Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Isac Elliot istuu ruskealla sohvalla.

Isac Elliot, 21, valvoo öitä, kävelee ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä – menestys määrittää myös rahankäyttöä: “Silloin elän kuin nunna”

Kesällä striimiennätyksen rikkonut Isac Elliot valvoo öitä, kävelee kotona ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä. Kun biisi ei menesty, hän “elää kuin nunna”.

Sami Halttunen leikkii lastensa Myyn ja Sisun kanssa lasteenhuoneessa.

Nea Halttusen perheessä ei matkusteta jouluna sukuloimaan ja lahjoja on vähemmän – asiantuntija: Lapselta ei voi piilottaa rahatilannetta

Perheiden joulubudjettia mietitään tänä vuonna tarkemmin. Nea Halttusen perheessä lasten isompia lahjoja on ostettu yhteislahjoina, mutta hyväntekeväisyyteen ei voi entiseen tapaan lahjoittaa.

Lahtelainen Anni Lehikoinen katsoo kameraan Gigantin myymälässä, talvitakki yllään, ruskeat hiukset, vahvat kulmakarvat.

Hintojen nousu hillitsee Black Friday -hulinaa – ”Kohta ei uskalla ostaa muuta kuin kaurahiutaleita”, sanoo Anni Lehikoinen

Black Friday ja muut marraskuun alennuskampanjat saavat taas ihmiset liikkeelle sankoin joukoin. Kuluttajien ostovoima on heikentynyt, joten rahaa kulutetaan nyt aiempaa nihkeämmin.

Hannu Liikka Ja Heli Liikka katsovat kameraan. Taustalla näkyy Tampereen kauppahallia.

”Joskus tulee mietittyä, miltähän se tuntuisi, jos oikein isoja rahoja saisi” – näin Tampereella kommentoitiin veropäivää

Yle tapasi keskiviikkona Tampereen kauppahallissa useita iloisia veronmaksajia. Kukaan haastatelluista ei tunnustanut tuntevansa kateutta.

Ina Mattila, Kokkola.

Alle kolmikymppiset lähtivät koronavuosina osakekaupoille – Ina Mattila aloitti sijoittamisen 14-vuotiaana ja aikoo olla 35-vuotiaana taloudellisesti riippumaton

Pankit arvioivat, että valtaosa nuorista aikuisista sijoittaa lähinnä pahan päivän varalle ja saadakseen joustoa elämään. Osakemarkkinoilla haetaan pitkän aikavälin sijoituksia, ei pelata uhkapeliä.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti voi jäädä, vaikka pankki panisi lapun luukulle – ”talletusautomaattien suosio on kasvussa”, sanoo toimitusjohtaja

Käteisen rahan kysyntä on pysynyt viime vuodet vakaana. Käteisen talletusautomaattien suosio kasvaa kuitenkin siinä määrin, että automaattiyhtiö harkitsee niiden lisäämistä.

En kvinna som håller i en telefon.

Rakkaushuijari romutti lahtelaisnaisen talouden – joukko rikollisia vaanii suomalaisia, ja uhrikin voi joutua syytteeseen

Tämän vuoden tammi-kesäkuun välisenä aikana suomalaiset ovat menettäneet 3,8 miljoonaa rakkaushuijareille. Tyypillinen uhri on haavoittuvassa tilanteessa oleva, hyväsydäminen ja auttamishaluinen.

Mies asioi pankkiautomaatilla.

Näin pankit varautuvat siihen, että käteisen kysyntä yhtäkkiä kasvaisi

Käteisen kysyntä on tänä vuonna ollut hieman viime vuotta korkeammalla. Kasvu on johtunut pikemminkin puretuista koronarajoituksista kuin siitä, että Ukrainan sota on saanut ihmiset liikkeelle.

