Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Daria Kaleniuk.

Presidentti Zelenskyin kansliassa on ongelma, paljastaa Ukrainan korruptiota kitkevä Daria Kaleniuk

Daria Kaleniuk, 36, on yksi korruptionvastaisen taistelun johtohahmoista Ukrainassa. Hän paljastaa, että presidentti Zelenskyin lähellä on vääriä ihmisiä.

FC Barcelonan logo.

FC Barcelona korruptioskandaalin ytimessä, kansalliskaarti teki uuden ratsian – miksi jättiseura maksoi miljoonia erotuomaripomolle?

Espanjalaissyyttäjien ja Euroopan jalkapalloliiton tutkinta FC Barcelonan sekä Espanjan erotuomarikomitean epäillystä korruptiosta jatkuu.

Toimittaja Ari Korvola istuu Hotelli Pasilan aulassa.

Kirja ryvettyneestä Nuorisosäätiöstä: luupin alla lautakasa, pääministerin kaatoväitteet ja ”kepuli rahastus”

Nuorisosäätiön kytkyjä rakennusyhtiöihin tutkinut toimittaja Ari Korvola uskoo yhä lautakasavuotajan sanaan eikä aio paljastaa nimeä.

Olena Haluška työskentelee korruptionvastaisessa Antac-järjestössä Kiovassa.

Ukraina haluaa Euroopan unioniin – se voi jäädä unelmaksi niin kauan kun korruptio rehottaa

Ukraina käy uuvuttavaa kahden rintaman sotaa paitsi Venäjää, myös korruptiota vastaan.

Siniasuinen poliitikko puhuu kädet levällään yleisön edessä.

Skandaalinkäryistä Texasin oikeusministeri Ken Paxtonia uhkaa virkasyyte

Osavaltion lähes 200-vuotisessa historiassa vain kaksi viranomaista on aiemmin asetettu virkasyytteeseen.

Hakametsän jäähalli Tampereella.

Tampereen tapaukset ovat tyypillisiä esimerkkejä suomalaisesta korruptiosta – tästä syystä epärehellisiä työntekijöitä ei yleensä paljasteta

Monissa organisaatioissa erilaiset väärinkäytökset kyllä tiedostetaan, mutta niistä ei puhuta julkisesti. Asiantuntijan mukaan syynä on usein maineen suojelu, totuttu tapa tai avoimuuden puute.

Dokumenttielokuvantekijä Lukas Stasevskij.

Lukas Stasevskijn kolumni: Ukrainassa huomasin, että sota jakaa ihmisiä uudella tavalla

Sota on saanut ukrainalaiset järjestäytymään ennennäkemättömällä tavalla. Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita tekemään maansa eteen yhtä paljon kuin toiset, kirjoittaa Lukas Stasevskij.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Oma Häme ottaa käyttöön vakavien väärinkäytösten ilmoituskanavan

Kanavassa hyväksytään vain nimellä tehdyt ilmoitukset. Ilmoituskanava suojaa kuitenkin ilmoittajan henkilöllisyyden, ettei häneen voida kohdistaa ilmoituksen vuoksi vastatoimia.

Keskiviikkona tehtiin kotietsintä miljardööri Ihor Kolomoyskyin kotiin.

Ukraina kiihdyttää korruptionvastaista taistelua: kymmeniä korkea-arvoisia virkamiehiä tutkinnassa

Kymmeniä virkamiehiä on erotettu ja pidätetty korruption vuoksi tällä viikolla, kun EU-johtajat ovat koolla Ukrainassa.

Kuvassa on Aleksanterinkatu Helsingissä syyskuussa 2020.

Suomi on maailman toiseksi vähiten korruptoitunut maa, sanoo selvitys – katso, ketkä ovat pahnanpohjimmaisina

Suomella on kuitenkin haavoittuvuuksia, joita mittari ei huomioi. Turvallisuuspolitiikan korruption torjunnassa Suomi on vain keskikastia.

Nguyen Xuan Phuc.

Presidentti sai ensi kertaa potkut Vietnamissa: ryvettyi korona-ajan korruptiovyyhdissä

Presidentti Nguyễn Xuân Phúc jätti eronpyynnön, mutta käytännössä hänet erotettiin osana jättimäistä korruption vastaista kampanjaa. Monet väärinkäytöksistä liittyvät koronapandemian hoitoon.

Vasemmalla Belgian poliisin kuva rahoista, jotka se on takavarikoinut kotietsinnöissä ja oikealla studiokuva toimittaja Sara Salmesta.

Poliisi löysi 1,5 miljoonaa euroa käteistä, yksi pidätetyistä on EU-parlamentin jäsen – tämä kaikki korruptioskandaalista tiedetään nyt

Tutkijat pitävät Euroopan parlamentin epäiltyä lahjussotkua poikkeuksellisena tapauksena. Katso minuutin tiivistys vyyhdin käänteistä.

Poliisiauto EU-parlamentin ulkopuolella Brysselissä.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Lahjusskandaali on piinallinen moraalisia arvoja ja läpinäkyvyyttä korostavalle EU-parlamentille

Parlamenttia ravisteleva lahjussotku vie huomiota muilta tärkeiltä EU-päätöksiltä. Viime kädessä pelissä on koko EU:n uskottavuus, kirjoittaa Ylen EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Henkilö seisoo EU parlamentin edessä sumeana ja taustalla näkyy Euroopan unionin lippu.

EU-parlamentin korruptiotutkinta on massiivinen imagohaitta, johon populistiset toimijat varmasti tarttuvat, arvioi tutkija

Korruptioskandaali ryvettää Euroopan parlamenttia, jolla on ollut maine demokratian ja ihmisoikeuksien puolustajana. Lahjustutkinta heittää varjon myös korruptiosta syytetyn Unkarin kovistelun ylle.

Kreikkalainen politikko Eva Kaili.

Neljä sai syytteen korruptiosta EU-parlamentin lahjontavyyhdissä – median lähteen mukaan kreikkalaismeppi jäi kiinni ”itse teossa”

Parlamentin varapuhemiehen tehtävästä vapautettu Eva Kaili ei nauti enää mepin syytesuojaa, koska hänen hallustaan löydettiin ”rahasäkkejä”.

Kreikkalainen politikko Eva Kaili.

Suomalaismepit pöyristyivät EU-parlamentin korruptioepäilyistä: ”Ennennäkemättömän vakava tapaus”

Heidi Hautalan mukaan Euroopan parlamenttiin on aika perustaa eettinen lautakunta. Miapetra Kumpula-Natri pitää parlamenttiryhmänsä päätöstä erottaa Eva Kaili ”linjakkaana”.

Eu:n lippuja salossa EU:n parlamenttitalon edessä Brysselissä.

EU-parlamentissa laaja korruptioepäily, Belgian poliisi tehnyt 16 kotietsintää – belgialaislehtien mukaan epäilyt kohdistuvat Qatariin

Belgian poliisi on tehnyt perjantaina 16 kotietsintää, takavarikoinut 600 000 euroa ja ottanut kiinni neljä henkilöä EU-parlamenttiin liittyvässä korruptiotutkinnassa.

Viktor Orbán.

Orbánin lähipiiri on tehnyt EU-tuilla valtavia omaisuuksia, tutkijan mukaan korruptio on Unkarin yhteiskunnan ytimessä

EU päättää joulukuun alkupuolella leikataanko Unkarin EU-tukia miljardeilla euroilla. Unkaria vaaditaan puuttumaan muun muassa maassa rehottavaan korruptioon.

Kuvamuokkaus, jossa siluettihahmot ympäröivät Glenn Godfreytä.

MOT selvitti: Suomea maailmalla edustaneet liikemiehet piilotelleet rikollisten rahoja ja olleet mukana korruptioskandaaleissa

Suomen kunniakonsuleilta odotetaan nuhteettomuutta ja hyvämaineisuutta. MOT:n selvityksessä lukuisten kunniakonsuleiden taustalta paljastuu erilaisia epäselvyyksiä.

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen

Lahjusepäily ministeriössä on poikkeuksellinen, sanovat asiantuntijat – mutta se ei tarkoita, etteikö Suomessa olisi korruptiota

Suomessa on korruptiota, vaikka monet mittarit eivät sitä tunnistakaan. Kyse on kuitenkin yleensä rakenteellisesta korruptiosta, ei varsinaisista rikoksista.

Sanna Marin.

Friday's papers: PM's Slush u-turn, 'harmless' threat and decreased demand

Before she was Prime Minister, Sanna Marin (SDP) criticised a PM for promoting a business his family was linked to. But now she plans to speak at a start-up conference alongside a head of her husband's company.

Eurosedel  och dollarsedel

Paikallispolitiikka on yrittäjälle jatkuvaa eturistiriitojen välttelyä – eettisyys selvitetään tapauskohtaisesti, sanoo korruptiotutkija

Vaasan yliopiston emeritusprofessori Ari Salmisen mukaan kuntapolitiikassa aktiivisen yrittäjän on oltava varovainen sen suhteen, miten pitää roolinsa politiikassa ja liiketoiminnassa erillään.

Neljä ukrainalaista naista muutti saman katon alle kun sota alkoi ja alkoi auttaa yksin jääneitä kiovalaisvanhuksia.

Yle Kiovassa: Ukrainalaisilla on kuriton kansanpiirre, joka auttaa nyt sodassa

Neljä kiovalaista naista päätti muuttaa yhteen, kun sota syttyi. He eivät jääneet odottamaan apua, vaan päättivät auttaa muita. Pian kimppakämpästä tuli osa Kiovan kotirintamaa.

Piirroskuvassa juoksijoita stadionilla ja eri maiden lippuja salossa. Kuvan etualalla maaliviiva ja nauha, jossa teksti "Politiikan MM-kisat".

Jos maailman valtioiden kesken järjestettäisiin politiikan MM-kisat, Suomi olisi mitalisijalla

Suomi pärjää mainiosti maiden välisiä vertailuja yhdistäneessä tutkimuksessa.

Fasaden av en byggnad med texten "Erottajankatu 4 C". I förgrunden dokument, nån slags faktura.

Полиция расследует дело о коррупции: финские чиновники принимали подарки от фирмы по продаже бытовой химии

Расследование крупного коррупционного дела велось во всех регионах страны.

HOK-Elanto Kärjäoikeuden istunto

HOK-Elannon ex-kiinteistöjohtajan saamat rahat eivät olleet lahjuksia, katsoo hovioikeus – johtaja käytti 200 000 euroa tytärten esteratsastukseen

Helsingin hovikeuden mukaan HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja sai työnantajansa liikekumppaneilta yhteensä noin 200 000 euroa, mutta rahoja ei voitu pitää lahjuksena.

Kirjeenvaihtaja Maija Salmi.

Espanjassa tilaisuus tekee varkaan – maskikauppiaat tuhlasivat miljoonien välityspalkkiot Rolexeihin, kun korona tappoi satoja päivässä

Espanjassa maskikauppiaita, ex-kuningasta, jalkapallotähteä ja poliitikkoja yhdistää häikäilemätön korruptio. Se on maan tapa, koska se on helppoa.

Viktor Medvedtšuk puhumassa tiedotusvälineille.

Äärimmäisen rikas mies istuu nyt laihtuneena käsiraudoissa – tällainen on Putinin sydänystävä ja Ukrainan hämärän politiikan päähahmo

Ukraina on kertonut pidättäneensä kotiarestista karanneen ukrainalaisen Viktor Medvedtšukin. Upporikas liikemies ja poliitikko tunnetaan Vladimir Putinin hyvänä ystävänä.

Aleksei Mordashovin luksusjahti Nord.

В Италии конфисковали яхту гражданина Финляндии Тимченко

Состояние гражданина Финляндии Геннадия Тимченко оценивается в 15,6 миллиардов евро. ФБК призывает конфисковать яхту Дмитрия Медведева, зимующую в Котке.

Yleiskuvaa salista.

Analyysi: Nyt alkaa nokkapokka – EU voi rangaista demokratian rikkomisesta, seuraavaksi mitataan komission kantti puuttua Puolan ja Unkarin tukiin

Rohkeneneeko EU evätä varoja demokratiaa rikkovilta mailta? Puola ja Unkari reagoivat tuomioistuimen päätökseen tuoreeltaan: "EU käyttää valtaansa väärin". Edessä on vielä isoja riitoja, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

Miehet kättelevät

Finland again ranks among world's least corrupt countries

Meanwhile, the index ranked Somalia, Syria and South Sudan as the most corrupt on the list of 180 countries and territories.

Kollaasikuva Nuorisosäätiöstä

Näin epäillyt miljoonalahjukset maksettiin Nuorisosäätiön ex-johtajille

Entisten keskustanuorten tappiollinen kylpyläbisnes sysäsi liikkeelle tapahtumaketjun, josta kehkeytyi historiallisen suuri talousrikostutkinta. Nuorisosäätiöstä kasvoi organisaatio, joka palveli lopulta ennen kaikkea säätiön johdon etua.

Jalkapallokenkä ja jalkapallo kuvattuna Pyynikin tekonurmikentällä. Takana kajastaa kentän valonheittimen valo.

Korona-aika lisäsi ottelutulosten järjestämisen riskiä urheilussa: rahavaikeuksiin joutuneet pelaajat ovat houkutteleva kohde rikollisille

Jalkapalloilija saattaa tienata esimerkiksi 300 euroa kuussa. Rikolliset voivat lähestyä pelaajaa ja tarjota hänelle 3 000 euroa yhdestä pelistä.

Työntekijä puhdistaa kerrostalon vesikattoa.

Isännöintiliitto myöntää, että alalla on ongelmia: "Luotettavuudessa on parannettavaa"

Isännöintiliitto ottaa kantaa Ylen MOT:n maanantaina paljastamiin epäselvyyksiin, joita ilmeni alan yritysten hankinnoissa ja palkkiomenettelyissä. Liiton mukaan alan eettistä ohjeistusta ja valvontajärjestelmiä uudistetaan.

Kerrostalon lasitettuja parvekkeita.

Näin isännöitsijät rahastavat taloyhtiöitä – osa sopimuksista lähentelee professorin mukaan jopa lahjontaa

Isännöintialan hinnoittelu on sekavaa ja palveluja hankitaan lähipiirin yhtiöiltä, ilmenee Ylen MOT-toimituksen laajasta selvityksestä.

Käräjäsalin ovi

Uudenkaarlepyyn virkamies tuomittiin lahjuksen ottamisesta – sai tavarantoimittajalta elektroniikkaa ja lahjakortteja

Lahjojen yhteisarvo oli alle 3 000 euroa. Oikeuden mukaan mies ei aktiivisesti pyytänyt niitä itse.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Venäläisen rahan varjossa: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Bensowin säätiön päiväkotiremontin lahjussyytteet kaatuivat käräjillä – oikeuden mukaan säätiön hallituksen olisi pitänyt hoitaa tehtävänsä myös kesälomalla

Oikeus katsoi, ettei näyttöä lahjomisesta saatu. Oikeuden mukaan hallituksen ei olisi pitänyt jättää epäpätevää työntekijää huolehtimaan urakasta, kun muut lomailivat.

Poliisi seisoo Bangkokissa.

Thaimaassa useita poliiseja pidätetty kidutusvideon takia – entinen poliisipäällikkö "Jo Ferrari" antautui

Netissä leviävällä videolla näkyy, kuinka poliisit pahoinpitelevät miestä, jolle on laitettu muovipussi päähän. Uhri kuoli. Tapauksen paljastaneen poliisin mukaan rikoksesta epäillyt poliisit yrittivät kiristää lahjuksia huumerikolliselta.

Korruptioratsia paljasti poliisijengin vessanpönttöä myöten kullatun kartanon

Rikollisryhmää pyörittänyt liikennepoliisi jäi kiinni korruptiosta Venäjällä – ratsia paljasti käteistä, luksusautoja ja vessanpönttöä myöten kullatun kartanon

Stavropolin alueen liikennepoliisin päällikön kerrotaan pyörittäneen vuosien ajan rikollisryhmää, johon kuuluu korruptoituneita poliiseja. Lahjuksia ehti kertyä arviolta 255 000 euron edestä.

Perun ex-vakoilupäällikkö Vladimiro Montesinos arkistokuvassa.

Perun ex-vakoilupäällikkö pyrki vaikuttamaan presidentinvaalien tulokseen vankilasta käsin

Perussa on odotettu presidentinvaalien tuloksia jo yli kolmen viikon ajan. Tulosten perusteella vaalit erittäin niukasti hävinnyt Fujimori on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi.

poliisi suojavarusteet päällä

Karhuryhmän ex-varajohtajan vankeustuomio aleni reiluun kahteen vuoteen: otti vastaan 140 000 euroa lahjuksia – osa omalta työnantajalta huijattuja

Ex-varajohtaja huijasi Helsingin poliisilaitokselta yli 46 000 euroa yhdessä laitokselle tuotteita myyneen yhtiön johtohenkilön kanssa ja otti vastaan 95 000 euron lahjukset. Hovioikeus alensi miehen kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistusta kolmella kuukaudella.

 Kuvassa on Anna-Maja Henriksson.

Hyvä veli -verkostojen kimppuun käydään jämerällä ohjelmalla – Henriksson: Korruptiota esiintyy yhteiskunnan kaikilla tasoilla

Hallitus hyväksyi Suomen ensimmäisen korruption vastaisen strategian. Korruption riskialuiena pidetään Suomessa poliittisen päätöksenteon ja julkisten hankintojen lisäksi muun muassa rakennusalaa, ulkomaankauppaa ja urheilua.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Lahjonnasta Bensowin säätiön remonttijupakassa syytetty mies pimitti miljoonabisnekset verottajalta – sai ehdollista vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan suomalaismiehen ehdolliseen vankeuteen, yhdyskuntapalvelukseen ja liiketoimintakieltoon useista talousrikoksista. Mies jätti ilmoittamatta verottajalle noin 1 500 000 euron liikevaihdon. Samaa miestä syytetään törkeästä lahjuksen antamisesta päiväkotiremontissa Kauniaisissa.

Bensowin säätiön rakennus Kauniaisissa

Bensowin lastenkotisäätiön epäonnisten remonttien taustalla lahjusrikos? Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö lahjoi työntekijän 54 000 eurolla

Syyttäjän mukaan Kauniaisissa toimivan Bensowin lastenkotisäätiön entinen työntekijä otti vastaan 54 000 euron lahjuksen päiväkotiremonttien pääurakoitsijaksi valitulta rakennusyhtiöltä. Syyttäjän mukaan rakennusyhtiö valittiin pääurakoitsijaksi ilman kilpailutusta työntekijän suosituksesta. Syytetyt kiistävät syytteet törkeistä lahjusrikoksista.

Ericssonin lippuja.

Ericsson maksaa Nokialle 80 miljoonaa korvauksena korruptiovahingoista

Ruotsalaisyhtiö turvautui vuosien ajan korruptioon vahvistaakseen asemaansa puhelinverkkomarkkinoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle