Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Musiikkijuhlat työllistää flyygelinvirittäjää – joskus tarvitaan jopa kuumailmapuhallinta

Flyygelinvirittäjän työkalupakki on melkoinen. Joskus sekään ei riitä, vaan soittimen esityskuntoon saattamiseen tarvitaan myös kekseliäisyyttä. Heikki Joensuu huoltaa Korsholman musiikkijuhlien flyygelit artisteille esityskuntoon.

Puolihullu meininki pianonvirittäjälle tärkeämpi ominaisuus kuin täydellinen sävelkorva

Pekka Virtanen huoltaa ja virittää pianoja muiden äänitöiden ohella. Periksiantamaton asenne ja kyky analysoida kuulemaansa ovat hänen mukaansa pianonvirittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia.

Sekatyömies gonzoilee ja luotaa syvään

Media-alan sekatyömies Tommi E. Virtanen tekisi mieluiten vain syväluotaavia dokumentteja kulttuuripersoonista. Elääkseen työmies tekee vaikka gonzo-journalismia ja löytää siitäkin positiivisia puolia.

Pianonviritys vaatii taitoa ja keskittymistä

Hannu Aitoaho virittää kainuulaisia pianoja ja ajautui alalle musiikkiliikkeessä työskenneltyään. Hän sanoo, että pianonviritys on kuin polkupyörällä ajaminen - taito ei pääse unohtumaan kun pohja on vahva.

Aikapankissa vaihdetaan palveluita

Kokkolaan on perusteilla aikapankki. Palveluiden vaihtopiiri eli aikapankki on kansainvälinen järjestelmä, joka toimii Suomessa jo 18 paikkakunnalla. Aikapankki toimii perusajatuksella, jonka mukaan kaikki työ on samanarvoista. Esimerkiksi tunti ruohonleikkuuta maksaa saman verran kuin tunnin hartiahieronta.

Pakkanen teki kiireen pianonvirittäjälle

Pitkä pakkasjakso on saanut pianot epävireeseen. Viritystöitä riittää nyt ruuhkaksi asti, kertoo seinäjokelainen pianonvirittäjä Reijo Siltiö.

Reijo Siltio virittää Areenan flyygelin useasti päivässä

Tänään Tangomarkkinoiden Kisa-Areenalla käydään laulukilpailun finaali, joka lähetetään suorana lähetyksenä televisiossa. Kisa-Areenalla flyygelin on soitava kauniisti ja oltava varmasti vireessä, joten pianonvirittäjällä on keskeinen rooli laulukilpailun onnistumisessa. Seinäjokelainen pianonvirittäjä Reijo Siltio on vastannut luottamustehtävästä koko Tangomarkkinoiden historian ajan.

Kuiva talvi on vahingoittanut soittimia

Soitinkorjaajilla ja -virittäjillä on ollut kiireitä, sillä pitkään jatkunut kuiva talvi on aiheuttanut paljon vaurioita puusoittimille. Halkeamat ja epävireinen sointi ovat tyypillisiä kuivan ilman aiheuttamia vikoja.

Legendojen pianonvirittäjä vierailee Suomessa

Suomessa vierailee harvinainen musiikin ammattilainen. Maailmankuulun Steinway-pianomerkin eläkkeellä oleva pääteknikko Franz Mohr on työskennellyt maailman tunnetuimpien pianistien kanssa.

Suomalainen voitti elokuvakäsikirjoituskilpailun Yhdysvalloissa

Käsikirjoittaja, tv-kriitikko Timo E. Peltonen on voittanut yhdysvaltalaisen täyspitkien elokuvien käsikirjoituskilpailun. Hyvinkäällä asuvasta Peltosesta tuli Hollywoodissa, Kaliforniassa järjestettävän BlueCat-kilpailun ensimmäinen ulkomainen voittaja.