Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työttömyys väheni elokuussa lähes kaikissa Kainuun kunnissa – pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on hidastumassa

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana nousussa, mutta kasvu vuoden takaiseen verrattuna on pienentynyt kesäkuusta lähtien, selviää Kainuun ELY-keskuksen julkaisemasta työttömyystilastosta.

Työttömyys vähentyi Pohjois-Savossa – seutukunnittain tilanne koheni eniten Varkaudessa ja Sisä-Savossa

Pohjois-Savon työttömyysprosentti on nyt kymmenen, työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa vajaat 11 300. Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut hieman heinäkuusta, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli silti 4 700.

Pitkäaikaistyöttömyys piinaa Keski-Suomea yhä pahemmin

Tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan työttömien ja lomautettujen määrä laski elokuussa viime vuoteen verrattuna, mutta pitkäaikaistyöttömyys on jatkanut kasvuaan.

Tuore työllisyyskatsaus: Nuorten ja lomautettujen määrä laski, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi

Kaakkois-Suomessa pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut viime vuodesta, mutta nuorten työttömyys puolestaan laskenut reilusti.

Pirkanmaan työttömyysaste alitti 10 prosentin rajan

Ely-keskuksen kuukausiraportin mukaan alueella oli noin 24 500 työtöntä työnhakijaa elokuun lopussa.

Työttömyys helpottui Etelä-Savossa – työttömänä tuhat ihmistä vähemmän kuin vuosi sitten

Alle 25-vuotiaiden työttömyys on helpottanut, sillä Etelä-Savossa työttömänä nuoria oli elokuun lopussa 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyys puolestaan jatkaa kasvuaan.

Ennen Forssa oli mustaa työttömyysaluetta, mutta nyt työntekijöistä on jo pulaa: "Väkeä ei tahdo löytää mistään"

Forssan seudun työllisyystilanne on kääntynyt erinomaiseksi. Monen yrityksen näkymät ovat niin hyvät, että työvoimapula on jo arkipäivää.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa edelleen Tampereen seudulla – työllisyyden kuntakokeilu ei ole tuonut helpotusta

Puoli vuotta jatkuneen kokeilun aikana työttömyys on vähentynyt, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut. Nuorille työtä on tarjolla, mutta tekijät ja työpaikat eivät kohtaa.

Oulu kärsii harvinaisesta työvoimapulasta ja samalla suuresta työttömyydestä – osaan työpaikoista riittää, että "silmät liikkuvat"

Oulun työttömyysluvut ovat yhä korkeat, mutta samalla kaupungissa kärsitään yllättävästä työvoimapulasta. Yritykset ovat tottuneet, että tekijät löytyvät yleensä nopeasti. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut.

Pohjois-Karjalassa on yhtä aikaa pula työstä ja työvoimasta – työvoiman kysyntä on lisääntynyt merkittävästi, samaan aikaan pitkäaikaistyöttömyys kasvaa

Työllisyysaste on noussut jo koronaa edeltävälle tasolle. Uusia työpaikkoja tuli auki vuoden alkupuoliskolla yli 10 000, mikä on 2 000 enemmän kuin viime vuonna. Samaan aikaan yli vuoden työttömänä olleita on maakunnassa 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uuden päiväkodin rakentaminen alkaa Kuusankoskella tänä vuonna, otetaan käyttöön vuonna 2022

Naukion päiväkodin rakentajaksi on valittu kouvolalainen Macra Oy. Yritykseltä edellytetään kahden pitkäaikaistyöttömän työllistämistä rakentamisen ajaksi.

Kuntien työllisyyskokeilu köhii pahoin, tahtia jarruttavat korona ja byrokratia – Työttömien yhdistyksen hankepäällikkö: “Asiat sillai seisoo”

Yle kysyi, miten kokeilu siirtää työllisyyspalvelut valtiolta kunnille on käynnistynyt. Varsinkin suurissa kaupungeissa alku on ollut vaikea. Tuloksilla olisi kiire, sillä seuraava uudistus luuraa jo nurkan takana.

Lomautettujen määrä on pudonnut hurjasti ja uusia avoimia työpaikkoja on entistä enemmän – asiantuntija: "Ollaan selvästi toipumaan päin"

Pohjois-Savossa oli heinäkuussa hieman alle 13 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömien osuus työvoimasta on maakunnassa noin 11 prosenttia, kun koko maan lukema on noin 12 prosenttia. Nuorten työllisyystilanne koheni viime vuodesta.

Työttömyys on vähentynyt Pohjanmaalla – myös uusia avoimia työpaikkoja on kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna

Työttömyys pienentyi kaikilla ELY-keskusalueilla, eniten Pohjanmaalla. Vaikka työttömyys on pienentynyt vuoden takaiseen verrattuna, on pitkäaikaistyöttömyys kasvussa.

Työnvälitystilasto: Keski-Suomessa 17 900 työtöntä – samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä valittaa työvoimapulaa

Keski-Suomen työttömyysprosentti on maakunnista toiseksi korkein Pohjois-Karjalan jälkeen. Samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä ilmoittaa työvoimapulan olevan ongelma ja Jyväskylä yrittää houkutella osaajia uudella mainoskampanjalla.

Työttömyys on alentunut Pohjois-Savossa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvanut

Pohjois-Savossa oli kesäkuun lopussa 12 500 työtöntä työnhakijaa. Heistä pitkäaikaistyöttömiä oli 4800.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys on tuplaantunut Uudellamaalla – elpyminen on maan hitainta täällä

Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi edellisvuodesta peräti 70 prosenttia Uudellamaalla.

Keski-Suomen työttömyys väheni viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, pitkäaikaistyöttömyys tuntuvassa nousussa

Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 17 600 eli 14 prosenttia työvoimasta. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyys laski Keski-Suomessa vähemmän kuin useimmissa muissa maakunnissa.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Etelä-Pohjanmaalla viime kuukaudesta, osuus silti Manner-Suomen alhaisin

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla 33,1 prosentilla. Maakunnan alhaisimmat osuudet olivat Kuortaneella, Alavudella, Soinissa ja Vimpelissä.

Työttömien määrä väheni Pohjanmaalla

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Suomen toiseksi alhaisin. Työttömyys on vähentynyt ja suurin osa lomautetuista on työllistynyt uudelleen viime vuoteen verrattuna.

Pohjois-Savossa oli toukokuussa noin 12 000 työtöntä työnhakijaa – lomautettujen määrä laskenut koko alkuvuoden

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli toukokuussa 10,6 prosenttia. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli toukokuussa 37 prosenttia vähemmän, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli 28 prosenttia viime vuotta enemmän.

Työttömyys on vähentynyt Keski-Pohjanmaalla – suurin osa lomautetuista myös työllistynyt uudelleen

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Suomen toiseksi alhaisin. Myös pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi alueella viime vuoteen verrattuna.

Työttömien ja lomautettujen määrä laski Pirkanmaalla edelleen selvästi

Työttömyydessä näkyy kuitenkin myös haasteita, kuten miesten osuus kaikista työttömistä ja ennen kaikkea rakennetyöttömyydessä. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi viime vuoden toukokuuhun verrattuna yli 57 prosenttia.

Asta Lepän kolumni: Iso joukko suomalaisia tekee työtä, jolla ei yksinkertaisesti tule toimeen

Eikö hyvinvointivaltiossa pitäisi maksaa palkkaa, jolla ihminen tulee toimeen, kysyy Leppä.

Ministeriön ennuste: Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa kasvuaan ja nuorisotyöttömyys pysyy korkeammalla kuin ennen koronaa

Työ- ja elinkeinoministeriön työmarkkinaennusteen mukaan työllisyysaste nousee tänä vuonna 71,2 prosenttiin ja ensi vuonna 71,8 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömien määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna ja saavuttavan huipputasonsa ensi vuoden alussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kovassa kasvussa – "On hyvin todennäköistä, että puhkotaan vielä ennätyksiä", sanoo Akavan pääekonomisti

Akavan pikalääke on väljentää koronarajoituksia suunniteltua nopeammin. Esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin pitäisi päästää enemmän katsojia. Lomautusten ja työttömien työnhakijoiden määrän lasku on piilottanut alleen sen, että todellisuudessa työttömyys laskee hitaasti ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa nopeasti.

Kainuun työttömyys on jo lähellä koronakriisiä edeltävää tasoa: avoimia työpaikkoja ilmoitettiin jälleen ennätysmäärä

Kainuu ui vastavirtaan työttömyystilastoissa. Kainuussa työttömyysprosentit lähenevät koronakriisiä edeltävää tasoa, kun muualla maassa on vielä matkaa kurottavana.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Työttömyys on ollut hienoisessa laskussa koko alkuvuoden Pohjois-Pohjanmaalla – koronapandemiaa edeltäviin työllisyyslukuihin päästäneen syksyllä

Viime vuoden huhtikuun poikkeuksellisen korkeisiin lukuihin verrattuna työllisyys on parantunut rutkasti. Lomautettuja ja työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa, vaikka työttömyysluvut kaunistuvat pohjalaiskunnissa

Huhtikuun työllisyyskatsaus kertoo, että Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla pitkäaikaistyöttömyys on edelleen kasvanut vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Toisaalta työttömyysluvut yleensä ovat tuossa ajassa kaunistuneet.

Mistä Kainuuseen löytyisi esimerkiksi vartijoita ja prosessityöntekijöitä? Työttömyys vähenee eniten koko maassa

Kainuun TE-toimistoon ilmoitettiin maaliskuun aikana uusia avoimia työpaikkoja lähes ennätysmäärä. Tarvetta on muun muassa terveydenhuollon erityisasiantuntijoille, prosessityöntekijöille, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöille sekä suojelu- ja vartiointityöntekijöille.

Lomautettujen määrä väheni Pohjois-Savossa maaliskuussa edellisvuodesta

Työttömistä yhä useampi on pitkäaikaistyötön.

Työttömien määrä on laskenut Lapissa vuotta aiemmasta, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaa

Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt Lapissa aiempaan verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyys jäytää yhteiskuntaa yhä pahemmin

Pitkäaikaistyöttömyys kääntyi kokonaistyöttömyyttä kovempaan nousuun puolisen vuotta sitten, kerrotaan työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä Keski-Suomessa kasvoi maaliskuussa peräti 64 prosenttia viime vuodesta

Keski-­Suomessa pitkäaikaistyöttömiä kaikista työttömistä työnhakijoista oli 34 prosenttia ja koko maassa 31 prosenttia.

Pirkanmaalla korona-aika lisäsi vain vähän työttömien määrää, mutta pahensi pitkäaikaistyöttömien tilannetta

Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Pirkanmaalla kokonaisuudessaan vain 3,6 prosenttia. Sen sijaan korona-aika kasvatti pitkäaikaistyöntekijöiden määrää huolestuttavasti.

Mistä töitä? Tulevaisuus ei näytä hyvältä, vastavalmistuneiden työttömyys kasvussa

Kirjallisuudentutkija Anniliina Lassila uskoo työllistyvänsä, jos ei muuten niin varasuunnitelman kautta.

Pohjois-Savossa oli helmikuun lopussa 13 800 työtöntä

Työttömyys paheni edellisvuoden helmikuusta yli 1700 hengellä.

Työvoiman kysyntä lisääntyi Lapissa helmikuussa – työttömien määrä on edelleen korkea

Helmikuussa työ- ja elinkeinotoimistoon ilmoitettiin Lapissa 2 260 avointa työpaikkaa, mikä on noin 400 enemmän kuin viime vuonna.

Lomautettujen määrä nousi Kaakkois-Suomessa 100 prosenttia viime vuodesta – avoimia työpaikkoja on nyt lähes 20 prosenttia viime vuotta enemmän

Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut viime vuodesta, mutta toisaalta avoimia työpaikkoja on nyt tarjolla lähes viidenneksen viime vuotta enemmän.

Pirkanmaalla tuhansia avoimia työpaikkoja, pitkäaikaistyöttömyys kasvaa silti

Pirkanmaan työttömyystilanne oli helmikuussa hieman muuta maata parempi.

Kuntouttava toiminta ja työvalmennus jatkuvat Keski-Pohjanmaalla Kokkotyösäätiön konkurssin jälkeen

Nopeimmin asialla oli Pietarsaari, jossa taukoa toimintaan ei tullut päivääkään.

Työttömyys yhä koronalukemissa

Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuun lopussa 12,3. Se on hivenen alempi kuin koko maan lukema.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle