Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun Lipon katse on jo ensi kaudessa – talous tiukkenee, mutta usko sarjanousuun on vahva

Oulun Lippo jatkaa miesten Superpesispaikan tavoittelua ensi kaudellakin, mutta leikatulla budjetilla. Lippo karsi noususta jo kolmatta vuotta peräkkäin, mutta taipui tällä kertaa Siilinjärvelle ratkaisevassa ottelussa.

Länsi-Suomen merivartiosto valvoo tehostetusti vesiliikennettä ja muistuttaa syksyn tuomista haasteista

Tähystyksen ja kulkuvalojen merkitys veneillessä korostuu syksyisin, muistuttaa Länsi-Suomen merivartiosto. Merivartiosto odottaa vilkasta huvilakauden päättäjäisviikonloppua.

Näin vietetään päätöspäivää Tokion olympialaisissa – katso tästä sunnuntain olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Tokion olympialaiset päättyvät sunnuntaina. Päätöspäivänä kilpaillaan vielä mitaleista muun muassa miesten maratonilla. Mira Potkosen palkintojenjako nähdään suorana Yle TV2:ssa klo 8.30.

Päivän suomalaiset ja tv-ohjelma

Tällä sivulla on joka päivä tuorein tieto Tokion olympialaisten suomalaisten aikatauluista ja päivän Ylen tv-lähetyksistä. Discoverylla on tv:ssä yksinoikeus uintilajeihin ja koripalloon. Yle Puhe välittää kuitenkin näitä lajeja suorina lähetyksinä radiossa.

Oulussa koronatilanne rauhoittunut touko–kesäkuun vaihteessa: viime viikolla kaikkiaan vain kahdeksan tartuntaa

Tartuntojen määrä on puolittunut edellisestä viikosta. Nyt odotetaan, vaikuttaako viikonlopun päättäjäisjuhlinta kaupungin koronaepidemiatilanteeseen. Kaupungin mukaan edelleen kannattaa kiinnittää huomiota omaan tehostettuun hygieniaan ja riittäviin välimatkoihin muihin nähden.

Poliisi joutui turvautumaan poikkeukselliseen voimankäyttöön Seinäjoella – päättäjäisviikonlopun hulinat teettivät poliisille satoja tehtäviä

Koulujen päättäjäisjuhlat äityivät villeiksi yön tunteina Seinäjoen Tanelinrannassa viikonloppuna. Poliisi oli joutunut rauhoittamaan nuoria jopa kaasulla ja ottamaan nuoria kiinni. Poliisi on huolissaan ilmiöstä.

Oulun poliisilaitoksen alueella vilkas sunnuntain vastainen yö – päättäjäisten juhlinta lähes kaksinkertaisti tehtävät normaalista

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaksi maakuntaa kattavalla Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin 366 tehtävää, edellisenä viikonloppuna samaan aikaan 202 tehtävää. Tähän vaikuttivat lämmin sää ja koronarajoitusten poistaminen juuri ennen koulujen päättäjäisiä.

Sadat nuoret tarvitsivat apua Rosendahlin rannassa Tampereella

Tuhansia nuoria kokoontui lauantai-iltana juhlimaan koulujen päättymistä Rosendahlin rantaan Pyynikille. Nuorisotyöntekijät ohjaisivat nuoria kotiin, ensiapuun, selviämisasemalle tai poliisin hoteisiin.

Nuorten juhlinta yltyi monin paikoin levottomaksi – poliisi takavarikoi päihteitä ja tyhjensi alueita, joille nuoret olivat kokoontuneet

Helsingissä poliisi tyhjensi muun muassa Hietaniemen uimarannan ja Sinebrychoffin puiston järjestyshäiriöiden vuoksi.

Kesän alkamista juhlittiin perjantaina rauhallisesti Hämeessä – poliisi on varautunut kiireiseen lauantai-iltaan

Hämeen poliisilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 321. Poliisi ei hajota juhlintaa koronaturvallisuuden vuoksi, vaan jos kokoontuminen aiheuttaa häiriötä. Juhlijoilta toivotaan kuitenkin vastuullisuutta, jotta tautitilanne ei pahene.

Poliisi varautuu vilkkaaseen päättäjäisviikonloppuun Pirkanmaalla – komisario: "Pidetään kaverista huolta ja juhlitaan maltilla"

Poliisi muistuttaa juhlijoita ottamaan huomioon koronarajoitukset ja turvavälit ihmisjoukoissa. Myös Leijonien mahdollisiin kultajuhliin on varauduttu.

Ambulanssi löytyy jatkossa myös pyörän selästä – pyöräilevä ensihoito käyttöön Pohjois-Savossa

Ensimmäinen fillarienskan, eli pyöräilevän ensihoidon partio lähtee viikonloppuna mukaan koulujen päättäjäisjuhlintaan Kuopiossa. Fillarienskoja nähdään kesällä yleisötapahtumissa eri puolilla Pohjois-Savoa.

Viranomaiset puuttuneet huolestuttavaan ilmiöön Tampereella: toisia lapsia nöyryytetty ja käytetty jopa väkivaltaa

Tapahtumiin osallistuneet, niitä seuranneet tai niiden kohteeksi joutuneetkaan lapset tai nuoret eivät poliisin mukaan uskalla kertoa tapahtuneista vanhemmilleen tai muille aikuisille.

Päättäjäisviikonloppu alkaa: Osa saa livevieraita juhliinsa, osa vain todistuksen postilaatikkoon – riskialueilla viranomaiset pyytävät jättämään kesän aloitusbileet väliin

Kokoontumisrajoitukset ovat monin paikoin lieventyneet, silti korona himmentää edelleen juhlintaa. Moni saa todistuksensa postissa, ja juhlia striimataan. Terveysviranomaiset vetoavat nuoriin: ei valtavia kokoontumisia eikä halailua.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri muistuttaa: kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa vielä viikonloppuna

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kahdeksan koronatartuntaa tällä viikolla tähän mennessä.

Turku keventää koronarajoituksia kiihtymisvaiheen tasolle

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaa sitä, että tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat.

Lapin poliisi valvoo nuorten kokoontumispaikkoja päättäjäisviikonloppuna

Poliisi tekee valvonnassa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Poliisi valvoo juhlintaa koulujen päättäjäisviikonloppuna – toive kotiväelle: pitäkää yhteyttä nuoriin illan aikana

Sisä-Suomen poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta erityisesti kaupunkien ja kylien keskustoissa ja nuorten suosimilla paikoilla. Varsinkin alaikäisten alkoholinkäyttöön puututaan. Siitä lähtee myös tieto vanhemmille ja sosiaaliviranomaisille.

Poliisi toivoo nuorilta malttia koulujen päättymisviikonlopun juhlintaan

Lounais-Suomen poliisi toivoo, että nuoret juhlivat koulujen päättymistä fiksusti, pienissä porukoissa. Poliisi valvoo juhlimista näkyvästi.

Yölliset hälytykset veden varaan joutuneista ovat työllistäneet pelastuslaitosta eri puolilla Keski-Suomea

Sään lämpeneminen on houkutellut ihmisiä rannoille myös yöaikaan. Keski-Suomen pelastuslaitoksella tämä on näkynyt yöllisinä hälytyksinä, joissa ilmoitetaan päihtyneistä uimareista. Hukkumisilta on vielä vältytty.

Koulujen kesälomakausi alkaa – Jyväskylä varautuu päättäjäisviikonlopun juhlintaan

Koulujen lukuvuosi päättyy tulevana lauantaina muun muassa Jyväskylässä, ja päättäjäisviikonlopun juhlintaan varaudutaan monin tavoin. Sekä pelastuslaitos, poliisi että kaupungin nuorisotyö ja vapaaehtoiset aikovat näkyä siellä missä nuoretkin.

Keski-Pohjanmaa jatkaa epidemian leviämisvaiheessa – koronatartunnoissa toinen nollapäivä peräkkäin

Keski-Pohjanmaalla alueelliset suositukset ja määräykset pysyvät ennallaan, sillä sairaanhoitopiiri jatkaa koronan leviämisvaiheessa toistaiseksi. Koronaryhmä puntaroi tilannetta uudelleen maanantaina.

Turku ja poliisi hyödyntävät somekampanjaa nuorten koronatartuntojen ehkäisemiseksi

Tavoitteena on rauhoittaa viikonlopun päättäjäisjuhlintaa.

Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmä: Kokoontumisrajoituksista luovutaan, maskisuositus poistuu peruskouluista ja toiselta asteelta

Koronaepidemia on säilynyt alueella jo useamman viikon ajan rauhallisena. Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt kokoontumisrajoitukset lopetetaan. Koululaisten maskisuosituksesta peruskoulussa ja toisella asteella luovutaan.

Infektioylilääkäri vetoaa nuoriin: "Vielä ei aika juhlia joukolla koulujen päättäjäisiä" – Keski-Pohjanmaalla yritetään saada epidemia talttumaan ennen juhannusta

Nuorten pitäisi jaksaa välttää isoja juhlia tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna Keski-Pohjanmaalla. Vielä ei ole varaa höllätä, vaikka tartunnat onkin saatu selvään laskuun.

Alaikäisten huumausainekaupat syyteharkintaan – Pohjanmaan poliisi: tutkinnan kohteena useampia alaikäisiä, tapahtumapaikat yleisiä paikkoja

Pohjanmaan poliisi on kevään aikana tutkinut huumausainerikosten sarjaa, jossa epäiltynä on useita alaikäisiä. Tapahtunutta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena. Poliisin mukaan aineita on välitetty sekä kadulla että verkossa.

Pirkanmaalla yhdeksän uutta koronatartuntaa: 5 000:n raja lähestyy

Pirkanmaalla koronaluvut ovat vaihdelleet paljon päivittäin. Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa. Nuoret voivat nyt harrastaa ja kilpailla sisätiloissa, uimahallit ja kylpylät avataan.

Osa kantahämäläiskunnista pysyy lähiopetuksessa suosituksesta huolimatta – katso täältä oman kuntasi tilanne

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suositteli aiemmin torstaina, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etäopetukseen 31. toukokuuta alkaen. Riihimäellä ja Janakkalassa siirrytään etäopetukseen jo huomenna, Hämeenlinnassa maanantaina. Forssan seudulla, Lopella ja Hausjärvellä päätettiin jatkaa lähiopetuksessa.

Älä välitä alkoholia alaikäiselle! Täysi-ikäisiä halutaan herätellä vastuuseen kevään juhlien lähestyessä

Alkoholi kuuluu monen alaikäisen kevätjuhliin, koska täysi-ikäiset välittävät sitä heille.

Ylioppilaiden yhteisjuhlat siirtyvät elokuulle Kokkolassa – Poikkeusjärjestely voimassa jo toista kertaa

Kevätlukukauden päättymistä juhlitaan Kokkolassa koronan varjossa. Ylioppilaat saavat todistuksensa kouluilla vähäeleisesti, eikä yhteisiä juhlia järjestetä nyt kesäkuun alussa. Myös perheiltä toivotaan malttia juhlimiseen.

Essotella lisää koronatartuntoja – Mikkelin alue lähenee jo kiihtymisvaihetta

Neljästä uudesta tartunnasta kolme liittyy aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin. Mikkelin koronatilanne on pahentumassa ja lähipäivät näyttävät, miten muun muassa karanteenimääräykset ovat purreet.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä näyttää kevätjuhlille vihreää valoa – etäjuhliin on kuitenkin myös hyvä varautua

Pohjanmaan koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja tiistaina koolla olleen Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan koulun sisäisiä kevätjuhlia voi järjestää. Juhlat voi järjestää ilman yleisöä.

Länsi-Pohjan epidemiatilanne veitsenterällä – vahva suositus päättäjäisjuhlien siirtämisestä syksyyn pysyy voimassa

Herkästi leviävä brittityyppinen muunnosvirus on Länsi-Pohjan alueella jo vallitseva virustyyppi, joten kaikenlainen kokoontuminen aiheuttaa pandemiatyöryhmän mukaan suuren riskin epidemian pahenemiselle juuri kesän kynnyksellä.

TET-harjoittelut, retket ja leirikoulut jäävät väliin tänä keväänä Hämeenlinnan kouluissa

Kevätjuhlien järjestämisestä on luvassa koulukohtaista tietoa myöhemmin.

KOK-pomo Bach on optimistinen Tokion kesäkisojen järjestämisestä 2021 – "Urheilu palaa hitaasti, mutta varmasti"

Thomas Bach sanoi Tokion olympialaisten toteutuvan, vaikka koronarokotetta ei vielä olisi markkinoilla.

Lasse Kukkonen palaa Kärppiin yhden ottelun sopimuksella – pelaa jäähyväisottelunsa Oulussa lokakuun alussa

Viime keväänä lopettamispäätöksen tehnyt Kukkonen haluaa pelin olevan uransa päätösjuhla.

Uskaltaako viikonloppuna lähteä juhlimaan ylioppilaita? Epidemiologian professorin mukaan riski sairastumiseen on pieni mutta olemassa

Tärkeintä on tarkastella, kuinka paljon ihmisiä juhliin on tulossa ja mistä päin maata he tulevat.

Koulujen päätöspäivää juhlittiin rauhallisesti Kaakkois-Suomessa

Nuorisoa vietti aikaa puistoissa, mutta häiriökäyttäytymistä ei viikonloppuna juurikaan ollut.

Päättäjäisiä juhlittiin enimmäkseen rauhallisesti Pohjois-Pohjanmaalla

Täysin ongelmitta ei kuitenkaan vältytty. Esimerkiksi Oulussa epäillään tapahtuneen kaksi pahoinpitelyä sunnuntan vastaisena yönä.

Läjäpäin pikaruokajätettä, kuohuviinipulloja pitkin puistoja – tällainen näky oli vastassa Oulussa päättäjäisjuhlinnan jäljiltä

Roskaa oli aikaisempiin vuosin nähden vähemmän. Sotku koostui silmiinpistävän paljon pikaruokajätteestä.

Kesäloman alkamista juhlittiin erityisen railakkaasti Itä-Uudellamaalla – Klaukkalassa ja Askolassa ammuttiin jopa ilotulitteita, kertoo poliisi

Vaikka väkeä olikin vähemmän liikenteessä, Itä-Uudellamaalla päättäjäisjuhlinta oli ollut paikoin vilkasta. Helsingissä ja Länsi-Uudellamaalla ilta oli sujunut rauhallisemmin.

Kesäloman alkua juhlistettiin rauhallisesti - poliisi esti kiihdytysajot

Poikkeusolot näkyivät juhlijoiden määrissä.

"Nämä ovat meidän ylioppilasjuhlamme", totesi Eiranrannassa juhliva ylioppilas – Yle seurasi päättäjäisten juhlintaa Helsingissä

Valmistumista ja koulujen loppua juhlittiin poikkeusoloissa, mutta pandemia tuntui viikonloppuna vain haalealta muistolta.

Lauantai 30.5.2020 (radio)

Suomalaiset voivat taas matkustella kotimaassa. Kreikka alkaa päästää maahan turisteja. Lauantaina on vietetty koulujen päättäjäisiä. Lappiin voi tulla tänä kesänä paljon hyttysiä. Sää on lämmin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle