Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuonapata-auto syttyi palamaan Tornion terästehtaalla

Tehtaan oma sammutusryhmä sai palon sammutettua.

Talousvaliokunta kuuli ministeri Tuppuraista hallituksen SSAB-ratkaisusta

Talousvaliokunnan puheenjohtajan Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan keskustelu oli tarpeellinen. Tuppurainen kiitteli kuulemista hyväksi ja seikkaperäiseksi.

Neles ja Valmet sulautuivat yhteen

Venttiilivalmistaja Neles ja konepajayhtiö Valmet vahvistivat yhtiöiden sulautumissuunnitelman ylimääräisissä yhtiökokouksissaan. Sulautuminen vaatii vielä siunauksen kilpailuviranomaisilta.

Suomen ja Ruotsin valtiot ovat ottaneet SSAB:n tiukkaan otteeseen – mitä Suomen suurimman saastuttajan omistuskuvioissa oikein tapahtuu?

Teräsyhtiö SSAB:n hallituksen puheenjohtaja erosi, Ruotsin valtio on lisännyt omistustaan ja Suomessakin osakeomistusta rukattiin. SSAB:n suurin terästehdas toimii Raahessa.

Hallitus haluaa teollisuuden suuren hiilidioksidipäästäjän suoraan alaisuuteensa – SSAB:n osakkeet siirtyvät Solidiumista valtioneuvoston kanslialle

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan nyt tehty osakkeiden siirtopäätös tukee osaltaan tavoitetta hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymisestä.

Outokummussa toimiva Outotec Turula on myyty Liettuaan – kaikki 120 työpaikkaa säilyvät

Ostaja on liettualainen teollisuusyritys UAB Arginta Engineering. Kaikki työntekijät jatkavat omistajanvaihdoksesta huolimatta Outotec Turulan palveluksessa. Yrityskaupan arvioitu toteutumispäivä on lokakuun alussa.

Hanhikiven ydinvoimatyömaalla on todettu neljä koronavirustartuntaa, SSAB:n Raahen tehtaalla joukkoaltistuminen

Pyhäjoella Hanhikivellä todetut tartunnat eivät tämän hetkisen tiedon mukaan ole aiheuttaneet joukkoaltistumisia. SSAB:n Raahen tehtaalla sellainen puolestaan on ollut viime viikon maanantain ja tiistain aikana.

Metsästä löytyi poltettuja kaapeleita, metalleja ja litiumakkuja – poliisi tutkii laajaa kansainvälistä ympäristörikoskokonaisuutta

Poliisin mukaan kokonaisuuteen liittyy myös helsinkiläisten keskuudessa huomiota herättänyt tapaus, jossa Kyläsaaren alueelta on ilmoitettu useita kertoja savu- ja hajuhaitoista.

Salon väkiluvussa nousun merkkejä

Taustalla on parantunut työllisyystilanne. Erityisesti kauppa-, ICT- ja metalliteollisuuden suhdanteet ovat kehittyneet suotuisasti. 

Lomaparatiisi Hangon "takapihalla" makaa epämääräinen romuvuori meren äärellä – Sataman toimitusjohtaja: "Se ei ole mikään roskakasa"

Hangon Koverharin satamasta kuljetetaan muun muassa kierrätysmetallia jatkojalostukseen ulkomaille. Lähiasukkaiden mukaan laiturilla säilytettävässä kasassa on myös muovia ja sitä on päätynyt mereen. Koverharin satamaa on tarkoitus laajentaa entisestään.

Teollisuuden uudet tilaukset lisääntyivät kesäkuussa yli 38 prosenttia vuoden takaisesta

Yritykset saivat kesäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla päätoimialoilla. Eniten uudet tilaukset kasvoivat paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla.

Teräsyhtiöt investoivat miljardeja hiilettömään teräkseen – Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Kimmo Järvinen: "Varmasti sille syntyy markkinat"

Pohjois-Ruotsissa on käynnissä miljardien investoinnit fossiilisista polttoaineista vapaan terästuotannon aloittamiseksi. Toistaiseksi teräsalalla kilpaillaan lähinnä hinnalla ja laadulla, mutta tulevaisuudessa myös ympäristöseikoista voidaan olla valmiita maksamaan.

Koronaan altistuneen karanteeniajan lyhentyminen olisi helpotus, mutta Kainuun sote ei ota sitä kaikissa tilanteissa käyttöön

Karanteeniajan lyhentyminen olisi helpotus Kainuussa niille yrityksille, joissa käytetään ulkomaalaista työvoimaa. Kainuun sote ei ota kymmenen päivän karanteenisuositusta suoraan käyttöön, vaan harkitsee karanteenin pituuden tapauskohtaisesti.

Strömforsin ruukin kahdeksasta rakennuksesta jätettiin yksi ostotarjous – Loviisan kaupunki ei ole pettynyt: "Tiesimme, ettei niitä tule kasapäin"

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Tarjous käydään läpi lähipäivinä. Ostotarjous etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos sen katsotaan olevan tarpeeksi hyvä.

Flowrox myy osan liiketoiminnastaan pörssiyhtiö Nelekselle – myös tuotemerkki siirtyy

Reilut sata työntekijää on siirtymässä Flowroxilta Neleksen palkkalistoille.

Yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista myytävänä, 8 rakennusta kaupan – ostotarjoukset jätettävä elokuun alussa

Loviisan kaupunki kauppaa kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Ostotarjoukset on jätettävä viimeistään elokuun alussa. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia.

Strömforsin vanhalle ruukkialueelle etsitään nyt ostajaa Loviisassa – kaupunginjohtaja: ''Uskallan toivoa, että ainakin yksi hyvä tarjous saadaan''

Loviisan kaupunki haluaa myydä ruukkialueen, koska sen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia. Kuntoarvioinnin mukaan korjausvelka on yli 1,8 miljoonaa euroa.

Outokummun Kemin kaivoksella sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta

Poliisin mukaan nykyisillä tiedoilla Kemin kaivoksella maanantaina sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta.

Konepajayhtiö Valmet ja venttiiliyhtiö Neles sulautuvat

Tulevan yhtiön havainnollistava yhdistetty liikevaihto oli reilut neljä miljardia euroa viime vuonna. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa sulautumisen jälkeen Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Teollisuuden uudet tilaukset pomppasivat huhtikuussa lähes puolella: "Hyvin pyyhkii"

Uusien tilauksien lisäksi huhtikuun teollisuustuotanto lisääntyi sekä edelliskuuhun että edellisvuoteen verraten. Huiman nousulukema ei ekonomistien mukaan selity pelkästään heikolla vertailukaudella vuosi sitten koronan vuoksi.

Suunnitteletko remonttia? Toivottavasti aloitit jo: "Enää ei kysytä hintaa, vaan mitä on tarjolla"

Puutavaran ja terästuotteiden hinnat ovat nousseet osin rajusti keväällä, ja hintaralli vain kiihtyy. Tavarasta on osin myös pulaa.

Metallialan tilauskanta kääntyi kasvuun koronasyöksyn jälkeen – opiskelija Konsta Risteelä on yksi niistä nuorista, joita ala tarvitsee vastatakseen kysyntään

Metalliteollisuuden tilausmäärät ovat olleet kasvussa alkuvuodesta. Tilaukset romahtivat viime keväänä ja osa yrityksistä joutui lomauttamaan työntekijöitä. Alalle kaivataan edelleen lisää ammattitaitoista työvoimaa, erityisesti nuoria ja naisia.

Video: Seurasimme poikkeuksellista operaatiota, jossa Finnairin lentokone murskataan palasiksi – Kierrätysmetallin kysyntä ja hinta ovat nyt huipussaan

Kotimainen metalliteollisuus ostaa käytännössä kaiken Suomessa kierrätykseen päätyvästä teräksestä, koska metallista on koronan myötä tullut pulaa. Uusioraaka-aineeksi päätynyt Finnairin matkustajakone käytetään auto- ja elektroniikkateollisuussa raaka-aineena.

Yksin puurtaminen jää historiaan hollolalaisessa hallissa – yhteisöllinen konepaja tarjoaa uuden mallin yrittämiseen ja oppimiseen

Yhteisölliseen konepajaan haalitaan useita, toisiaan palvelevia yrityksiä. Yritykset ovat jakaneet tiloja ennenkin, mutta Takomossa yhteisöllisyyden hyödyt halutaan jakaa myös esimerkiksi ammattiin opiskeleville.

Raahessa kunnostetaan yli 50-vuotiaan tekoaltaan patorakenteita

Haapajärven tekoallas varmistaa Raahen terästehtaan vedensaannin, ja patorakenteita pitää seurata ja kunnostaa säännöllisesti. Tekoaltaan tyhjennysputki korjataan kesällä, jolloin järven pinta on noin puoli metriä normaali kesäkorkeutta alempana.

Metallialan yrityksillä on vaikeuksia löytää työntekijöitä Pohjois-Savossa

Ammattilaispulan lisäksi myös alan opiskelijoita on liian vähän. Metalliala ei tunnu kiinnostavan nuoria, ja kesätyöntekijöistäkin on pulaa. Työvoimapulan pelätään jopa hidastavan yritysten kasvua.

Älä arkaile puhua ruotsia, neuvoo asiantuntija – Työvoiman tarve rajan takana on valtava, kun Ruotsi investoi miljardeja pohjoiseen

Ruotsissa Norrbotteniin sijoitetaan 70 miljardia euroa vuoteen 2040 mennessä. Alueelle on päätetty rakentaa jo toinen hiiletöntä terästä valmistava tehdas. Töitä ja urakoita olisi tarjolla myös suomalaisille, kertoo Ylen haastattelema asiantuntija.

Teollisuuden tilaukset kasvoivat maaliskuussa selvästi vuodentakaisesta

Tilaukset kasvoivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 11,3 prosenttia viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Maaliskuussa teollisuustuotanto kuitenkin pieneni viime vuoden maaliskuuhun verrattuna.

Sadan kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva idylli repsahti eikä kunnostukseen löytynyt rahaa – Strömforsin ruukki tulee pian myyntiin

Loviisan kaupunki aloittaa lähiviikkoina tarjouskilpailun vanhasta ruukkialueesta Ruotsinpyhtäällä. Kaupunki haluaa myydä ruukin, koska vanhojen rakennusten korjaaminen tulisi liian kalliiksi.

SSAB:n hyvä tulos heijastuu myös Hämeenlinnan yksikköön

Koronatilanne ei ole vaikuttanut konserniin, myöskin Hämeenlinnan yksikkö on saanut raaka-aineita miltei normaaliin tahtiin.

Vahva kysyntä ja hintojen nousu paransivat teräsyhtiö SSAB:n alkuvuoden tulosta tuntuvasti

Yhtiö odottaa hyvän vireen jatkuvan myös toisella vuosineljänneksellä.

Riihimäkeläinen asevalmistaja Sako täyttää sata vuotta – tuotanto nousukiidossa ja ennätys kiikarissa

Sako tavoittelee tänä vuonna jälleen uutta tuotantoennätystä.

Visiot ovat muuttumassa todeksi juuri nyt: Vihreä vety on tuomassa ennennäkemätöntä mullistusta Suomen teollisuuteen ja energian tuotantoon

Kymmenet suomalaisyhtiöt haluavat yhdessä saada vauhtia vetytalouteen, jonka sääntöjä muovataan juuri nyt.

Raahelaisen ravintola Helgen ovet ovat avoinna, mutta maskin saa ottaa pois vain ruokailun ajaksi

Henkilöstöravintolat voivat olla avoinna myös ravintolasulun aikana, mutta moni järjestely on toisin kuin ennen.

Teollisuuden uusien tilausten lasku jatkui tammikuussa

Kemianteollisuuden tilaukset kuitenkin kasvoivat yli 17 prosenttia vuodentakaisesta.

Afarak valittaa hallinto-oikeuden tuomitsemista miljoonakorvauksista

Alun perin noin 1,5 miljoonan euron seuraamuksen asetti Fiva sisäpiiririkkomuksista.

Ruotsalaismedia: Norrbottenin Bodeniin suunnitellaan suurta fossiilivapaata terästehdasta

Uuden tehtaan tuotanto olisi viisi miljoonaa tonnia vuodessa viimeistään vuonna 2030.

Pienen mutta tärkeän valimoalan koulutus jatkuu Suomessa – Tampereen aikuiskoulutuskeskukseen luotiin osaamiskeskittymä

Valuala itsessään on pieni, mutta valuja tarvitseva teollisuus työllistää yli 120 000 ihmistä.

Metalliteollisuudessa uskotaan markkinoiden elpymiseen – Stera Group tekee miljoonien investoinnin Tammelaan

Turussa pääpaikkaansa pitävä Stera Group on kansainvälisesti toimiva mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistuskonserni.

Teollisuuden uudet tilaukset laskivat 15 prosenttia joulukuussa

Viime vuonna tilaukset laskivat marraskuuta lukuun ottamatta jokaisena kuukautena verrattuna vuoden takaiseen.

Toimitusten kasvu paransi SSAB:n tulosta loppuvuonna

Neuvottelut Hollannissa sijaitsevan terästehtaan hankkimisesta ovat päättyneet tuloksettomina.

Outokumpu vähentää 234 työpaikkaa, mutta kovia irtisanomisia on vain muutama – pääluottamusmies: "Lopputulos ei ollut niin kauhea kuin pelättiin"

Outokumpu vähentää rajusti väkeä Tornion tehtailta ja Kemin kaivokselta. Ainoat irtisanomiset kohdistuvat ylempiin toimihenkilöihin.

Pitkä alavire teollisuuden tilauksissa päättyi – kasvua marraskuussa yhdeksän prosenttia

Tilausmäärät olivat laskeneet yhtäjaksoisesti vuoden alusta alkaen.

Outokummun terästehtaalla Torniossa ulosmarssi – työntekijät tekevät paljon ylitöitä eivätkä hyväksy väen vähentämistä

Outokummun työntekijät ovat hyvin pettyneitä työnantajan näkemyksiin henkilöstön vähentämisestä.

Eropaketit kiinnostavat Outokummun työntekijöitä Meri-Lapissa – eläkeputkeen pääsevien lisäksi myös nuoria on ilmoittautunut vapaaehtoisiksi irtisanottaviksi

Luottamusmiesten mukaan noin 150 Tornion terästehtaan ja Kemin kaivoksen työntekijää on kiinnostunut ottamaan eropaketin.

Outokummun 230 työpaikan vähennys järkyttää torniolaisia: "Kyllä se vaikuttaa perheiden hyvinvointiin" – kaupunki odottaa valtiolta tukipakettia

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja mukaan Tornion tarvitsemalle tuelle löytyy poliittista yhteisymmärrystä.

Outokumpu vähentää Suomesta 250 työpaikkaa – yt-neuvotteluissa ei huomioitu henkilöstön ehdotuksia lainkaan

Yt-neuvotteluilla yhtiö tavoittelee yhteensä 1000 ihmisen henkilöstövähennystä, joka toteutuu vuoden 2021 mennessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle