Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aleksis Salusjärven kolumni: Mitä masentuneilta ihmisiltä voi oppia?

Koronaviruksesta voidaan päästä lopullisesti eroon, koska se ei näytä olevan mahdollista. Mutta mahdollisissa asioissa me näytämme epäonnistuvan, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi.

Tekoälyä käytetään yhä enemmän nettikeskustelujen moderoinnissa: "Tekoäly on demokraattisempi kuin ihminen"

Tekoäly pystyy käsittelemään suuria viestimääriä ja sen hyviin puoliin kuuluu nopeus ja puolueettomuus. Liian nopealla moderoinnilla voi tosin olla myös haittapuolensa.

Heikki Valkama: Facebook sanoo olevansa idealistinen yritys – uskoisitko, jos Shell tai Unilever julistaisi samaa?

Suhtaudumme digiyrityksiin kuin keskenkasvuisiin, vaikka ne ovat suuria vallankäyttäjiä, kirjoittaa Heikki Valkama blogissaan.

Jari Ehrnroothin kolumni: Vastakkainasettelu ei ole menossa minnekään

Yhteiskunnallisessa keskustelussa kaipaillaan vastakkainasettelun loppumista. Ilman sitä ei kuitenkaan ole liikettä eikä kehitystä, muistuttaa Jari Ehrnrooth.

Alastoman ministerin yö – Törhösen Riisuminen oli aikansa kohuelokuva

Erkki Saarela ja Eeva Eloranta rohkeissa rooleissa.

Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Utopian tarpeessa

Ihannemaailma kuulosta epärealistiselta verrattuna käytännönläheiseen reaalimaailmaan. Utopiaa kuitenkin tarvitaan, ilman sitä ei maailmaa paranneta, kirjoittaa Joona-Hermanni Mäkinen.

"America First" ja Suomi myös? Yle kysyi puolueilta, onko oma kansa aina etusijalla

Brexit, Trump ja Euroopassa jatkuva äärioikeiston uusi suosio ovat kaikki osoituksia muuttuneesta arvojärjestyksestä. Yle kysyi kaikista puolueista, tuleeko oma maa aina ensin.

Kalifornian suomalaisutopia kaatui osaamattomuuteen ja pula-aikaan

Maanviljely Redwood Valleyssa ei menestynyt.

Tuoreella päävalmentajalla kova linja – "Minun maajoukkueessani joko ollaan mukana tai ei olla"

Käsipallon uusi päävalmentaja ei halua houkutella pelaajia maajoukkueeseen. Hänen mukaansa vuoden 2020 EM-kisat eivät ole utopiaa.

Totta vai utopiaa: kaikki palvelut samalta nettisivulta? – katso videolta, mikä muuttuu

Suomessa saa jo paljon erilaisia julkisia palveluja sähköisesti. Ongelmana on palvelujen löytäminen. Hajallaan olevat sähköiset palvelut kootaankin nyt yhteen.

Gustav Hägglund toivoo puolustusliittoa Ruotsin kanssa

Puolustusvoimien entisen komentajan Rauhan utopia -kirja julkaistaan tänään.

Hägglund: Asevelvollisuus naisille, jos miehet synnyttävät

Puolustusvoimien entinen komentaja kirjoittaa tänään julkistetussa Rauhan Utopia -kirjassaan, että miehet korvaavat asevelvollisuudella naisille synnytyksestä ja lastenhoidosta aiheutuvaa rasitusta.

Usko terveen koulun saamiseen koetuksella Launeella

Launeen koulun sisäilmaongelmia ja korjaustoimia valottavaa raporttia esiteltiin koulun henkilökunnalle. Koulun kohtalo on vielä avoinna. Rehtori uskoo, että rakennus korjataan.

Valokuvaaja ikuisti, miten Sotshia rakennettiin palmupuiden takana

Valokuvaaja Paula Sundell on ottanut Sotshista kuvia, joissa todellisuus sekoittuu utopiaan. Vanhan kylpyläkaupungin rakennustyömaat piilotettiin paratiisimaisemien taakse.

Mitä Kanadan suomalaisutopiasta on jäljellä?

Joukko suomalaisia siirtolaisia perusti ihanneyhteisön Kanadan länsirannikolle 1900-luvun alussa. Sointulan ideologiaan kuului mm. vapaa rakkaus.

Olisiko aika avautua?

Arto Teronen kirjoittaa kolumnissaan, että huippu-urheilulla olisi nyt varaa olla arkipäiväisempää, rehellisempää ja sitä kautta myös nautittavampaa.

Rauli Virtanen kiirehtii sinne mistä muut pyrkivät pois

Toimittaja Rauli Virtanen kertoo, että nuorena miehenä kriisialueilta raportoiminen oli suurta seikkailua. Hohto on vuosikymmenten saatossa karissut mutta idealismi ei: John Lennonin Imagine kolahtaa edelleen.

Pekka Himanen filosofian lapsinerosta virallisen Suomen konsultiksi

Suomen nuorin tohtori ja valtaapitävien vakiotutkija.

Extreme right radicals seeking more visible presence in Finland

Some Finnish extremist groups are promoting their message more publicly. In some cases, this has led to public scuffles. The Finnish Security Intelligence Service (Supo) notes that while only a few extreme groups exist in the country, their influence must not be underrated.

UFF – ryysyillä rikkauksiin?

UFF:n on epäilty tekevän hyväntekeväisyydellä bisnestä.

Klassikkoseura taistelee velkoihin kaatumista vastaan - "Mestaruus on utopiaa"

Kreikkalainen Panathinaikos taistelee olemassaolostaan. Seurapomon mukaan euroja on löydyttävä tai 20-kertainen mestari kaatuu

Hesarilaiset avaavat ovet koteihinsa ja elämäntarinoihinsa

Arvojen markkinoilla on kuin vuoden 1989 elävä sisustuslehti

"Kunto on ollut alkukesän ajan tässä"

Tanja Komulainen pääsi lähemmäs tasoaan kuin Sanna Kämäräinen kiekon karsinnassa. Se taso ei vain tällä kertaa riittänyt EM-finaaliin.

Pelisuunnittelija luo tulevaisuuden keskustelun

Pelisuunnittelijan Pekko Koskisen seuraava työ on urbaaniin ympäristöön sijoittuva arjen fiktio, johon jokaisella on vaara joutua ennalta arvaamattomasti ja yllättäen. Pelisuunnittelija Pekko Koskinen sai alkusyksystä puolivuotisen näyttämötaiteen apurahan käsikirjoittamiseen.

Tölli: 20 kuntaa utopiaa

Kuntaministeri Tapani Tölli (kesk.) tyrmää sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esittämän 20 kunnan mallin. Tölli pitää esitystä käytännössä mahdottomana, eikä sitä pitäisi hänen mielestään tarjota tulevien hallitusohjelmaneuvotteluiden pohjaksi.

Maailmankylä on humaani utopia

Vuonna 1968 Etelä-Intiaan perustettiin utopinen yhteisö, jonka pääajatus on, että ihmiset ovat yhtä erilaisuudestaan huolimatta. Aurovillessä asuu nykyään noin parituhatta ihmistä, mutta heitä on noin viidestäkymmenestä maasta. Teatteriohjaaja Liisa Isotalo menetti sydämensä Aurovillelle vähitellen. Hänelle Auroville on paikka, jonne voi tulla rauhoittumaan.

Porin uusi jäähalli on utopiaa

Sekä Porin kaupunki ja Porin Ässät ovat yhtä mieltä siitä, että uuden jäähallin rakentaminen Poriin on täyttä utopiaa.

Karjalainen sekavissa tunnelmissa EM-kisoihin

Olli-Pekka Karjalainen taisteli komeasti hopealle Göteborgin EM-kisoissa neljä vuotta sitten. Nyt EM-kisamitali vaikuttaa kaukaiselta utopialta, siksi pahasti Karjalaisen tekniikka on mennyt sekaisin. Karjalainen lähtee tiistain moukarikarsintaan sekavissa tunnelmissa, heittovarmuudesta ei ole tietoakaan.

Hanna Korvela palkittiin muotoilupalkinnolla

Hanna Korvela palkittiin Kuopion Rouvasväenyhdistyksen muotoilupalkinnolla. 4000 euron suuruinen palkinto ojennettiin Korvelalle keskiviikkona Kuopion muotoiluakatemian Utopia ja kotiinpaluu -näyttelyn avajaisissa.

Kamarikuoro etsii Helsingin parasta akustiikkaa

Kamarikuoro Utopia etsii Helsingin parasta akustiikkaa. Kuoro etsii kaupungin parasta äänentoistoa yhdessä englantilaisen laulumusiikkigurun, kontratenori Kevin Smithin kanssa.

Minna Sirnön nettikolumni

Vasemmiston kansanedustaja kritisoi ikuisen kasvun utopiaa.

Nobel-kirjailijan natsiyhteydet häkellyttävät norjalaisia yhä

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta norjalaisen Nobel-kirjailijan Knut Hamsunin syntymästä. Psykologisen romaanin uranuurtajan poliittiset kannanotot ja Saksan ihailu herättävät Norjassa edelleen voimakkaita tunteita, ja juhlavuoden aikana niistä on keskusteltu runsaasti.

Syysloma on monelle utopiaa

Suurin osa YLE Keski-Suomen nettikyselyyn vastanneista ei ehdi syksyn keskellä lomailemaan. Ne, joilla mahdollisuus syyslomaan on, viettävät viikon enimmäkseen kotona.

Kattilakoski: Mitali tänään utopiaa

Hieman vaisun viestiesityksen jälkeen Teemu Kattilakoski ei uskonut hiihtävänsä MM-kisojen päätösmatkalla uransa parasta arvokisasijoitusta, mutta toisin kävi.

Floridan uudelleenrakentaminen alkoi alusta - taas

Florida Panthers ei ole selviytynyt jääkiekon NHL-liigan pudotuspeleihin sitten kevään 2000. Pudotuspelipaikka on utopiaa myös alkavalla kaudella, sillä joukkueelta puuttuu selkeä suunnannäyttäjä Olli Jokisen lähdettyä.

Kalevan kansan luvattu saari

Sointula oli merkittävin suomalainen utopiayhteiskunta

Jukka Kuoppamäki huomasi pärjäävänsä omillaan

Laulaja Kuoppamäki kokeili 1960-luvulla monia eri tyylejä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle