Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vastaanottovirkailija hotellin respassa katsoo näyttöpäätettä.

Yllättävän moni lopettaa työt koeajalla, matkailu- ja ravintola-ala on kriisissä – Susanna Tapio palasi hotellin respaan, todella moni muu ei

Matkailu- ja ravintola-alalta lähti jopa 20 000 työntekijää. Tulijoita on esimerkiksi hoitoalalta. Monen kokemattoman työntekijän työsuhde päättyy kuitenkin jo koeajalla.

Khahn Tran kuvattuna Pasilassa.

Helsingissä asuva Khanh Tran sai unelmapestin Viron Nordeasta ja haaveilee nyt nopeammasta työmatkasta junalla meren ali Tallinnaan

Työvoima liikkuu nyt myös yhä enemmän Suomesta Viroon. Virossa toimii tänä päivänä muun muassa useita suomalaisia asiakaspalveluita. Läheinen suhde Helsingin ja Tallinnan välillä mahdollistaa yhteiset työmarkkinat.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääovi aurinkoisena päivänä.

Laitilalaiselle maatalousyrittäjälle sakkoa laittoman työvoiman käytöstä – yrittäjä vetosi korona-ajan vaikeuteen lupa-asioiden hoitamisessa

Maatilalla oli vuonna 2020 töissä 109 ulkomaista työntekijää. Heiltä puuttui muun muassa oleskelulupia.

Pirkanmaan hoitokoti.

Pirkanmaan hoitokodin johtajalla on hallituksen tuki – henkilöstöstä osa epäili, osa suhtautui avoimesti

Pirkanmaan hoitokodin tulehtunutta ilmapiiriä yritetään nyt ratkoa viiden kohdan toimintasuunnitelmalla.

Oulun kaupungin keskustan kattoja lännestä itään päin kuvattuna.

Oulussa kaupungin henkilöstön liikunta- ja kulttuurietu palautetaan ensi vuoden alusta

Taannoinen päätös edun poistamisesta ei ole tuonut kaupungin kassaan toivottuja säästöjä. Ratkaisun katsotaan tuoneen Oululle pikemminkin mainehaittaa.

Mansikoita laatikossa.

Mansikkaa mätänee pelloille tänä kesänä pari miljoonaa kiloa – paimiolaisviljelijä: "Arvio on, että jopa 60 000 kiloa jäi keräämättä"

Ukrainan sodan aiheuttama työvoimapula on pääsyy siihen, miksi mansikoita on jäänyt runsaasti keräämättä pelloilta. Myös sateet ovat vaikeuttaneet paikoin sadonkorjuuta.

Bus Burger -ravintoloiden yrittäjä Eeva Laajoki seisoo keltaisen amerikkalaistyylisen koulubussin edessä ja pitelee käsissään metallisessa tarjoiluastiassa olevaa vuohenjuustohampurilaista.

Yrityksillä on vaikeuksia löytää työvoimaa – yrittäjä: “Bus Burgerilla on hyvä porukka, mutta uusien työntekijöiden löytäminen on vaikeaa”

Yritystoiminnan piristyminen on lisännyt työvoiman tarvetta. Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliiton tuore suhdannebarometri kertoo, että yritysten on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä.

Suojapuvussa oleva hoitaja laittaa käsineitä käteen.

Kainuussa on jouduttu käyttämään hoitotyössä henkilöitä, joilla ei ole koronarokotusta – työntekijäpula suurin syy

Kainuun soten rekrytointipäällikkö Jyrki Pursiainen kuvailee tämänhetkistä hoitohenkilöstövajetta pahaksi. Hoitotyössä on jouduttu käyttämään myös vaillinaisen rokotussuojan omaavia henkilöitä.

En person sitter framför en dator och ansöker om arbetslöshetsersättning via FPA.

Nuorten ja pitkään vailla töitä olleiden työttömyys väheni Pohjois-Savossa

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli kesäkuun lopussa hieman alle 1 500 eli viidennes vuodentakaista vähemmän. Pitkäaikaistyöttömiä oli vajaa 4 400, mikä on yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

TE-toimisto.

Työttömien määrä on vähentynyt Pohjois-Karjalassa – maakunnassa noin 9 500 työtöntä

Maakunnassa oli kesäkuun lopussa noin 9 500 työtöntä, joka on matalin kyseisen ajankohdan lukema koko 2000-luvulla.

Ihmisiä viettämässö aikaa kauppakeskuksessa.

Työllisyysaste kohosi kesäkuussa 74 prosenttiin, mutta työttömyysasteen lasku tyssäsi

Työllisyyden kasvu oli lähes kokonaan naisten kohentuneen työllisyystilanteen ansiota.

Työttömyyslukuja Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan osalta

Työttömyysluvut edelleen laskussa – notkahdus toukokuuhun verrattuna selittyy kausivaihtelulla

Työttömien työnhakijoiden määrä pienentyi kaikissa Pohjanmaan ELY-keskusalueen seutukunnissa. Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli kesäkuun lopussa yhteensä 7 456 työtöntä työnhakijaa.

TE-liven toimittaja ja tuottaja Sari Vallenius, Menevän aluemestari Timo Frilander sekä taksinkuljettaja Mikko Kuutamo nauravat TE-liven lähetysstudiossa.

Hämeessä on kokeiltu vuoden verran uutta tapaa rekrytoida – TE-liven tarkoituksena on tuoda työnantaja lähelle suoran lähetyksen avulla

TE-liven tarjoama palvelu on ilmainen työnantajille. Rekrylähetykset eivät ole vielä kovin tunnettuja Hämeessä, vaikka parhaimmillaan niillä on ollut yli 200 katsojaa.

Hoitaja hieroo käsidesiä käsiinsä.

Pohjanmaan hyvinvointialue pyrkii saamaan hoitajia yllättäviin vuoronpaikkauksiin ylimääräisillä korvauksilla

AmmattiliitotSuPer ja Tehy ovat linjanneet, että kesän aikana 1.6.-31.8. työntekijät voivat halutessaan tehdä ylitöitä tai vaihtaa työvuoroja.

Asiakas pitelee ruoka-annostafestivaalin ruokakojulla.

Työvoimapula kurittaa nyt monia aloja – tapahtuma-ala kertoo, miten työntekijät saataisiin houkuteltua takaisin

Moni ala potee työvoimapulaa, mutta minne työntekijät oikein katoavat? Samalla kun esimerkiksi ravintola- ja majoitusala menetti korona-aikana 9 000 työntekijää, toiset toimialat ovat saaneet tekijöitä kaksinkertaisen määrän lisää.

Henkilönostin rakennustyömaalla Kuopion savilahdessa.

Yritysten vaikeudet löytää työntekijöitä kasvaneet – puolet yrityksistä ei löydä tekijöitä Turun seudulla

Osaajapula on pahentunut nopeasti viime vuosina. Kaksi vuotta sitten rekrytointiongelmista kertoi kärsivänsä 26 prosenttia yrityksistä.

Päivystävä palomestari puhelimessa.

Pula pätevistä pelastajista on sitkeä ongelma myös Keski-Suomessa, toiveita kohdistuu seuraavaan hallitusohjelmaan

Täksi kesäksi väkeä on onnistuttu palkkaamaan riittävästi, sanoo Keski-Suomen pelastusjohtaja. Tulevat vuodet kiristävät tilannetta kuitenkin entisestään.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Seppo Lokka.

Etelä-Savon pelastuslaitos voisi palkata viidestä kymmeneen vakituista työntekijää "vaikka heti" – pelastajapula ei helpota

Pelastusalalla on pitkään vaadittu koulutuspaikkojen lisäämistä. Kuluvaksi kesäksi sijaisia on saatu Etelä-Savoon kohtuullisesti.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sekä SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno ja edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi huhtikuussa 2022.

Tehy on tehnyt rikosilmoituksen maksamattomista palkoista Helsingissä – vaatii kaupungin johtajia vastuuseen

Tehy-lehti kertoo, että ammattijärjestö on pyytänyt poliisilta selvitystä siitä, kuka on viime kädessä vastuussa kuukausia kestäneistä palkanmaksuongelmista.

Asukas Milda Kieksi ja hoiva-avustaja Donna Cosio istuvat Attendo Vanamon parvekkeella ja katsovat laulukirjaa.

Onnellisen maan maine auttaa, kun kunnat Lappia myöten etsivät hoitajia Aasiasta – "Missä olisin mieluummin kuin täällä", sanoo Donna Cosio

Hoivayritysten lisäksi yhä useammat kunnat etsivät nyt työvoimaa Aasiasta. Hoitajia välittävät yritykset aikovat rekrytoida ensi vuonna kaksi kertaa enemmän kuin tänä vuonna.

Kaksi työmiestä rakentaa terasille lasituksia.

Markku Aalto on etsinyt työntekijää vuoden ja se kertoo paljon monien arkea haittaavasta työvoimapulasta: "Meillä hyysätään liikaa työttömiä"

Työvoimapula näkyy tänä kesänä jonoina lentokentällä, taksitolpalla ja hoivapuolella. Koska yritykset eivät löydä tekijöitä, joudutaan ovia sulkemaan, jopa pysyvästi.

Sievi Element OY:n toimitilat Sievissä.

Sievi Element Oy ei hyväksy Teollisuusliiton valitsemaa pääluottamusmiestä ja vetoaa lopettamaan työtaistelutoimet

Teollisuusliiton ja Sievi Element Oy:n välinen kiista jatkuu, kun yhtiö ei hyväksy Teollisuusliiton työntekijöiden valitsemaa pääluottamusmiestä.

Tervolan kunnantalon edessä ole patsas.

Kilpailu työvoimasta kovenee – Tervola nostaa työntekijöidensä palkkoja yli sopimuskorotuksen

Tervolan kunnan palkkojen sopimuskorotusten päälle tulevat korotukset painottuvat sote-alalle. Korotukset eivät kuitenkaan ylitä Lapissa maksettavia suurimpia palkkoja.

Kuvassa mies työskentelee helsinkiläisellä autohuoltamolla 23. lokakuuta 2020.

Kolmannes osa-aikaisista haaveilee kokopäivätyöstä, moni kokopäiväinen taas haluaisi lyhentää työaikaansa

Varsinkin naisten, nuorten ja vanhimpien palkansaajien osa-aikatyö on yleistä. Tilastokeskus selvitti osa-aikatyötä väestötasolla, SAK teki kyselyn omille jäsenilleen.

Mansikoita Jaana Auerin luomutilalla Multialla

Marjatiloille saattaa tulla pula kausityöntekijöistä – vielä alkukesästä määrän arvioitiin riittävän

Valtaosa marjatilojen kausityöntekijöistä tulee edelleen Ukrainasta. Vaikka tilat saisivatkin riittävästi työntekijöitä satokaudelle, koko satoa ei välttämättä ehditä keräämään.

Sofiankatu Helsingissä.

7 000 lukematonta viestiä odottaa yhä käsittelyä Helsingin palkanmaksussa – jos luottotiedot menevät virheiden vuoksi, vastuu on palkansaajalla

Helsingin kaupungilla on tuhansia palkanmaksuongelmiin liittyviä viestejä edelleen lukematta. Oikeusprofessorin mukaan yksityishenkilö on itse vastuussa maksukyvystään, vaikka ongelma johtuisi työnantajasta.

opettaja kirjoittaa liitutaululle.

"Johdon ei pidä lomailla ennen kuin palkanmaksuongelmat on korjattu", sanoo SDP:n Heinäluoma – pormestari Vartiainen pyysi työntekijöiltä anteeksi

Helsinki on selittänyt laajoja palkanmaksuongelmia järjestelmäuudistuksella. Osalla työntekijöistä palkka on jäänyt kokonaan tulematta ja osalla sen laskemisessa on tapahtunut virheitä.

Taysin Ensiapu Acutan kyltti rakennuksen seinässä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri otti käyttöön vihjepalkkiot löytääkseen uusia työntekijöitä – kertapalkkio 500 euroa

Sairaanhoitopiirin työntekijä saa vinkkipalkkion, jos pystyy houkuttelemaan PSHP:n palvelukseen osaajan jollekin niistä toimialoista, joilla rekrytointi on osoittautunut poikkeuksellisen vaikeaksi. Listalla on muun muassa kaikki ympärivuokautinen toiminta.

TE-toimisto.

Pohjois-Savon työttömyysprosentti pitkästä aikaa alle kymmenen prosentin

Pohjois-Savossa on nyt pari tuhatta työtöntä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

työ ja elinkeinotoimiston logo ovessa.

Työttömyys laski Satakunnassa, myös lomautukset ennätysalhaalla

Työttömiä työnhakijoita on noin 18 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Määrä on alimmillaan yli 30 vuoteen.

Helsingin kauppatori mereltä nähtynä. Kesäpäivä. Kirkko ja oranssit myyntikojut. Kaupungin siluetti.

Saana Hämäläinen kyllästyi odottamaan Helsingin kaupungin palkkoja ja irtisanoutui – kaupungin tavoitteena maksaa puuttuvat palkat tänään

Ammattiliitto JHL vaati tänään, että Helsinki laittaa palkanmaksunsa kuntoon välittömästi.

Kuvassa tarjoilija työskentelee ravintola Vltavassa lokakuussa 2020.

Ravintola-alan työvoimapula vaivaa kaikkialla Suomessa – sulkemisilta on pääosin vältytty

HOK-Elanto sulkee ravintoloitaan kesäksi, mutta muualla Suomessa vastaavaan ei näyttäisi olevan tarvetta. Työvoiman saatavuus on kuitenkin ollut heikkoa ja jossain aukioloaikoja rajoitetaan.

Opastekyltti ohjaa koronatestiin Pohjois-Karjalan keskussairaalan alueella.

Korona vaikutti merkittävästi Siun soten toimintaan viime vuonna, kertovat tuore tilinpäätös ja toimintakertomus

Siun soten viime vuodesta kertovien tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen mukaan korona kuormitti niin henkilökuntaa kuin taloutta.

Sofia Vesanen, tarjoilija, Ravintola Kappeli.

Kauppajätti S-ryhmä sulkee yllättäen kymmenkunta ravintolaa kesäksi pääkaupunkiseudulla – taustalla ankara työvoimapula

Samaan aikaan kun yritykset kärsivät työvoimapulasta, työttömyys on pysynyt Uudellamaalla sitkeästi korkealla tasolla.

Work Help Finland -sovelluksen lataussivu.

Work Help Finland -sovellus kertoo ulkomailta tulevalle työntekijälle oikeudet ja velvollisuudet

24 kielellä toimiva mobiilisovellus luotiin hankkeessa, jossa pyritään parantamaan ulkomaisen työvoiman käytön valvontaa.

metsä ylhäältä päin siistitty harvaa metsää

Uudet metsäbiotalouden opinnot alkavat ensi syksynä Kainuussa

Vaikka Kainuun metsien kasvu ja puumäärä ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin, on osaavan henkilöstön rekrytointi Kainuussa vaikeampaa kuin muissa maakunnissa.

Luokse liikkuvan hammashoidon potilaan Juha Tschokkisen hampaita hoidetaan.

Päijät-Soten palvelut hyvin saatavilla vaikeuksista huolimatta – yksittäisiin palveluihin hankala päästä kohtuullisessa ajassa

Koronapandemia ja sote-alan valtakunnallinen työvoimapula ovat merkittävimpiä ongelmia palveluiden saatavuudessa.

Mies tummassa puvussa katsoo kameraan, lähikuva.

Toni Varis kertoi avioliitosta miehensä kanssa ja sai kuulla potkuista seuraavana päivänä: Ilmarinen kiistää, mutta tekee selvityksen asiasta

Sosiaalisessa mediassa nousi iso keskustelu, kun Toni Varis kertoi saamistaan potkuista. Vakuutusyhtiö käynnistää selvityksen asiasta.

Helsingin kaupungintalo.

Helsingin kaupungin palkkaa on joutunut odottamaan pisimmillään jopa kaksi kuukautta – kaupungin selitys: uusi tietojärjestelmä ja lakko

Siirtyminen uuteen palkanmaksujärjestelmään ei ole ollut ongelmatonta. Viivästykset palkanmaksussa jatkuvat, vaikka ongelmia selvitetään.

Savonlinnan kaupungintalon kyltti

Savonlinnan kaupungin tarkastuslautakunta havaitsi epäkohtia selvittäessään työntekijöiden jaksamista – kuulemisissa kerrottu muun muassa pelolla johtamisesta

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Nousiainen pohtii arviointikertomuksessa, vastaavatko työhyvinvointikyselyn hyvät tulokset täysin totuutta kuulemisten perusteella.

Metallialan opiskelia työssään

Nuorten kiinnostus metallialaa kohtaan on kasvanut Raumalla – Samuli Elomaa: "Paljon mahdollisuuksia ja pidän käsillä tekemisestä"

Ensisijaisia hakijoita Winnovan kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon oli Raumalla ennätysmäärä kevään yhteishaussa.

Seppo Koskinen poseeraa kameralle Turussa Kauppiaskadulla.

Sote-työntekijöille maksetaan jopa 1 000 euron sitoutumispalkkioita, koska ala ei houkuta – asiantuntija: se voi estää joukkoirtisanoutumiset

Muun muassa Turku maksaa tuhat euroa tietyille sote-alan työntekijöille, joiden työsuhde on vuoden lopussa kestänyt kuusi kuukautta. Emeritusprofessori Seppo Koskinen pitää kannustinta hyvänä.

Äänekoskelainen Jaana Mäntynen vaihtoi alaa ja opiskelee Äänekosken ammattikoulussa.

Lapsen tokaisu oli tikarinisku Jaana Mäntysen sydämeen – kolmivuorotyön jättänyt lähihoitaja on yksi kymmenistä tuhansista alanvaihtajista

Valtaosa ammattikoulujen opiskelijoista on aikuisia. Työelämässä on käynnissä rajuin muutos sitten teollistumisen, ja se lisää entisestään aikuisten koulutuksen tarvetta.

Kuvassa bussi, joka odottaa bussipysäkillä

Kainuussa työttömyysluvut kulkevat hyvään suuntaan: tekijäpula vaivaa edelleen

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, eli työttömyysaste, oli Kainuussa 9,6 prosenttia. Paras työllisyystilanne on Sotkamossa.

Työntekijä naulaamassa listoja Karsikon koulun työmaalla Joensuussa.

Työttömien määrä maakunnassa laskenut selvästi viime keväästä

Joka kahdeksas Pohjois-Karjalan työvoimaan laskettava aikuinen oli ilman työtä huhtikuun lopussa. Määrä on 1634 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

NewPaakkolan työntekijä mittaa rautakangesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes neljänneksellä

Uusia, avoimia työpaikkoja on nyt etenkin palvelu- ja myyntitehtävissä.

Kattaus ruokailijoille ravintolassa.

Uusia avoimia työpaikkoja on edelleen runsaasti

Kanta-Hämeessä eniten työpaikkoja oli huhtikuussa tarjolla palvelu- ja myyntityöntekijöille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle