Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Marija Lasitskene hyppää Sveitsissä Timanttiliigassa 205.

Sadat venäläisurheilijat haluaisivat Pariisin olympialaisiin ”poikkeuspolkua” pitkin – tästä on kyse

”Venäläisten neutraaliurheilijoiden hakuprosessi” avattiin alkuvuonna siltä varalta, että Venäjä lopettaisi hyökkäyssotansa Ukrainassa, sanoo kansainvälisen yleisurheiluliiton suomalaisjäsen.

Kamila Valijeva pyyhkii otsaansa.

Venäjän antidopingtoimisto linjasi – Kamila Valijeva ei syyllistynyt dopingrikkomukseen

Venäjän antidopingtoimisto ei antanut Kamila Valijevalle rangaistusta, sillä sen mukaan taitoluistelija ei rikkonut dopingsääntöjä ennen Pekingin olympialaisia.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Sipoolaisesta asunnosta löytyi rynnäkkökivääri, räjähteitä ja suuri määrä dopingaineita

AK 47 -mallisen rynnäkkökiväärin lisäksi asunnosta löytyi 200 grammaa TNT -räjähdysainetta. Asunnosta löytyi myös rikollisryhmäksi määritellyn kerhon liivit.

Garrett Scantling arkistokuvassa

Kymmenottelun maailman kärkinimi sai kolmen vuoden dopingpannan – Pariisin vuoden 2024 olympialaiset sivu suun

Dopingtestaajia pakoillut ja olinpaikkatietoja vääristellyt Garrett Scantling on saanut kolmen vuoden dopingpannan, jonka johdosta hän ei voi kilpailla Pariisin vuoden 2024 olympialaisissa.

Bikinifitness-kilpailijat lavalla.

Kansainvälinen fitness- ja kehonrakennuslajien urheilujärjestö rikkoi Wadan dopingsääntöjä – Suomen fitnesspomo ei hätkähtänyt: ”Oma pesä on kunnossa”

Wada kertoo, että kansainvälinen fitness- ja kehonrakennuslajien urheilujärjestö IFBB ei ole toiminut dopingsäännösten mukaisesti. IFBB:n toiminnalla ei ole vaikutusta Suomen fitnessurheilun yhdistystoimintaan.

Simona Halep protestoi tuomiota Yhdysvaltojen avoimessa tennisturnauksessa.

Entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen Simona Halep kärähti dopingista – ”Elämäni suurin shokki”

Naistenniksen huippupelaaja Simona Halep on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkomuksen takia.

Takavarikoituja dopingaineita.

Kolme miestä tuo­mit­tiin hovioikeudessa vankeusrangaistuksiin ja satojen tu­han­sien eurojen kor­vauk­siin dopingrikoksista

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut laajan dopingjutun päätekijät vuosien vankeusrangaistuksiin. Tuomitut toivat vuosina 2017–2020 maahan doping-aineita, joita he kauppasivat Tor-verkon Silkkitiellä.

Joni Mäki Lahdessa Salpausselän kisoissa sprintin karsinnassa.

Hiihtoliitto nostamassa dopingsakkoa 500 000 euroon – Vuokatissa asuva Joni Mäki pitää ajatusta kohtuuttomana

Mäki pohtii inhimillisen virheen mahdollisuutta. Sopimuksessa ei ole eritelty sitä, millaisesta rikkomuksesta sakkoa tulee lopulta maksaa.

Maajoukkuehiihtäjät Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen viestin vaihtopaikalla.

Hiihtoliiton ehdotus 500 000 euron dopingsakosta hämmästytti – maajoukkuehiihtäjät toivoivat inhimillisyyttä: ”Tuntuu kohtuuttomalta”

Hiihtoliiton raju keskustelunavaus urheilijasopimuksen sopimussakon korottamisesta herätti keskustelua. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila on huolissaan rikemääritelmän epäselvyydestä.

Tampereen oikeustalo

Kovista dopingrikoksista annettuihin tuomioihin ei olla tyytyväisiä – sekä syyttäjä että ainakin kuusi tuomittua valittavat hovioikeuteen

Osalla Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomituista oli yhteyksiä Helvetin enkeleihin, joten syyttäjä vaati tuomioiden koventamista. Oikeus oli asiasta eri mieltä.

Tampereen oikeustalo

Naamioitujen oliiviöljypullojen sisältä löytyi anabolisia steroideja – viranomaisten ansa Tampereella johti nyt tuomioihin

Seitsemän henkilöä tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa dopingrikoksista.

Tampereen oikeustalo

Tampereelle piti tulla jättilähetys testosteronia ja muita dopingaineita – lasti saatiin kiinni Espanjassa

Seitsemälle vaaditaan rikollisjärjestöyhteyden takia kovennettuja vankeusrangaistuksia törkeistä dopingrikoksista.

Kamila Valijeva Pekingin olympialaisissa 2022.

Olympialaisissa järkyttänyt Kamila Valijevan tapaus on vihdoin ratkennut – dopingkäry viemässä venäläisiltä taitoluistelun joukkuekullan

Pekingin talviolympialaisten puhuttavimpia tapauksia oli venäläisen taitoluistelijan, silloin vielä 15-vuotiaan Kamila Valijevan dopingkäry. Siitä huolimatta murtunut Valijeva kilpaili olympialaiset loppuun.

Topi Raitanen tuulettaa.

EM-kultamitalisti Topi Raitanen kommentoi kovimman haastajansa dopingkäryä – harmitteli erityisesti yhden kilpakumppanin tilannetta

Topi Raitaselle miesten 3 000 metrin EM-kullan reilulla puolella sekunnilla hävinnyt Ahmed Abdelwahed on antanut dopingnäytteen, josta löydettiin kiellettyä ainetta, meldoniumia.

Sara Mihalik on melonut Suomen maajoukkueessa alkuvuodesta 2022.

Pettymys huijareita kohtaan toi unkarilaisen Sára Mihalikin Suomeen – "Jälkikäteen ajateltuna se oli parasta, mitä minulle on tapahtunut"

Huippumeloja Sára Mihalik, 26, sai vuoden alussa edustusoikeuden Suomen maajoukkueeseen. Muutoksen taustalla olivat synkät ajat.

Lasitskene.

Yleisurheilupomo vastasi Ylelle venäläistähden rajuun kritiikkiin – "Olisi täysin käsittämätöntä, jos olisimme sallineet venäläisten osallistua MM-kisoihin"

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat eivät ole palaamassa kansainvälisiin kisoihin lähitulevaisuudessa.

Turkkilaisjuoksijat Gamze Bulut ja Asli Cakir Alptekin juhlivat kaksoisvoittoa Lontoon olympiafinaalissa vuonna 2012. Samana kesänä he juhlivat kaksoisvoittoa Helsingin EM-finaalissa. Mitalit mitätöitiin molempien käryttyä dopinginäytteiden uusinta-analyysissä.

Helsingissä käytiin yksi yleisurheilun likaisimmista kisoista, jonka tulokset mullistuivat täysin – uudelleen jaetut mitalit herättävät kuitenkin kiusallisia kysymyksiä

Viime vuosikymmen jäi yleisurheiluhistoriaan satojen dopingpaljastusten ja mitalien uusjaon aikakautena. Mitalien uudelleen jakaminen herättää voimakkaita tunteita, koska takeita kaikkien uusien mitalistien puhtaudesta ei ole.

Ari Luusua kuvassa.

Miksi Ari Luusuan dopingkäry tuli julki lähes vuosi positiivisen näytteen jälkeen? Monimutkaista tapausta piti lähteä setvimään ulkomaille asti

Suekin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom selvittää, miksi Ari Luusuan dopingkäryn käsittely kesti poikkeuksellisen pitkään. Tavallisesti dopingtapaus selviää Suomessa noin 4–5 kuukaudessa.

Ari Luusua i världscupspåret.

Dopingista kärynneelle Ari Luusualle jättisakot – joutuu maksamaan 100 000 euroa

Ski Classics -sarja mätkäisi dopingista kiinni jääneelle suomalaishiihtäjälle Ari Luusualle suurimmat mahdolliset sakot.

Ari Luusua hiihtokilpailun maalissa.

Luusuan käry oli ikävä uutinen Hiihtoliitolle – "Toivottavasti yhteistyökumppanit eivät näe tätä isompana asiana kuin tämä on"

Hiihdon dopingtapaukset palauttavat herkästi suomalaisten mieliin Lahden vuoden 2001 tapahtumat. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen toivoo, että Ari Luusuan dopingkäry ei vaikuta suomalaisen hiihdon maineeseen.

Ari Luusua.

Suomalainen maastohiihtäjä Ari Luusua jäi kiinni dopingista – sai neljän vuoden urheilun toimintakiellon

Luusuan heinäkuun lopulla 2021 antama dopingnäyte sisälsi urheilussa kiellettyjä aineita.

Mika Vähämäki digitaalisen rata-autoilun SM-finaalissa 2021.

E-urheilun SM-finalisti jäi kiinni dopingista, mutta Suek ei ilmoittanut asiasta lajiliitoille – "Meillä ei ole tietoa kaikista kilpailulisensseistä"

Testosteronista kilpailun ulkopuolisissa testeissä kärynnyt fitnessurheilija Mika Vähämäki on myös digitaalisen rata-autoilun Suomen kärkeä.

Valmentaja Eteri Turberidze puhuu luistelija Kamila Valijevalle.

Millaiseen rooliin Kamila Valijevan valmentajan takavuosien lausunto asettuu tulevassa Cas-käsittelyssä? Olli Rauste: "Totta kai se nostetaan esiin"

Urheiluoikeuden asioihin perehtynyt varatuomari ja juristi Olli Rauste painottaa, että tuoreimpien tietojen julkistamisen jälkeen Kamila Valijevan dopingtapaus on entistä syheröisempi.

Kamila Valijeva on ollut Pekingin olympialaisissa dopingepäilyjen keskellä.

Kamila Valijevan, 15, dopingkäsittelyn pöytäkirja julki: näin paljon sydänlääkettä löytyi, säännöissä aukko, ruotsalainen laboratorio sai pyyhkeitä

Taitoluistelun naisten yksilökilpailusta tuli Pekingin olympialaisissa show, joka olisi vältetty toimimalla normaalien antidopingkäytäntöjen mukaan.

Riku Rantala: Ihminen ei kestä huonoja uutisia 24/7, joten välillä korkki kiinni ja pois somesta

Riku Rantala on rikosten penkkiurheilija ja informaatiovaikuttamiseen perehtynyt reservin kapteeni, joka neuvoo pitämään taukoja sotauutisten seuraamisessa

Maailmanmatkaajajournalisti Riku Rantala pohtii podcastissaan M/S Mystery, miksi nuoret miehet katoavat ruotsinlaivoilta. Sissikapteeni seuraa myös informaatiovaikuttamista, jossa Ukraina on johdossa.

Therese Johaug tuulettaa Norjan lippu molemmissa käsissään.

Therese Johaug jättää ammottavan aukon Norjan naisten hiihtoon – tajusitko edes, mitä Johaugin takana tapahtui Pekingin olympialaisissa?

Therese Johaugin lopetusuutinen tuli Norjan hiihtoliitolle haasteelliseen paikkaan. Vuonomaan menestysodotukset ensi kaudelle ovat huomattavasti vaatimattomammat verrattuna edellisiin sesonkeihin.

Therese Johaug jää hiihtohistoriaan yhtenä ylivoimaisimpana urheilijana.

Kommentti: Pääsikö hiihtopomojen keskuudessa helpotuksen huokaus, kun Therese Johaug saapui maaliin viimeistä kertaa?

Norjalaisen kestävyys- ja hapenottoihmeen ylivoima turrutti vuosien saatossa yhden jos toisenkin hiihtoentusiastin. Jatkossa naisten normaalimatkojen kilpailut ovat huomattavasti viime vuosia kiinnostavampia, kirjoittaa Atte Husu.

Johaug med norska flaggan.

Therese Johaug lopettaa uransa – "Lauantaina ympyrä sulkeutuu"

Yksi kaikkien aikojen parhaista hiihtäjistä, 33-vuotias Therese Johaug lopettaa uransa. NRK:n mukaan lauantainen Holmenkollenin 30 kilometriä on uran päätepiste. Samalla matkalla ja samassa paikasssa Johaug otti uransa ensimmäisen arvokisavoiton.

Jääkiekkoilija Alexandr Ovetškin ja formulakuski Nikita Mazepin

Mitä Aleksandr Ovetshkinista pitäisi ajatella? Venäläisurheilijoihin liittyy vaikea kysymys – "Antaneet kasvonsa ja maineensa Putinin käyttöön"

Venäjän maajoukkueiden ohella myös yksilöurheilijoita on suljettu kansainvälisistä urheilutapahtumista. Esimerkiksi NHL on kuitenkin yksityinen liiga, jossa urheilijat edustavat vain työnantajiaan. Pitäisikö esimerkiksi Vladimir Putinia tukeneet urheilijat silti laittaa pannaan?

Sergei Iljukov valittiin nelivuotiskaudelle Venäjän antidopingtoimiston Rusadan hallitukseen kansainvälisenä tarkkailijana.

Lahtelainen urheilulääkäri Sergei Iljukov jätti arvostetun antidopingpestin Venäjällä Ukrainan sodan vuoksi – "En halua olla tekemisissä Venäjän vallanpitäjien kanssa"

Sergei Iljukov erosi Venäjän antidopingtoimiston Rusadan hallituksesta. Venäjän hallinnon aloittama hyökkäys Ukrainaan oli tunnetulle tutkijalääkärille liikaa.

Eteri Tutberidze antaa ohjeita selin kameraan olevalle Kamila Valijevalle.

KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah on valmis rajuihinkin keinoihin, jotta Valijevan tapaus ei toistu – lajeja voidaan jopa sulkea olympialaisista

Taitoluistelija Kamila Valijevan taustajoukkojen käytös saa täystuomion Kansainväliseltä olympiakomitealta. KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah pohtii keinoja puuttua eri lajien lieveilmiöihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle