Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies ja lapsi seisovat parkkipaikalla ja katsovat kohti.

Tiedätkö mikä on uintitaidon mittari? Kajaanissa harjoitellaan lauantaina vesillä liikkumisen taitoja

Tapahtumassa voi osallistua uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin, joissa on luvassa muun muassa vesipelastusta ja sukellusrata.

Mustat renkaat roikkuvat oranssia seinää vasten.

Kajaani selvittää liikuntapalveluiden nykytilan

Suuren huomion Kajaanin kaupungin liikkumisohjelmasta vei suunnitelma siitä, että lasten ja nuorten liikuntavuoroihin palautettaisiin käyttömaksut.

Oulussa Raksilan uimahalli on nyt tyhjillään, ovet avautuvat taas toukokuun 14. päivä.

Oulun viikonlopun urheilutapahtumat vaikuttavat kaupungin uimahallien aukioloon: Raksila kiinni kokonaan kahden päivän ajan

Raksilan uimahallissa järjestetään Lohi-Uinnit viikonloppuna, jolloin kuntosalikin on suljettu. Raatin uimahalli ja liikuntakeskus taas ovat suljettuna yleisökäytöltä lauantaina Terwamaratonin vuoksi.

Hakametsän jäähalli

Tampereen kaupunki ryhtyy osakkaaksi Hakametsän kehittämisyhtiöön

Yhtiön tehtävä on lähinnä luoda suuntaviivat alueen tulevaisuudelle. Hakametsän jäähalliin ja sen ympäristöön on ajateltu harrasteliikuntaa, kilpaurheilua ja alan tutkimusta.

Mies ja poika sitovat perhoa

Ilmainen personal trainer, aamutulet ja perhonsidontaa – Savossa testataan auttaako mielekäs tekeminen jaksamaan työssä paremmin

Pohjois-Savon Vieremällä työikäisillä on mahdollisuus kokeilla ilmaiseksi uusia harrastuksia. Sen lisäksi on säännöllistä viikko-ohjelmaa.

Reetta Kanniainen voitti bikini fitness -kilpailun yli 172-senttisten sarjassa Fitness Classic -kilpailussa Helsingin Kulttuuritalolla 21.4.2019.

Ensi vuonna järjestetään lasten fitnesskisat, ja se synnytti mediakohun – nyt liitto päätti, ettei lasten kehoja vertailla

Suomen Fitnessurheiluliitto on päättänyt, ettei lasten fitnesskisoihin tule fysiikkavertailuja. Lapset eivät myöskään kisaa bikineissä tai pudota rasvaprosenttiaan aikuisten tapaan.

mies ja nainen polkee kuntopyörää

Sydäninfarktin saanut Mira Järvelä, 43, tietää, mitkä ovat hänelle turvalliset syketasot – Seinäjoen keskussairaalassa saa harvinaista kuntoutusta

Sydänkuntoutujat ovat saaneet polikliinistä kuntoutusta Seinäjoen keskussairaalassa puolentoista vuoden ajan. Valvotun harjoittelun avulla kuntoutuja saa luottamusta liikkumiseen kuntoutuksen päätyttyä.

Emma Remes heittää pesäpalloa pesäpalloharjoituksissa.

Kajaanin suunnitelmat tehdä lasten ja nuorten liikuntavuoroista maksullisia poikkeavat muun Kainuun linjasta

Kainuussa ainakin viisi kuntaa tarjoaa alle 18-vuotiaiden liikuntavuorot ilmaiseksi. Esimerkiksi Puolangalla avoimet vuorot ovat maksuttomia kaikille.

En person sticker sin tå i vattnet från simbassängskanten

Unelmien liikuntapäivää vietetään myös Kanta-Hämessä

Teemapäivä kannustaa liikkumaan, ja herättelee myös heitä, joiden liikkuminen hiipui korona-aikana.

Johanna Hermans, fitnessvalmentaja ja fitnessurheilija ja Pernilla Böckerman, fitnessurheilija

Suomessa lapset saavat omat fitnesskilpailut ensi vuonna, mutta fitnesstähti Pernilla Böckerman, 22, pitää ajatusta arveluttavana

Lasten fitnesskisat ovat rantautumassa Suomeen. Niiden muotoa ja sääntöjä ei ole vielä päätetty.

Hiihtäjiä ladulla.

Liperi kehittää Pärnävaaran urheilukeskuksen aluetta yleisökyselyn avulla

Yleisökyselyllä Liperin kunta kerää Pärnävaaran kävijöiden toiveita ja kehitysehdotuksia.

Voihan sitä vappua viettää näinkin – tukku juoksijoita ilmestyi laskettelurinteeseen keskellä yötä

Laskettelurinteeseen ilmestyi vappuyönä joukko hurjapäisiä juoksijoita – puolimaraton alle kahteen tuntiin, vaikka nousua kertyi 1,5 kilometriä

Seurasimme vappuyönä kilpailua, jossa kierrettiin laskettelurinteessä ylös ja alas kahden tunnin ajan. Voittajan tulos oli hurja.

Tyhjä kuntosali.

Paltamo sai 27 000 euroa avustusta liikuntaan, joka ohjaa muun muassa kohti terveellisempiä elämäntapoja

Tavoitteena on luoda Paltamoon matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Kuvassa on pyöräilijä ja juoksija meren rannassa.

Hattulassa kunta haastaa ihmiset keräämään poljettuja kilometrejä

Pyöräilykampanja 2022 kestää koko toukokuun ajan. Hattula haastaa kuntalaiset perustamaan 1–10 hengen joukkueen, jonka kesken kerätään pyöräilykilometrejä.

Näyttelijä Ilkka Villi innostui Kekkosen kuntoportaista ja treenaa nyt tosissaan

Näyttelijä Ilkka Villi innostui Kekkosen kuntoportaista – tavoitteena hypätä syksyllä ylimmälle tasolle

Helsingin Seurasaaressa olevat portaat olivat osa presidentti Urho Kekkosen vakiolenkkiä. Kekkosen kerrotaan hypänneen vielä 74-vuotiaana toiseksi ylimmälle, kuudennelle portaalle.

Ilmakuva syksyisestä Kiteen keskustasta.

Noin joka viides pohjoiskarjalainen aikuinen liikkuu suositusten mukaisesti

Ahkerimpia liikkumaan ovat rääkkyläläiset, nurmeslaiset, kiteeläiset, joensuulaiset ja polvijärveläiset.

Kimmo Viik ja Otto Hyvönen kuntopyörällä.

Kimmo Viik, 17, vähensi Youtuben katselua ja sai treenit kulkemaan, kun oma koulu vinkkasi avuksi maksuttoman henkilökohtaisen valmentajan

Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, kestääkö nuorten toimintakyky tulevaisuuden työelämässä. Toisen asteen opiskelijat voivat löytää itselleen mieleisen lajin henkilökohtaisen liikuntaneuvonnan avulla.

Väinö Liukkonen treenaa vinoja vatsalihaksia kuntosalilaitteella.

Väinö Liukkonen, 90, selvisi koronasta, mutta Helka-vaimo ei – urheilullinen huumorimies haluaa lähteä "saappaat jalassa", kun se hetki koittaa

Väinö ja Helka Liukkosen avioliitto kesti 63 vuotta. Leskimies tietää, mikä on pitkän parisuhteen salaisuus.

Himohiihtäjä lähestyy 12 000 kilometriä

Pertti Jalkasen, 73, päivittäinen hiihtolenkki kestää yli kuusi tuntia – himohiihtäjä hätyyttelee tänä talvena 12 000 kilometrin haamurajaa

Eläkkeellä oleva joensuulainen Pertti Jalkanen on hiihtänyt tänä talvena lähes 12 000 kilometriä. Viidessä talvessa matkaa on kertynyt maapallon ympärysmitan verran. Luvut ovat poikkeuksellisen suuria.

Kuvassa Sofiia Andriienko.

Sotaa paennut Sofiia Andriienko, 13, pääsi rakkaan lajinsa pariin Turussa – Suomeen odotetaan jopa tuhansia harrastusta kaipaavia ukrainalaislapsia

Turun Urheiluliiton väki keräsi Andriienkoille vaatteet ja arjen tarpeet, hommasi asunnon ja järjesti kyydit. "Ei ollut kahta kysymystäkään, että perheet auttavat ja seura auttaa".

Vanhojen tansseja Kouvolan yhteislyseossa

Vetelissä valssataan vanhojentanssit viiden vuoden tauon jälkeen – tansseja voi seurata myös Tiktokissa

Tänään liikuntakeskuksen lattialla pyörähtelee kahdeksan paria.

Framsidan av glas av idrottshallen i Kuppis i Åbo.

Turun valtuusto hyväksyi liikuntapaikkojen jättimäisen tulevaisuussuunnitelman

Turku liikuttaa kaikkia -suunnitelmassa käydään läpi yksittäisten liikuntapaikkojen remonttitarve ja tarve uusille tiloille.

Kävijälaskuri puun kyljessä.

Kajaanin Pöllyvaarassa lasketaan poluilla liikkuvien ulkoilijoiden määriä

Kajaanin kaupunki on avannut uusia polkuja Pöllyvaaraaan ja nyt halutaan tietää, kuinka paljon uusilla poluilla liikutaan.

Joni Mäki Rukan maailmancupissa marraskuussa 2021.

Hiihtäjä Joni Mäki on Keski-Pohjanmaan Liikunnan vuoden urheilija kolmatta kertaa peräkkäin – katso kaikki urheilugaalan palkitut

Keski-Pohjanmaan Liikunnan urheilugaalassa jaettiin lauantai-iltana kaikkiaan 38 palkintoa tai muuta huomionosoitusta viime vuonna ansioituneille urheilijoille, seuroille ja muille alan tekijöille.

Eila Huoman poseeraa kameralle paljastaen näyttävät selkä ja hartilihaksensa.

Enonkoskelainen Eila Huoman valmistautuu fitnesskisoihin – viimeisten viikkojen tiukka kuri kiristää myös hermoja

Body Fitness Masters SM40-sarjassa viime vuonna hopealle noussut Huoman tähtää tällä kertaa vieläkin parempaan suoritukseen ja sijoitukseen.

I förgrunden elever som sitter vid pulpeter, i bakgrunden en lärare som skriver på en tavla.

Opettajat liikkeelle, ettei uupumus iske! – Neljä kuntaa mukana ministeriön hankkeessa, jossa halutaan lisätä kasvatusalan jaksamista

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ammattilaisten jaksamiseen halutaan työkaluja, jotka parantavat muun muassa työstä palautumista ja ehkäisevät uupumusta. Tarkoituksena on etsiä keinoja, joita voidaan hyödyntää koko Suomessa.

Uimareita Samppalinnan maauimalassa heinäkuussa 2021

Samppalinnan maauimala avautuu 10. toukokuuta – Kupittaalle pääsee säiden mukaan kesäkuun alussa

Turun liikuntalautakunta viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan ja maauimaloihin on suunniteltu uintikauden ajaksi erilaista ohjelmaa.

Oulun Raksilan uimahallin edusta kuvattuna tammikuussa 2020

Oulun kaupunki huomioi ukrainalaiset ja tarjoaa useita vapaa-ajan- ja harrastusmahdollisuuksia maksutta passia näyttämällä

Oulun Liikuntapalveluista kerrotaan, että maksuttomalla sisäänpääsyllä halutaan osoittaa tukea ukrainalaisille ja auttaa kotoutumisessa heitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa sodan vuoksi.

Lenkkeilyn suosio on lisääntynyt korona-aikana.

"Ajattelin, ettei se ole ihan täyspäisten hommaa" – Jukka Hynynen juoksee nyt lähes joka päivä, vaikka ei vielä vuosi sitten olisi uskonut

Ulkolajien suosio on kasvanut koronavuosina. Suomalaisten suosiosssa ovat erityisesti peruslajit kävely, juoksu ja pyöräily. Joskus harrastukseen voi hurahtaa vastoin kaikkia odotuksia.

Kylpylä Fontanellan allas.

Puheet Fontanellan alasajosta huolestuttavat Siilinjärven liikuntatoimessa – "Tämä on peruspalvelu"

Siilinjärven kunnan liikuntatoimenjohtaja pitää virkistyskylpylä Fontanellan remontoimista ainoana oikeana ratkaisuna. Kylpylän jatko on asetettu kustannusten nousun myötä kyseenalaiseksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kaukaveden kuntosali avautui vesivahingon jäljiltä torstaiaamuna – vahingon syy oli jäätyneet kattokaivot

Kuntosali oli kiinni vesikaton vuodon takia. Vuoto huomattiin sunnuntaina.

Sirkka Rytkönen Naisvuoren uimahallin sisäänkäynnin luona kädessään kävelysauvat.

Mikkelin Naisvuoren uimahallin puolesta kerätty 300 nimen adressi – aktiiviuimari: "Mitä enemmän ikää on mittarissa, sitä tärkeämpää on liikkua"

Mikkelin raju säästökuuri uhkaa iskeä myös uimahalleihin. Uimahallin lakkauttaminen vietiin lisäselvitykseen maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa. Aktiiviharrastajat ovat keränneet adressia puolustaakseen Naisvuoren uimahallia.

Forssan monitoimikeskus Monikylä sisätilojen havainnekuvassa

Forssan Akvarellin pihasta tehdään kaikkien kaupunkilaisten liikuntapaikka

Monen liikuntapisteen ideana on, että koko perhe voi liikkua yhdessä, mutta omilla laitteillaan. Erilaisia laitteita ja telineitä Akvarellin pihaan on tulossa viitisenkymmentä.

Kuvassa Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavedessä sijaitseva kuntosali, joka on kiinni vesivaurion vuoksi.

Kaukaveden kuntosali on nyt kiinni: sulamisvedet valuivat salin tiloihin

Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavedessä ollut vuoto rakenteissa huomattiin eilen sunnuntaina. Vuodon takia kuntosali on kiinni, mutta muuten Kaukaveden palvelut ovat auki.

Kuopion uuden uimahallin kymmenratainen allas

Terve Kuopio -korttien vaihtoaika rannekkeeseen on päättymässä

Kuopion kaupungin liikuntapaikoissa aiemmin käytössä olleen Terve Kuopio -kortin arvon voi siirtää rannekkeelle vielä maaliskuun ajan.

Jyväskylän Harjun puiset kuntoiluportaat portaiden yläpäästä kuvattuna.

Jyväskylässä talviliukumäen rakentaminen Harjulle alkaa vihdoin – myös kuntoportaat uusitaan

Harjun länsirinteelle sijoittuvan talviliukumäen tieltä kaadetaan parisenkymmentä lehti- ja havupuuta, mutta kaupungin mukaan alueelle istutetaan myös uusia puita. Talviliukumäen valaistus ja maastonmuotoilut toteutetaan kesän aikana.

Hiihtäjät Jaakko ja Ville Mäkelä hyppäävät ilmaan ladulla.

Veljekset panivat monot jalkaan ja lähtivät hiihtämään pääkaupunkiseudun ympäri – takaisin he tulivat 23 tuntia ja 251 kilometriä myöhemmin

Ultraurheiluun hurahtaneet Mäkelän veljekset ovat kisailleet ja harjoitelleet yhdessä yli 15 vuotta. Kuljettuja kilometrejä on kertynyt jopa 50 000. Nyt he jakavat latutärppinsä muillekin pääkaupunkiseudun hiihtäjille.

Juuan kunnantalo.

Juukalaisia kannustetaan liikunnan pariin ilmaisilla salivuoroilla

Ilmaisia liikuntasalivuoroja kokeiltiin jo viime vuoden syksyllä. Maksua liikuntasalien vuorojen käytöstä peritään vasta kesäkuussa.

Sari Rautio Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla 21.11.2020

Paralympiakomitean puheenjohtaja Sari Rautio: Kisoissa menestyminen on merkki oikein tehdystä työstä

Paraurheilun menestymisen edellytykset ovat samat kuin kaikessa urheilussa eli hyvät taustajoukot, pitkäjänteinen tekeminen ja onnistuminen kisoissa. Paralympialaiset Pekingissä jatkuvat 13. maaliskuuta saakka.

Sukset ladulla

Kainuulaiselle sprintille pääsee kahden vuoden tauon jälkeen: massahiihtotapahtumassa painotetaan ympäristövastuullisuutta

Vuokatti hiihto täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kaksi vuotta koronapandemian vuoksi tauolla ollut massahiihtotapahtuma on valmiina juhlahiihtoon.

Kotiliikunta välineitä lattialla.

Eläkeläisjärjestöt sanovat toimintansa hiipuvan Kuopiossa liikuntatilojen käyttömaksujen takia – kaupungin mukaan maksut lisäävät tasa-arvoa

Eläkeläisjärjestöjen vilkas toiminta tulee hiipumaan liikuntatilojen käyttömaksujen vuoksi, sanoo vanhusneuvoston puheenjohtaja. Kaupungin lautakunnan puheenjohtaja myöntää, ettei vanhusneuvostolta kysytty lausuntoa asiasta ennen päätöstä.

Alustava suunnitelma uudesta Vaasan luontoliikuntareitistöstä.

Vaasaan ja lähiympäristöön kaavaillaan noin sadan kilometrin luontoliikuntareitistöä – tavoitteena luoda laadukas reittiverkosto

Suurin osa luontoliikuntaverkostosta kulkisi Vaasan kaupungin mailla. Hanke toteutetaan yhdessä sidosryhmien kanssa, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy esityksen. Kokonaiskustannusarvio on 300 000 euroa.

Likes järjesti lumityötestin Jyväskylän ammattikorkeakoulun pihalla.

Lumityöt saattavat korvata kuntosalitreenin, kertoo Likesin testi – "Riippuu siitä, mitä treenillä tavoitellaan", toteaa testauspäällikkö

Lumitöillä ei kasvateta maksimivoimaa tai lihasmassaa, mutta liikuntasuositukset voivat täyttyä helpostikin. Tämä selvisi Likesin toteuttamassa lumitöiden rasittavuustestissä.

Jalkapallotähtien luotto-ortopedi Lasse Lempainen haluaa Suomen lapset liikkeelle

– Alakoulun tärkempiä oppiaineita on liikunta, sanoo Lasse Lempainen. Turkulainen urheiluortopedi näkee vastaanotollaan, kuinka arkiliikunta vähenee ja lasten liikuntaelinvammat lisääntyvät.

lumikengät jolla susien jälkiä on helpompi etsiä lumisessä metsässä

Jyväskylään aukesi ensimmäinen opastettu lumikenkäilyreitti: "Osalle laji edustaa vapautta kulkea omia polkuja"

Reitti on käytössä kuluvan talven ajan niin kauan kuin lunta on maassa. 3,5 kilometriä pitkä rengasreitti alkaa ja päättyy Jyväskylän Ladun majan hiihtomajalle.

Koulun liikuntasalissa nuori poika asettamassa keltaista tennispalloa punaiseen pallon alustaan.

Tyrnävällä aloittaa ensi syksynä liikuntaluokka – tavoitteena monipuolinen harrastus

Tyrnävällä aloittava liikuntaluokka on tarkoitettu liikuntaa harrastaville nuorille. Oppilailla on normaalin perusopetuksen lisäksi tarjolla kolmen liikuntatunnin sijasta neljä liikuntatuntia.

Piirretty kuva juoksevista jaloista.

26-vuotias Liisa sairastui hyvinvointiin – kello soi keskellä yötä, että ehti urheilemaan

Terveellisyyden tavoittelu voi kääntyä itseään vastaan.

Piia Martikainen venyttelee käsiään.

Kehitysvammaiset jäävät usein liikuntaharrastusten ulkopuolelle – Piia Martikainen, 40, aloitti voimistelun heti, kun sopiva ryhmä perustettiin

Kehitysvammaisten liikunnan lisääminen vaatii aktiivisia toimijoita. Kaksi joensuulaista erityispedagogiikan opiskelijaa löysi soveltavan rytmisen voimistelun sosiaalisesta mediasta ja sitten ideasta tuli totta.

Tohtorikoulutettava Oona Kettunen ruokailee Vuokatin urheiluopistolla

Monet urheilevat naiset syövät liian vähän – Oona Kettunen, 27, perehtyi ruokamääriin ja huomasi, että pienten annosten taustalla voi olla some

Laillistetun ravitsemusterapeutin mukaan liian vähäinen syöminen on urheilevilla naisilla yleinen ongelma, joka voi johtaa erilaisiin terveysongelmiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle