Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kruka med kaktusliknande växt och två flaskor med genomskinlig gelé.

Ruusuilta tuoksuva kasvoseerumi – helppo tehdä itse kolmesta ainesosasta

Kauppojen kasvovoiteet ovat kalliiden tuotteiden viidakko.

Eri kokoisia ja värisiä ihonhoitotuotteita vierekkäin.

Panostatko ihonhoitoon? Vastaa kyselyyn, teemme juttua

Yle etsii haastateltavia, joille ihonhoito on tärkeää.

Vasemmalla kuva koe-eläin marsuista. Oikealla kuva toimittaja Antti Kurrasta.

Kiina vaatii kosmetiikkatuotteilta eläinkokeita, vaikka tuotteet olisi jo todettu turvallisiksi

Kiinalaiset ovat viime vuosina innostuneet ostamaan kosmetiikkatuotteita. Toimittaja Antti Kurra kertoo videolla, miksi länsimaiset kosmetiikka-alan yritykset ovat kuitenkin vaikeuksissa Kiinassa.

Leikkausvälineitä.

Esteettiset kirurgiset hoidot yleistyvät, mutta valvonta puuttuu – hallitus suunnittelee lakimuutosta hoitojen sääntelyyn

Hallitusohjelman mukaan selvitykseen päätyy esteettisten kirurgisten- ja pistoshoitojen antajien ammattipätevyys. Myös maahantuojille toivotaan valvontaa. Vastaa Ylen kyselyyn esteettisistä hoidoista.

Rantatorin kemikalioliikkeen yrittäjä Marja Saarinen esittelee käsivoidetta asiakkaalle.

Marja Saarinen pyörittää bisnestä, joka voi pian olla historiaa: ”Tässä oppii tuntemaan lapset, miehet ja exät”

Pienet kemikaliot uhkaavat kadota katukuvasta, kun verkkokaupat, supermarketit ja isot ketjut valtaavat alaa. Muutama kuitenkin sinnittelee yhä.

Oululainen tiktokkaaja, meikkisisällöntuottaja Aino Riipinen.

Halpakopioista tuli kuumaa kamaa Tiktokissa – Meikkivaikuttaja: ”Miksi maksaisin 50 euroa, kun voin saada samanlaisen 10 eurolla?”

Halpaversiot olivat aiemmin noloja, mutta nyt sosiaalisessa mediassa intoillaan kalliiden tuotteiden edullisemmilla versioilla eli “dupeilla”.

Kuvassa mies ilman paitaa rajattu päästä alaspäin. Näyttää vatsalihaksia.

Espanja on kauneuskirurgian ja esteettisten hoitojen suurvalta – pandemian päättyminen ja somefiltterit räjäyttivät kysynnän

Lähes 40 prosenttia 16–70-vuotiaista espanjalaisista on käynyt esteettisissä hoidoissa. Suosio on kasvanut erityisesti 20–30 -vuotiaiden keskuudessa.

Nainen makaa auriinkoisella säällä kivellä.

Mökkilooks voi tehdä hyvää itsetunnolle – Asiantuntija kehottaa unohtamaan ulkonäön miettimisen

Ulkonäkökeskeisyyttä tutkineen Anna Grahnin mukaan lomalla olisi hyvä tilaisuus unohtaa oma ulkonäkö haastaa vaanivia ulkonäköstandardeja. Meikittömyys voi parhaimmillaan parantaa itsetuntoa.

Naisen päälle kaatuu olutta.

Klassikoksi muodostuneet glitterit kokevat kovia festareilla – näin saat meikistä kaiken kestävän

Kesän festivaaleilla moni panostaa näyttävään meikkiin, jonka pitäisi kestää koko päivä. Toimittajan festarisimulaation avulla paljastui, mikä on pahin uhka meikille.

Naiselle laitetaan piikillä huulitäytettä.

Täytehoidoilla haetaan luonnollista kasvojen kohotusta – Milla Hakala-Hillberg halusi näkyvän, mutta ei silmiin pistävän muutoksen

Yhä nuoremmat teettävät esimerkiksi kasvoilleen erilaisia täytehoitoja, mutta häpeä voi estää puhumasta siitä. Samaan aikaan hoitoja antavia kauneushoitoloita on avattu myös pohjoisempaan Suomeen.

Nainen laittaa pipetillä punaista nestettä kasvoilleen.

Retinolista tuli supersuosittu ihonhoitoaine, mutta siihen liittyy yllättävä vaara

Ihon hoitoon käytetyn retinolin, happojen ja eteeristen öljyjen sanotaan altistavan ihoa palamiselle – tarkistimme faktat.

Silmälasipäinen nainen punaiseksi värjätyissä hiuksissa ja ripsipidennyksissä katsoo suoraan kameraan.

Ripsiin satsataan hinnasta tinkimättä – Oona Storlöpare, 23, hakee pidennyksistä helpotusta arkeen

Ripsienpidennykset ovat olleet monen naisen arkea jo vuosia ja niistä ei tingitä, vaikka elinkustannukset ovat yleisesti nousseet.

Julia Pajuportti katsoo kameraan sylissään brittiläinen lyhytkarva -rotuinen kissa.

Viisi vuotta sitten Julia Pajuportti valmistui lähihoitajaksi ja pian kosmetologiksi: ”Olen tottunut koskemaan ihmisiin”

Kouvolalaiselle Julia Pajuportille lähihoitajan työ oli järkityö. Nyt uudessa ammatissaan hän saa käyttää luovuuttaan.

Nainen meikkaa poskiaan peilissä.

Yhä nuoremmat taistelevat ryppyjä vastaan Tiktokissa nähtyjen hurjien vinkkien avulla

Teinit oppivat pelkäämään ryppyjä sosiaalisen median trendien takia. Häkellyttävät ihonhoitovinkit ovat saaneet nuoret hoitamaan ryppyjä, joita ei ole olemassa.

Kollaasi, jossa ensimmäisessä kuvassa on näkymä Normalin myymälästäm jossa hyllyt ovat täynnä pientä tavaraa. Viereisessä kuvassa on Henna Karjalainen.

Näin ovelasti Normal vikittelee nuoria ostoksille – Henna Karjalainen, 18, saattaa käyttää satasen heräteostoksiin

Kotimainen Tokmanni pyrkii samaan markkinarakoon Miny-brändillään. Nuorten naisten rahoista käydään kaupanalalla nyt kovaa kilpailua.

Samuli Souru nauraa. Hänellä on päässään permanenttirullat, jotka on kääritty muoviin. Kuvan taustalle on lisätty permanettirullia.

Nuoret miehet hurahtivat mieskiharoihin – Samuli Souru sai saman tyylin kuin vanhempansa 80-luvulla

Permanentista on tullut trendikäs käsittely. Esikuvina ovat usein urheilutähdet. Seurasimme, kun opiskelija Samuli Souru otti ensimmäisen permanenttinsa.

Merituuli tavallisena päivänä ilman meikkiä ja kokeilupäivänä meikattuna.

Ympäristön paine voi lisätä meikkaamista, mutta myös rajoittaa sitä – Yle Uutisluokan kokeilussa kaksi seiskaluokkalaista vaihtoi osia päiväksi

Yläkoululaiset ottivat Yle Uutisluokan haasteen vastaan: Alexis Ochieng tuli kouluun poikkeuksellisesti ilman meikkejä ja Merituuli Minkkinen meikattuna. Tytöt kertovat, miten ulkonäköpaineet vaikuttavat heihin.

Touko Laine (vas.) ja Elias Kojo lakkaavat kynsiään, koska se näyttää heidän mielestään hyvältä. Kynsien lakkaaminen ja laittaminen on noussut suosioon lähivuosien aikana.

Touko Laine, 16, lakkaa kynsiään ja se on herättänyt kysymyksiä: “Jos ihmiset alkavat tuomita, ne eivät ole kauhean hyviä ihmisiä ympärille”

Miehet koristelevat kynsiään aiempaa enemmän. Kynsien laittaminen on tullut ilmiöksi sosiaalisen median myötä. Lakkauksen lisäksi myös manikyyrit ja kynsien geelaukset ovat yleistyneet miesten keskuudessa.

Pullo joka sisätää puhdistusainetta.

Sekoita kasvopesu ruusuvedestä ja hunajasta

Kasvopesua voi käyttää koko keholle.

Vaalea hiuksinen nainen katsoo kameraan.

Parturi-kampaaja Laura Piirosen asiakkaat peruvat nyt aikojaan, koska rahat menevät sähkölaskuun

Suomalaiset säästävät nyt palveluista. Esimerkiksi kampaajat ovat huomanneet asiakkaiden vähenemisen. Palvelualan yrittäjien suhdanneodotukset ovat nyt alempana kuin pahimpaan korona-aikaan.

Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahden kolumni: Olin onneton – mutta sitten aloin läträtä ylihintaisella kosmetiikalla ja olin sekä rahaton että onneton

Kuka lohduttaisi keski-ikäistä naista, joka yrittää rakastaa itseään ja veltostunutta ihoaan kapitalistisessa yhteiskunnassa, kysyy Savonlahti.

Viisi naista istuu vierekkäin höyryn keskellä Matinkylän konttisaunassa.

Tiistai 17.1.2023 (tv)

Koronarokotukset. Opettajien jaksaminen. Yleiset saunat. Sää.

Nainen katsoo peilistä itseään ja harjaa hiuksiaan.

”Kun katson peiliin, takaisin katsoo muukalainen” – sairaus vei laulaja Katja Karisukin ulkonäön ja itsetunnon, eikä hän pystynyt puhumaan siitä vuosiin

Laulaja ja musiikkiteatterin tekijä Katja Karisukilta menivät hiukset ja ripset, pysyvästi. Nyt hän pelkää, ettei kukaan halua laulukeikoille laulajaa, jolta lähtevät hiukset.

Nainen taputtelee saunassa toisen olkapäätä.

Sota näkyy jo ukrainalaisten kehoissa, mutta siitä ei Odessan julkisessa saunassa puhuta – sota muutti myös saunomisen säännöt

Julkinen sauna Odessan liepeillä on paikka, jossa sodan voi unohtaa edes hetkeksi. Toimittaja Suvi Turtiainen kysyi paikallisilta, mitä kuukausia jatkunut hyökkäys tekee ihmiskeholle.

Fiinin yrittäjät Essi Rintamäki ja Heidi Sivula seisovat siniset Fiini-paidat päällä ja katsovat suoraan kameraan. Vasemmalla viherkasvi ja taustalla peili ja ornamenttitapetti.

Fiini lopettaa kivijalkakauppansa Isossakyrössä – verkkokauppa jatkaa

Luonnonkosmetiikkaa ja kodinhoitotuotteita valmistava Fiini Naturally lopettaa kivijalkakauppansa Isossakyrössä. Kaupan kohtaloksi koitui ihmisten ostokäyttäytymisen muutos.

Meikkitaiteilija Elina Kymäläinen studiollaan Tampereella.

"Onko se oikeaa työtä”, kysyttiin Elina Kymäläiseltä – kauneusalalle pyrkii nyt paljon tekijöitä somesta, mutta filtterit voivat hämätä

Meikkistudiota Tampereella pitävä Elina Kymäläinen vaihtoi kolmikymppisenä alaa, kun aiempi työ ei haastanut tarpeeksi. Uusille tekijöille hänellä on yksi neuvo: ole valmis tekemään paljon töitä.

Kosmetologi hoitaa kynsiä oululaisessa Salon PR Beautyssä.

Yrittäjiä piinanneen kauneushoitohuijarin rikostutkinta on aloitettu – poliisi: ”Katsotaan, kuinka paljon asianomistajia vielä ilmoittautuu”

Sarjakaunistautujaksi nimetty nainen kiersi erilaisissa kauneushoidoissa, mutta jätti aina maksamatta. Laajan mediahuomion myötä tekijä ilmoittautui lopulta itse poliisille.

Maria Nordling muotoilee toimittaja Linnea Pitkäsen kulmakarvoja.

Vaalea nainen kiertää kauneushoidoissa ”ilmaiseksi” – lukuisat yrittäjät joutuneet huijatuiksi Tampereella: ”Miten joku voi tehdä näin?”

Nainen on käyttänyt tamperelaisissa yrityksissä asioidessaan eri nimiä ja yhteystietoja. Poliisi tutkii tapauksia petoksina.

Anna-Sofia Waltari piirtää asiakkaan kasvoille merkkejä.

Täyteaineista halutaan eroon aiempaa enemmän – tyypillinen tapaus on nuori, jolla on ylitäytetyt huulet

Liuotushoitoa käytettiin aiemmin ensiapuna, jos jokin meni toimenpiteessä pieleen. Nyt menetelmällä poistetaan täyteaineita myös pelkästään ulkonäköön liittyvistä syistä.

Meikkiyhtiö Revlon tippui kauneusalan kelkasta

Konkurssikypsä Revlon ajautui syöksykierteeseen – ikoninen meikkiyhtiö jäi pienempien brändien jalkoihin

Kauneusalan kulttibrändi Revlon on vakavissa talousvaikeuksissa. Yritys ei ole onnistunut uudistamaan imagoaan ja tavoittamaan nuoria kuluttajia.

Revlonin tuotteita.

Kosmetiikkajätti Revlon hakeutuu yrityssaneeraukseen

Meikki- ja kosmetiikkamaailman kulttibrändi on ilmoittanut hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Velkainen yhtiö ei ole onnistunut pysymään mukana alan muutoksissa.

Jalkakylpy kukkien kanssa.

Hoida jalat kuntoon juhlia ja kesää varten

Kylvyllä ja kävyllä pääset pitkälle.

Kukkia liimattu olkapäällä.

Ole juhlan kaunein – "tatuoi" itsesi kukkasin

Laastarilla ja terälehdillä teet keholle koristeen.

En helt hårlös person skiljer sig ur mängden och får ofta nyfikna blickar. Bild: Yle/Ingela West

Will Smithin mottaus toi huomiota ihosairaudelle, josta kärsii moni suomalainenkin – nämä viisi asiaa alopeciasta on hyvä tietää

Kaljuutta aiheuttava alopecia on arkea ainakin noin kahdelle prosentille suomalaisista. Kokosimme yhteen perusasioita sairaudesta, joka sai paljon julkisuutta taannoisen Oscar-gaalakohun myötä.

Parturi osoittaa sormella pojan päätä.

Hiuksista kehitetty öljyntorjuntamatto sai lappilaisparturin innostumaan "kasvavan luonnonvaran" kierrätyksestä: Mitä vielä voikaan tulla?

Kampaamon lattialle putoavilla hiuksilla voidaan myös auttaa syöpää sairastavia lapsia, suojella luontoa ja niitä käytetään ekologiseen rakentamiseen. Kaikkea käyttöä ei ole vielä keksittykään.

Anni-Lotta Nieminen pitää kädessään microbladin-työkalua.

Anni-Lotta Niemisellä kävi tuuri, kun EU-asetus kurittaa kauneudenhoitoalan kollegoja: "Monet varmasti joutuvat heittämään värejä roskiin"

EU-asetus kieltää ison osan tatuoinneissa ja pigmentoinneissa nykyään käytössä olevista väreistä 4. tammikuuta alkaen.

H. Kuokkasen peruukkiliike valmistaa näyttelijöille peruukit ja joulupukeille parrat

Tältä näyttää peruukkiliikkeessä, joka on toiminut jo sata vuotta – siellä syntyvät käsityönä myös parrat joulupukeille

Vuosien saatossa keinokuituperuukit ovat tulleet päivittäiseen käyttöön ja niiden laatu on parantunut. H. Kuokkasella peruukkeja tehdään silti yhä myös aidosta hiuksesta käsityönä.

Sotkettuja julisteita naisista.

Talibanin valtaannousu koettelee Afganistanissa myös partureita ja kampaamoita – ihmiset varovat nyt muodikkuutta

Talibanin ensimmäisen valtakauden aikana näyttävät kampaukset olivat kiellettyjä, minkä lisäksi miehiä vaadittiin kasvattamaan parta. Naisten oli puolestaan käytettävä peittävää burkhaa.

Opiskelija Marjut Poutanen värjää asiakkaan kulmakarvoja. Molemmilla maskit kasvoilla.

Kauneudenhoitoalan opiskelijat kärsivät harjoittelupaikkojen puutteesta – löytyisikö lääke yksityisistä opetushoitoloista?

Ammatillisen koulutuksen uudistus siirsi opiskelua työpaikoille, mutta vain harva kosmetologi voi ottaa harjoittelijoita. Helpotusta tarjoaisivat yksityiset opetushoitolat, mutta niitä on vasta vähän.

Intialaisveljekset parturoivat taidetta takaraivoon Taj Mahalista Michael Jacksoniin

Tästä mallia suomalaispartureille – intialaisveljekset leikkaavat vaikka Ronaldon kuvan takaraivoon

Sidhun veljesten liikkeessä syntyy kuvia Mikki Hiirestä King Kongiin.

Outi Korkeamäen hiukset ovat kasvaneet syöpähoitojen lopettamisen jälkeen ja uusi tyyli on löytynyt.

Outi Korkiamäki kulki syöpähoitojensa ajan ilman peruukkia – nyt hän toivoo, että hiusten menettämisestä puhuttaisiin enemmän

Vielä 15 vuotta sitten oletus oli, että syöpähoitojen takia kaljuuntunut nainen käyttää peruukkia. Nyt yhteiskunta sekä suhtautuminen syöpään ja hiuksettomuuteen on muuttunut.

Koivun kuorta rullalla kannon päällä.

Koivun kuoresta jalostetaan muovin korvaajaa kosmetiikkaan – kokkolalaisyritys sai Metsä Groupin tukemaan kehitystään

Innomost on saanut kasaan rahoituksen, jonka turvin Kokkolaan nousee pilottilaitos jatkotyötä varten. Tavoitteena on kehittää eteenpäin ympäristöystävällisiä raaka-aineita, jotka sopivat kosmetiikan lisäksi esimerkiksi lääke- ja kemianteollisuuteen.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Kauneusalan yrittäjälle vaadittiin vankeusrangaistusta, mutta nainen ei joutunut koskaan edes käräjille – Yle selvitti, mikä meni mönkään

Syyttäjä vaati kauneusalan yrittäjälle ehdollista vankeutta tai tuntuvia sakkoja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja lääkerikoksesta. Käräjiä ei koskaan kuitenkaan tullut.

Parturi-kampaaja Eveliina Kalliomäki värjää Annika Pölösen hiuksia kampaamossa.

Kauneudenhoitoalalla pitää kiirettä, mutta tekijät ovat kiven alla – työvoimapula kurittaa myös parturi-kampaamoita

Hotelli- ja ravintola-alan lisäksi kauneudenhoidon alan yrityksiin on vaikea löytää ammattimaista työvoimaa. Etenkin parturi-kampaamot kärsivät tekijäpulasta. Koronakurimuksen lisäksi syynä on alan koulutuksen tasaisesti laskeva suosio.

Nainen laittaa huovutuskoneeseen pöydällä lojuvia kasoja hiuksia ja läinen karvoja

Kampaamoyrittäjä keksi, miten hiusjätettä voidaan käyttää öljyntorjunnassa: "Melkein päivittäin kysytään, miten hiuksia voi lahjoittaa"

Hiukset ja karvat ovat päätyneet sekajätteeksi kampaamoista ja eläintrimmaamoista. Nyt kokeillaan niiden kierrättämistä kuitumatoiksi, joiden avulla voidaan imeyttää öljyä vesistöistä. Lahdessa aloitetussa hankkeessa on mukana useita kampaamoja.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Huoltovarmuuskeskus voitti miljoonien eurojen maskikauppakiistan Tiina Jylhän yhtiötä vastaan Virossa

Ylempi tuomioistuin piti aiemman päätöksen voimassa - maskikauppojen purulla perusteet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle