Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sanna Marin Ykkösaamussa.

Pääministeri Marin Kaipola-puheiden kritiikistä: "Viittaaminen luokkataisteluun ei ole argumentti ja kertoo lähinnä historiattomuudesta"

Marin kertoo, että hän on valmis keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja yritysten kohtaamiin ongelmiin.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Tarzan ja kotityöt (yms.)

Luokkaeroja käsittelee hän.

Ángel (Rodolfo Sancho) ja Victoria (Adriana Ugarte) sarjassa La Señora

La Señora on sarja perijättären ja pappismiehen rakkaudesta

Kiellettyä rakkautta uudessa espanjalaissarjassa

Slavoj Žižek

Filosofilta käytännön neuvoja pakolaiskriisin ratkaisuun – "Avoimien rajojen vaatijat tekopyhiä"

Filosofi Slavoj Žižek ärsyttää pakolaisnäkemyksillään vasemmistolaisia liberaaleja ja suvaitsevaisia rajojen avaajia. Žižekin mukaan oman elämäntavan puolustaminen ei itsessään ole rasistista.

Pekka Ervasti

Pekka Ervasti: Ryskäpolitiikka luokkataistelun välineenä

Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa SDP putosi paalupaikalta. Syy on demarien ryskäpolitiikka. Joidenkin mielestä sitä on ollut jo liikaa, joidenkin mielestä liian vähän.

Noin viisitoista erikoisvarusteista poliisia rivissä.

Researcher: Extreme right using independence patriotism to promote nationalism

Right-wing elements are trying to capitalise on patriotic feelings that arise during Independence Day celebrations for their own purposes, according to parliamentary researcher Erkka Railo. The academic was commenting on Independence Day clashes which saw members of an anarchist movement try to break up a torch procession by a nationalist group.

Heinolan valtuustotalo.

Heinola haluaa pyristellä eroon riitaisan kaupungin maineestaan

Kaupungin hyvä maine voi synnyttää muuttoimua ja uusia investointeja. Maine on tutkijan mukaan asukkaiden arvokkain omaisuus globaalissa kilpailussa. Heinolassa kaupunki on ryhtynyt toimenpiteisiin julkikuvansa kiillottamiseksi.

Itsenäisyyspäivän varjojuhlien mainos

Kiakkovierasjuhlissa luvassa lätkää luokkataisteluhengessä

Tampereella itsenäisyyspäivänä järjestettävän Kiakkovierasjuhlan poliittinen viesti on rikkoa yhtenäisyydentuntoa, jota presidentin juhlat ylläpitää. Rettelöintiä aktivistit eivät ole suunnitelleet, vaikka Suomessa olisikin aihetta mellakointiin.

Jyrki Yrttiahon puhe SKP:n edustajakokouksessa

Vasemmistoliitto haluaa hankkiutua eroon raisiolaisesta kansanedustajasta Jyrki Yrttiahosta. Puoluesihteeri Marko Varajärven mukaan syynä on se, että Yrttiaho kävi puoluekokouksen aikaan SKP:n tilaisuudessa ja arvosteli voimakkaasti vasemmistoliiton työtä hallituksessa. Yle Uutiset julkaisee Yrttiahon SKP:lle pitämän puheen.

Nainen polttaa tupakkaa.

Väitös: Tupakointikiistoissa luokkataistelun makua

Työpaikkojen tupakkakiellot kuumentavat tunteita. Tupakkakieltoa vastaan on noustu mm. Rautaruukin Hangon tehtailla. Tänään perjantaina tarkistettavan sosiologian väitöskirjan mukaan työntekijöiden taistelu tupakointikieltoa vastaan on saanut jo luokkataistelun piirteitä.

Kulttuurilehtikatsaus 24.5

Kulttuurilehtikatsauksessa tarkastellaan, mistä luokka- ja sukupuolieroissa on kyse. Kuka hyötyy kohtuullistamisen elämäntyylistä, ja onko sillä jotain haittapuolia?

Albania tutkii virkamiestensä kommunismikytkökset

Albanian parlamentti hyväksyi maanantaina esityksen, jonka mukaan virkamiesten kytkökset kommunismin aikaiseen hallintoon selvitetään. Mahdolliset yhteydet salaiseen poliisiin estävät valtion palveluksessa työskentelyn.

Yle Areena logo.

Marseljeesi savoksi

"Lyyvä mutjauttakkee näin - pois valta riähkijäin!" Näin kehottaa savonkielinen versio maailmankuulusta vallankumouslaulusta.

Yle Areena logo.

Työnlaulajat: Köyhälistön laulu

"Köyhälistön laulu" eli "Köyhälistön marssi" on vanhimpia suomennettuja työväenlauluja. Se oli Saksan sosialidemokraattisen puolueen ensimmäinen taistelulaulu.

Kalle Holmberg johtaa Taistojen tiellä -laulun joukkoesitystä 1972

Kalle Holmberg: Taistojen tiellä

Teatterimies Kalle Holmberg johtaa esitystä Paattisissa 1972

Lipponen: Nato-kannat julki vasta ajan myötä

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mielestä puolueiden ei ole syytä kertoa Nato-kantojaan ennen eduskuntavaaleja.