Robert Kykkänen

Suomen Pankki kehottaa hankkimaan rahaa varastoon – 19-vuotias Robert Kykkänen kertoo, ettei mene minnekään ilman käteistä

Asiantuntija muistuttaa, että käteinen raha on tärkeä osa kotivaraa. Sitä olisi hyvä olla esimerkiksi sen varalta, että maksujärjestelmissä ilmenisi häiriöitä.

Opaskyltti Uudenmaan maakuntarajalla Hyvinkäällä.

Joukko nuoria osti juotavaa leikkirahalla – väärennettyjä seteleitä liikkeellä useissa paikoissa Hyvinkäällä, varoittaa poliisi

Väärennettyjä seteleitä epäillään käytetyn esimerkiksi elokuvateatterissa, ravintolassa ja taksissa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Sijoittaja ja näyttelijä Jasmin Hamidin mielestä rahasta voi hyvin puhua pienillekin lapsille

Sijoittaja ja näyttelijä Jasmin Hamidin mielestä rahasta voi hyvin puhua ihan pienillekin lapsille

Näyttelijä Jasmin Hamid aloitti sijoitusharrastuksensa noin 12 vuotta sitten. Nykyisin hän tekee podcastia ja puhujakeikkoja talousasioista.

Juuso Latvateikari, 17.

Kokenut 17-vuotias sijoittaja pitää päänsä kylmänä, vaikka pörssissä paukkuu: "Kerkesin kokea koronakriisin ja myin hädässä, nyt ostan lisää"

Nuorten sijoittajien määrä Nordnetissa on kasvanut vuoden aikana 12 prosenttia, vaikka pörssissä vallitsee laskutrendi. Juuso Latvateikari ei ole alamäkeä säikähtänyt.

Laihialaiset Minna ja Pekka Andrejeff leikkivät lapsensa Wenlan kanssa, äiti Minna puhaltaa saippuakuplia.

Kuusilapsinen perhe aikoo myydä talonsa ja muuttaa vuokralle – heidän mielestään omistusasujiakin pitäisi tukea: ”Ei meillä ole sen enempää rahaa”

Asumistuki ulottuu myös omistusasujiin, mutta käytännössä vain harva täyttää sen ehdot. Laihialainen suurperhe säästää jo kaikessa missä pystyy, mutta on valmis myymään talonsa pärjätäkseen.

Nosto-automaatti kaupan aulassa

Pankkiautomaattien tyhjentäminen itärajalla loppuu – pian venäläiset eivät voi enää käyttää rahan nostamiseen kiinalaista luottokorttia

Nosto-automaateista vastavaan yhtiön mukaan China UnionPay -korteilla tehtyjen nostojen määrä on viime viikkoina monisatakertaistunut.

Laura Viiliäinen ja hänen peilikuvansa.

Kahden lapsen äiti laski, kuinka paljon perheen kauppakassin hinta on noussut – ostoskuitit yllättivät, ja personal trainer sai mennä

Hintojen nousu tuntuu ihmisten arjessa. Laura Viiliäinen alkoi kiinnittää huomiota hintoihin ruokakaupassa kolme kuukautta sitten. Hän perkasi koko arkensa läpi ja etsi säästökohteita.

Keski-Suomen OP:n johtaja Pasi Sorri.

Enää 0,4 prosenttia OP Keski-Suomen asiakkaista käyttää kassapalveluita viikoittain, nyt henkilöstön työpanosta halutaan suunnata uudelleen

Toimitusjohtaja uskoo, että sekä pankkikonttoroiden että käteisen käytön väheneminen jatkuvat tulevaisuudessa. Pankissa odotetaan Suomen taloustilanteen heikkenevän.

Nosto käteisautomaatti Vaalimaalla

Venäläismatkailijat tyhjentävät Nosto-automaatteja kiinalaisella luottokortilla – automaattiyhtiö voimaton: "Tämä on kiusallinen tilanne"

Nosto-automaateista vastaavan yhtiön maajohtajan mukaan ongelma loppuisi EU:n pakotepäätöksellä tai turistiviisumien rajoittamisella.

Puutaloja syksyisessä maisemassa.

Lapsiperheiden asuntojen koot palaamassa pandemiaa edeltävälle tasolle

Suomalaiset lapsiperheet ovat ostaneet koronapandemian aikana entistä enemmän vähintään neljän makuuhuoneen asuntoja. Nyt entistä useampi lapsiperhe jättää turhat neliöt ostamatta.

Pelikortit

Näin ostovoiman lasku iskee erilaisiin perheisiin – katso, miten pärjäät taloudellisesti tulevina vuosina

Työn ja talouden tutkimuslaitos Labore arvioi, miten seitsemän kuviteellisen perheen tulot, verotus ja ostovoima lähivuosina kehittyvät.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Loputon valinnanvapaus ei ehkä ollutkaan hyvinvoinnin kulmakivi

Ajattelemme, että hintojen nousu on väliaikaista, mutta tämä saattaa olla vasta alkusoittoa. Jos jaamme kustannukset reilusti, tästä voi seurata paljon hyvää, kirjoittaa Thurén.

Henkilökortti

Viranomainen tutkii S-pankin tietoturvan pettämistä: Olisi hyvä, jos verkkopankkitunnusten käyttöä voisi rajata maksukorttien tapaan

Liikenne- ja viestintäviraston mukaan vahva sähköinen tunnistaminen ja rekisteröidyt tunnistuspalvelut ovat tarkasti säänneltyjä ja valvottuja. Mikään järjestelmä ei silti ole täysin varma.

Kosmetologi tekee naiselle kasvohoitoa

Torstai 15.9.2022 (tv)

Hoitoala. Inflaatio. Ammattikoulutus. Sää.

S-pankin logo.

16- ja 23-vuotiaat espoolaismiehet siirsivät noin miljoonan edestä S-Pankin asiakkaiden rahoja itselleen, epäilee poliisi

Maksuvälinepetoksia on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan 53. Lisäksi poliisi tutkii noin 150:tä tietomurtoa, joiden kohdalla petos on jäänyt yrityksen asteelle.

Henkilökuva.  Jyväskyläläinen Reija Schmandt seisoo marketin pihamaalla.

Vievätkö taloushuolet yöunet? Tässä vinkit, kuinka selvitä järjissään, kun kaikki kallistuu

Onnea ei voi ostaa, mutta taloudellinen tilanne vaikuttaa voimakkaasti mielen hyvinvointiin. 

Aktia-pankin lippu.

Aktia avasi kilpailun talletuskoroista – muut seuraavat pian perässä, uskoo professori

Pankkien välinen kilpailu asiakkaiden talletuksista voi olla taas alkamassa. Nopea inflaatio syö säästöjä silti nopeammin kuin paraskaan talletuskorko ehtii niitä pelastaa.

Ingången till ett vitt tingshus i sten.

Työntekijä varasti kymmeniä tuhansia elokuvateatterin kassasta – sai ehdollista vankeutta ja 76 000 euron korvausvaatimuksen

Kino Tapiolan kassalla työskennellyt nainen hyödynsi espoolaisen elokuvateatterin sarjalippujärjestelmää.

Mies kannettavan tietokoneen ääressä, ruudulla on auki erilaisia laskutaulukoita. Kuva on otettu miehen olan takaa.

Oman talouden budjetointi tuo paitsi varmuutta, myös vapautta rahankäyttöön – alkuun riittää kynä ja paperia

Budjetti kannattaa tehdä erityisesti talouden isoissa muutostilanteissa. Talous- ja velkaneuvoja antaa vinkit alkuun pääsemiseksi.

Mies nostaa rahaa käteisautomaatista Vaalimaalla

Itärajan pankkiautomaatit tyhjenevät nyt ennätysvauhtia – venäläisturistit löysivät keinon nostaa euroja Suomessa pakotteista huolimatta

Pankkiautomaatit tyhjenevät aikaisempaa nopeammin venäläisten suurten käteisnostojen vuoksi. Venäläisillä on käytössä kiinalainen UnionPay-kortti.

Mirva Kornilov poikansa kanssa puistossa.

Viiden euron plussapisteet vähennettiin tuesta, lapsi ei olisi saanut pitää kesätyörahoja – Yle kysyi kokemuksia toimeentulotuen kannustinloukuista

Vastauksista paistaa nöyryytyksen tunne joka kuukausi Kelalle annettavista selvityksistä ja vaikeaselkoisesta lakikielestä. Moni ei uskalla ottaa vastaan edes pientä tuloa, koska ei jaksa siitä seuraavaa työlästä selvitystyötä.

Vanhatalojen perhe Tallinnassa, isä, äiti ja tytär hymyilevät kuvaajalle.

Huoli Euroopan suurimmasta inflaatiosta näkyy kaikkialla Virossa – Liina Trishkina-Vanhatalo: syntymäpäivilläkin puhutaan hintojen noususta

Hintojen nousu puhututtaa paljon virolaisia arjessa, työpaikoilla ja ystävien kanssa. Nelihenkisen perheen isän mielestä musta huumori auttaa, mutta tulevaisuus mietityttää.

Osuuspankki OP

Etelä-Pohjanmaalla vain Karijoki on tyystin ilman pankkipalveluja – eniten konttoreita Seinäjoella

Pankkikonttoreita on yhä melkein jokaisessa kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Vain Karijoki on tyystin ilman minkään pankin henkilökohtaista palvelua.

Jaana Kärki kaupan kassalla. Kädessä hänellä on lompakko. Kassahihnalla näkyy muun muassa maitoa, kissanruokaa ja alennuksessa olevaa kanaa.

Lahtelainen Jaana Kärki on elänyt vuosia toimeentulotuella: tuki on tarkoitettu väliaikaiseksi, mutta moni yksinasuva saa sitä pitkään

Toimeentulotuki ei mahdollista säästämistä tai talouden pidempää suunnittelua. Moni saa toimeentulotukea vuosia, koska muuta tukivaihtoehtoa ei ole.

Turisteja Colosseumin edustalla Roomassa.

Matkailun, tapahtumien ja ravintoloiden avautuminen avittaa Euroopan talouskasvua syksyyn – Suomen turismin täyttä palautumista saa kuitenkin odottaa

Suomen ja muun Euroopan taloutta kohtaa nyt ainutlaatuinen yhdistelmä tummia pilviä. Matkustamisen, tapahtumien ja muiden vapaa-ajan palveluiden avautuminen koronasulkujen jäljiltä helpottaa tilannetta.

Antti Rönkä

Antti Röngän kolumni: Tuhlasin hirveät määrät rahaa, ja tämän siitä opin 

Holtiton rahankäyttöni oli oire ahdistuksesta, mutta yksi kysymys helpotti tuhlaamisen hillitsemistä, kirjoittaa Rönkä. Kolumnin voi myös kuunnella.

Ihmisiä viettämässö aikaa kauppakeskuksessa.

Inflaatio ylitti taas asiantuntijoiden odotukset – analyytikko: Ensi vuonna edessä lienee taantuma

EU:n tilastoviranomainen Eurostat julkisti euroalueen inflaation heinäkuun ennakkotiedot. Etenkin energia kallistui, mutta myös ruoka, alkoholi ja tupakka.

Pyrkijöitä luentosalissa odottamassa kokeen alkua.

Opiskelija voi syyllistyä jopa veropetokseen, jos vanhempien raha-avusta ei maksa veroa – selvitimme neljä tärkeintä pointtia lahjaverosta

Opiskelija saa vastaanottaa yhdeltä lahjoittajalta hieman alle 140 euroa kuukaudessa verottomana. Verotuksen ulkopuolelle jää taloudellinen tuki, joka auttaa elatuksessa tai koulutuksessa.

Kaksi lähihoitajaa auttaa vanhusta nousemaan tuolista.

Sanna Turpeinen, 23, sai töitä yhdellä puhelinsoitolla ja päälle tonnin bonuksen – saman rahan sai myös työstä vinkannut Nea Roininen

Rahallisten kannusteiden käyttö on räjähtänyt hoitoalalla viimeksi kuluneen vuoden aikana. Varkauden kaupunki maksaa rekrytointilisää myös hoitajalle, joka löytää itselleen uuden työkaverin.

Pöydälle aseteltuna kahvipaketteja sekä maito- ja leviterasiat, joiden päällä seteleitä ja kolikkoja.

Mitä tavis mahtaa inflaatiolle? Kuka siitä hyötyy? Tällaiset kysymykset mietityttivät Ylen inflaatiochatissa

Yleisö esitti asiantuntijoille satoja kysymyksiä hintojen noususta. Kokosimme inflaatiochatin kiinnostavimmat kysymykset.

Henkilökuva vaaleahiuksisesta naisesta, joka poseeraa kameralle puhelin kädessä.

Jos puhelimesi katoaa, voit menettää ison osan elämästäsi – kokosimme kuusi vinkkiä, joilla helpotat puhelimen saamista takaisin

Puhelin on yksi yleisimmistä esineistä, joita kiikutetaan löytötavaratoimistoihin. Jokainen voi itse edistää oman laitteensa kulkeutumista takaisin kotiin.

Huijarin lähettämiä viestejä: Hei, voitko antaa minulle matkapuhelinnumerosi? Kiitos! Osallistuin kilpailuun, lähetän tekstiviestin. Jos saat koodin sisältävän viestin, lähetä se minulle. Okei?

Suomalaiset menettivät 47 miljoonaa euroa nettihuijauksissa viime vuonna

Nettihuijauksista tehtiin viime vuonna 2 500 rikosilmoitusta poliisille, Finanssiala kertoo. Eniten suomalaiset menettivät rahaa niin sanottuihin sijoitushuijauksiin.

avohakkuupalsta ja jatkuvan kasvatuksen metsäpalsta vierekkäin

Jatkuva kasvatus tuottaa rahaa enemmän kuin avohakkuu – katso metsäsijoittajan laskelma

Esimerkkilaskelmassa verrataan 1ha metsäpalstan tuottoja.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

15-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta ryöstöstä Vantaalla – vei uhreilta rahat tappamisella uhkaamalla, epäilee poliisi

Poliisin mukaan poika on syyllistynyt vastaviin rikoksiin aiemminkin. Häntä esitetään vangittavaksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Kerrostaloasuntoja ilmakuvassa Vuosaaren Aurinkolahdessa Helsingissä.

Selvitimme, miksi nyt nostetaan tarkoituksella asuntolainojen korkoja, kun hinnat ovat muutenkin korkealla

Euroopan keskuspankki sanoo nostavansa korkoja, jotta raju hintojen nousu taittuisi. Tässä jutussa kerrotaan, miten nämä asiat liittyvät toisiinsa.

Nuori henkilö ottaa valokuvaa.

Hilkka Palo, 20, ryhtyi yrittäjäksi kesäyrittäjyyssetelin avulla – vain kourallinen tamperelaisnuorista tarttui kaupungin tarjoamaan mahdollisuuteen

Kaupungin tarjoaman kesäyrittäjäsetelin turvin viriää vajaa parikymmentä uutta yritystä. Täkyyn tarttui vajaa parikymmentä 17–29-vuotiasta nuorta.

Raisa Omaheimo, taiteilija / Pasila 03.05.2020

Raisa Omaheimon kolumni: Yksilön ominaisuuksista ei ole apua, kun hinnat nousevat

Tällä hetkellä inflaatio kasvaa nopeammin kuin 30 vuoteen, asuminen, bensiini ja ruoka kallistuvat. Tämä koskee meitä kaikkia, riippumatta siitä miten hyvin tsemppaamme, kirjoittaa Omaheimo.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle