Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kajaanin postimerkkikerho täyttää 75 vuotta – "Tämä on vieläkin vahva harrastus"

Kajaanin postimerkkikerhoa on kiittäminen muun muassa Kajaanin omasta postimerkkisarjasta.

Postimuseo esittelee filatelistin ainutlaatuista Marilyn Monroe -kokoelmaa

Filatelisti Risto Pitkäsen kokoelmaan kuuluu noin 200 Marilyn Monroe -postikorttia.

Innokas keräilijä pystytti harvinaisen yksityispostilaatikon mökkisaarelle – "Sympaattinen osoitus kansalaisaktiivisuudesta"

Postilaatikolle pääsee talvella jäätä pitkin vaikka hiihtäen ja kesällä veneellä. Kaikki laatikkoon jätetyt kirjeet ja kortit saavat erikoisleimat, jotka on suunniteltu Kemin Selkäsaarta varten.

Suomalaiset arvostavat luontoa myös postimerkeissä – äänestyksessä etenkin järvikuvat menestyivät

Vuoden kaunein postimerkki 2017 -äänestyksessä suomalaisiin vetosivat luontokuvat ja etenkin otokset järvimaisemista.

”Mustakukkaisia suosivat ne, jolla on jo kaikkea” - taimitori on puutarhakasviharrastajan aarreaitta

Vanhat lajikkeet ja perinnekasvit ovat nyt arvossaan. Taimitoreilta etsitään sellaista, mitä ei kauppojen valikoimista löydy.

Leimoja, kirjekuoria ja kortteja – Postin historia kiinnostaa keräilijää jopa postimerkkejä enemmän

Uudet postimerkit kiinnostavat entistä harvempaa postimerkkeilijää, kertoo Mikkelin postimerkkeilijöiden varapuheenjohtaja Matti Lehtinen. Vanhat merkit ja etenkin postin historia sen sijaan ovat kasvava kiinnostuksen kohde.

Piileekö piirongissasi aarre? Arkinen postimerkki voi olla yllättävän arvokas

Postimerkki on käyttöesine, mutta myös keräilyesine. Postimerkin päivän kunniaksi Savonlinnan Postimerkkeilijät ry järjesti postin aulaan näyttelyn jäsentensä kokoelmista. Jotkin näyttelyesineistä ovat harvinaisia ja jopa arvokkaita. Sellaisia voi olla tietymättömissä itse kunkin piironginlaatikossa.

Pieni virhe houkuttaa keräilijää

Pieniä paperilappusia, pinsetit ja suurennuslasi: postimerkkiharrastus pähkinänkuoressa. Harrastaja ei näe postimerkkien tulevaisuutta kovinkaan ruusuisena. Postimerkin päivän kunniaksi julkaistaan paikallisaiheisia postimerkkejä – Jyväskylän postimerkissä komeilee hyppyrimäki.

Aarteenetsintä: postimerkit

Oletko nuolaissut Wirkkalan postimerkkiä?

USA:n kulttuurin ennätyshanke: museo pyytää postimerkkeilijöitä ja avaruusintoilijoita kaivamaan kuvetta

Washingtonissa toimiva jättimäinen museo- ja tutkimuslaitoskeskittymä, Smithsonian-instituutti on päässyt erinomaiseen vauhtiin varainkeruukampanjassaan.Tavoite on Yhdysvaltain kulttuuri-alan suurin, 1,5 miljardia dollaria seitsemässä vuodessa.

Keräilijät innostuivat omakuvapostimerkeistä

Omalla kuvalla varustetut postimerkit ovat lyöneet itsensä läpi postimerkkien keräilijöiden keskuudessa. Filatelistikerhot ovat teettäneet itsekin merkkejä. Omakuvamerkit ovat keräilymielessä silti hankalia, sillä niitä ei löydy luetteloista.

Paikalliset postimerkit kiinnostavat keräilijää

Kemin postissa kävi kova kuhina heti aamusta valtakunnallisena postimerkkipäivänä. Keräilijät ostivat kokelmiinsa Kemistä ja Torniosta julkaistuja omakuvapostimerkkejä.

Postimerkkeilijät tekivät Joutsenon Kullervosta oman postimerkin

Postimerkin päivän kunniaksi paikalliset filatelistit ovat ideoineet omat merkit Lappeenrannnan kirkoille ja 100-vuotiaalle Joutsenon Kullervolle.

Tahallinen virhe vai aarre: ostitko tekemällä tehdyn keräilypostimerkin?

Posti paljasti alkuviikosta, että syyskuun alussa julkaistujen 300 000 Duudsonit-merkin joukossa on 3 000 poikkeusyksilön erikoispainos. "Virheellistä" merkkiä povattiin tulevaisuuden keräilykohteeksi. Mutta voiko keräilykohteen luoda noin vain?

Nyt on puhuttava turvallisuuspolitiikkaa

Turvallisuuspolitiikka herättää suuria tunteita, vaikka ajat olisivat rauhallisiakin. Nyt kun ajat ovat levottomia, niin suuria tunteita esiintyy vielä enemmän. Mutta suuret tunteet ja niistä kumpuavat suuret sanat eivät helpota tilannetta, kun Suomi on pohtimassa suuntaansa ja asemaansa tässä maailmassa. Näin pohtii kolumnissaan turvallisuuspolitiikasta bloggaava joensuulainen Janne Riiheläinen.

Postimerkki sytytti sodan

Tom of Finland -postimerkkeihin liittyvä kohu ei ole ainutlaatuinen. Hieman samankaltaista kuohuntaa oli esimerkiksi 30-luvun Espanjassa, jossa paheksuttiin alastonta naista postimerkissä. Postimerkeistä syntynyt riita voi yltyä sodaksi asti – näin kävi Bolivian ja Paraguayn välillä.

Keksikää mulle tekemistä!

Jos lasta ei halua lähettää viikoksi kesäkerhoon tai ponileirille, voi oman talon tuntumassa keksiä uusia, edullisia harrastuksia.

Osakekirjoista uusi keräilyhitti – historian havina houkuttelee

Vanhojen osakekirjojen keräily, eli skripofilia on nousemassa muiden suosittujen keräilyharrastusten joukkoon nopeasti. Osakekirjoissa kiehtoo muun muassa visuaalisuus.

Nykytaiteen ystäväksi valittu Lars Swanljung arvostaa suomalaisia lahjakkuuksia

Vaasasta lähtöisin oleva Lars Swanljung on yksi merkittävimmistä nykytaiteen keräilijöistä Suomessa. Hänen kokoelmansa ovat merkittävät myös pohjoismaisessa mittakaavassa. Lars Swanljungin mielestä taidekeräilyyn sijoittaminen on hulluutta, joka vaatii myös hyvää kykyä ottaa hankinnoissa riskejä.

Postimerkit heijastavat oman aikansa taidetta

Hyvä postimerkkikokoelma kertoo tarinan, tietävät keräilijät. Postimerkeillä voi kertoa vaikka Suomen postilaitoksen synnystä. Merkit ovat myös oman aikansa taiteilijoiden töitä.

Tupakansytyttimet, norsuhahmot, radiot ja setelit - keräilyharrastajien salaiset kokoelmat esille museossa

Keräily ei ole vain tavaran haalimista varastoon. Oikeaan keräilemiseen liittyy suunnitelmallisuutta ja tavoite kokoelman aikaansaamisesta. Harvoin esille pääsevistä yksityishenkilöiden kokoelmahelmistä on koostettu nyt näyttely Pohjanmaan Museoon Vaasassa.

Postimerkkeily on kuninkaiden harrastus ja harrastusten kuningas

Postimerkkien matkassa oppii paljon eri maiden kulttuureista ja historiasta. Harrastus on kuitenkin ukkoontumaan päin.

Kaupungin tie postimerkkiin vie satoja vuosia

Postimerkin päivä tekee poikkeuksen. Postin omakuvasarjassa julkaistiin keskiviikkona kymmeniä paikkakuntia esitteleviä merkkejä. Virallisiin merkkeihin pääsy sen sijaan vaatii yleensä pyöreitä juhlavuosia.

Postimerkkikeräilijät arvostavat elämää nähnyttä kirjettä

Vanha tuote muuttuu uudenlaiseksi, kun jokainen saa tilata postimerkin omalla kuvallaan. Postimerkkiä ei kannata enää irroittaa kantajastaan, sillä kirjeet kertovat tarinaa ja ratkovat sukuhaaroja.

Vieläkö muistat Jipon kuution muotoiset munat?

70- ja 80 -lukujen taitteessa ilmestynyt Jippo-lehti tarjosi lukijoilleen askarreltavaa ja luettavaa. Lehden mukana lukijat saivat koottavakseen mm. kaukoputken, rahantekokoneen sekä kuution muotoisia munia valmistavan laitteen.

Vatikaani rahoittaa Pietarinkirkon korjaustöitä postimerkillä

Barokin mestarin Berninin suunnittelemaa pylväikköä korjataan postimerkkirahoilla.

Eläkeläinen osti kirpputorilta 2,5 miljoonan euron postimerkin

Saksalaiseläkeläinen tarttui Dresdenin kirpputorilla 20 euron tarjoukseen, jolla sai säkillisen sekalaisia postimerkkejä. Merkeistä yksi oli vuodelta 1861 peräisin oleva yhden sentin merkki. Benjamin Franklinia esittelevässä merkissä on painovirhe. Samanlaisia löytyy maailmasta vain kaksi muuta.

Postimerkkeilyn "Oscar-palkinto" jälleen Suomeen

Suomalainen postimerkki on voittanut ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä postimerkkitaiteen kilpailussa Italiassa. Perinteikkään kilpailun palkintoja pidetään filateliamaailman ”Oscareina”, jonka suomalainen postimerkki voitti nyt viidettä kertaa.

Kultaranta -postimerkki mennyt hyvin kaupaksi

Naantalin Kultarannasta aiotaan julkaista jatkossa lisää postimerkkejä. Kuva-aihe tulee vaihtumaan vuosittain. Suomen Filatelistiliiton mukaan Kultaranta- postimerkki kiinnostaa keräilijöitä, mutta keräilyharvinaisuudeksi siitä ei kuitenkaan ole.

Kultarannan postimerkistä toivotaan keräilyharvinaisuutta

Postimerkkien keräilijöillä on tekemistä, jos mielivät saada uuden Kultaranta-aiheisen postimerkin kokoelmiinsa. Merkkiä on saatavissa vain rajoitetun ajan, eikä merkkiä saa muualta kuin Kultarannan puutarhan portilta.

Pauno Pohjolaisen teoksesta postimerkki

Kuopiolaisen kuvanveistäjän Pauno Pohjolaisen teoksesta julkaistaan postimerkki. Merkkiin tulee Kuopion yliopistollisen sairaalan pihapiirissä sijaitseva Pohjolaisen veistos. "Aivoitus"-veistosta kuvaava postimerkki ilmestyy Kuopion Filatelistikerhon postimerkkisarjassa, joka esittelee Kuopion julkisia taideteoksia.

Postimerkeissä virheet nostavat arvoa

Postimerkin päivän kunniaksi Kotkassa julkaistiin kaksi uutta omakuvamerkkiä. Kotkan postimerkkikerhon puheenjohtajan Pentti Piutusen mukaan tietotekniikka kiinnostaa nuoria enemmän kuin postimerkit.

Kiistelty Pieksämäen kaupungintalo ikuistettiin postimerkkiin

Etelä-Savossa julkaistaan tänään kolme erikoispostimerkkiä. Pieksämäellä julkaistavan postimerkin kuva-aiheena on Arja Laukkarisen valokuvaama Pieksämäen kaupungintalo.

Siskotyttökin saa oman postimerkin

Siskotyttö-patsaasta julkaistaan postimerkki. Se jatkaa Kuopion julkisia taideteoksia esittelevää sarjaa, jonka ensimmäinen merkki esittää Veljmies-patsasta.

Uudet postimerkit eivät kiinnosta keräilijää

Vanhat suomalaiset postimerkit ovat säilyttäneet hyvin arvonsa. Arvokohteista nettihuutokaupassa saattaa saada moninkertaisen hinnan. Uusia merkkejä sen sijaan julkaistaan niin paljon, että ne eivät keräilijää kiinnosta.

Postikortit ovat pop

Postikorttien keräilystä on tullut yhä suositumpaa. Kysytyimpiä keräyskohteita ovat paikkakunta-, urheilu- ja vanhat glamour-kortit. Postikortit sisältävät myös paljon oman aikakautensa kulttuurihistoriaa.

USA:n posti painoi postimerkkiin väärän Vapaudenpatsaan

Yhdysvaltain postin julkaisemassa Vapaudenpatsas-postimerkissä ei esiinnykään alkuperäinen newyorkilainen patsas, vaan siitä lasvegasilaiseen hotelliin tehty kopio. Asian huomasi ensimmäisenä postimerkkikeräilijä.

Veljmies saa oman postimerkin

Kuopion tunnetuimmasta patsaasta, Heikki Konttisen veistämästä Veljmiehestä ilmestyy postimerkki. Se julkaistaan Kuopion Filatelistikerhon tapahtumassa lauantaina Kuopion kaupunginkirjastolla.

Turun tauti tarttui postimerkkeihin

Turun kauppahallissa Wanha Turku -kaupassa on tullut myyntiin purettavaa Sinistä taloa kuvaava postimerkki. Merkkejä painetaan 340 kappaletta.

Suomen ensimmäinen yksityinen postimerkkimuseo Iisalmeen

Iisalmessa avataan perjantaina Suomen ensimmäinen yksityinen postimerkkimuseo. Postimerkkimuseon kokoelma koostuu sekä omista että vierailevista yksityiskokoelmista.

Kotiseudun postimerkit kiinnostavat

Valtakunnallisena postimerkin päivänä Kemissä julkaistiin kaksi kotiseutupostimerkkiä, joita painettiin varsin rajoitettu määrä. Kiinnostusta merkkejä kohtaan on, mutta vain nopeimmat ehtivät.

Postimerkillä ei pääse rikastumaan

Jos postimerkkien keräämisen aloittaisi nyt, niin rikastumaan sillä ei pääse kerääjä eivätkä edes kerääjän lapset. Postimerkkien keräily on ennemminkin opettavainen matka kuvien maailmaan, kertoo Lappeenrannan postimerkkikerhon sihteeri Martti Tauru

Lintubongari ei äkkilähtöjä säiky

Aito lintubongari ei katso aikaa eikä paikkaa, kun huhu jossain päin Suomea liikkuvasta harvinaisuudesta, vaikkapa munkkikorppikotkasta leviää. Ilkka Sahilla oli parhaimmillaan auto, vaatteet ja varusteet aina lähtövalmiina.

Virheet kiehtovat postimerkkeilijää

Filatelistit rakastavat postimerkkejä. Niiden keräilyä, etsimistä ja tutkimista. Merkeistä ja leimoista kiinnostavimpia ovat virheelliset, sillä ne ovat harvinaisia.

Maailmanmestareista Minna Kauppi postimerkkiin

Lahdessa filatelistit ja urheilijat ovat lyöneet kättä kevään aikana julkaisemalla maailmanmestareista postimerkkejä. Merkkiin ja postikorttiin ikuistettu Aino-Kaisa Saarinen on saanut seuraa suunnistuksen maailmanmestarista Minna Kaupista. Postihistoriaan liittyvistä asioista innostuneet filatelistit kokoontuvat viikonvaihteessa Lahdessa kansallisen postimerkkinäyttelyn, Lapoex 2010:n merkeissä.

Kotka sai omia postimerkkejä

Filatelistien kansioihin tulee jälleen uutta katsottavaa. Merelliset aiheet ovat voimakkaasti esillä Kotkaa kuvaavissa postimerkeissä.

Wenzel Hagelstamin korvaa turkulainen antiikkikauppias

Suositun Antiikkia, antiikkia -ohjelman uusi tähti on turkulainen antiikkikauppias Hans Tritzschler. Hän korvaa Wenzel Hagelstamin, joka alkaa tehdä omaa antiikkiohjelmaansa. Hans Tritzschler tuntee hyvin muun muassa vanhan hopean ja tinan.

Vellamosta julkaistu postimerkki myytiin loppuun muutamassa tunnissa

Postimerkin Päivänä 9. syyskuuta yli 30 paikkakunnalla ilmestyy valtakunnallisten postimerkkien lisäksi myös paikallisten kerhojen ja postitoimistojen yhdessä suunnittelemia omakuvamerkkejä.

Postimerkin päivänä saa postilähetykseensä erikoisleiman

Postimerkin päivää vietetään keskiviikkona yli 30 postissa ympäri maata. Kemissä postimerkkeilyn ympärille on luotu ohjelmaa nyt neljättä kertaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle