Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Simsetti ja sortuuki – maailma muuttuu ja sitä myöten myös kieli kehittyy

Sanat katoavat kielestä käytöstä pois jäävien asioiden myötä

Virolahden kunnanjohtaja kommentoi yllätyseroaan: "Nyt on aika vaihtaa kuplettia"

Eroilmoitus tuli kunnanhallitukselle täytenä yllätyksenä.

Ruikonperän multakurkun tarinat kesäteatteriesitykseksi Joensuussa

Näyttelijöinä Pielisjoen maisemissa nähdään kesällä 2019 Antti Heikkinen, Eija Vilpas, Vilma Kinnunen, Arto Heikkilä ja Janne Kinnunen.

Näyttelijä Juha Häkkänen on kuollut

Lähes 40 vuotta Kajaanin kaupunginteatterissa näytellyt Juha Häkkänen kuoli perjantaina 8.6.2018.

Puusilmäinen Paavo Käyränen käy taistoon ketjupolttaja Sauli Fiinistöä vastaan – nukketeatteri tekee satiiria presidenttikampanjasta

Kuningas Sauli Fiinistöllä olisi alkamassa toinen hallitsijakausi, mutta nippu poliitikkoja haluaisi kammeta hänet paikalta pois. Hämeenlinnalainen nukketeatteri tekee poliittista satiiria.

Trubaduuri Jussi Asu sai mestarikansanlaulajan arvonimen

Lauluntekijä ja trubaduuri Jussi Asu palkittiin arvonimellä Kaustisella maanantai-iltana. Jokainen sukupolvi luo tapansa ja tyylinsä tehdä kansanmusiikkia, Asu sanoo.

EMMA-ehdokkaana ollut Vastarannan Siili muuntui sarjakuvaksi – "Siellä on vitsejä lapsille ja aikuisille"

Vastarannan Siilin perhemusiikki sai uuden elämän sarjakuvan muodossa. Juuri julkaistu sarjakuva on innostanut sarjakuvantekijä Harri Filppaa niin, että jatko-osakin on jo työn alla.

Jäähyt värittivät liigan kärkikamppailua - TPS nousi lopulta rankuilla voittoon

TPS menetti kahden maalin johtoasemansa KalPalle, mutta onnistui kääntämään ottelun voitokseen voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelua sävytti molemmille joukkueille tuomitut lukuisat jäähyt.

"Se on tosijuttu" – Jaakko Teppo kertoo suosikkitarinansa tuoreesta elämäkerrasta

Keskiviikkona julkaistun Jaakko Teppo -elämäkerran keskiössä ovat tarinat, jotka Ruikonperän multakurkku on aikoinaan kerännyt kylien kovilta juttumiehiltä. Pyysimme kansantaiteilijaa kertomaan suosikkinsa.

Jaakko Teppo haki 35 vuotta vanhan todistuksensa: "Nyt olisi saatavilla laulava insinööri"

Todistuksen puuttuminen huomattiin vasta menneenä kesänä. Jaakko Teppo oli 1980-luvulla kaikkien tuntema laulaja ja viihdyttäjä.

Kansantaiteilija Jaakko Teppo saa insinöörin paperit syksyllä – valmistumisesta ehti kulua jo 35 vuotta

Kuplettilaulaja-muusikko Jaakko Teppo pokkaa insinöörin todistuksen syksyllä Kuopiossa. 1980-luvun kansansuosikki ei aikoinaan tullut hakeneeksi todistustaan ja asia jäi unholaan. Kirjailja Antti Heikkinen älysi unohtuneen todistuksen kirjoittaessaan elämäkertaa Jaakko Teposta.

Sylvi Kekkosen perintöä vaaliva tapahtuma uudistuu – Aiheina Jaakko Teppo ja Suomi-rap

Kirjallisuustapahtuma Sylvi Symposiumi järjestetään Pieksämäellä viiden vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena on houkutella paikalle uusia yleisöjä ympäri Itä-Suomen rock- ja iskelmälyriikan avulla.

"Päivää, mun nimi on Jaakko Teppo" – lähes ujon oloinen trubaduuri avautuu esiintymisestä arkistohelmessä vuodelta 1981

Kuplettilaulun kaksinkertainen suomenmestari Jaakko Teppo kävi Ylen studiossa esittämässä klassikoksi nousseen Hilman ja Onnin vuoden 1981 kesällä. Tuolloin vielä suhteellisen tuntematon Teppo kertoi muun muassa, mitä virkaa hänen reikäisillä pussihousuillaan on.

Jaakko Tepon elämäkerta julki syksyllä – kirjoittajana Antti Heikkinen

Suomen kenties tunnetuimmasta huumorilaulajasta, Jaakko Teposta, julkaistaan syksyllä elämäkerta. Sen takana on Juice Leskisen elämäkerrankin kirjoittanut Antti Heikkinen.

Huutokaupassakin voi tulla katumapäälle: "Meklarilla on valta perua huuto"

Perinteisessä huutokaupassa voittaneen huudon voi perua. Kokenut meklari kuitenkin tähdentää, että silloin ehjänä myydyn esineen pitää olla rikki. Esimerkiksi huudetun kaapin osoittautuminen liian isoksi tai rumanväriseksi ei kelpaa kaupan perumisen syyksi.

HJK-kapteeni: "Tarvitsemme kauden parhaan pelin"

Markus Heikkisen kasvoilta paistoi aavistuksenomainen harmitus Astana-kamppailun jälkeen, mutta Klubi-kipparin mukaan 0-0-tulos menetteli.   

Kaustisella palkitaan kolme uutta mestaripelimannia – ansioina runolaulua, kuplettia ja lukuisia sävellyksiä

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käynnistyivät maanantaina. Tämän vuoden juhlilla mestaripelimannin arvonimen saa kolme henkilöä: Jussi Huovinen Suomussalmelta, Taito Saari Vetelistä ja Timo Valo Kaustiselta. Lisäksi festivaaliplaketti annetaan Topi Rajalalle Lappajärveltä.

Amurin työläiskorttelissa juhlittiin 40-vuotiasta museota – katso kuvagalleria

Tampereen Amurin työläismuseokorttelissa vietettiin perjantaina museon 40-vuotisjuhlia. Ohjelmassa oli muun muassa lapsille suunnattu kierros, pärekorien ja tuohitöiden esittelyä ja kuplettimusiikkia.

Amurin työläismuseokorttelia juhlitaan kupletein ja pärekorein

Tampereen Amurissa sijaitseva työläismuseokortteli täyttää perjantaina 40 vuotta. Merkkipäivänä puutalokorttelissa kuullaan musiikkia ja punotaan tuohesta koppia. Museoon on päivän aikana vapaa pääsy.

Juha Hurmeelle taide on oikullista ja riivattua

Taide ei ole strösseliä tai joulukuusenkoristeita.

Kaisa Mäkäräinen sai oman kannustuslaulun – asialla huumorimusiikin tuntematon veteraani

Ammu Kaisa -kappale tehtiin kannustukseksi ampumahiihdon MM-kisoihin valmistautuvalle Kaisa Mäkäräiselle. Kappaleen takana on nurmeslainen muusikko Sauli Suomalainen.

Helsingin ensilevytyksissä 1904 laulettiin myös viinasta

Englantilaisen yhtiön edustaja toi kalustonsa Helsinkiin.

Kolme vuorokautta putkeen energiajuomalla – Lanit vetävät taas väkeä

Huumorimusiikkiryhmä Justimuksen yksi suosituimmista kappaleista kertoo lanittamisesta. ”Ei pysty – meill on lanit”, todetaan musavideolla. Tämä lentävä lause muuttuu viikonlopun aikana todeksi Oulussa Raksilan jäähallilla. 

Viihdetaiteilija Reino Helismaalle oma katu Lahdessa?

Reino Helismaalle saatetaan nimetä oma katu Lahdessa. Kokonaisen asuinalueen varustamista Helismaan laulujen mukaan pidetään kuitenkin Lahdessa liioitteluna.

Ruikonperän multakurkku Jaakko Teppo aloitti soittohommat savikukolla

Eläkepäiviä viettävän Jaakko Tepon elämäntehtävä – naurattaminen – jatkuu edelleen.

Kuplettimestari takoo teemalevyä: "Levyllä uidaan kunnolla vastavirtaan"

Itäsuomalaiseksi ilkikuristiksi luonnehditulla Jukka Kervisellä on koko ajan monta rautaa tulessa. Taiteen moniosaaja Jukka Kervinen esiintyy parhaillaan Kirjakantissakin nähtävässä pienoismusikaalissa, valmistelee dokumenttia jalkapalloilijasta ja aikoo levyttää uudenlaisen teemalevyn.

Jaakko Teppo: Ravi pikkuisen epäpuhtaalla, muutoin teräkunnossa

Joensuulainen kansantaiteilija Jaakko Teppo on lähdössä kiertueelle. Mestarilla itsellään on kiertueella lähinnä piällysmiehen rooli, mutta tiukan paikan tullen mies lupaa myös kommentin tai kaksi. Kyseessä on omaelämäkerrallinen show, jossa mukana kiertävät Kaukolasipartio, Sakari Kuosmanen, Johanna Heimonen ja Markku Purho.

Saunomisesta tuli tärkeä osa siirtolaisten metsästysretkiä

Minnesotan, Michiganin ja Wisconsinin suomalaisyhteisöissä metsästettiin ahkerasti. Näin saatiin lisäsärvintä pöytään. Siirtolaisten mukana metsäkämppien pihapiireihin rakennetut saunat yleistyivät ja tulivat osaksi näiden alueiden yleistä metsästyskultuuria.

Sarjakuvan tekeminen eläväksi vaatii yli 260 ääniefektiä

Vihtori ja Klaara on amerikkalainen sarjakuvaklassikko, joka ilmestyi peräti 87 vuotta. Topakka Klaara ja nahjusmainen Vihtori nousevat tänä syksynä elävinä Riihimäen Teatterin näyttämölle. Ennakkosuosio on kova, sillä syksyn esitykset ovat 95-prosenttisesti varattuja.

Wanhat markkinat alkavat Rovaniemellä

Rovaniemellä vietetään viikonlopuuna Wanhoja markkinoita. Tämän vuoden teemana on Reino Helismaa.

Miljoonasateen laulajalle Reino Helismaa -palkinto

Sanoittajia ja viihdetaiteilijoita kunnioittava palkinto jaetaan 3 - 5 vuoden välein.

Päivänsäteen ja Menninkäisen isän syntymästä 100 vuotta

Kriitikoiden halveksima ja kansan rakastama sanoittaja Reino Helismaa muistetaan erityisesti Tapio Rautavaaran levyttämistä lauluista.

Supersanaseppo Reino Helismaa tuotti radioviihdettä kuin turkin hihasta

Hupailutehtailija oli kysytty vieras muissakin ohjelmissa.

Osattiin sitä ennenkin - juhannusta ja juhlintaa Pohjois-Pohjanmaalla

Ylen Elävä arkisto tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan takavuosien juhannusjuhlintaan ja kesätunnelmiin. Käy katsomassa kuinka Repe Helismaa revitteli Kuusamossa tai Danny herätti pahennusta Kalajoella.

Jaakko Teppo vihdoinkin Finlandia-taloon

Kansantaiteilija Jaakko Teppo viettää 60-vuotisjuhlaansa kiertueella loppuvuodesta. 1980- ja 90-luvuilla ahkerasti maata kiertänyt artisti joutui lopettamaan esiintymiset 1994 aivoinfarktin takia. Viime vuosina miestä ovat työllistäneet omiin teksteihin perustuvat musikaalikiertueet.

Hullujussi Punaisten Delffiinien käsittelyyn

Kemiläinen todella pitkän linjan yhtye, huumorimusiikkia esittävä Punaiset Delffiinit, tekee tribuutin Hullujussille. Paikan päälle Kemiin on lupautunut Hullujussin alkuperäinen basisti Heimo Holopainen.

Juice palaa näyttämölle Imatralla

Nuorta Juice Leskistä esittävä Aki Honkatukia sai helposti palautettua mieleensä Juicen biisit. Teatteri Imatran suosittu rock-kupletti Ollaan ihmisiksi valtaa näyttämön alkuvuoden ajaksi.

Rimpula laulaa pulleiden puolesta

Ysäriyhtye 2. Maanantai löi hynttyyt yhteen "Poika saunoo" -hitistä tunnetun Pojun kanssa ja julkaisi pikkujoulukauden kunniaksi sinkun "Saa lihavakin harrastaa seksiä".

Historian vaaliminen on pienen kunnan valtti

Puu-Juuka tuo tuulahduksen menneiltä ajoilta. Kuntalaisten ylpeys on Juuan vanha keskusta, jossa on noin 50 vanhaa puutaloa. Keskustaa on elvytetty ja vanhaan keskustaan on tullut uutta elämää.

JJK viimeisteli murhaavilla tehoilla Pietarsaaressa

FF Jaro vei ja JJK viisi – siinä kupletin juoni sunnuntain liigaottelussa Pietarsaaressa. Silti jyväskyläläisryhmä haki täyden pistepotin Pietarsaaresta numeroin 3-0. Ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia iskenyt Babatunde Wusu.

Jukka Kervinen Taestolla kuplettimestariksi

Kuopiolainen Jukka Kervinen vei voiton Joensuussa järjestetyssä valtakunnallisessa Jaakko Teppo –kuplettikilpailussa. Kervisen esitys keräsi yleisöltä selvästi kovimmat aplodit ja raikuvimmat naurunremakat. Voitto taisikin tulla yllätyksenä ainoastaan miehelle itselleen.

Jaakko Teppo -kuplettikilpailun finalistit on valittu

Kolmannen valtakunnallisen Jaakko Teppo -kuplettikilpailun kolme finalistia on valittu. Tuomariston esiraadin läpäisivät Eino Happonen kappaleella Viinaa sekä ruutanoita, Hilma alias Kirsi Manninen kappaleella Miinan 7 päevän piina ja Jukka Kervinen kappaleella Taesto.

Rillumarein henki elää Nilsiässä

Nilsiän harrastajateatterin tämän kesän näytelmä "Täällä rillumarein alla" kertoo rillumareikulttuurin alullepanijoista Kärjestä, Rautavaarasta, Helismaasta ja Pakarisesta.

Tanssilavat heräävät talviuniltaan

Aktiivisimmat tanssinharrastajat karistivat talven pölyt kannoistaan jo viime viikonloppuna, kun 60 vuotta täyttävällä Syvälahden lavalla Kangasniemellä vietettiin avajaisia.

Popkatu peräänkuuluttaa yläkuloisuutta

Pääsymaksuton kaupunkifestivaali Popkatu valtaa jälleen Joensuun keskustan rokkiviikolla heinäkuussa. Tapahtumia, kilpailuja, musiikkia kupletista klezmeriin ja monenlaisia osallistumismahdollisuuksia tuova menoviikko on tarkoitettu kaikenikäisille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle