Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jarno Mannerhovi ja Jenni Lahtonen Tehdas 108:n tiloissa Nokian Tehdassaaressa

Osuuskunta kehitti ruohonjuuritason toimintaa Nokialla vuosia, sitten historiallisen miljöön omistaja vaihtui – kiistoja puidaan nyt oikeudessa

Tehdassaaren kiinteistöjen uusi omistaja kertoi uudesta kesäteatterista tiedotustilaisuudessa torstaina. Vuosia saaressa toiminut osuuskunta suhtautuu uusiin suunnitelmiin ristiriitaisesti.

Irakilainen Hasan osoittaa huoneensa ikkunaa ulkopuolelta rakennuksen sisäpihalta, Hasan selin kuvassa.

Finland's only mental health support centre for asylum seekers faces eviction

The Finnish Red Cross centre in Lahti was told to leave by city officials citing building use permit issues.

Nainen selaa laskuja

Ulosottovelallisten määrä kasvoi koronavuonna vain vähän – ulosottovelallisia oli kuitenkin yli puoli miljoonaa

Asuntohäätöjä ja omaisuuden realisointeja oli vuonna 2020 kuutisen prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Mies istuu ikkunan ääressä ja katselee ulos.

Kari Istala tiesi torstaina, että ulosottomies tulee maanantaina – muutaman päivän tapahtumat pelastivat hänet häädöltä

Sosiaalisen isännöinnin tarkoituksena on auttaa asumisen ja elämänhallinnan ongelmissa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Vuokrasopimuskaavake.

Asukkaita joudutaan häätämään helsinkiläisistä asunnoista yhä useammin yksityisillä markkinoilla – Kaupunkiin halutaan lisää asumisneuvojia auttamaan vuokravelkaisia

Pitkään jatkuneen yhteistyön ansiosta kaupungin vuokra-asuntojen häädöt ovat vähentyneet 52 prosenttia. Sen sijaan yksityisillä markkinoilla häätöjen määrä on lisääntynyt.

Liisa Tiukka saatetaan taksiin

Arvostettu geriatri 91-vuotiaan häädöstä: "Itsemääräämisoikeuden menetys voi romahduttaa ihmisen terveyden"

91-vuotiaan leskirouvan häätö omistusasunnostaan Tampereella on herättänyt paljon keskustelua. Me kysyimme geriatrian professori Jaakko Valvanteelta, mitä hän asiasta ajattelee.

Liisa Tiukka saatetaan taksiin

Taloyhtiö ei armahtanut 91-vuotiasta – asunnostaan häädetty Liisa Tiukka vietiin taksikyydillä vanhainkotiin

Tamperelaisen 91-vuotiaan leskirouvan häätö on herättänyt paljon keskustelua. Liisa Tiukan lähtöä kodistaan oli aamulla seuraamassa runsaasti median edustajia.

Kerrostaloja Tampereen keskustassa

91-vuotiasta häätävä tamperelainen taloyhtiö perustelee päätöstään: "Heitti siivoojan kaksi kertaa ulos"

Iäkkään naisen häätämiseen liittyvä kiista kuohuttaa Tampereella. Asiasta kertovista jutuista on tullut poikkeuksellisen paljon palautetta.

Liisa Tiukka

Taloyhtiö ei peräänny vanhuksen häädöstä – 91-vuotiaan Liisan armonaika päättyy perjantaina

Tamperelaisen taloyhtiön ja omistusasunnossaan asuvan 91-vuotiaan Liisa Tiukan väliseen kiistaan ei ole löytynyt ratkaisua. Tiukkaa ollaan häätämässä kahden tekemättä jääneen siivouksen takia.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampereella yli 90-vuotias vanhus käy taistelua oikeudestaan asua omassa kodissaan.

91-vuotiasta uhkaa häätö omistusasunnostaan joulun alla: "En lähde kotoani kahtena kappaleenakaan!"

Vanhuksen asunnon ympärillä on käynnissä poikkeuksellinen riita Tampereella. Liisa Tiukkaa ollaan häätämässä kahden epäonnistuneen siivouksen takia.

Turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla.

Protest camps move to new locations in Helsinki

A protest in support of asylum seekers has set up in a new location after it was evicted from outside Helsinki's Central Railway Station in June. A second demo by anti-immigrant activists founded by the nationalist 'Finland First' group has also found a new home, across the street from the asylum seekers' protest.

Alaikäinen turvapaikanhakija.

State to pay for undocumented aliens' basic care and subsistence

The government is instructing municipalities to offer emergency housing to rejected asylum seekers, including food and essential medication. The state will reimburse local authorities for these costs.

Kuka tahansa voi jäädä asunnottomaksi. Se aiheuttaa yksinäisyyttä ja häpeää. Talvella siitä tulee henkeä uhkaava painajainen.

Dokumenttiprojekti: Ilman kotia

Asunnottomuus on henkeä uhkaava painajainen.

Caj Bremer olutravintola Birgerissä Hämeenlinnassa perjantaiparlamentin vieraana

Valokuvaaja Caj Bremer Napoleon-kuvasta: "Rukoilin, että Kekkonen katsoisi ikkunasta"

Valokuvaaja Caj Bremerin tunnetujen kuvien takana on tarina. Hän kertoo, miksi perheenäiti osti kaikki kylän irtonumerot lehden otsikon, "Köyhyyden kehto" takia. – Suomalaisen huussin seinät ovat gallerioita, joista valokuvaaja löytää myös omia kuviaan, Bremer nauraa.

vanha tiilitalo

Tässä on Porin himotuin talo – maksaisitko siitä 5 000 euroa?

Porin asuntomessualueella tönöttää yksinäinen tiilitalo. Sen ikkunat ovat rikki ja maalit lohkeilevat seinistä. Suojeltua taloa ei voi jyrätä uusien asumusten alta. Eikä ole tarvettakaan. Se on tällä hetkellä kaupungin himotuin talo.

Poliisit kiertelevät hökkeleitä.

Pariisissa poliisi tyhjensi romanien hökkelileirin – video

Hylätyn rautatieosuuden päälle syntyneessä leirissä asui viranomaisten mukaan noin 350 ihmistä. Rautatieyhtiö vaati alueen tyhjennystä. Poliisi perusteli sitä myös terveysriskeillä ja palovaaralla.

Ruusukauppiaat häädettiin kirkosta poliisilla uhkaamalla Kokkolassa

Ruusuja kauppaava nelihenkinen seurue hämmensi pyhäinpäivän kirkkokansaa Kokkolassa. Tapaus ei ole ainoa laatuaan. Romanikerjäläisiä on tavattu muutamassa muussakin seurakunnassa.

Nainen kantaa kasseja

Siirtolaisleiriltä häädetyt romanialaiset nukkuivat kaupungintalon edustalla Malmössä

Malmön poliisi alkoi tyhjentää romanien asuttamaa leiriä tiistaina. Yö kaupungintalon ympärillä on sujunut rauhallisesti, kertoo SVT.

Poliiseja puusta kuvattuna Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla Pyhäjoella

Fennovoima security clears activist camp

A camp of activists at the site of a proposed nuclear power plant has been cleared by the company’s security firm. Fennovoima claims the eviction was a security measure.

Lihaa grillataan.

Parvekegrillissä tirisee – savu nousee naapurin korvista

Parvekkeella tai pihalla grillaaminen aiheuttaa porua joka kesä. Laki ei varsinaisesti kiellä parvekegrillaamista, mutta taloyhtiö tai vuokranantaja voivat kieltää sen. Teoriassa häiritsevä grillaaminen voisi johtaa siihen, että asukas saa häädön.

Barcelonan uusi pormestari Ada Colau (vas.) ja Madridin uusi pormestari Manuela Carmena.

Madrid ja Barcelona siirtyvät vasemmistojohtoon

Espanjan pääkaupungissa Madridissa pormestarinvalan vannoi Manuela Carmena, ja Barcelonassa virkavalan vannoo häätöjen vastaisen liikkeen Ada Colau. Molemmat saivat tukea Espanjan puoluekarttaa ravistelevalta vasemmistolaiselta Podemos-puolueelta.

Alhovuoren entinen omistaja Tom Puusa huoltorakennuksen ovella.

Konkurssiin menneen hiihtokeskuksen romanileiri kuohuttaa Lohjalla

Alhovuoren hiihtokeskuksen leirintäalueella asuu satakunta romania, vaikka kiinteistö on siirtynyt konkurssipesän omistukseen. Konkurssipesän hoitajan mukaan romanileiri on alueella ilman lupaa ja se vaikeuttaa kiinteistön myymistä. Alueen entinen omistaja toivoo, että romaneille löytyy uusi paikka ennen häätöä.

Utsjoen koulupuukotus: Omaiset vaativat tuomiota murhasta

Utsjoen koulupuukotuksen uhrin omaiset vaativat syytetylle tuomiota murhasta. Syyttäjä vaatii tuomiota taposta. Puukotuksen taustalla oli kosto.

Vuokralainen suuttui häädöstä – työnsi naisen portaita alas

Häätöilmoitusta vieneen naisen seuralainen koki kovia Kokkolassa.

Kyttääjä porraskäytävässä

Finland’s corridor conflicts: Why neighbours fight

An unyielding attachment to principle lurks behind the majority of corridor conflicts among neighbours, says Finland’s association of real estate managers. Even after the root cause of the problem has been resolved, warring neighbours will find some other bone of contention – lately including offensive balcony sunbathing.

Asunnoton Budapestissä.

Unkarissa asunnottomat häädetään pääkaupungin kaduilta

Taustalla on maan hallituksen linjaus. Sitä on arvosteltu kovin sanoin. Asunnottomien pelätään joutuvan talven armoille.

Ranskalaispoliitikko tyrmistytti kommentillaan: "Hitler ei ehkä tappanut tarpeeksi"

Ranskan sisäministeri vaatii "tuntuvaa rangaistusta" poliitikolle tämän sanottua, että Hitler ei ehkä tappanut tarpeeksi romaneja.

Hortto Kaalo -yhtyeen Marko Putkonen (vas.) ja Feija Åkerlund.

Hortto Kaalo - edelleen matkalla

Vuonna 1969 perustettu mustalaismusiikkiorkesteri on voimissaan. Meneillään on juhlakiertue.

Kassakone

Pienyrittäjät häädetään isomman tieltä

Kaisanimen metroasemalla vuosia toimineet pienyrittäjät ovat saamassa häädön kiinteistöyhtiö Spondalta. Tulostintarvikeliike Nordink, Marian konditoria, Karnevaalikauppa Aprilli ja vaateliike Urban Soul joutuvat etsimään uudet liiketilat kolmen kuukauden varoitusajalla.

Ranska purki romanileirejä Pariisissa ja Lyonissa

Yksi suurimmista romanileireistä pitää olla tyhjänä lauantaihin mennessä. Alueelle on suunnitteilla moottoritien laajennus.

YK-pomo romanileirien sulkemisesta Ranskassa: Olen huolissani

Ranskan poliisi karkotti viime kuussa satoja romaneja pois leireiltään. YK:n ihmisoikeuskomissaarin mielestä häätö tekee ihmisistä yhä haavoittuvampia.

Ranska jatkoi kiisteltyjä romanileirien tyhjennyksiä

Ranskassa on arviolta 15 000 romania, jotka asuvat leireillä epäinhimillisissä oloissa. Maan sosialistihallitus on jatkanut aiemman oikeistohallituksen linjaa romanileirien tyhjennyksissä.

Poliisin erikoisjoukot poistuvat piiritysalueelta rauettua.

Viisi kuollut panttivankitilanteessa Saksassa

Asunnostaan häädön saanut mies otti ainakin kolme ihmistä panttivangiksi ja linnoittautui asuntoonsa. Poliisin mukaan mies tappoi itsensä ja kaikki panttivankinsa.

Tampereen sähkölaitoksen maksumuistutus.

Häätö ei tule yllätyksenä

Asunnosta voi saada häädön maksamattomien laskujen tai häiriökäyttäytymisen takia. Vaikka haaste on jo takataskussa, ei silti ole myöhäistä maksaa vuokrarästejä.

Keräjäläinen istuu kadulla kämmenet vastakkain. Ihmisiä keskustelee taustalla keskenään.

Helsinki ei järjestä hätämajoitusta romaneille tänä talvena

Kaupungin kahtena talvena romaneille järjestämää hätämajoitusta Munkkisaaressa ja Hietaniemenkadulla ei aiota tänä talvena järjestää. Sosiaalivirastossa uskotaan, että luvattoman leiriytymisen kielto ehkäisee hätämajoituksen tarpeen.

Poliisi tyhjentää Kalasataman romanileiriä Helsingissä.

Poliisi tyhjensi Helsingin Kalasataman romanileirin

Poliisi on tyhjentänyt Sosiaalikeskus Sataman pihalla olevan romanileirin aamulla. Rakennuksen purkutyöt alkavat tänään tiistaina.

Irish travellers evicted from Helsinki suburb

Police have evicted a group of Irish travelers from the Pukinmäki district of Helsinki. Their caravans were camped without permission on land owned by the municipality.

Romaneiden luvaton leiri Kalasatamassa.

Helsinki breaks up Roma camps

Helsinki city officials, with help from police, closed illegal Roma camps within the city limits on Tuesday.

Kalasataman romania häädetään.

Poliisin tehoiskussa häädetty jo neljä romanileiriä

Helsinki on pyytänyt poliisilta virka-apua laittomien romanileirien häätämiseksi kaupungin alueelta. Tänään tiistaina romaneja on häädetty jo neljästä eri leiristä Kalasataman rannassa. Sosiaalikeskus Sataman pihassa olevaa leiriä häätökäskyt eivät kuitenkaan vielä koske, sillä sen kohtalo odottaa käräjäoikeuden päätöstä.

Romaneiden luvaton leiri Kalasatamassa.

Romanikerjäläisten asia jäi pöydälle Helsingissä

Helsingin kaupunginhallitus ei maanantaisessa kokouksessaan ottanut kantaa romanikerjäläisten asemaa käsittelevään raporttiin, vaan asia jäi pöydälle äänin 8-7.

Sosiaalikeskus Satama sai lisäaikaa

Sosiaalikeskus Sataman romanileiri on saanut vajaan viikon lisäaikaa häätöuhkaan. Helsingin kaupungin kiinteistövirasto on irtisanonut keskuksen vuokrasopimuksen tästä päivästä lähtien, mutta nuorisoasiainkeskus on sopinut, että tiloissa voi olla ensi maanantaihin asti. Asiasta kertoi ensin Omakaupunki.fi.

Ihmisiä Kalasatamassa Sosiaalikeskus Sataman pihalla.

Helsingin romanileiri sai jatkoaikaa viikonlopun yli

Kalasataman romanit majoittuvat väliaikaisesti rakennuksen alakertaan. Paloriskiksi luokitellut sähköviritykset puretaan ja autot viedään pihalta pois.

Helsinki ei maksa romanien majoituksia

Helsingin kaupunki aikoo pitää kiinni siitä, ettei se jatkossa maksa romanien majoituksia. Kalasatamasta häädetyt 15 romania majoitettiin perjantaina viikonlopuksi Rastilan leirintäalueelle kaupungin laskuun.

Kalasataman romanileiri siirtyy viikonlopuksi Rastilaan

Helsingin Kalasatamaan majoittuneita kymmentä Romanian romania uhkasi perjantaina häätö, koska pelastuslaitos vaati alueelle ympärivuorokautista vartiointia paloturvallisuuden takia. Häätöpäätös kuitenkin lykkääntyy maanantaille, jolloin on kaupunginhallituksen kokous. Romanit asuvat viikonlopun yli Rastilan leirintäalueella. Kaupunki maksaa majoituksen.

Romanien asuntovaunuleiri Helsingissä.

Sosiaalikeskus Satamalle häätö Kalasatamasta

Helsingin kiinteistövirasto on maanantaina irtisanonut sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimuksen. Kalasataman rakennuksen pihalla pidettiin viime kesänä ja syksynä romanileiriä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle