Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun valot sammuvat myrskyssä, korjaajat lähtevät etsimään kaatunutta puuta – miksi osa taloista saa sähköt jo ennen kuin puu löytyy?

Lappeenrannan Energiaverkot alkaa varautua häiriötilanteisiin, kun odotettavissa on tuulta yli 15 metriä sekunnissa.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä ja puita Etelä-Savossa – pahimmillaan 1 700 taloutta ilman sähköjä

Pelastulaitos ja Järvi-Suomen Energia ovat korjailleet puita teiltä ja sähkölinjoilta, mutta suuremmilta ongelmilta on Etelä-Savossa vältytty. Myräkkä heikkenee tiistai-iltapäivään mennessä.

Pohjois-Pohjanmaalla maanantain myräkkä meni ohi pienin vahingoin – Koillismaalla sademäärät kuitenkin Suomen suurimpia

Kuusamon Välikankaalla on satanut kahden vuorokauden aikana kerralla lähes kuukauden sademäärän verran, lukema on 50,3 millimetriä. Syysmyräkän mennessä maakunnan yli tuli pelastuslaitoksille yhteensä noin 18 tehtävää puiden raivaukseen.

Sähkökatkoja ja muutama puunraivaustehtävä – varoitus voimakkaasta tuulesta jatkuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalaan luvataan tiistaiksikin kovaa tuulta. Toistaiseksi tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja ja pelastuslaitokselle muutaman puunraivaustehtävän.

Kova tuuli aiheutti sähkökatkoja

Kovimmat puuskat ja samalla pahimmat katkoalueet olivat Kuopiosta länteen päin Koillis-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ulottuvalla alueella.

Kova tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja teille – Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus puuskissa yli 22 m/s

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella oli tiistaina aamuyöllä enimmillään noin 4 000 sähkötöntä asiakasta.

Ida-hurrikaanin rippeet ryöpsäyttivät Yhdysvaltojen itärannikolle ennätyssateet – ainakin 44 kuollut syöksytulvissa

Itärannikolla useiden ihmisten kerrotaan kuolleen tulvineisiin kellareihin. Sekä New Yorkin että New Jerseyn osavaltiot ovat poikkeustilassa. Koko maassa yli 50 ihmistä on saanut surmansa Ida-hurrikaanin johdosta.

Matalapaine pyyhkäisee Suomen yli ja tuo vilpoisen syysmyräkän, mutta pian koittaa poutasää ja ehkä hetkeksi jopa kesän lämpö

Luoteesta saapuva matalapaine aiheuttaa säässä perjantaina epävakautta, mutta sunnuntaiksi uskaltaa jo luvata poutaa. Ensi viikolla vasta päättynyt kesä saattaa vielä muistuttaa itsestään.

Mitä Ida-myrskyn tuhoista tiedetään tähän mennessä: Yli miljoona kotitaloutta sähköttä Louisianassa, ainakin yksi ihminen kuollut

Ida voimistui sunnuntaina nopeasti neloskategorian hurrikaaniksi. Myrsky iski Yhdysvaltain Meksikonlahden pohjoisrannikolle voimalla. Maanantaina myrsky laantui ensin ykköskategorian hirmumyrskyksi ja myöhemmin trooppiseksi myrskyksi.

Kesän myrskyt maksoivat Järvi-Suomen Energialle miljoonia – asiakkaiden korvauksia maksetaan elokuusta alkaen

Järvi-Suomen Energia kertoo maksavansa asiakkailleen kesän myrskyistä johtuneita vakiokorvauksia. Korvauksia maksetaan elokuusta alkaen.

Kesän myrskyjen hintalappu Savon Voimalle liki neljä miljoonaa – sähkökatkoista kärsineille maksetaan nyt korvauksia

Asiakkaat ovat oikeutettuja vakiokorvaukseen, kun sähköntoimitus on keskeytynyt vähintään yli 12 tunnin ajaksi. Korvaukset huomioidaan sähkölaskuissa automaattisesti. Tapahtuneista sähkökatkoista ei erikseen tarvitse ilmoittaa energiayhtiölle.

Kova tuuli on kaatanut puita ympäri Kymenlaaksoa – sähköt poikki enimmillään noin 1 500 asiakkaalta

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on ollut keskiviikkoiltapäivästä lähtien toistakymmentä puunraivaustehtävää.

Paraisilla ja Turun saarissa sähköjä poikki – keskiviikoksi luvattu puuskittaista tuulta

Kello kymmeneltä sähköttä oli paraisilla noin 200 taloutta ilman sähköä. Turussa sähköttömiä oli 50.

Voimistuvat tuulet uhkaavat vaikeuttaa Dixie-maastopalon sammutustöitä Kaliforniassa

Voimistuvien tuulien vuoksi Kalifornian suurin sähköyhtiö varoitti asiakkaitaan tarkoituksellisista sähkökatkoista, joilla yritetään estää uusien palojen syttymistä. Tuulessa katkeavat sähkölinjat voivat sytyttää maastopaloja kuivassa maastossa.

Muuntamossa ollut eristevika vei aamulla sähköt Leppävirralta

Noin 1 300 Savon Voima Verkon asiakasta oli aamuyhdeksän aikaan sähköttä Leppävirralla. Sähkökatkos johtui muuntamossa olleesta eristeviasta. Sähköt saatiin palautettua vajaassa tunnissa.

Riikka-rajuilman aiheuttamat sähkökatkot on saatu korjattua Kainuussa

Alkanut viikko on viileämpi kuin viime aikoina on totuttu.

Riikka-rajuilma rymistelee sunnuntaina Suomen yli – Ilmatieteen laitos varoittaa Itä-Suomea vaarallisen rajusta ukonilmasta

Sunnuntaina Suomen sää jakautuu kahtia: Lapissa sataa rankasti ja muu Suomi saa ennätyshelteiden perään vaarallisiksi kuvattuja ukkospuuskia. Rajuilma on nimetty Riikaksi ja se on jo neljäs nimetty rajuilma tänä kesänä.

Harvinaisen raju sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet – nyt kaupan toiminta on alkanut palautua kohti normaalia

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet torstain ja perjantain välisenä yönä. Liike avattiin asiakkaille perjantaina kello 13. Tänään lauantaina kylmähyllyjä on täytetty kovaa vauhtia. Kestää kuitenkin useita päiviä ennen kuin Prismassa palataan normaaliin.

Sähkökatko sulatti Joensuun Prisman kaikki kylmätuotteet yöllä – katso videolta, kun työntekijät heittävät lämmenneet ruoat pois

Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepakkauksia on Prismassa kymmeniä tuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie aikaa. Tavaratalolle aiheutuu sähkökatkosta satojen tuhansien eurojen tappiot.

Joensuussa oli päivällä yli 4 000 taloutta sähköttä – Caruna etsii vian syytä

Sähköt onnistuttiin palauttamaan kaikille talouksille vajaan tunnin jälkeen. Sähköt olivat poikki muun muassa eteläisen ruutukaavan, Penttilän, Vehkalahden, Nepenmäen ja Hukanhaudan alueilla. Vian syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Helsingin Rautatientorilla osoitetaan tänään mieltä Kuuban tilanteesta

Kuuba kärvistelee talouskriisin keskellä, ja kansalaiset ovat tuohtuneet muun muassa pitkistä ruokajonoista ja pahentuvista sähkökatkoista.

Pirkanmaan yli pyyhkäissyt ukkosrintama katkoi sähköjä ja aiheutti pelastuslaitokselle tehtävää

Orivedellä, Kangasalla ja Kuhmoisissa oli kotitalouksia ilman sähköä vielä puolen päivän aikaan. Pelastulaitokselle ukkonen aiheutti parin tunnin kiireen.

Ukkosmyrsky Aatu oli niin raju, että sähköverkkoa korjataan edelleen Sysmässä ja Hartolassa

Juhannusviikon rajuin ukkosmyrsky aiheutti miljoonavahingot. Elenia pahoittelee sähkökatkojen venymistä ja lupaa maakaapeloinnin jatkuvan.

Viime keskiviikon Aatu-myrsky oli verkkoyhtiölle pahin sitten vuoden 2010 Astan: 3,5 miljoonan vahingot, vikojen korjaus jatkuu yhä

Järvi-Suomen Energian pienjänniteverkon vikoja saatetaan joutua korjaamaan vielä pitkäänkin. Aatuksi ristitty myrsky jätti enimmillään sähköttä 30 000 yhtiön asiakasta.

Sähköt saatu palautettua lähes kaikkiin kotitalouksiin Kainuussa, pahimpia Paula-rajuilman vaikutuksia korjataan edelleen

Paula-rajuilma pyyhkäisi tiistaina Suomussalmen ja Puolangan rajalla Suolijärvellä sähköverkkoa käyttökelvottomaksi noin kahden kilometrin matkalla. Sähkölinja joudutaan rakentamaan kokonaan uudelleen.

Myrsky aiheutti vesivahinkoja Kuopion keskustassa – Savossa sähköt poikki monin paikoin

Kuopion keskustassa vesi tulvi kellareihin ja liiketiloihin sisään aiheuttaen pahoja vesivahinkoja. Ukkospuuskat katkaisivat sähköt laajalta alueelta Pohjois- ja Kollois-Savossa. Pahimmillaan ilman sähköä oli yli 30 000 taloutta.

Koillismaalla raivataan vielä torstainakin alkuviikon rajuilman jälkiä – sähkökatkokset voivat paikoin jatkua päivien ajan

Oulu–Koillismaan pelastuslaitos jatkaa jo toista vuorokautta rajuilman raivaustöitä Koillismaalla. Keskiviikkona tehtäviä oli satoja. Sähkökatkoja on vielä etenkin Koillismaan kunnissa. Oulussakin kadut ovat vielä tulvineet, kun vettä on alkuviikosta riittänyt.

Aatu-myrsky on häirinnyt Parikkalan ja Joensuun välistä junaliikennettä – sähköjä on katkeillut esimerkiksi Savitaipaleella

Myrskypuuskat osuivat keskiviikkoiltana jonkin verran myös Etelä-Karjalaan, mutta suuremmilta tuhoilta vältyttiin.

Ukkosmyrskyn jäljiltä sähköt poikki vielä aamullakin tuhansilta – korjaamisessa saattaa mennä pitkään

Keskiviikkona riehunut ukkosmyrsky aiheutti laajoja vahinkoja koko Etelä-Suomen alueella. Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö uskoo sähköjen palautuvan viimeisillekin asiakkaille torstain aikana.

Salamat ja vaakasuora sade riepottivat kesäteatteria Äänekoskella, turvallisuussyistä ensi-ilta oli pakko perua hetki ennen näytöstä

Keskiviikon ukkosmyräkkä teetti pelastuslaitoksella satakunta tehtävää. Vielä aamukuudelta sähköjä vailla oli Keski-Suomessa parituhatta verkkoyhtiöiden asiakasta, eniten Äänekoskella ja Jyväskylässä.

Aatu-myrsky vei tuhansilta sähköt, kaatoi puita teille ja vesi tulvi kellareihin

PKS Sähkönsiirron verkkoalueella oli keskiviikkona kello 21 aikoihin pahimmillaan noin 15 000 sähkötöntä taloutta.

Ukkosrintama katkaisi sähköt lähes 30 000 Järvi-Suomen Energian asiakkaalta – "Rintaman rajuus oli kova"

Lounaasta saapunut ukkosrintama jätti jälkeensä tuhansia sähköttömiä talouksia Etelä-Savossa. Heti kovimpien tuulien jälkeen häiriökartalla oli lähes 30 000 sähkötöntä asuntoa.

Etelästä saapui ukkosia: sähköjä meni poikki myös Pirkanmaalla

Suomen eteläosan yli liikkuva ukkosrintama ulottuu myös Pirkanmaalle. Keskiviikkona iltapäivällä Pirkanmaalla oli jo sähkökatkoja, muun muassa Pälkäneellä, Sastamalassa ja Urjalassa.

Katso miten rajuilma tuhosi metsää ja runteli retkeilyalueen – Koillismaalla ja Kainuussa poikkeukselliset tuhot

Tiistain ukkosrintaman tuulet tuhosivat metsää, rakennuksia, sähkölinjoja ja Taivalkosken maamerkkinä olleen valtavan kuusen. Kainuussa sähkölinjan tuho on harvinainen. Koillismaalla pelastuslaitos oli keskiviikkona täystyöllistetty.

Järvi-Suomen Energian verkkoinvestoinnit näkyivät Vieno-myrskyssä: "Sähköttömiä olisi ollut vähintään kolminkertaisesti", sanoo verkkojohtaja

Suur-Savon Sähkö investoi sähköverkkoonsa kahdessa vuodesssa ennätysmäiset 130 miljoonaa euroa.

Voimakas Ahti-ukkosmyrsky aiheutti sähkökatkoja Kainuussa: tänään tiistaina odotettavissa uusi kesämyrsky

Ouluun ukkonen iski rajuimmin. Tänään Kainuussa salamoi. Päivystävä meteorologi sanoo, että taivasta kannattaa katsella lännen suunnalta.

Järvi-Suomen Energia uusii verkkoaan: uutta maakaapelia vedetään Savonlinnan ja Hankasalmen seudulla

Tavoitteena on vähentää sähkökatkoja ja parantaa toimitusvarmuutta. Valmista on määrä tulla marraskuun loppuun mennessä.

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Sähkökatkojen korjaaminen jatkuu, Savon Voima arvioi keskijänniteverkon tulevan keskiviikkona kuntoon

Keskiviikkoaamuna sähköttä oli 3600 Savon Voiman asiakasta. Muuntajille sähköä syöttävän keskijänniteverkon viat saadaan yhtiön arvion mukaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat aiheutuneet yksittäisistä puista eikä suuria tuhoja ole syntynyt.

Vieno-myrskyn sähkökatkot saatiin korjattua ennakoitua nopeammin: keskiviikkoaamuna vain Pieksämäellä jonkin verran taloja pimeänä

Vikojen korjaaminen eteni lopulta ennakoitua nopeammin. Vielä tiistaina ennakoitiin, että vikoja joudutaan korjaamaan keskiviikkoa myöten, mutta sähkönjakelu palasi melkein normaaliksi jo myöhään tiistai-iltana.

Vienon jättämät sähköviat on korjattu, loppujen lopuksi myräkkä esiintyi Kainuussa rauhallisena

Myrskyn jälkeen on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti. Pienjänniteverkon vioista automaatio ei tee hälytystä käyttökeskukseen, vaan tieto viasta saadaan asiakkailta.

Vieno-kesätuuli katkoo sähköjä Kainuussa – massiivisilta tuhoilta on ainakin tähän mennessä säästytty

Sähkökatkot keskittyvät Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Yksittäisiä vikoja on myös Hyrynsalmella ja Paltamossa. Vieno-tuulen ennustetaan laantuvan klo 20 mennessä.

Vieno-myrsky saapui Pohjois-Pohjanmaalle tiistaiaamun aikana – Koillismaalla kovaa tuulta voi olla puuskissa vielä illalla

Ilmatieteen laitoksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla tuulenpuuskat jäänevät kovan tuulen tasolle, 15–20 metriin sekunnissa. Yöhön mennessä kovan tuulen pitäisi jo laantua.

Vieno-myrsky katkoo sähköjä myös Etelä-Karjalassa – tuuli heikkenee illalla

Vieno-myrsky kulkee tiistai-iltapäivällä kohti Itä-Suomea.

Vieno-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja korjataan eri puolilla Pirkanmaata – "Pannaan peukut pystyyn, että pahin olisi tässä"

Pirkanmaalla on tällä hetkellä sähköittä noin 5 000 Elenia-verkon asiakasta. Myrskyn ajankohta tekee siitä tavallista vaarallisemman sähköverkkojen kannalta.

Vieno-myrsky Keski-Suomessa: Tuhannet taloudet yhä ilman sähköä, vikojen korjaus voi kestää paikoin ainakin keskiviikkoon – Muuramessa iso koivu rysähti rivitalon päälle

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli tiistaina yli sata vahingontorjuntatehtävää. Myrsky katkoi sähköt tuhansilta asiakkailta.

Vieno-myrsky katkoo puita ja sähköjä

Voimakkaat tuulet ovat tehneet tuhojaan myös Etelä-Pohjanmaalla. Tähän menessä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselle on kuitenkin tullut vain muutamia tehtäviä.

Myrsky katkoo sähköjä rannikolla – yö oli vielä rauhallinen Pohjanmaalla

Pohjanmaan pelastuslaitokselle ei yön aikana ollut tullut yhtään ilmoitusta myrskyn aiheuttamista vahingoista. Kristiinankaupungissa on muutamia satoja talouksia ollut vailla sähköä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle