Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

henkilö syöttää lasta.

Jennalla, 24, ei ollut lapsena tarpeeksi ruokaa, ja nyt hän on äitinä kipeässä tilanteessa

Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan yhä useampi pienituloisen perheen lapsi näkee nälkää. Tässä jutussa kerromme 24-vuotiaan Jennan tarinan.

kolme pariskuntaa vierekkäin

Maitotili, autotili ja säästötili – Marja ja Pekka Simonen jakavat kaikki kulut puoliksi tulojen koosta huolimatta

Kolme pariskuntaa kertoi Ylelle, miten jakavat kulut parisuhteessa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset parit ovat hyvin perillä toistensa taloudellisesta tilanteesta.

Kaljupäinen mies seisoo punaisten tuolien keskellä

”Raha on näkymätön vankila”, sanoo yhdysvaltalaisen kirjallisuuden tähti, joka fanittaa Tove Janssonia

Pulitzer-palkitun Luotto-romaanin kirjoittanut Hernan Diaz arvostelee terävästi kapitalismia, fanittaa Tove Janssonia ja tuskailee rahan valtaa ihmiseen.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Me ollaan myyjiä kaikki, kun oikein lompakkoon katsotaan

Ihmisten kaapeissa on satojen eurojen edestä tavaraa, jota he eivät käytä. Tämä nukkuva pääoma pitäisi saada eteenpäin, siitä hyötyisi sekä oma lompakko että kansantalous, pohtii Thurén.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Miten Hiihtoliiton johto reagoi henkilökunnan selkeään luottamuspulaan?

Hiihtoliiton johtajuusongelma johtuu myös siitä, että palkattiin hieno mies, mutta ei maastohiihdon valmennuspäälliköksi, vaan toiminnanjohtajaksi, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Siniseen vaatteeseen ommeltu hihamerkki, jossa lukee valkoisella poliisi ja polis.

Poliisi varoittaa käteistä pyytävistä huijareista Oulussa

Tuntemattomat miehet ovat pyytäneet ulkona liikkuvilta ihmisiltä käteistä lainaan Oulussa syksyn aikana. Käteistä lainanneet eivät kuitenkaan ole saaneet miehiltä rahojaan takaisin.

Kuvassa näkyy autonrengasta. Maa on jäinen.

Pari piilotti isot tukut rahaa auton niskatukiin ja vaimon rintaliiveihin matkallaan Venäjälle – ehdollista vankeutta

Varakas pariskunta yritti kuljettaa kymmeniä tuhansia euroja salaa Suomesta Venäjälle. Syyttäjä vaati tuomiota vielä suuremman summan kuljettamisesta.

Kuvakollaasiteos, jossa Kåre J. Smith on muokattu vaalealle taustalle. Vieressä näkyy seteleihin, rahaan ja ristiin viittaavia symboleita.

Salaiset asiakirjat näyttävät, miten pienen kirkon jäseniltä kerättyjä rahoja päätyi sen omille johtajille

MOT:n saamat asiakirjat osoittavat, kuinka myös Suomessa toimiva Brunstadin kristillinen kirkko järjesteli veroparatiisissa lainoja johtajilleen. Kirkko kiistää väärinkäytökset ja pitää tietoja mustamaalauksena.

Kuvassa on kolme henkilöt ja niiden kassit ostoskeskuksessa.

Huonosta rahatilanteesta kannattaa kertoa vain luottoystävälle, mutta ihan jokaiselle ei tarvitse avautua, neuvoo psykoterapeutti

Monen on vaikea myöntää kavereille, että inflaation takia raha ei riitä entiseen malliin yhteisiin shoppailuhetkiin, ruokailuihin tai kulttuuririentoihin. Miten taloudellisista paineista kannattaa kertoa kaveripiirille?

Porsche 718 Cayman GT4 -urheiluauto.

Nuoret hyväksyvät luksuselämän merkit, mutta vanhemmille ökyily ei sovi – rikastumista katsotaan silti aiempaa sallivammin

Suomalainen karsastaa eniten äkkirikastumista, arvelee kulutustutkija. Kateutta aiheuttaa se, kun omasta tuloluokasta hypätään nopeasti rikkauksiin.

Carita Helminen ja Anniina Halonen seisovat ulkona ja pitelevät kahvikuppeja. Maisema on talvinen ja vasemmalla puolella on työmaakontteja.

Tirkistelykulttuuri on hiipumassa, mutta toisten tulot kiinnostavat yhä – ”Lukijat haluavat sankaritarinoita”

Veropäivä ei ole medioille enää yhtä kova juttu ennen, mutta verouutisia luetaan edelleen. Verohallinnon havaintojen mukaan verojen yhteiskunnalliset vaikutukset kiinnostavat yhä enemmän.

Mies nostaa käteistä automaatilta, jossa lukee saksaksi Geldautomat.

Saksalaiset eivät tule toimeen ilman käteistä ja siihen on yksi syy

Eurooppa-kirjeenvaihtaja Anna Karismon videokirje avaa, miksi Saksassa käteinen raha on kuningas ja inflaatio suurempi mörkö kuin muualla Euroopassa.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Norjan urheiluparatiisissa synkkiä varjoja – jokaisen takaa löytyy pohjimmiltaan sama selitys

Kläbon ja liiton verinen riita. Alppikomeetan salamalopettaminen. Toisen alppitähden nolo fluorivoidekäry. Ingebrigtsenien katkera perhesaaga. Mitä Norjassa oikein tapahtuu? kysyy Pekka Holopainen.

Matkapuhelimen näytöllä Postin nimissä lähetetty huijausviesti.

Opi tunnistamaan viisi yleisintä digihuijausta ja toimi näin, jos menit jo vipuun

Viranomaisena esiintyminen ja tunteisiin vetoaminen kuuluvat digihuijarien vakiokalustoon.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Onnistuvatko Hiihtoliiton silmänkääntötemput? Pelissä on koko perinnejärjestön uskottavuus

Tyytymättömät tähtiurheilijat, karmea tilikausi, nolosti päättynyt Ski Weeks -seikkailu, sumea näkymä. Hiihtoliittoa ei käy todellakaan kateeksi, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Kollaasi tekniikalla toteutettu kuvitus kullissielämästä. Kuva jakautunut kahtia. Ylälaidassa kuvataan säästämistä ja huonompaa taloudellista tilannetta (kulissi). Alalaidassa puolestaan kuvataan rahaa ja vaurautta (todellisuus).

”Timolla” on puolen miljoonan omaisuus, mutta hän ajaa ruosteisella autolla ja kulkee risaisissa vaatteissa – kertoo nyt, miksi

Sosiaalipsykologian yliopistonlehtorin mukaan jokainen elää kulissielämää tavalla tai toisella. Se ei välttämättä ole huono asia. Tässä jutussa ”Timo” kertoo tarinansa.

Mies istuu puolikuvassa sinisessä puvussa ja puhuu jotakin edessään istuvalle henkilölle.

Olympiarahasto jää keräystavoitteistaan uskomattomat 19 miljoonaa euroa – Jan Vapaavuori myöntää raskaan epäonnistumisen

Valtio lupasi tuplata 20 miljoonaan euroon saakka Olympiarahaston keräämät rahat. Lähes viidessä vuodessa rahastoon on kertynyt vain runsas miljoona. Nyt valtio heitti hankkeelle pelastusrenkaan.

Ylen kolumnisti Auli Viitala.

Auli Viitalan kolumni: Kahden kastin eläkeläiset

Eläkeläisalennuksilla tuetaan vain niitä, jotka ovat pysyvästi eläkkeellä. Ne kuitenkin tukisivat sairastuneiden kuntoutumista takaisin työelämään, kirjoittaa Viitala.

Pertunmaan kunnantalo.

Pieni kunta pahassa lirissä: valtio lähettää ulosottolaskuja, vanhoista sotelaskuista kattamatta 3,4 miljoonan euron lisäkulut

Eteläsavolaisen Pertunmaan kunnan pitää maksaa valtiolle vuosilta 2023–2024 negatiivisia valtionosuuksia yhteensä lähes miljoonaa euroa. Kriisikunnalla voi olla edessään kuntaliitosneuvottelut.

Suomalaisten toimintaelokuvien näyttelijöitä kollaasikuvassa

Analyysi: Hallitus päätti sanoa hyvästit kansainvälisen tason sarjoille ja elokuville Suomessa – tuotantokannustimen leikkaus on järjetöntä

Elokuva-alaan kohdistuvat leikkaukset eivät kestä tarkastelua. Kannustin tuottaa varmaa rahaa valtion kirstuun, mutta tuo raha ei hallitukselle kelpaa, kirjoittaa Kulttuuricocktailin toimittaja Janne Sundqvist.

Stadscyklar i cykelställning utanför Pyttisborg.

Elinvoimatutkimus: Kaakon kunnat eivät yllä lähellekään kärkipaikkoja

Kaakkois-Suomen kunnista menestynein oli Pyhtää, joka nousi vertailussa sijaluvulle 88.

Kaksi naista seisoo hirsiseinää vasten ja poseeraa kameralle.

Köyhyys tai rikkaus on identiteettikysymys, sanoo kaksi varakasta naista

Jos rahasta ei saa puhua, köyhänkään tilanne ei parane, sanovat vauraat yrittäjät Maarika Maury ja Päivi Petrie. He kirjoittivat kirjan rikkaudesta ja köyhyydestä.

Elian Lehto Kitzbühelin syöksyssä.

Kommentti: Alppiväki irtautui kovalla tohinalla Hiihtoliiton ”junttilajeista” – nyt he haluaisivat palata tyhjätaskuina takaisin

Alppiväki jätti aikanaan Hiihtoliiton junttilajit puuhaamaan omiaan. Miljoonat eurot olivat poimimista vailla. Nyt se haluaa palata nöyränä hiihtoperheeseen, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Rosa Pohjolainen laski tammikuussa 14:nneksi Schladmingin maailmancup-rinteessä

Alppihiihdon mahdolliselle paluulle Hiihtoliittoon takaisku – uusi päätös vasta maaliskuussa

Alppihiihdon kattojärjestö Ski Sport Finland halusi palata osaksi Hiihtoliittoa, mutta liittovaltuusto ei torstai-illan värikkäässä kokouksessa siunannut hanketta.

Kuvassa on omakotitaloalue Vantaan Koivuhaassa toukokuussa 2020.

Oletko elänyt kulissielämää? Kerro kokemuksistasi

Yle tekee juttua ihmisistä, joiden elämä näyttää ulospäin erilaiselta kuin mitä se todellisuudessa on. Kerro jutun lopusta löytyvällä lomakkeella, miten ja miksi olet elänyt kulissielämää.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtaja Taneli Niskanen on Veteraanipuistossa.

Opiskelija Taneli Niskanen kerää välillä pulloja, jotta rahat riittäisivät ruokaan

Kajaanissa opiskelevan Taneli Niskasen mukaan monet opiskelijat joutuvat miettimään, kuinka moneen ruoka-annokseen rahat riittävät.

Virpi Tuohisto käyttää virtuaalista luottokorttia kotonaan.

Pienellä joukolla suomalaisia on käytössään maksukortti, jonka rahoja on lähes mahdotonta varastaa – jokainen voi saada sellaisen helposti

Virtuaaliset maksukortit ovat vielä harvojen käytössä, mutta niissä on monia etuja perinteiseen fyysiseen maksukorttiin nähden.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Suomalaiset eivät ymmärrä taloutta

Suomi lienee maailman ainoa maa, jossa kansalaiset ovat huolestuneempia valtion velasta kuin jalkapallomenestyksestä, kirjoittaa Seppänen.

Ilkka Herola hiihtää Seefeldissä.

Hiihtoliiton talousahdingon syistä lisää tietoa – ”Kaikki vetäneet 100 000 euroa pitkäksi”

Hiihtoliiton jokainen lajiryhmä ylitti viime kaudella budjettinsa roimasti. Lajijohtaja Mika Kojonkosken mukaan vaihtoehto olisi ollut jättää kilpailukausi väliin.

otto-automaatti suljettiin Enontekiöllä.

Pariskunnan kotiin tunkeuduttiin yöllä ja vietiin tileiltä 50 000 euroa Pirkanmaalla: yhä mysteeri, miten tekijät saivat tunnusluvut

Syyttäjä pitää Virtain tapausta törkeänä ja suunnitelmallisena. Kuudelle henkilölle luettiin syytteet tapaukseen liittyen.

Kädet pitelevät toisistaan kiinni

”On aina mahdollista, että toinen lähtee” – sopikaa sujuvan eron pelisäännöt nyt, kun kaikki on vielä ihanasti

Mitä jos istuisit kumppanisi kanssa sopimaan tietyistä asioista heti uuden suhteen alussa, tai kun kaikki on juuri nyt pitkässä suhteessa ihanasti, etkä ikinä voisi kuvitellakaan eroavasi.

Yleisöä stadionsprintissä Helsingin olympiastadionilla.

Hiihtoliitto teki yhtenä ainoana iltana peräti 200 000 euron jättitappiot

Hiihtoliitto on tekemässä päättyvältä tilikaudeltaan sisäpiiriläisen arvion mukaan 500 000–600 000 euron tappiot. Niistä peräti noin 200 000 euroa aiheutti Olympiastadionilla järjestetty sprinttihiihtotapahtuma.

Asta Leppä.

Asta Lepän kolumni: Maailma hukkuu roinaan ja riepuihin, mutta kulutus vain jatkuu

Miksi tavaran lumo ei vieläkään hiivu, vaikka maailma on hukkumassa paskaan? ihmettelee Leppä.

 Elina Heino-Lehtimäki.

Elina, 24, kertoo, kuinka sairaus romahduttaa talouden: ”Aina joutuu kysymään rahaa mieheltä”

Moni pienituloinen on rahavaikeuksissa sairauden myötä. Osa ihmisistä ei osta tarvitsemiaan lääkkeitä tai jättää lääkärikäynnin väliin. Moni myös velkaantuu.

Ylen kolumnisti Auli Viitala.

Auli Viitalan kolumni: Homouden mukana ei tule rahasäkkiä

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintä lisää terveys- ja syrjäytymisriskiä. Vähemmistöläisyyden vaikutuksesta ihmisen sosioekonomiseen asemaan tiedetään vielä liian vähän, pohtii Viitala.

Lapsi ja aikuinen kävelevät sumussa euron kolikon päällä.

Nykyinen määritelmä pienituloisuudesta ei kerro koko totuutta köyhyydestä, sanoo tutkija – parempi mittari keksittiin satoja vuosia sitten

Laajasti käytössä oleva pienituloisuuden raja ei perustu tutkimukseen eikä se huomioi erilaisia elämäntilanteita ja menojen muuttumista, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Nainen katsoo hymyillen kaukaisuuteen.

Jasmine Repo jätti teininä kuukautissuojat ostamatta, koska pelkäsi rahojen loppuvan – nyt hän ei halua siirtää rahastressiä lapsille

Säästäminen on yksi Jasmine Revon lempijutuista, ja sitä hän haluaa bonusvanhempana opettaa myös lapsilleen. Asiantuntija kehottaa puhumaan lapsille avoimesti myös siitä, jos rahaa ei ole.

Davyd Balberov pelaa jalkapallokentällä muiden lasten kanssa.

Perheiden taloudellinen tilanne näkyy jo urheiluseuroissa – kerro meille, onko raha vaikuttanut omien lastesi harrastuksiin

Harrastusseurojen mukaan perheiden taloudellinen ahdinko näkyy muun muassa siinä, että avustuksia on haettu aiempaa enemmän.

Humppilalainen Mirva Vähä-Pietilä poimii omalla pihalla kasvavia tomaatteja ja paprikoita.

Säästämisvinkkeihin syttyi suuri hinku – nyt Facebook-ryhmällä on jo 80 000 seuraajaa

Humppilalaisen Mirva Vähä-Pietilän halu säästää poiki ryhmän, jossa vinkit eivät lopu kesken. Säästämisestä on tullut trendikästä.

Miia Parviainen, somevaikuttaja. Miiala.fi -sivuston ylläpitäjä.

”Se oli aika rajua” – perheenäiti Miia Parviainen, 30, ymmärsi, miten paljon ruokaan menee rahaa, ja säästi 400 euroa kuussa

Monen suomalaisen talous on nyt tiukilla, eikä säästöön välttämättä jää rahaa. Miia Parviainen onnistui puolittamaan perheensä ruokamenot. Arkiruokavinkkien jakamisesta tuli myös ammatti.

Vauva on aikuisen sylissä ja pitää aikuisen käsivarrella kättään. Lähikuva.

Miten lapsiperheesi rahatilanne on vaikeutunut? Vanhempi, kerro kokemuksistasi Ylelle

Vanhempi, kerro jutun lopusta löytyvän linkin kautta, millä tavalla taloushuolet nyt koskettavat perhettäsi. Teemme aiheesta juttua.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Rahalla ei ole arvoa, jos muut eivät halua tehdä työtä

Taloudellinen riippumattomuus on mahdotonta, sillä ihminen on aina riippuvainen toisten ihmisten työstä, kirjoittaa Seppänen.

Mies nojaa leikkipuiston leikkirataan ja katsoo kameraa.

Nuori sijoittaja: Vauvojen osakesäästötili voisi tuottaa tuhansia euroja

Sijoituspodcastin juontajan mielestä vauvojen osakesäästötili arkipäiväistäisi sijoittamista ja taloudenhoitoa.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Ministeriö jakaa rahaa niille, jotka eivät sitä tarvitse – urheilun apurahajärjestelmä kohtelee nuoria epäreilusti

Ministeriön urheilija-apurahat pitää miettiä uusiksi. Rahaa pitäisi yhdelle urheilijalle jakaa enintään seitsemän kertaa. Systeemi on nuorille kovin epäreilu, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Suomen viestinelikko palkintojenjaossa.

MM-sankari Niko Anttola sai Hiihtoliitosta tuhannen euron laskun, mutta ei mitalibonuksiaan – liiton pomon mukaan tapauksia on useita

Talousongelmissa olevan Hiihtoliiton piti maksaa viime kauden mitalibonukset toukokuun loppuun mennessä. Moni menestyjä odottaa yhä rahojaan. Liitto lupaa hoitaa asian kuntoon.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Puoliso ei saa päättää toisen palkasta

Rahariita muuttuu taloudelliseksi väkivallaksi, kun toinen osapuoli valitsee vahingoittaa toista rahan avulla. Tilanne pitää tunnistaa, jotta sen voi lopettaa, kirjoittaa Thurén.

Uus Hoi Sien toimitilan ovi Lappeenrannan Koulukadulla.

Kulttuuriyhteisön rahat katosivat – aktiivit epäilevät, että yksi porukasta vei tuhansia euroja

Lappeenrantalainen Uus hoi sie -yhteisö kertoo, että siltä on kadonnut liki 15 000 euroa. Poliisi tutkii epäiltyä kavallusta.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Parhaat ehdokkaat Leijonien päävalmentajaksi saisivat jopa 200 000 euroa enemmän palkkaa muualta

Leijonat on historiallisessa tilanteessa. Raha ja rimakauhu saattavat karkottaa parhaat päävalmentajaehdokkaat muualle, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Euroseteleitä.

Kaikille tutut eurosetelit uudistuvat – keskuspankki avasi äänestyksen uusien setelien kuvituksesta

Euroopan keskuspankki käynnistää eurosetelien täydellisen uudistustyön ja kysyy nyt eurooppalaisilta, minkälaiset setelit he haluavat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle