Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tamperelaiskoulun luokkia yhdistellään, lapset ja vanhemmat pelkäävät oppimisen vaikeutuvan – "Surulliset tunnelmat, moni itki eilen"

Lentävänniemen koulun nykyisistä kolmesta vitosluokasta tehdään ensi syksyksi kaksi isoa kuutosluokkkaa. Oppilaat ja huoltajat pelkäävät koulunkäynnin muuttuvan levottomaksi. 

Urheilupuiston koulussa Kouvolassa korona-altistus – 15 ihmistä karanteeniin

15 henkilöä on altistunut koronavirukselle Kouvolassa Urheilupuiston koulussa. Altistuneet ovat nyt karanteenissa ja etäopetuksessa. Altistuminen tapahtui, kun koronavirukseen sairastunut oli koulurakennuksessa.

Kokkolan lukiot siirtyvät etäopetukseen nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia

Kokkolan suomen- sekä ruotsinkielinen lukio ja aikuislukio siirtyvät etäopetukseen maanantaina. Tilanne jatkuu ainakin puolitoista viikkoa.

Leirikoulutoiminta Metsäkartanolla pyörähtänyt jälleen hyvin käyntiin – viime keväänä koronatilanne tyhjensi kalenterin totaalisesti

Rautavaaran Metsäkartanolla järjestetään tänä keväänä leirikouluja reilu puolet tavanomaisen kevään määrästä. Varaustilanne myös loppuvuodelle näyttää hyvälle, joten leirikoulutoiminta on selkeästi jälleen piristymässä.

Taipalsaaren tulevat päättäjät saavat pöydälleen kouluverkon ja Kutilan kanavan paperit

Taipalsaaren kunnanjohtaja toivoisi, että Saimaanharjun ja Kirkonkylän alueen asukkaat löytäisivät yhteisöllisyyttä. Nyt tuntuu, että kahden keskuksen välimatka olisi enemmän kuin muutaman kilometrin.

Tampereen yhteiskoulun tiloissa savua, tulta ei löytynyt

Hälytys tuli tiistai-iltana puoli yhdeksän tienoilla. Pelastuslaitos kävi tarkistamassa tilanteen.

Tuiskulan alakoulun rakentaminen pyörähti käyntiin Kurikassa

Uusi koulu on valmis syksyllä 2023. Koulun monikäyttöisiä ja muunneltavia tiloja voi käyttää myäs harrastustoiminnassa.

Uuden kampuksen rakennustöiden aloitus viivästyy Kotkassa – kampus käyttöön arviolta vasta keväällä 2024

Pääurakan kilpailutukseen saatiin vain yksi tarjous, minkä johdosta Kymenlaakson kampuskiinteistöt oy on keskeyttänyt kyseisen hankinnan.

Oulun Tuirassa sijaitseva yli satavuotias koulurakennus tulee myyntiin

Tuiranpuiston lähellä sijaitsevassa rakennuksessa on viimeksi ollut Valteri Tervaväylän koulu. Senaatti-kiinteistöt myy nyt tontin ja kolme suojeltua rakennusta avoimella tarjouskilpailulla. Vuonna 1906 rakennettu kiinteistö on suojeltu.

Eskolanmäen koulussa Kouvolassa korona-altistus – 34 ihmistä karanteeniin

Karanteeniin joutuneille järjestetään etäopetusta. Eskolanmäen koulu on yhtenäiskoulu, jossa on noin 530 oppilasta. Toistaiseksi muut saavat jatkaa koulussa lähiopetuksessa.

Lukioiden ja ammattioppilaitosten opiskeluhuoltopalvelut heikkenivät jyrkästi viime keväänä

Lääkärin ja terveydenhoitajan palvelujen saatavuus heikkeni noin puolessa oppilaitoksista. Psykologipalvelujen saatavuus heikkeni noin joka neljännessä lukiossa ja noin joka kolmannessa ammatillisessa oppilaitoksessa.

Ammattiosto Lappiassa pyritään ehkäisemään luonnonvara-alan opintojen keskeyttämistä

Hankkeessa pyritään edistämään esimerkiksi opiskelijoiden ryhmäytymistä.

Tšekissä vaatekaupat auki ensimmäisen kerran tänä vuonna

Kauppiaat toivovat ihmisten tulevan pian ostoksille. Moni asiakas kertoo kyllästyneensä nettiostosten tekemiseen. Välttämättömät liikkeet ovat olleet auki, kun muut kaupat joutuivat joulukuussa sulkemaan ovensa.

Päijät-Hämeen alueella voimaan maskisuositus myös 10–12-vuotiaille – rajoitusten kiristämistä uudelleen pohditaan keskiviikkona

Alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti maanantaina suosittaa maskien käytön laajentamista alakouluissa. Maskisuositusta laajennetaan kouluissa nyt myös 10–12-vuotiaisiin. Alueella harkitaan myös palaamista tiukempiin koronarajoituksiin.

Opettaja luki keskusradion kautta homovastaisen kolumnitekstin ja sai tyrmistyneen vastaanoton – rehtori: "Nuoret ottivat tämän aika vakavasti"

Iitin lukion opettaja piti viime perjantaina aamunavauksen, joka oli kymmenien lukiolaisten mielestä asiaton ja epäoikeudenmukainen. Lukion rehtori pahoittelee tapausta ja lupaa käydä tapausta vielä läpi opettajien kesken.

Lapin ely-keskus: Ounaskosken entistä yläastetta ei suojella

Rakennusliike YIT on rakentamassa entisen koulun ja viereisen entisen kunnantalon tilalle kerrostaloja.

Karjasillan vanhan koulun paikalle etsitään sijoittajia ja käyttäjiä, tilaa myös kaupalle – vain kattoristikot ja betonipalkit muistuttavat entisestä

Karjasillan koulu purettiin talven aikana, valmista tuli tammi–helmikuun vaihteessa. Kesälomien jälkeen voitanee aloittaa uuden rakentaminen, työt kestävät noin puolitoista vuotta.

Lukiolaiset järkyttyivät opettajan homo- ja aborttivastaisesta aamunavauksesta Iitissä – lukiolaisten liittoon tullut kymmeniä valituksia

Iitin lukion opettaja piti viime perjantaina aamunavauksen, joka oli kymmenien opiskelijoiden mielestä asiaton ja epäoikeudenmukainen. Lukio alkaa selvittää tapausta.

"Epäreilua niille, joita matikka ei kiinnosta" – Oona Marttinen ja suuri osa korkeakoulujen rehtoreista arvostelee opiskelijavalintaa

Kiireessä valmisteltu haku-uudistus on saanut lukiolaiset pänttäämään pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa ja uusimaan kokeita aiempaa enemmän. Osa korkeakoulujen rehtoreista on alkanut miettiä, pitäisikö sääntöjä muuttaa.

Janakkalassa viime perjantaina otetut koronanäytteet katosivat

Koronanäytteiden katoamista selvitetään parhaillaan. Janakkalasta näytteet toimitettiin asianmukaisesti Fimlabin Hämeenlinnan yksikköön. Hämeenlinnan seudulla monessa koulussa on määrätty oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin.

Sähköinsinöörikoulutus pysyväksi osaksi Xamkin Savonlinnan tarjontaa – rehtori: "On varsin poikkeuksellista, että joku ei työllistyisi"

Sähköinsinöörejä koulutettiin aluksi kokeiluna ja kovan kysynnän vuoksi koulutus päätettiin ottaa pysyväksi osaksi Xamkin koulutuskattausta. Yritysyhteistyö nostaa myös työllistymismahdollisuuksia.

Yliopisto-opiskelijat ovat yhä syvemmin uupuneita, kertoo tuore selvitys – "Tämä vain jatkuu ja jatkuu, eikä loppua näy"

Vielä viime vuonna tuskistuttivat tekniset ongelmat ja muu käytäntö. Nyt opiskelijoiden väsymisen takana ovat yhä useammin psykologiset tarpeet, kuten yhteisöllisyys ja tunne siitä, että voi itse vaikuttaa asioihin.

Kaksi lasta löysi vieraan oppilaan Wilma-tunnukset netistä – lähettivät Ruokolahden koulun opettajille kymmeniä törkyviestejä ja uhkauksia

Poliisi on saanut selville, että Etelä-Karjalassa sijaitsevan Ruokolahden koulun opettajille ja henkilökunnalle pääsiäisen aikana roiseja ja seksistisiä Wilma-viestejä lähetti kaksi 13-vuotiasta lasta. He asuvat muualla kuin Ruokolahdella.

Sysmän yhtenäiskoulun rehtorin virka taas auki – jo valittu ei otakaan virkaa vastaan

Sysmän yhtenäiskoulu on ollut ilman vakituista rehtoria jo vuodesta 2017 lähtien.

Kokkolan Kiviniityn koulun henkilökuntaa tai opiskelijoita on altistunut koronalle vapaa-ajalla

Koska mahdollisesti altistuneet ovat liikkuneet koulurakennuksessa, opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan tarkkailemaan oloaan mahdollisen sairastumisen varalta.

Huono sisäilma kuormittaa Vääksyn Yhteiskoulussa – nuoret vetoavat, ettei uudisrakentamista jarrutettaisi enempää

Yhteiskoululle on suunniteltu uudisrakennus, mutta sitä ei ole päästy vielä aloittamaan. Hankkeeseen liittyvästä poikkeamisluvasta on valitettu hallinto-oikeuteen, ja valituksen käsittely on vielä kesken.

Opettaja piti koulussa salaliittoteorioita tihkuvan päivänavauksen – kertoi olevansa “maski-, korona-, hallitus- ja Bill Gates -kriittinen”

Pohjois-Karjalassa opettaja piti yläkoululaisille päivänavauksen, jossa oli runsaasti korona- ja rokotekriittisiä sävyjä. Rehtorin mukaan sisältö oli vastoin koulun periaatteita. Opetushallituksen mukaan koulussa ei saa jakaa tieteen vastaisuutta.

Video: Näin vanhojen tanssit sujuivat poikkeusaikana – korona ei himmentänyt pukuloistoa

Vanhojen tanssit päästiin pyörähtelemään torstaina Tammerkosken lukiossa Tampereella. Rajoitukset estivät vanhempien pääsyn katsomoon ja aivan kaikkia perinteisiä tanssikuvioita ei voitu ottaa ohjelmaan.

Perhonjokilaakson kunnat pistävät paukkuja nuorten auttamiseen kouluissa

Vetelin ja Kaustisen kouluissa on työskennellyt kevään ajan koulunuorisotyötekijä, joka on palkattu aluehallintoviraston korona-avustuksella.

Joukko professoreita lähetti Oulun yliopiston hallitukselle kirjeen, jossa tuodaan esille mahdollisen muuton ongelmia

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan professorien kirjelmän mukaan Raksilassa ei olisi mahdollista saada tiedekunnan toiminnalle yhtä hyviä olosuhteita kuin Linnanmaalla. Linnanmaan 5 ja 6 G -testiverkkoa ei todennäköisesti saa kaupunkikeskustoihin.

Iisalmen Juhani Ahon kouluun kohdistunut uhkaus – oppilaat huomasivat vessan käsipyyhetelineeseen kirjoitetun uhkauksen

Uhkaus oli kirjoitettu koulun oppilasvessan käsipyyhetelineeseen, josta se on myöhemmin pyyhitty pois. Poliisi suhtautuu koulu-uhkauksiin aina vakavasti ja selvittää uhkauksen tekijää.

Oppilasmäärän lasku myllää kouluverkkoa Lahden Nastolassa – kaksi alakoulua voisi riittää 2030

Nastolassa Kirkonkylän koulun ylle lankesi lakkautusuhka 2020-luvun loppupuoliskolle. Kouluverkkosuunnitelmista pyydetään nyt lausuntoja. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

Kännykän akku aiheutti palohälytyksen koulussa Sodankylässä – sammutus onnistui nopeasti sammutuspeitteellä

Yksi pelastuslaitoksen yksikkö meni paikalle tuulettamaan koulun tiloja savusta.

Akaa haluaa kuutosluokat takaisin yläkoulusta alakouluihin, mutta mistä lisää tilaa? Valtuusto saa eteensä ehdotuksen

Kuudensia luokkia siirrettiin Akaassa yläkouluihin tilapulan vuoksi. Järjestelyn oli tarkoituskin olla tilapäinen. Ongelma on, että tulevat kuutoset eivät mahdu Arvo Ylpön ja Pappilan kouluihin.

Ammattikoululaiset säästävät syksyllä satoja euroja, kun työvälineet eivät mene omasta pussista – koulut eivät kuitenkaan maksa kaikkea

Ensi syksystä alkaen ammattikoulujen täytyy kustantaa opiskelijoille työvälineet. Jokainen koulu tekee hankintapäätökset itse. Eroja on esimerkiksi siinä, saavatko opiskelijat omat tietokoneet.

Lahden koulujen tulevaisuutta aletaan puntaroida nyt toden teolla – oppilasmäärät romahtavat paikoin, kun toisaalla luokat käyvät ahtaiksi

Lahden kaupunki on julkaissut luonnokset, joiden pohjalta ryhdytään ruotimaan koulutilojen tarvetta kolmella alueella. Kaupunkilaisille annetaan mahdollisuus kertoa omat näkemyksensä siitä, miten lasten määrän muutokset ja koulutilat pitäisi sovittaa yhteen.

Torniossa taas joukkoaltistuminen – Kokkokankaan koulusta yksi luokka koronakaranteeniin

Torniossa lapsia ja nuoria kehotetaan hakeutumaan koronatestiin erittäin matalalla kynnyksellä.

Korkeakoulujen todistusvalinnan hitaus harmittaa hakijoita – katso, milloin yliopistojen kilpailtujen alojen valinnat valmistuvat

Yliopistoihin hakevat pänttäävät taas pääsykokeisiin vaikka valtaosa valitaan todistuksilla. Selvitimme, milloin todistusvalinnat valmistuvat aloilla, joissa opiskelupaikan saaminen on vaikeinta. Tieto voi tulla vain päivää ennen pääsykoetta.

Varkauden Könönpellon koulu on valittu vuoden kouluksi

Valinnan teki Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Koulua kehutaan hyvästä ilmapiiristä, yhteisöllisyydestä ja osallistavasta toimintatavasta.

Osa vanhemmista huolissaan Raisioon suunniteltujen yhtenäiskoulujen vaikutuksesta pienempien lasten kehitykseen

Raision sivistyslautakunta käsittelee kouluverkkoselvitystä tänään.

Kuka voi puuttua, jos opettaja kiusaa oppilasta? – Kiusatun vanhempi: "Onko virkasuoja vahvempi kuin lapsen etu?"

Suomessa ei ole tällä hetkellä viranomaista, joka aktiivisesti valvoo koululaisten oikeusturvan toteutumista.

Kajaanin ammattikorkeakoulu otti digiloikan ja antaa todistukset sähköisenä

Sähköiset tutkintotodistukset on kirjattu korkeakoulujen Digivisio 2030 -hankkeen tavoitteisiin. KAMK oli ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka otti sähköisen tutkintotodistuksen käyttöön.

Koronan ilmaantuvuus Keski-Suomessa on romahtanut, Jämsässä ekaluokkalaisia karanteeniin

Yhdellä Jämsänjoen yhtenäiskoulun ekaluokkalaisella on todettu koronatartunta, ja karanteenimääräykseen on saanut 29 henkeä. Koronan ilmaantuvuusluku Keski-Suomessa on painunut alle seitsemään, kun se vielä kaksi viikkoa sitten oli melkein 30.

Itkuiset lapset alkoivat vältellä koulua, syyksi paljastui pelko – "Opettaja ottaa oppilaita käytävään ja huutaa"

Opettajan kiusaamaksi joutuminen voi pitkittyessään vaurioittaa lapsen turvallisuudentunnetta, varoittaa lastenpsykologi Lotta Weckström-Lehto.

Kesämäen koulussa Lappeenrannassa koronatartunta

Yksi luokka on asetettu karanteeniin toukokuun 11. päivään asti.

Pitäisikö opiskelua seurata yhtä kellontarkasti kuin kuntoilua? Tilastodata voisi vauhdittaa opintoja, mutta myös uhata itsetuntoa

Analytiikkaa käytetään kouluissa vielä vähän, mutta siitä voisi olla apua oppilaille ja opettajille. Pahimmillaan se voisi kuitenkin romuttaa opinnoissaan kompuroivan opiskelijan itsetunnon, varoittaa professori.

Saila Suominen valmistui 47-vuotiaana ylioppilaaksi ja nyt lääkäriksi – poikkeuksellinen opintopolku tähtäsi uuteen uraan: "Pitää olla ala, missä voi työllistyä iäkkäämpänä"

Kun Suominen aloitti opintonsa, opiskelijoiden keski-ikä oli Oulun lääkiksessä lähes 24 vuotta. Viime vuonna se laski reilusti alle 22 vuoteen.

Kosken koulukeskuksessa Imatralla koronatartunta – yksi luokka asetetaan karanteeniin

Karanteeniin joutuu yhteensä 16 henkilöä, jotka ovat oppilaita ja henkilökuntaa. Altistumisaika karanteeniin joutuvilla on ollut 16.–23.4.2021.

Seminaarin koulun sisäilmaongelmia ratkotaan yhä Hämeenlinnassa

Seminaarin koulun D-rakennuksen peruskorjaus on jo alkanut purkutöillä. Koulun E-rakennuksessa tehdään puolestaan sisäympäristön laadun seurantamittauksia ja -tutkimuksia. Seurannan kohteena on rakennuksen kellarikäytävä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle