näkökulma: Maa, joka sairastui pelkoon

Ruuhkattomuus miljoonakaupungissa, lämpökamera juna-asemalla, aivastusta säikähtävä taksikuski... Etelä-Koreassa ei voi olla huomaamatta, miten mers-virus on säikäyttänyt kansan, kirjoittaa Kirsi Matson-Mäkelä.

Lännen Media: Enemmistö kansalaisista päivähoito-oikeuden rajaamisen kannalla

Selkeä enemmistö suomalaisista kannattaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamista. Sen sijaan ryhmäkoon kasvattamiseen suhtaudutaan epäilevästi.

Veljekset sijoitettiin kahteen eri kouluun – toinen vanhempi jättäytyi kotiin

Joensuun kaupunki on sijoittanut kaksi perheen alakoululaista eri opinahjoihin. Valitus aluehallintovirastoon ei tilannetta muuttanut.

Kotiäitierotiikassa on vielä hivenen vetoa – kirjastoissa

Eroottiset trilogiat tekivät kauppansa vielä viime kesän kirjamyynnissä kuin makkara markkinoilla. Nyt ne ovat jo siirtyneet tyrkkytiskeistä alelaareihin, mutta kirjastoissa pokkarisarjoilla on vielä kysyntää.

Georgiassa kasvanut ex-huippu-urheilija sai maahanmuuttajat ja suomalaiset liikkumaan yhdessä

Entinen soudun huippu-urheilija on käyttänyt liikuntaa kotouttamisen keinona. Hän on soittanut niin kauan, että kotiäiditkin ovat lähteneet harrastamaan sauvakävelyä ja keppijumppaa, myös somaliäidit.

Valtio tukee maahanmuuttajien liikuntaa 1,3 miljoonalla eurolla tänä vuonna – näin tuet jakautuvat

Valtio panostaa tänä vuonna erityisesti maahanmuuttajataustaisten naisten, tyttöjen ja kotiäitien liikuntaan.

Ammattikatsojaksi tunkua Kokkolassa – osa hakijoista ei ole koskaan käynyt teatterissa

Kiinnostus ammattikatsojan pestiin yllätti Kokkolan kaupunginteatterin täysin. Paikkaa haki jopa yli 20 ihmistä, kun teatteriväki odotti nippanappa muutamaa hakemusta. Ammattikatsojaksi on tarjolla monipuolinen joukko sekä kokemattomia että kokeneita teatterin katsojia.

Lastenkirjojen perhe muuttuu – siivoava kotiäiti pysyy tarjolla uusintapainosten ansiosta

Perhemallit muuttuvat, mutta nostalgisten suosikkikirjojen ansiosta kirjahyllyistä löytyy yhä lastenkirjoja, joissa lapset auttavat äitiä siivoamisessa, kun isä lähtee töihin poliisiksi tai kaivosmieheksi. Palkittu tuore lastenkirja esittelee kuitenkin perheen, jossa on kaksi äitiä.

Nainen, harkitse, hyppäätkö sittenkään oravanpyörästä

Tietokirjan tehneet taloustoimittajat patistavat suomalaisnaisia repimään enemmän selkänahastaan, jotta eläkeiän toimeentulo olisi turvattu.

Kotiäidit taklaavat yksinäisyyden – mammaringit ympäri Suomen innostuivat "hätäkahveista"

Yle Keski-Pohjamaan keskiviikkoinen juttu kokkolalaisten äitien kehittämästä tukiringistä on poikinut sosiaaliseen mediaan lukuisia uusia "hätäkahvit"-ryhmiä. Yksinäisyys tuntuu turhalta, kun kävelymatkan päästä löytyy muita vanhempia samassa tilanteessa.

Paljon porua sudesta – ministeriön konkari kaipaa suurpetovääntöön asiallista keskustelua

Suurpedoista susi aiheuttaa eniten porua ja ahma eniten vahinkoja. Näin tiivistää neuvotteleva virkamies Sami Niemi maa- ja metsätalousministeriöstä. Tunnepuhe valtaa vain herkästi alaa asialliselta keskustelulta. Suden suhteen yhtä oikeassa ovat niin lapsistaan huolehtivat kotiäidit ja koiransa menettäneet metsästäjät kuin tutkijat ja virkamiehetkin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle