Uusimmat artikkelit
Jennalla, 24, ei ollut lapsena tarpeeksi ruokaa, ja nyt hän on äitinä kipeässä tilanteessa
Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan yhä useampi pienituloisen perheen lapsi näkee nälkää. Tässä jutussa kerromme 24-vuotiaan Jennan tarinan.
”Sarja on ällöttävä ja siinä on läsnä vaaran tunne” – 6 syytä katsoa Kiitos elämä
Sarja on ylivedetty, mutta yllättävän realistinen.
Maitotili, autotili ja säästötili – Marja ja Pekka Simonen jakavat kaikki kulut puoliksi tulojen koosta huolimatta
Kolme pariskuntaa kertoi Ylelle, miten jakavat kulut parisuhteessa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset parit ovat hyvin perillä toistensa taloudellisesta tilanteesta.
”Raha on näkymätön vankila”, sanoo yhdysvaltalaisen kirjallisuuden tähti, joka fanittaa Tove Janssonia
Pulitzer-palkitun Luotto-romaanin kirjoittanut Hernan Diaz arvostelee terävästi kapitalismia, fanittaa Tove Janssonia ja tuskailee rahan valtaa ihmiseen.
Julia Thurénin kolumni: Me ollaan myyjiä kaikki, kun oikein lompakkoon katsotaan
Ihmisten kaapeissa on satojen eurojen edestä tavaraa, jota he eivät käytä. Tämä nukkuva pääoma pitäisi saada eteenpäin, siitä hyötyisi sekä oma lompakko että kansantalous, pohtii Thurén.
Pekka Holopaisen kolumni: Miten Hiihtoliiton johto reagoi henkilökunnan selkeään luottamuspulaan?
Hiihtoliiton johtajuusongelma johtuu myös siitä, että palkattiin hieno mies, mutta ei maastohiihdon valmennuspäälliköksi, vaan toiminnanjohtajaksi, kirjoittaa Pekka Holopainen.
Poliisi varoittaa käteistä pyytävistä huijareista Oulussa
Tuntemattomat miehet ovat pyytäneet ulkona liikkuvilta ihmisiltä käteistä lainaan Oulussa syksyn aikana. Käteistä lainanneet eivät kuitenkaan ole saaneet miehiltä rahojaan takaisin.
Pari piilotti isot tukut rahaa auton niskatukiin ja vaimon rintaliiveihin matkallaan Venäjälle – ehdollista vankeutta
Varakas pariskunta yritti kuljettaa kymmeniä tuhansia euroja salaa Suomesta Venäjälle. Syyttäjä vaati tuomiota vielä suuremman summan kuljettamisesta.
Salaiset asiakirjat näyttävät, miten pienen kirkon jäseniltä kerättyjä rahoja päätyi sen omille johtajille
MOT:n saamat asiakirjat osoittavat, kuinka myös Suomessa toimiva Brunstadin kristillinen kirkko järjesteli veroparatiisissa lainoja johtajilleen. Kirkko kiistää väärinkäytökset ja pitää tietoja mustamaalauksena.
Huonosta rahatilanteesta kannattaa kertoa vain luottoystävälle, mutta ihan jokaiselle ei tarvitse avautua, neuvoo psykoterapeutti
Monen on vaikea myöntää kavereille, että inflaation takia raha ei riitä entiseen malliin yhteisiin shoppailuhetkiin, ruokailuihin tai kulttuuririentoihin. Miten taloudellisista paineista kannattaa kertoa kaveripiirille?
Nuoret hyväksyvät luksuselämän merkit, mutta vanhemmille ökyily ei sovi – rikastumista katsotaan silti aiempaa sallivammin
Suomalainen karsastaa eniten äkkirikastumista, arvelee kulutustutkija. Kateutta aiheuttaa se, kun omasta tuloluokasta hypätään nopeasti rikkauksiin.
Tirkistelykulttuuri on hiipumassa, mutta toisten tulot kiinnostavat yhä – ”Lukijat haluavat sankaritarinoita”
Veropäivä ei ole medioille enää yhtä kova juttu ennen, mutta verouutisia luetaan edelleen. Verohallinnon havaintojen mukaan verojen yhteiskunnalliset vaikutukset kiinnostavat yhä enemmän.
Saksalaiset eivät tule toimeen ilman käteistä ja siihen on yksi syy
Eurooppa-kirjeenvaihtaja Anna Karismon videokirje avaa, miksi Saksassa käteinen raha on kuningas ja inflaatio suurempi mörkö kuin muualla Euroopassa.
Pekka Holopaisen kolumni: Norjan urheiluparatiisissa synkkiä varjoja – jokaisen takaa löytyy pohjimmiltaan sama selitys
Kläbon ja liiton verinen riita. Alppikomeetan salamalopettaminen. Toisen alppitähden nolo fluorivoidekäry. Ingebrigtsenien katkera perhesaaga. Mitä Norjassa oikein tapahtuu? kysyy Pekka Holopainen.
Opi tunnistamaan viisi yleisintä digihuijausta ja toimi näin, jos menit jo vipuun
Viranomaisena esiintyminen ja tunteisiin vetoaminen kuuluvat digihuijarien vakiokalustoon.
Pekka Holopaisen kolumni: Onnistuvatko Hiihtoliiton silmänkääntötemput? Pelissä on koko perinnejärjestön uskottavuus
Tyytymättömät tähtiurheilijat, karmea tilikausi, nolosti päättynyt Ski Weeks -seikkailu, sumea näkymä. Hiihtoliittoa ei käy todellakaan kateeksi, kirjoittaa Pekka Holopainen.
”Timolla” on puolen miljoonan omaisuus, mutta hän ajaa ruosteisella autolla ja kulkee risaisissa vaatteissa – kertoo nyt, miksi
Sosiaalipsykologian yliopistonlehtorin mukaan jokainen elää kulissielämää tavalla tai toisella. Se ei välttämättä ole huono asia. Tässä jutussa ”Timo” kertoo tarinansa.
Olympiarahasto jää keräystavoitteistaan uskomattomat 19 miljoonaa euroa – Jan Vapaavuori myöntää raskaan epäonnistumisen
Valtio lupasi tuplata 20 miljoonaan euroon saakka Olympiarahaston keräämät rahat. Lähes viidessä vuodessa rahastoon on kertynyt vain runsas miljoona. Nyt valtio heitti hankkeelle pelastusrenkaan.
Auli Viitalan kolumni: Kahden kastin eläkeläiset
Eläkeläisalennuksilla tuetaan vain niitä, jotka ovat pysyvästi eläkkeellä. Ne kuitenkin tukisivat sairastuneiden kuntoutumista takaisin työelämään, kirjoittaa Viitala.
Pieni kunta pahassa lirissä: valtio lähettää ulosottolaskuja, vanhoista sotelaskuista kattamatta 3,4 miljoonan euron lisäkulut
Eteläsavolaisen Pertunmaan kunnan pitää maksaa valtiolle vuosilta 2023–2024 negatiivisia valtionosuuksia yhteensä lähes miljoonaa euroa. Kriisikunnalla voi olla edessään kuntaliitosneuvottelut.
Analyysi: Hallitus päätti sanoa hyvästit kansainvälisen tason sarjoille ja elokuville Suomessa – tuotantokannustimen leikkaus on järjetöntä
Elokuva-alaan kohdistuvat leikkaukset eivät kestä tarkastelua. Kannustin tuottaa varmaa rahaa valtion kirstuun, mutta tuo raha ei hallitukselle kelpaa, kirjoittaa Kulttuuricocktailin toimittaja Janne Sundqvist.
Elinvoimatutkimus: Kaakon kunnat eivät yllä lähellekään kärkipaikkoja
Kaakkois-Suomen kunnista menestynein oli Pyhtää, joka nousi vertailussa sijaluvulle 88.
Köyhyys tai rikkaus on identiteettikysymys, sanoo kaksi varakasta naista
Jos rahasta ei saa puhua, köyhänkään tilanne ei parane, sanovat vauraat yrittäjät Maarika Maury ja Päivi Petrie. He kirjoittivat kirjan rikkaudesta ja köyhyydestä.
Kommentti: Alppiväki irtautui kovalla tohinalla Hiihtoliiton ”junttilajeista” – nyt he haluaisivat palata tyhjätaskuina takaisin
Alppiväki jätti aikanaan Hiihtoliiton junttilajit puuhaamaan omiaan. Miljoonat eurot olivat poimimista vailla. Nyt se haluaa palata nöyränä hiihtoperheeseen, kirjoittaa Pekka Holopainen.
Alppihiihdon mahdolliselle paluulle Hiihtoliittoon takaisku – uusi päätös vasta maaliskuussa
Alppihiihdon kattojärjestö Ski Sport Finland halusi palata osaksi Hiihtoliittoa, mutta liittovaltuusto ei torstai-illan värikkäässä kokouksessa siunannut hanketta.
Oletko elänyt kulissielämää? Kerro kokemuksistasi
Yle tekee juttua ihmisistä, joiden elämä näyttää ulospäin erilaiselta kuin mitä se todellisuudessa on. Kerro jutun lopusta löytyvällä lomakkeella, miten ja miksi olet elänyt kulissielämää.
Opiskelija Taneli Niskanen kerää välillä pulloja, jotta rahat riittäisivät ruokaan
Kajaanissa opiskelevan Taneli Niskasen mukaan monet opiskelijat joutuvat miettimään, kuinka moneen ruoka-annokseen rahat riittävät.
Pienellä joukolla suomalaisia on käytössään maksukortti, jonka rahoja on lähes mahdotonta varastaa – jokainen voi saada sellaisen helposti
Virtuaaliset maksukortit ovat vielä harvojen käytössä, mutta niissä on monia etuja perinteiseen fyysiseen maksukorttiin nähden.
Pekka Seppäsen kolumni: Suomalaiset eivät ymmärrä taloutta
Suomi lienee maailman ainoa maa, jossa kansalaiset ovat huolestuneempia valtion velasta kuin jalkapallomenestyksestä, kirjoittaa Seppänen.
Hiihtoliiton talousahdingon syistä lisää tietoa – ”Kaikki vetäneet 100 000 euroa pitkäksi”
Hiihtoliiton jokainen lajiryhmä ylitti viime kaudella budjettinsa roimasti. Lajijohtaja Mika Kojonkosken mukaan vaihtoehto olisi ollut jättää kilpailukausi väliin.
Pariskunnan kotiin tunkeuduttiin yöllä ja vietiin tileiltä 50 000 euroa Pirkanmaalla: yhä mysteeri, miten tekijät saivat tunnusluvut
Syyttäjä pitää Virtain tapausta törkeänä ja suunnitelmallisena. Kuudelle henkilölle luettiin syytteet tapaukseen liittyen.
”On aina mahdollista, että toinen lähtee” – sopikaa sujuvan eron pelisäännöt nyt, kun kaikki on vielä ihanasti
Mitä jos istuisit kumppanisi kanssa sopimaan tietyistä asioista heti uuden suhteen alussa, tai kun kaikki on juuri nyt pitkässä suhteessa ihanasti, etkä ikinä voisi kuvitellakaan eroavasi.
Hiihtoliitto teki yhtenä ainoana iltana peräti 200 000 euron jättitappiot
Hiihtoliitto on tekemässä päättyvältä tilikaudeltaan sisäpiiriläisen arvion mukaan 500 000–600 000 euron tappiot. Niistä peräti noin 200 000 euroa aiheutti Olympiastadionilla järjestetty sprinttihiihtotapahtuma.
Asta Lepän kolumni: Maailma hukkuu roinaan ja riepuihin, mutta kulutus vain jatkuu
Miksi tavaran lumo ei vieläkään hiivu, vaikka maailma on hukkumassa paskaan? ihmettelee Leppä.
Elina, 24, kertoo, kuinka sairaus romahduttaa talouden: ”Aina joutuu kysymään rahaa mieheltä”
Moni pienituloinen on rahavaikeuksissa sairauden myötä. Osa ihmisistä ei osta tarvitsemiaan lääkkeitä tai jättää lääkärikäynnin väliin. Moni myös velkaantuu.
Auli Viitalan kolumni: Homouden mukana ei tule rahasäkkiä
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintä lisää terveys- ja syrjäytymisriskiä. Vähemmistöläisyyden vaikutuksesta ihmisen sosioekonomiseen asemaan tiedetään vielä liian vähän, pohtii Viitala.
Nykyinen määritelmä pienituloisuudesta ei kerro koko totuutta köyhyydestä, sanoo tutkija – parempi mittari keksittiin satoja vuosia sitten
Laajasti käytössä oleva pienituloisuuden raja ei perustu tutkimukseen eikä se huomioi erilaisia elämäntilanteita ja menojen muuttumista, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.
Jasmine Repo jätti teininä kuukautissuojat ostamatta, koska pelkäsi rahojen loppuvan – nyt hän ei halua siirtää rahastressiä lapsille
Säästäminen on yksi Jasmine Revon lempijutuista, ja sitä hän haluaa bonusvanhempana opettaa myös lapsilleen. Asiantuntija kehottaa puhumaan lapsille avoimesti myös siitä, jos rahaa ei ole.
Perheiden taloudellinen tilanne näkyy jo urheiluseuroissa – kerro meille, onko raha vaikuttanut omien lastesi harrastuksiin
Harrastusseurojen mukaan perheiden taloudellinen ahdinko näkyy muun muassa siinä, että avustuksia on haettu aiempaa enemmän.
Säästämisvinkkeihin syttyi suuri hinku – nyt Facebook-ryhmällä on jo 80 000 seuraajaa
Humppilalaisen Mirva Vähä-Pietilän halu säästää poiki ryhmän, jossa vinkit eivät lopu kesken. Säästämisestä on tullut trendikästä.
”Se oli aika rajua” – perheenäiti Miia Parviainen, 30, ymmärsi, miten paljon ruokaan menee rahaa, ja säästi 400 euroa kuussa
Monen suomalaisen talous on nyt tiukilla, eikä säästöön välttämättä jää rahaa. Miia Parviainen onnistui puolittamaan perheensä ruokamenot. Arkiruokavinkkien jakamisesta tuli myös ammatti.
Miten lapsiperheesi rahatilanne on vaikeutunut? Vanhempi, kerro kokemuksistasi Ylelle
Vanhempi, kerro jutun lopusta löytyvän linkin kautta, millä tavalla taloushuolet nyt koskettavat perhettäsi. Teemme aiheesta juttua.
Pekka Seppäsen kolumni: Rahalla ei ole arvoa, jos muut eivät halua tehdä työtä
Taloudellinen riippumattomuus on mahdotonta, sillä ihminen on aina riippuvainen toisten ihmisten työstä, kirjoittaa Seppänen.
Nuori sijoittaja: Vauvojen osakesäästötili voisi tuottaa tuhansia euroja
Sijoituspodcastin juontajan mielestä vauvojen osakesäästötili arkipäiväistäisi sijoittamista ja taloudenhoitoa.
Pekka Holopaisen kolumni: Ministeriö jakaa rahaa niille, jotka eivät sitä tarvitse – urheilun apurahajärjestelmä kohtelee nuoria epäreilusti
Ministeriön urheilija-apurahat pitää miettiä uusiksi. Rahaa pitäisi yhdelle urheilijalle jakaa enintään seitsemän kertaa. Systeemi on nuorille kovin epäreilu, kirjoittaa Pekka Holopainen.
MM-sankari Niko Anttola sai Hiihtoliitosta tuhannen euron laskun, mutta ei mitalibonuksiaan – liiton pomon mukaan tapauksia on useita
Talousongelmissa olevan Hiihtoliiton piti maksaa viime kauden mitalibonukset toukokuun loppuun mennessä. Moni menestyjä odottaa yhä rahojaan. Liitto lupaa hoitaa asian kuntoon.
Julia Thurénin kolumni: Puoliso ei saa päättää toisen palkasta
Rahariita muuttuu taloudelliseksi väkivallaksi, kun toinen osapuoli valitsee vahingoittaa toista rahan avulla. Tilanne pitää tunnistaa, jotta sen voi lopettaa, kirjoittaa Thurén.
Kulttuuriyhteisön rahat katosivat – aktiivit epäilevät, että yksi porukasta vei tuhansia euroja
Lappeenrantalainen Uus hoi sie -yhteisö kertoo, että siltä on kadonnut liki 15 000 euroa. Poliisi tutkii epäiltyä kavallusta.
Pekka Holopaisen kolumni: Parhaat ehdokkaat Leijonien päävalmentajaksi saisivat jopa 200 000 euroa enemmän palkkaa muualta
Leijonat on historiallisessa tilanteessa. Raha ja rimakauhu saattavat karkottaa parhaat päävalmentajaehdokkaat muualle, kirjoittaa Pekka Holopainen.
Kaikille tutut eurosetelit uudistuvat – keskuspankki avasi äänestyksen uusien setelien kuvituksesta
Euroopan keskuspankki käynnistää eurosetelien täydellisen uudistustyön ja kysyy nyt eurooppalaisilta, minkälaiset setelit he haluavat.