Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin hoivakodeissa useita koronaepidemioita – asukkaiden kolmanteen rokotuskierrokseen on jo valmius, vain kansallinen päätös puuttuu

Helsingin sairaalan johtajalääkäri toteaa hoitajien rokottamisesta: "Vaatimus koronarokotteesta on asia, joka pitää vielä lainsäädännöllisesti arvioida."

Vuosaaren Vuorantaan muuttaa hoitokoti

Kiinteistön remontti on jo käynnissä. Uusittuihin Vuorannan tiloihin muuttaa hoivakoti Päiväkumpu.

Savonlinnan kaupunkikeskustaan kaavaillaan uutta senioritaloa

Esteettömillä vuokra-asunnoilla halutaan vastaata alueen nykyiseen kysyntätilanteeseen. Yhtiön mukaan juuri nyt on kysyntää pienille asunnoille Savonlinnan keskustan alueella.

Hoivakotien viriketoiminta yhä hiljaista koronan jäljiltä – ikäihmisten etujärjestö toivoo muutosta: "Vanhuksilla ei ole aikaa odottaa"

Ikäihmisten hoivakodeissa järjestettävä viriketoiminta ei ole vieläkään yhtä vilkasta kuin ennen korona-aikaa. Vanhustyön keskusliitto toivoo, että kasvava rokotekattavuus tuo asiaan muutoksen – mielellään pian.

Keskiviikko 8.9.2021 (radio)

Hallituksen budjettineuvottelut jatkuvat. Turkulaisessa vanhuspalveluyksikössä on tapahtunut väkivallanteko. Influenssakausi lähestyy. Yle Kielikouluun on tullut uusia tukikieliä. Sää on torstaina poutaista.

Vanhan Vaasan koulu etäopetukseen – Himalajan palvelutalon lyhytaikaishoidossa uusi tartuntaketju

Vanhan Vaasan koulu toimii väistötiloissa Palosaarella ja koululaiset kuljetetaan busseilla Palosaarelle. Mahdollisia altistuksia yhteiskuljetuksessa olisi mahdotonta välttää.

Pohjalaismaakunnissa vanhusten hoitopaikoissa on pääosin riittävästi hoitajia

Lakisääteinen henkilöstömitoitus toteutuu pääosin pohjalaisissa hoivakodeissa. Puutteita on joissakin kaupunkien ylläpitämissä palveluyksiköissä. Tulevina vuosina vaatimukset tiukkenevat entisestään.

Viranomaisten sulkeman vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin johto pohtii vielä, yrittääkö se jatkaa toimintaa

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä viime perjantaina tarkastuskäynnin yhteydessä ilmenneiden puutteiden vuoksi. Yhdistys on ilmaissut olevansa viranomaisten kanssa samaa mieltä hoidon puutteista ja asiakasturvallisuuden vaarantumisesta.

Päijät-Hämeessä yhä puutteita vanhusten hoidon henkilöstömitoituksessa

Tämän vuoden alusta vanhusta kohden on lain mukaan oltava 0,55 työntekijää. Ensi vuoden alusta mitoituksen on lain mukaan noustava 0,55:stä 0,6:een. Jo nyt osa hoivayksiköistä yltää tähän mitoitukseen.

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä – palvelun laadussa havaittu vakavia puutteita

Aluehallintovirasto on keskeyttänyt toiminnan kohteessa välittömästi. Päätöstä perustellaan muun muassa sillä, ettei yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä ja -rakenteella.

Vaasalaisessa palvelutalossa jälleen uusi koronatartunta – asukkaita hoidetaan eristyksissä korvaavan henkilöstön voimin

Ruukinkartanossa jälleen uusi koronatartunta Vaasassa. Viimeksi tartunta todettiin heinäkuussa. Asukkaat on eristetty ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Asukkaiden vointia tarkkaillaan tavanomaistakin tarkemmin.

Attendo Muurutvirran sulkeminen ruuhkautti hoivakotipaikat Kuopiossa – ympärivuorokautista paikkaa joutuu nyt jonottamaan normaalia pidempään

Ympärivuorokautista hoivakotipaikkaa joutuu nyt odottamaan Kuopiossa tavanomaista pidempään. Syynä on Kuopion Juankoskella Attendo Muurutvirran hoitokodin toiminnan äkillinen keskeyttäminen heinäkuussa.

Rovaniemeläisen Hillankukan palvelutalon työntekijällä todettu koronatartunta – asiakkaita ja työntekijöitä on altistunut

Suurin osa Hillankukan palvelutalon asukkaista on saanut kaksi rokotetta. Palvelutaloon on määrätty vierailukielto lisätartuntojen välttämiseksi.

Koronatartunta palvelutalo Solhörnanin työntekijällä Mustasaaressa – asukkaita asetettu karanteeniin

Palvelutalon yhdellä työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Toinen työntekijä, sekä osa asukkaista on asetettu karanteeniin.

Helsinkiläisessä palvelutalossa 14 koronatapausta – Valtaosa tartunnan saaneista saanut molemmat rokoteannokset

Helsinkiläisessä Hopeatien palvelutalossa sairastuneiden asukkaiden keski-ikä on hieman yli 86 vuotta. Kaikilla on asukkailla on entuudestaan vakavia perussairauksia.

Koronatartunnat ponnahtivat nousuun Lapin sairaanhoitopiirissä – Kittilässä palvelutalossa joukkoaltistuminen

Lapin sairaanhoitopiirissä huolestuttaa iäkkäiden ihmisten koronatartuntaluvun kasvu. Lapin rokotekattavuus jää alle Suomen keskitason, ja varsinkin toisen rokotuksen saaneita on Lapissa huomattavasti vähemmän kuin maassa keskimäärin.

Attendo tyhjentää hoivakotinsa Kuopion maaseudulla, kun viranomaiset puuttuivat paikan hoitajapulaan – uusia työntekijöitä ei löytynyt

Attendon hoivakodin vanhukset siirretään hoitajapulan vuoksi pois Muurutvirran palvelukodista. Kuopion kaupunki järjestää vanhuksille korvaavan hoitopaikan. Kehitysvammaisten hoito jatkuu yksikössä entiseen tapaan.

Hankasalmen palvelutalon palo- ja vesivahingot ovat ennakoitua pienemmät – vapaaehtoisia auttajia muistetaan tänään

Tulipalon takia osa palvelutalon asukkaista on edelleen evakossa. Suurin osa heistä saattaa päästä asuntoihinsa takaisin jo tällä viikolla. Palvelutalon korjauskustannukset eivät kiinteistöjohtajan mukaan nouse satoihin tuhansiin euroihin.

Palvelutalo Kotiranta tulessa Hankasalmella – rakennus on evakuoitu

Rakennuksen kattorakenteet ovat tulessa, paikalla on yli 20 pelastusyksikköä.

Kiista turvapaikanhakijoiden yksikön toiminnasta menee hallinto-oikeuteen – SPR ja kiinteistöyhtiö eivät tyydy kaupungin päätökseen

SPR Hämeen piiri ja Tapanilan Kartanokodit Oy ovat yhteisrintamana tehneet valituksen hallinto-oikeuteen, sillä osapuolten tulkinnat ja näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi. Asukkaat valittivat vastaanottokeskuksen toiminnasta.

Oulaisiin aletaan rakentaa osuuskunta-asuntoja senioreille - uudenlaisella asumismuodolla halutaan jarruttaa kallista palveluasumista

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kymmenen asuntoa, joiden on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Lauantai 3.7.2021

Matkailuautot. Turvakodit. Pyöräilyn vaarat. Helsinki Pride.

Kangasalla puutteita vammautuneiden henkilöiden palveluasumisessa: asiakkaiden turvallisuus saattoi vaarantua

Kangasalan kaupunki on havainnut vakavia puutteita vammaislain mukaisia palveluja tarjoavassa Vetrea Elo Einarissa. Valvontakäynnillä yksikön lääketurvallisuudessa ilmeni puutteita. Myös henkilöstöä oli liian vähän.

Eksotesta tulossa päävuokralainen Lappeenrannan Pormestarin kortteliin suunniteltuun palvelutaloon

Palvelutaloon on suunniteltu 60 asuntoa, joista puolet on tehostetun palveluasumisen asuntoja ja puolet ohjatun senioriasumisen asuntoja.

Helle tuskastuttaa hoiva- ja palvelukodeissa – ulkoilu varjoisalla parvekkeella ja riittävä nesteytys virkistävät

Monissa julkisen palvelun terveydenhoitopaikoissa ei ole nykyaikaista ilmastointia ja kiinteistön sisälämpötila voi nousta helteellä huomattavan korkeaksi. Asukkaiden nesteytykseen kiinnitetäänkin helteillä paljon huomiota.

Kaupunki häätää turvapaikanhakijoita uhkasakolla: taustalla asukkaiden valituskirje mielenterveyskuntoutujien yksiköstä

Lahden kaupunki on häätämässä SPR:n tehostetun tuen vastaanottotoimintaa entisestä vanhainkodin kiinteistöstä. Kaupungin mielestä toiminta ei ole rakennusluvan mukaista. SPR ja kiinteistöä vuokraava yhtiö kiistävät tulkinnan.

Taiteilijoita hoitolaitoksiin ja ikäihmisten omia palveluja kirjastoihin – Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin tuodaan nyt kauttaaltaan taidetta ja kulttuuria

Kulttuurin ja taiteen tuomaa hyvinvointia halutaan kaikille palvelujen piirissä oleville asiakkaille. Taiteilijoillekin voi löytyä lisää töitä. Kulttuurihyvinvointisuunnitelmassa ensin koulutetaan henkilökuntaa pohtimaan, miten kulttuuria voitaisiin esimerkiksi laitoksiin tuoda.

Kulkurin Valssi -palvelutaloon suunnitteilla Turussa mittava laajennus

Laajennuksen jälkeen asiakaspaikkoja olisi yhteensä lähes 300. 

Salo kaavailee IoT Campukselle lisätilaa

Alueelle olisi mahdollista sijoittaa myös palveluasumista noin 15 000 kerrosneliön verran. 

Syyttäjä vaatii lietolaisen hoivakodin ex-palveluvastaavalle sakkoja kuolemantuottamuksesta – asukas hakkasi muistisairaan kuoliaaksi

Turun kaupunki teki yksityisen hoivakodin kanssa sopimuksen, jossa kaupunki maksoi korotettua hoitokorvausta, sillä aggressivisen potilaan hoito olisi vaatinut ylimääräistä henkilökuntaa. Syyttäjän mukaan ylimääräistä henkilökuntaa ei kuitenkaan nimetty.

Rovaniemellä hoitajan vastaanotolle jatkossa maksutta – heinäkuusta alkaen asiakasmaksuihin muutoksia

Maksujen muutosten taustalla on muuttuva sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki, tiedottaa Rovaniemen kaupunki.

Näsmäntien palvelutalon tekijäksi valittiin MVH-Asunnot ja Rakennusurakointi Tikakoski

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä tai kesällä 2022.

Palvelutalon huoneistossa syttyi tulipalo Vantaalla, yksi ihminen loukkaantui

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo kuljettaneensa loukkaantuneen ihmisen sairaalaan jatkohoitoon.

Vierailurajoitukset palvelutaloihin poistuvat Päijät-Soten alueella

Vierailurajoitukset poistuvat 1. toukokuuta. Vaikka rajoituksen poistuvat,  vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita.

Palvelutalojen vierailurajoituksiin tulee lievennyksiä, mutta maskia ja käsipesua ei sovi unohtaa

Riihimäki on jo päättänyt siitä, että esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa voi vierailla vapaammin. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella palvelutaloissa voi olla uusia suosituksia voimassa pikapuoliin. Vielä nyt vierailuja ei useamman hengen huoneissa suositella.

Valvira: Yöhoitoa tarvitsevien vanhusten asumispalveluja kevennetty ilman syytä, asiakasturvallisuus vaarantunut

Muutoksiin tarvitaan aina lupa Valviralta tai aluehallintoviranomaiselta, mutta sitä ei kaikissa tapauksissa ole haettu.

Seinäjoella korona-altistuminen Kivipuron Kuusikodin tehostetussa palveluyksikössä

Tartunnan selvittelyt ovat edelleen käynnissä. Kaikille asukkaille ja työntekijöille teetetään koronatesti.

Tarpeen mukaan porrastettua palveluasumista luvataan Oriveden keskustaan

Orvokkikujalle tehdään ensin tehostettua palveluasumista korvaamaan Tähtiniemikodin paikkoja. Sen jälkeen vuorossa on Kaupintielle kerrostalo, johon saa kevyempää asumisen tukea.

Imatralaisessa yksityisessä hoivakodissa todettiin useita koronavirustartuntoja – tilanne on rauhoittumassa

Imatralaisessa yksityisessä hoivakodissa levinnyt koronavirus on tarttunut myös rokotettuihin hoivakodin asukkaisiin.

Länkipohjan palvelutalon työntekijällä koronatartunta - neljä karanteeniin

Jämsässä on todettu kahden kuluneen viikon aikana 27 uutta koronatartuntaa.

Hoitajapula piinaa yhä vakavammin – Keski-Suomessa vanhusten hoivakoti sulkee ovensa, koska pätevää ja pysyvää henkilökuntaa ei ole saatu

Esimerkiksi Keski-Suomessa on ollut paikoin jo pitkään vaikeuksia saada vanhustenhoitoon pätevää ja pysyvää henkilökuntaa.

THL tutkii: Hoitokodissa Vantaalla havaittu koronatartuntoja rokotetuilla

THL selvittää hoivakodissa puhjenneen epidemian laajuutta vasta-ainetutkimusten avulla.

Oulussa päätettiin vanhusten laitospaikoista vuosia sen jälkeen, kun ne oli jo lakkautettu – kaupunginvaltuusto nuiji asian loppuun

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus mitätöi hyvinvointilautakunnan vuonna 2018 tekemän lakkautuspäätöksen.

TS: Kahdessa turkulaisessa hoivakodissa koronatartunta

Tartuntoja on yksi kummassakin hoivakodissa. Altistuneiden kartoittaminen on käynnissä.

Rovaniemi kilpailuttaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut

Kaupunki ostaa palveluja tällä hetkellä seitsemältä yksityiseltä palveluntuottajalta noin 3,6 miljoonalla eurolla vuodessa.

Jalasjärven Koskuelle on tulossa kesällä lastensuojeluyksikkö

Paikallislehti JP-Kunnallissanomien mukaan tamperelainen Abnoy Oy on ostanut Koskuelta Kultalan tyhjillään olleen hoivakotirakennuksen. 

Kunta majoitti vanhuksia väestönsuojassa, ilmoitti samalla palvelunsa olevan riittäviä – Onko sinulla vastaavia kokemuksia vanhuspalveluista?

Vanhuspalvelujen riittävyys näyttää hyvin erilaiselta, kun sitä katsotaan vanhan ihmisen tai kunnan näkökulmasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle