Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mäkihyppääjä Antti Aalto näyttää peukkua.

Antti Aallon vakavasta loukkaantumisesta ei kerrottu totuutta – kaatui pahasti kauden päätösjuhlissa ja joutui leikkauspöydälle

Mäkimaajoukkueen nimimies kertoi julkisuuteen loukkaantuneensa oheisharjoituksissa, mikä ei pitänyt paikkaansa. Valmentaja myöntää, että kyse oli vapaa-ajan tapaturmasta Kuopion Puijolla.

Lauri Hakola

Mäkihypyn päävalmentajaksi palaamassa tuttu nimi – valmentaa jo Suomen kirkkainta timanttia

Lauri Hakola on Yle Urheilun tietojen mukaan Suomen mäkihyppymaajoukkueen uusi päävalmentaja. Aisapariksi on lähdössä yhdistetystä tuttu Kimmo Savolainen.

Mika Kojonkoski työskentelee Hiihtoliitossa mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajana.

Ylittikö Mika Kojonkosken johtama mäkihyppy budjettinsa yli 100 000 eurolla? Näin Kojonkoski ja Hiihtoliiton johto vastaavat

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Mika Kojonkoski, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen ja puheenjohtaja Markku Haapasalmi vastasivat Yle Urheilun esittämiin kysymyksiin liiton taloudesta.

Janne Ahonen kuvattuna Ounasvaaran mäkihyppytornin edessä.

Janne Ahonen palasi mäkitorniin, tältä näytti kuningaskotkan ensimmäinen leiskautus vuoteen: ”Löi tärinän päälle”

Janne Ahonen kilpailee tänään Rovaniemellä mäkihypyn SM-kisoissa. Yle oli paikalla, kun Ahonen kävi perjantaiaamuna ottamassa tuntumaa Ounasvaaran normaalimäkeen.

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho muotokuvassa.

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho hyppää SM-kisat kotimäessä – takana kolmen viikon hyppytauko

Jenny Rautionaho on ottanut levon kannalta henkisesti ja fyysisesti raskaan kauden jälkeen. Hän lähtee Ounasvaaran talvikisoihin tavoittelemaan SM-mitalia.

Janne Ahonen hymyili SM-pronssin jälkeen.

Ilouutinen Urheilustudiossa! Janne Ahonen söi sanansa ja hyppää SM-kisoissa – asettaa itselleen vain yhden tavoitteen

”Kuningaskotka” söi mäkikansan iloksi sanansa ja hyppää sittenkin vielä normaalimäestä. Kilpauransa vuonna 2018 päättänyt Ahonen on hypännyt viimeksi yhtä pienestä mäestä viisi vuotta sitten.

TV-sarjaa kuvataan Ylitornion lukion luokkahuoneessa. Kohtauksessa somalitaustainen nainen seisoo pulpetilla asennossa, jossa mäklihyppääjät laskevat hyppytornissa.

Kymmenet ihmiset kuvaavat TV-sarjaa Ylitorniolla – päähenkilö on somalitaustainen nainen, joka haluaa maailman parhaimmaksi mäkihyppääjäksi

Kolmiosainen sarja nähdään Ylellä ensi vuoden alkupuolella. Tarinassa kerrotaan myös erilaisten kulttuurien rinnakkainelosta Väylän varrella eli Tornionjokilaaksossa.

Planican mäkimontussa on ollut hyvin vähän katsojia MM-kisojen aikana.

Suomen joukkueelta kovaa tekstiä surkeista yleisömääristä ja ”törkyhinnoista” MM-kisoissa – Janne Ahonen hämmästyi näkemästään

Planican mäkimontussa ei ole kiehunut eikä hiihtostadionilla myrskynnyt. Yle Urheilun asiantuntijat käyvät läpi kisojen puheenaiheet, yllättäjät ja flopit.

Jenny Rautionaho katsoo eteenpäin Planican mäkimontussa.

Jenny Rautionaho toipui sairaalavuoteelta huimaan iskuun MM-kisoissa – täräytti nyt kärkipään hypyn: ”Katsoin kummulla, että ai saakeli”

Jenny Rautionaho oli peräti yhdeksäs suurmäen karsinnassa Planican MM-kisoissa. Suomalainen leiskautti karsintojen viidenneksi pisimmän hypyn. Hän ehti kuitenkin pelästyä kesken huippusuorituksen.

Mäkihyppääjä Janne Ahonen levittää kätensä hyppynsä jälkeen.

Janne Ahosen erikoinen piirre herätti valtavaa huomiota Keski-Euroopassa – Puolassa hänet uhattiin tappaa

Janne Ahonen ei hymyile, oli tuttu lause Kuningaskotkan uran alkuaikoina. Tämä Ahosen maine istuu sitkeänä etenkin Keski-Euroopassa, jossa hänen ilmeettömyydestään on tehty jopa lauluja.

Matti Nykänen ja Martin Svagerko

Matti Nykäselle nuorten MM-kullasta annettu palkinto oli arvoton, luovutti sen köyhälle kilpakumppanilleen – ”Kaunis muisto Matista”

Martin Švagerko oli Tšekkoslovakian mäkihypyn kummajainen, koska hän ponnisti lajipiireihin Slovakian puolelta. Švagerko avasi elämänsä vaiheita Yle Urheilulle ja muisteli lämmöllä Matti Nykästä.

Jenny Rautionaho.

Jenny Rautionaholle historian toiseksi kovin suomalaistulos mäkihypyssä

Rautionaho sijoittui MM-kilpailuissa naisten normaalimäen kisassa 16:nneksi.

Jenny Rautionaho kuvassa

Rovaniemeläinen Jenny Rautionaho selviytyi naisten mäkihypyn normaalimäen kisaan Planican MM-kilpailuissa

Rautionaho hyppäsi keskiviikkoisessa karsinnassa 92,5 metrisen hypyn, joka riitti 15. sijaan.

Naismäkihyppääjä Jenny Rautionaho

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut alkavat – mukana myös lappilaiset mäkihyppääjä Jenny Rautionaho ja hiihtäjälupaus Niko Anttola

Rovaniemeläinen Jenny Rautionaho hyppää mäkeä heti keskiviikkona. Kisa on Rautionaholle ensimmäinen Willingenin kaatumisen jälkeen.

Ilkka Herola hiihtämässä yhdistetyn kilpailussa.

Yhdistetyn ja mäkihypyn MM-joukkueet julkaistiin – menestysodotukset tutuilla harteilla, yhdistetyssä mukana 16-vuotias ensikertalainen

Suomen joukkueet Planican MM-kisojen yhdistettyyn sekä mäkihyppyyn julkaistiin. Mukana MM-kisoissa on yhteensä kahdeksan yhdistetyn urheilijaa sekä kuusi mäkihyppääjää.

Jenny Rautionahoa autetaan mäkimontussa.

Pahasti kaatunut mäkihyppääjä Jenny Rautionaho jäi sairaalaan vielä toiseksi yöksi – valmentaja kertoi helpottavia uutisia suojatistaan

Mäkihyppääjä Jenny Rautionahon valmentajan Tapio Kallungin mukaan hänen suojattinsa on hyvällä mielellä ja kunnossa. Rautionaho kaatui pahannäköisesti sunnuntaina Willingenin maailmancupissa.

Halvor Egner Granerud kuvassa.

Halvor Egner Granerud valloitti Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäinenä norjalaisena 16 vuoteen – ”Täysin sanoinkuvaamatonta”

Granerud voitti kolme neljästä kiertueen osakilpailusta. Kiertueen parhaaksi suomalaissuoritukseksi jäi Vilho Palosaaren 26. sija Garmischissa.

Janne Ahonen katsoo mustaa taustaa vasten vasemmalle.

Janne Ahonen lataa suorat sanat FIS:n mäkipukujen kontrolloinnista: ”Katsokaa, nytkin tuloslistalla on pari-kolme hylättyä hyppääjää”

Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen arvioi kovin sanoin mäkihypyssä vuodesta toiseen vellovaa pukukikkailua. Kansainvälisen hiihtoliiton toiminta ei saa mäkilegendalta puhtaita papereita.

Thomas Thurnbichler

Mika Kojonkoski kieltäytyi huippupestistä Puolassa – uskalias valmentajavalinta sai tähtihyppääjät kritisoimaan Adam Malyszia

Puola on palannut miesten mäkihypyn huipulle surkeasti menneen viime kauden jälkeen. Nousun taustalla on itävaltalainen valmentajakolmikko, jossa päävastuun kantaa 33-vuotias Thomas Thurnbichler.

Janne Ahonen hyppää Urheilustudion kuvauksissa.

Janne Ahonen muistelee kilpauransa herkkuruokaa – resepti on tuttu monelle opiskelijalle

Urheilustudion Reseptikirja-osiossa oman bravuurinumeronsa paljasti Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen.

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Suomalaispomo sai hitaan laivan liikkeelle, mutta mäkipukujen testauksen läpinäkyvyys hiertää yhä Petter Kukkosta – ”Neutraali osapuoli puuttuu”

Mäkihyppypuvut puhuttivat Urheilustudiossa, kun Yle Urheilun asiantuntijat Petter Kukkonen ja Janne Ahonen keskustelivat FIS:n entisen varustekontrolleri Mika Jukkaran kanssa pukujen mittaamisesta ja mittaustilanteen läpinäkyvyydestä.

Jenny Rautionaho kuvassa

Jenny Rautionaho avaa merkittävää muutosta huippuonnistumisen taustalla – ”Aluksi oli vaikea uskoa sijoitusta”

Jenny Rautionaho ylsi ensimmäistä kertaa maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon. Hän kertoo jääneensä viime kaudella pahimmillaan kolme kilometriä tunnissa ylämäen vauhdeissa.

Mäkihyppymäki kuvattuna alaviistosta.

Matti Nykäsen mäki on päässyt surkeaan kuntoon, Jyväskylän maamerkki huutaa remonttia

Matti Nykäsen ja Matti Pullin nimikkomäistä on tehty kuntoselvitykset. Jyväskylän hiihtoseura haluaisi hankkia mäkeen uuden vähän käytetyn muovituksen Saksan Oberstdorfin mäkimekasta.

Matti Nykäsen muistomerkki.

Torstai 8.9.2022 (tv)

Puoluekannatus. Energia. Matti Nykänen. Sääennuste.

Matti Nykäsen muistomerkki Jyväskylässä.

Matti Nykäsen muistomerkkiin lipsahtanut virhe korjataan ensi tilassa, sanoo kuvanveistäjä Kaarina Kaikkonen

Teoksen suksiin on kaiverrettu Matti Nykäsen saavutuksia. Yhdeksi saavutukseksi on merkitty "Olympiahopea suurmäki Sarajevo 1984", vaikka Nykänen oli Sarajevon suurmäessä olympiavoittaja.

Matti Nykäsen muistomerkki "höyhen" julkistettiin Jyväskylässä 7.9. Kuvassa näkyy teräksestä valmistettu muistomerkki.

Katso miltä Matti Nykäsen muistomerkki näyttää – sadat ihmiset kerääntyivät Höyhenen äärelle Jyväskylässä

Nelinkertaisen olympiavoittaja Matti Nykäsen jättimäiseltä höyheneltä näyttävä muistomerkki julkistettiin Jyväskylässä Hippoksen liikuntapuistossa.

Arttu Pohjola hyppää Hinzenbachin kesä-GP:ssä.

Hiihtoliitto turhautui nihkeisiin suomalaisyrityksiin ja hankki yhteistyökumppanit Keski-Euroopasta: "Muuttaa kertaheitolla mäkihypyn resurssipuolta"

Hiihtoliitto on satsannut mäkihyppyyn palkkaamalla uusia valmentajia ja hankkimalla Mika Kojonkosken lajijohtajaksi, joten uudet sponsorit tulevat tarpeeseen.

Antti Aalto hyppää mäkeä Pekingin olympialaisissa.

Mika Kojonkoski maalailee kovia tavoitteita Suomen mäkihypylle – neljässä vuodessa huipulle uuden tiimin voimin

Mika Kojonkosken johtama Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuetiimi on paiskinut hommia pari kuukautta. Projektin yksi tärkeimmistä palasista on suomalaisille tuiki tuntematon hollantilainen, Pierre Hartmann.

Saimi Hoyer seuraa intohimoisesti mäkihyppyä ja fanittaa Janne Ahosta – Puoli seitsemän yllätti hänet mäkikotkan terveisillä

Saimi Hoyer fanittaa intohimoisesti mäkihyppyä ja Janne Ahosta – Puoli seitsemän yllätti hänet mäkikotkan terveisillä

Menestyneen mallinuran tehnyt Saimi Hoyer on ollut pitkään julkisuuden henkilö, joka tunnetaan muun muassa intohimoisena sienestäjänä. Mutta harva ehkä tietää, että hän on myös mäkihyppyfani.

Ryoyu Kobayashi kuvassa.

Ryoyu Kobayashi voitti mäkihypyssä häkellyttävän värisuoran – japanilaistähteä valmentanut suomalaisluotsi kertoo ujosta taiteilijasielusta

Suomen päävalmentaja Janne Väätäisen mielestä suomalaisen mäkihypyn suurin ja syvin kuoppa on ohitettu. Välinekehitys on tärkeää, mutta toisaalta lajin tietyt lainalaisuudet pysyvät vuodesta toiseen samoina.

Slovenian Cene Prevc hyppäsi lentomäessä huimat 246 metriä

Mäkihypyn maailmancupin kokonaiskilpailun voitto Japanin Kobayashille, päätöskisassa nähtiin huima 246-metrinen hyppy

Mäkihypyn maailmancupin kausi hupentui sunnuntaina Planican HS240-lentomäessä. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Eetu Nousiainen räväytti avauskierroksen toiselle sijalle

Eetu Nousiainen hakee jatkoa huippusijoitukselle Planicassa – ensi viikolla ohjelmassa yhdistetyn SM-kisat: "Suksiakaan ei vielä ole"

Eetu Nousiainen säväytti viime sunnuntaina kahdeksannella sijalla Oberstdorfin lentomäessä. Ensi viikonloppuna Planicassa Nousiaisella on mahdollisuus jatkaa hyviä suorituksia.

Janne Ahonen tuuletti SM-pronssia.

Janne Ahosta pyydettiin mukaan yhdistetyn SM-kisoihin – antaa suoran arvion Suomen uuden mäkikomeetan mahdollisuuksista Ilkka Herolaa vastaan

Janne Ahonen paljasti, että yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen yritti houkutella häntä mukaan Rovaniemelle yhdistetyn SM-kisoihin. SM-karkeloissa on mukana sunnuntaina mäkikisassa säväyttänyt Eetu Nousiainen.

Kamil Stochilta empaattinen puheenvuoro rauhan puolesta

Mäkihypyn puolalaistähti Kamil Stoch kirjoitti suksiinsa pysäyttävän kannanoton Ukrainan sotaa vastaan: "Emme voi teeskennellä, ettei mitään tapahdu"

Mäkihypyn olympiavoittaja Kamil Stoch, 34, otti kantaa Venäjän Ukrainaa vastaan aloittamaan hyökkäyssotaan.

Eetu Nousiainen tekee telemark-alastulon Lahden suurmäestä.

Mäkihyppääjä Eetu Nousiainen teki uransa pelastaneen ratkaisun ja nauttii taas urheilusta: "Riitti se pään hakkaaminen seinään"

Kuopiolainen mäkihyppääjä Eetu Nousiainen, 24, pudotettiin viime kesänä maajoukkueesta, mikä antoi hänelle lisäpotkua harjoittelemiseen. Hyppynsä hän löysi uudelleen Continental cupin kautta.

Antti Aalto Pekingin olympialaisten suurmäessä päättäväisellä ilmeellä.

Tässä on yksi Suomen olympiajoukkueen kovimmista tasonnostajista – Janne Ahonen kertoo, miten nopea täyskäännös oli mahdollista

Antti Aalto nosti tasoaan hurjasti vain muutamassa viikossa Pekingin olympialaisiin. Suurmäessäkin sijoitus ei kertonut koko totuutta Aallon hypyistä.

Mäkihyppääjä Japanin Sara Takanashi hylättiin sekajoukkuemäessä Pekingin olympialaisissa.

Mäkihyppypukujen testausta kiristettiin Pekingiin ja heti urheilijoita hylättiin – varusteita valvova Mika Jukkara saa kiitosta ja kritiikkiä

FIS:n mäkihyppypukujen mittauksesta vastaava Mika Jukkara on kiristänyt linjaa, miten puku mitataan. Pekingissä pukuja on testattu tiukemmalla otteella, jota on myös kritisoitu.

Entinen mäkihyppääjä, nykyisin Harjavallan vapaa-aikasihteeri Vesa Hakala.

Mäkihyppääjä Vesa Hakala muistaa 90-luvun Tonimanian ja kaipaa tämän päivän mäkihyppyyn lisää satsausta: "Junnuihin kannattaa lyödä euroja"

Entisen mäkihyppääjän mielestä Suomessa pitäisi linjata, miten hyvin mäkihypyssä halutaan kansainvälisellä tasolla menestyä. Sen mukaan laitettaisiin resursseja esimerkiksi junioritoimintaan.

Antti Aalto landar.

Japanin hyppyihme Ryoyu Kobayashi liisi olympiakultaan normaalimäessä – Suomen Antti Aallon tasonnosto jatkui, tuloksena 12. sija

Antti Aallon hypyt kantoivat normaalimäen finaalin 12. sijalle. Avauskierroksen hyppy toi suomalaiselle jo sijan kymmenen sakissa.

Pekingin olympialaiset: Naisten mäkihypyn normaalimäki, suomalaiset

Suomalaisnaiset jäivät kauas mäkihyppymitaleista – Ursa Bogataj nappasi normaalimäessä Slovenialle historiallisen olympiakullan

Julia Kykkänen oli normaalimäessä 27:s, Jenny Rautionaho jäi 32. sijalle. Slovenia sai historiansa ensimmäisen mäkihyppykullan.

Antti Aalto hyppää mäkeä Pekingin olympialaisissa.

Antti Aalto on parantanut suorittamistaan olympiamäessä – loppukilpailupaikan varmistanut suomalaishyppääjä uskoo valmistautumisensa menneen nappiin

Suomalaismäkihyppääjä nappasi paikan loppukilpailussa 98,5 metrin hypyllään. Aalto kertoo Zhangjiakoun mäen tuntuvan jopa tutulta.

Niko Kytösaho kuvassa.

Niko Kytösaho ei ole päässyt matkustamaan Pekingiin – sekajoukkueen kilpaileminen epävarmaa: "Jos en pääse paikalle, niin ei ole joukkuetta"

Niko Kytösahon keskiviikkoinen koronavirustesti on positiivinen ja hän ei ole päässyt matkustamaan Pekingin olympiakisapaikalle. Normaalimäki jää häneltä väliin, myös edustus sekajoukkuemäessä on vaakalaudalla.

Niko Kytösaho alastulorinteessä.

Pekingiin lähdössä ollut Niko Kytösaho sairastui koronaan – harmistunut mäkihyppääjä elättelee vielä toiveita: "Saumat ovat, että isoon mäkeen pääsisin"

Niko Kytösahon olympiakisamatka on vaakalaudalla. Viikonlopun normaalimäen kisa jäänee suomalaiselta väliin. Pienillä flunssaoireilla taudista selvinnyt Kytösaho toivoo vielä saavansa lähtöluvan ja pystyvänsä osallistumaan suurmäen karsintaan ensi viikon perjantaina.

Mäkihyppääjä Janne Ahonen istuu sohvalla Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Mäkilegenda Janne Ahonen kertoi yllättävän asian hyppytornista: Moni kisaaja on törmännyt lintuun ja Ahosellakin on läheltä piti tilanteita

Etenkin Lahden mäkihyppytorneissa pesi aikoinaan paljon puluja, jotka saattoivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Mari Eder.

Pekingin kisajoukkueessa useita urheilijoita, joilla on kytkös Pohjois-Karjalaan

Talvikisat alkavat Pekingissä 4. päivä helmikuuta.

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Satojen tuhansien eurojen menetykset, joista kärsii koko hiihtourheilu – oletko tullut ajatelleeksi, mitä tapahtuu, jos Suomen mäkihyppyä ei saada pelastettua?

Suomalaisten heikot otteet mäkihypyssä uhkaavat heijastua lähivuosina Hiihtoliiton tulovirtoihin. Siinä tapauksessa mäkihypyn ongelmista tulisi koko kotimaisen hiihtourheilun päänvaiva.

Niko Kytösaho Garmisch-Partenkirchenin mäkimontussa.

Janne Ahoselta suorat sanat syöksykierteestä, joka johti Suomen mäkihypyn alhoon – "Jos ei ole junnuja, ei tule mestareita"

Keski-Euroopan mäkiviikko on ollut usein mäkihypyssä jonkinlainen mittari. Suomalaishyppääjillä ei mäkiviikon perusteella vieläkään ole hurraamista, mutta päävalmentaja Janne Väätäinen on luottavainen tulevaisuuteen.

Ryoyu Kobayashi mäkiviikon viimeisen osakilpailun jälkeen.

Kobayashi vei mäkiviikon, mutta ei kirjoittanut historiaa – japanilainen ei usko nousevansa Janne Ahosen rinnalle, Kuningaskotka on eri mieltä

Japanin Ryoyu Kobayashi voitti jo toisen kerran urallaan Keski-Euroopan mäkiviikon. Historiallinen toinen Grand Slam jäi kuitenkin odottamaan seuraavaa kertaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle