Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Satakuntatalo remonttiin – osakunta toivoo tukea maakunnasta: "Talo on Satakunnan eteläisin kylä"

Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Helsingin keskustassa. Se toimii asuntolana ja osakunnan toiminnan keskuksena.

Karjalainen Osakunta tukee maakunnan kulttuuritapahtumia

Osakunta halua tukea pohjoiskarjalaista tapahtuma-alaa, joka on kärsinyt pahasti koronaviruspandemian aiheuttamista rajoituksista.

Satakuntatalo menee remonttiin – osakunta pyytää tukea satakuntalaisilta

Remontissa kunnostetaan Helsingissä sijaitsevan osakuntatalon sisätiloja.

Turun Kritiikin juhlapunnukset Laaksoselle, Vuoriselle ja Vuoristolle

Palkittu kolmikko on tietokirjallisuuden, nukketeatterin ja ohjelmatoiminnan taitajia.

Erottaako kaupunkilaista enää maalaisesta tai vantaalaista helsinkiläisestä? "Kannan vantaalaisuutta ihan ylpeydellä"

Vantaalaiselle opiskelija Tuomas Suihkoselle kotikaupunki on rakas. Väitöstutkimus pureutuu helsinkiläisyyden ja uusmaalaisuuden identiteetteihin.

Yliopiston legendaariset varsinaissuomalaiset tekevät paluun

Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta TVO on elänyt evakossa vuodesta 2010, jolloin se menetti Rehtorinpellonkadun tilansa. Pysyvien tilojen puute on ajanut turkulaisen vaihtoehtokulttuurin kellareihin ja pommisuojiin.

Valtausolutta ja naisten ylioppilaslakkeja – Helsingin yliopiston tarina vetää väkeä

Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlanäyttely antaa nostalgisen tuulahduksen yliopistomaailmasta ja opiskelijaelämästä satojen vuosien aikajaksolla.

Vapun poliittinen merkitys on muuttunut, mutta ylioppilasvappu jyllää voimansa tunnossa

Yhteiskunnan muutos heijastuu poliittisen historian professorin Timo Soikkasen mielestä myös vapun luonteeseen. Entisestä työväenliikkeen juhlasta on tullut porvaripuolueidenkin kevään karnevaali.

Aleksis Kiven patsas palautettiin

Uudesta Ylioppilastalosta varastettu Aleksis Kiven lähes 100-vuotias pronssinen rintakuva on palautettu. Tuntematon henkilö kiikutti Eteläsuomalaisen osakunnan patsaan takaisin torstai-iltana.

Aleksis Kiven patsas anastettiin

Lähes 100-vuotias Aleksis Kiveä esittävä pronssipatsas on varastettu Uudesta Ylioppilastalosta. Poliisin mukaan Ateneumin asiantuntija on arvioinut anastetun patsaan arvoksi noin 8000 euroa.

Pääkaupungin savolaisin paikka löytyy Vinniltä

Savolaisen osakunnan kokoontumispaikka Vinni kokoaa Savosta Helsinkiin muuttaneet opiskelijat huomaansa. Osakunnan sääntöihin on kirjattu monipuolinen ja kehittävä harrastustoiminta. Parhaillaan opiskelijajärjestö valmistautuu 16.2. pidettävään vuosijuhlaan.

Opiskelijat ovat sisäsiittoisia

Netti on täynnä deittimahdollisuuksia, mutta opiskelijat pariutuvat useimmiten omissa tapahtumissa. Suomen suurin opiskelijaristeily Goom täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Katajamäki: Osakuntaliitoksista keskustelu lisääntyy

Aluetieteen professori Hannu Katajamäen mukaan osaliitokset tulisi ottaa kuntaliitoksissa aidosti mukaan keskusteluun. Kokonaisen kyläyhteisön tahtoa voitaisiin kuunnella aiempaa enemmän.

Pikkujoulun lyhyt historia

Taas on se aika vuodesta. Nimittäin pikkujoulujen. Kuten monet muutkin juhlat, myös pikkujoulut on omaksuttu ruotsalaisilta opiskelijoilta.

Suurlahjoitus Karjalan tutkimuslaitokselle

Joensuussa 40 vuotta täyttävä Karjalan tutkimuslaitos on saanut suurlahjoituksen. Onnenmäki-säätiö on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle puoli miljoonan euroa, jolla vakinaistetaan kulttuurintutkimuksen professuuri.

Tutkija: Kymijoki voi olla avain kymenlaaksolaisuuteen

Dosentti Pirkko Leino-Kaukiainen on pohtinut viime vuodet maakunta-aatetta ja Kymenlaaksoa tiiviisti. Hän korostaa joen merkitystä maakunnassa, josta puuttuu selkeä keskus.

Piispa Riekkisen intohimot ovat jalkapallo ja kirkko

Kuopion hiippakunnan piispalla Wille Riekkisellä on tiivis ja lämmin suhde jalkapalloon. Hän on itse pelannut nuoruusvuosina juniorisarjoissa sekä yliopistosarjoissa. Opiskelu aikana Wille Riekkinen on voittanut mm. Zürichin yliopiston osakuntien mestaruuden.

Tervahöyryristeily kohti Varkautta

Perinteinen Savolaisen osakunnan tervahöyryristeily alkoi tänään Kuopiosta. Osmo-laivan köydet irtosivat matkustajasatamasta aamupäivällä.

Karttula lahjoittaa vaakunansa

Karttulan kunnanhallitus on päättänyt viimeisessä kokouksessaan lahjoittaa kunnan vaakunan Turun yliopiston Savo-Karjalaiselle osakunnalle. Osakunta pyysi kunnan vaakunaa, koska toimintaan on kuulunut itäsuomalaisten vaakunoiden kerääminen.

Porin yliopistokeskukselle paluumuuttopalkinto.

Satakuntalainen Osakunta myöntää paluumuuttopalkinnon vuosittain taholle, joka on toiminnallaan parhaiten edistänyt maakunnasta opiskelemaan lähteneiden ylioppilaiden paluumuuttoa Satakuntaan.

Yliopistokeskus saa paluumuuttokarhun

Helsingin yliopiston Satakuntalainen Osakunta on myöntänyt vuoden paluumuuttopalkinnon Porin yliopistokeskukselle. Osuuskunnan mukaan yliopistokeskus on muun muassa luonut uusia työpaikkoja Poriin.

Kuntaliitosselvitys Suomenniemellä alkaa

Suomenniemen kunta on saanut valtiolta avustuksen kuntaliitosselvityksen tekemiseen. Päätös kuntaliitoksesta jää todennäköisesti vuoteen 2013.

Sitoutumattomat porskuttivat HYY:n vaaleissa

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa oli paras äänestysprosentti 16 vuoteen. Ylioppilaskunnan jäsenistä runsaat 35 prosenttia käytti äänioikeuttaan ja äänestysprosentti oli maan vilkkain.

Osakunta palkitsi Prizztechin

Helsingin yliopiston Satakuntalainen Osakunta on myöntänyt kuluvan vuoden Paluumuuttopalkintonsa Prizztech Oy:lle. Perusteluina mainittiin, että Prizztechin on hyvä osoitus siitä, mitä maakuntamme tarvitsee; innovaatiota, yhteistyötä, verkottumista ja akateemista osaamista työpaikkojen luomiseksi.

Wiipurilainen osakunta Imatralla

Kaksikymmentä Etelä-Karjalasta kotoisin olevaa osakuntalaista saapuu Imatralle perjantaina. Osakunta pitää yllä siteitä maakuntaan mm. vuosittaisten maakuntaan suuntautuvien tutustumismatkojen kautta.

Savolainen osakunta kotiseuturetkeilee Pohjois-Savossa

Helsingin yliopiston Savolainen osakunta tekee kotiseuturetken Pohjois-Savoon. Perinteinen tervahöyryristeily ja tutustuminen alueen nähtävyyksiin tehdään nyt 56. kerran.

Liisankadun osakunnat Leppäsuolle

Muuttoa uuteen ylioppilastaloon juhlistetaan muuttokulkueella.

Ylioppilaspolitiikka kiinnostaa nuoria

Ylioppilaspolitiikka kiinnostaa tänä syksynä aiempaa useampia opiskelijoita. Marraskuun alussa pidettävien ylioppilaskuntien edustajistovaalien ehdokasmäärä on noussut useissa yliopistoissa ympäri maan.

Uusi Sibelius-kirja ottaa kantaa Maamme-laulun syntyhistoriaan

Professori Tomi Mäkelä kritisoi perjantaina julkaistussa kirjassaan Suomessa käytyä keskustelua ja syyttää Helsingin yliopiston musiikkitieteen professoria Eero Tarastia väärän tiedon levittämisestä. Mäkelän mielestä saksalainen osakuntalauluperinne vaikuttaa vahvasti Paciuksen säveltämän Maamme-laulun taustalla.

Myllyniemi kutistaisi Helsingin Sipoo-osuutta

Sipoon kunnan, Vantaan kaupungin ja Helsingin kaupungin osakuntaliitosta selvittänyt kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemi esittää, että Helsinkiin liitetään osa Lounais-Sipoosta.