Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalakukko on nykyisin aitoa perinneruokaa myös laktoosittomana ja pitkulaisena

Euroopan komissio on höllentänyt kalakukon nimisuojaa. Taikinakuoressa, täytteessä ja voitelussa voi käyttää laktoositonta voita tai margariinia.

Somevaikuttaja Enni Koistinen on innostunut Jaakko Kolmosesta ja perinneruuista – talkkunankin hän brändäisi uudelleen

Tuplakääk-podcastista tuttu graafinen suunnittelija ja somevaikuttaja on myös intohimoinen euroviisufani, jolle euroviisuviikko on "ihmisen parasta aikaa".

Harjun iltasoitto on jyväskyläläisin ilmiö - "Tunnepitoinen iso asia, se kaikuu tämän kaupungin ääriin saakka"

Tänään vietetään Jyväskylän syntymäpäivää ja sen kunniaksi Yle kysyi, mikä ilmiö on kaikkein jyväskyläläisin. Harjun iltasoitto voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

Mantelimassalla vai hillolla? Mieluiten molemmat: Leipurikondiittori Veera Heleniuksen laskiaispullassa on kaksi kerrosta ja molemmat täytteet

Vaikka kaupoista löytyy monenlaisia laskiaispullia, on tuplatäyteherkku otettu asiakkaiden keskuudessa ihmetyksellä vastaan.

ELY-keskus myönsi viime vuonna Lappiin rahoitusta yli 51 miljoonaa euroa

Myönnetty summa on yli 10 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku

Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.

Jonnet ei tiedä (tai muista), mutta...

"jonne" on stereotyyppinen yläasteelaispoika, joka...

Perunan kulutus laskee kilon vuodessa per suomalainen – markkinointiasiantuntija ehdottaa tastingeja ja tv-ohjelmia perinneherkun brändäykseen

Pasta ja riisi vievät perunalta tilaa lautasilla. Kerro jutun lopussa, mitä sinä tekisit arvostuksen nostamiseksi.

Taru Korhosesta, 26, tuli puolivahingossa karjalaisen perinneruuan lähettiläs – kun hän leipoo, some seuraa silmä kovana

Leipominen on yksi sosiaalisen median megatrendeistä, ja se voi pelastaa karjalaisen ruokaperinteen.

Tiistai 25.2.2020 (tv)

Siivoojista on pulaa. Laivoista halutaan rakentaa kevyempiä kuin ennen. Laskiaistiistaina lasketaan mäkeä ja syödään laskiaispullia. Säätiedot.

Ruokavirasto löysi myynnistä kalakukkoja, joita ei saisi kutsua kalakukoiksi

Viraston mukaan nimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä on edelleen puutteita.

Täti

Erinomaisesta tädistään kertoo hra Kajo.

Kainuulainen talkkuna katoamassa? Ihmiset hamstrasivat talkkunaa Nälkämaan markkinoilta koko vuoden tarpeiksi

Kainuulaisen talkkunan säännöllinen valmistus loppui viime keväänä, eikä sitä ole sen jälkeen löytynyt kaupoista.

Osa Oulun Musiikkijuhlien esityksistä nähdään tänä vuonna oululaisten kodeissa

Mukana on yhteensä seitsemän oululaista kotia.

Torniolaislähtöisen Niko Tähden tavoitteena on nuorten kokkien MM-kisat

Tuore suomenmestari treenaa nyt klassikkoruokia, joita maailmanmestaruuskilpailussa arvostetaan.

Röffeli vakuutti ravintola-alan ammattilaiset Tuunaa rössy-kisassa

Oululaisen harrastelijakokki Seija Selänperän röffeli vei voiton ensimmäisessä kilpailussa, jossa haettiin vaihtoehtoja veripaltulle.

Viralliseen karjalanpiirakkareseptiin haetaan muutosta – täytteeksi kelpaisi jatkossa myös kaura tai speltti

Myös laktoosittomat raaka-aineet ovat tätä päivää, sanovat nimisuojan muutosta hakevat tahot.

Laktoositon maito oli liikaa viranomaiselle – pienleipomon lopetettava vuosia jatkunut karjalanpiirakan myynti välittömästi

Leipomo oli käyttänyt valmistamiseen laktoositonta maitoa, vaikka sitä ei karjalanpiirakan sisällä olevassa riisipuurossa saa olla.

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Kannattaa olla varuillaan, jos ruokaa sanotaan perinneruuaksi

Historiaa on hyvä tuntea, mutta sitä ei pakko syödä, pohtii sarjakuvapiirtäjä Aiju Salminen kolumnissaan.

Rössypotun arvostusta halutaan nostaa reseptikilpailulla: "Turha häpeily pois"

Reseptikilpailulla toivotaan esimerkiksi paikallisesta ruuasta kiinnostuneille turisteille enemmän vaihtoehtoja tarjolle.

Nuoret ja kaupunkilaiset innostuivat lähettämään tietoja leipurin aarteistaan: leipäjuurella voi olla ikää jopa yli 300 vuotta

Luonnonvarakeskus on saanut runsaasti uutta tietoa vanhoista leipäjuurista eli raskeista.

Mitä yhteistä on kalakukolla ja premium burgerilla? Suomen pikaruokakulttuuri on kypsynyt vuosikymmeniä

Kun hampurilainen rantautui Suomeen, asiasta kohistiin isoon ääneen. Nyt jo arkipäiväistyneeltä pikaruualta halutaan korkeaa laatua ja persoonallisia makuja.

Välimeren ruokavalio pidentää myös iäkkäiden elinikää

Välimeren alueen perinteiseen ruokavalioon kuuluu muun muassa kasvikset, oliiviöljy ja kala.

Moni Antellin irtisanotuista vielä vailla uutta työtä

Antell ilmoitti leipomotoimintansa lopettamisesta loppukeväällä.

Näin mustikkakukko vietiin Lontooseen – seuraavaksi muutkin savolaisherkut aiotaan saada maailman gourmet-ravintoloihin

Pohjois-Savossa aiotaan hyödyntää Suomen ensimmäistä European Region of Gastronomy -tunnustusta.

Miten käy omenahyveen? Antellin leipomon sulkeminen herätti kotikaupungissa huolen perinneleivonnaisten kohtalosta

Antellin leivokset ja leivät ovat ehtineet nousta miltei ikoneiksi Pohjois-Suomen pääkaupungissa. Vuonna 1880 alkanut Antellin leipomotoiminta loppuu alkusyksystä.

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Hämmästy japanilaisista himosaunojista ja syvenny suomalaisten moikkauskulttuuriin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Minkä muotoista rieskaa teillä syödään? Perinneruokien "oikeat" valmistustavat jaksavat aiheuttaa hyväntahtoisia vääntöjä

Rieska ja kampanisu ovat malliesimerkkejä ruuista, joiden oikeaoppinen valmistustapa vaihtelee voimakkaasti sen mukaan, keneltä asiaa satutaan tiedustelemaan.

Lanttukukko ilman lihaa ja voita – vegaanisena halutaan nyt myös perinneherkkuja

Vegaaniruuan kysyntä kasvaa. Yrittäjä ei voi enää tarjota ei-oota tai tinkiä mausta.

Päätöskierroksella pudotuspeliapua saanut NFL-seura kiitti kilpailijaa 1440 kanansiivellä

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Buffalo Bills palkitsi varsin anteliaasti kilpailijaseuransa Cincinnati Bengalsin, kun Bengalsin voitto avitti Billsin pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999.

Mikä ihmeen pernaloora? Testaa, tunnistatko joulunajan hauskasti nimetyt perinneruoat

Testin ruoka-aiheiset murresanat eivät ole kiveen hakattuja, vaan niitä saatetaan käyttää ympäri Suomen.

Nimikiista juustoleivän ja leipäjuuston välillä huvittaa juustolayrittäjää - ”Vaihdetaan nimi ruostuneeksi pizzaksi”

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on myös perinteisellä suomalaisella juustoherkulla juustoleivällä, vai pitäisikö sanoa leipäjuustolla. Nimitys vaihtelee Suomessa juustoleivän ja leipäjuuston välillä murrealueen mukaan. Fanaattisimmillaan oikeasta nimestä kiistellään, jos nyt ei ihan vakavissaan, niin ainakin puolitosissaan.

Tutkijat: Outo ruoka lisää tasa-arvoa

Lapsia aletaan totuttaa eksoottisiin makuihin jo päiväkodissa. Syyt liittyvät kasvatukseen, mutta myös lihapullat saattavat loppua pian.

Moderni versio mustikkakukosta toi hopeaa kuopiolaisnuorelle Euroopan nuori kokki -kisassa

Josi Polso kisasi maanantaina Kataloniassa European Young Chef -tittelistä.

Eteläpohjalaisten maakuntaleipä syntyy joka syksy nauriista – leipomistaito kulkee suvussa

Syksyisin pohjalaiset menevät naurisleivästä hurmioon. Pohjalainen kansa jonottaa tuota herkkua myyjäisissä ja aina se loppuu kesken. Siksi sitä täytyy oppia tekemään itse.

Kuka toi Suomeen yhden vanhimmista ruisleipäjuurista, vanki vai sotilas? Tarina vie Venäjälle

Ennen vanhaan ruisleipäjuurta annettiin mukaan niille, jotka lähtivät talosta maailmalle. Kajaanissa on noin satavuotias leipäjuuri, joka voi olla kahden juuren yhdistelmä.

Ruisleivästä tuli Suomessa rakas, kun arvokas vehnä myytiin pois – suosio piilee myös verensokerissa

Ruisleipä tiedetään terveelliseksi, mutta paljon on vielä tutkimatta. Liittyykö ruisleivän kaipuu sen ominaisuuksiin vai tuoreelta leivältä tuoksuviin lapsuusmuistoihin?

Maailman parhaat pelmenit leivotaan Uralilla – katso video ja resepti

Kävimme tutustumassa Uralin alueella, kuinka syntyy venäläisten rakastama perinneruoka.

Perinnetutkija ideoi kansallisen juhannusruoan, eikä se ole grillimakkara

Jouluna syödään perinteen nimissä lanttulaatikkoa ja laskiaisena hernerokkaa, mutta juhannukselta puuttuu koko maan perinneruoka. Pyysimme asiantuntijan apuun.

Ruokabloggaajat takovat rahaa myös Afrikassa – Tuhansien fanittama Karelle neuvoo, miten valkosipuli raastetaan 10 sekunnissa

Itseoppinut kokki Karelle Vignon-Vullierme on tehnyt blogistaan leipätyön Senegalissa. Hänen mukaansa samaan pystyvät muutkin, sillä paikalliset yritykset ovat heränneet somejulkkisten vetovoimaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle