Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"On luonnotonta, ettei saa tavata kavereita hyvällä omallatunnolla" – tutkija lataa 5 syytä, miksi nuoret ovat kärsineet koronasta suhteettoman paljon

Nuorisotutkimusseuran Tuuli Pitkänen kokee, että nyt tulisi keskustella enemmän nuorten näkökulmasta; ovatko pitkät karanteenit ainoa mahdollisuus ja miten ylioppilaiskokeet tulisi turvata paremmin? Kerro meille ajatuksesi, miten epidemian kanssa pitäisi mielestäsi toimia, jotta koulut ja opiskelut sujuisivat viime vuotta paremmin.

Wilma Tuomiselle, 27, krapula-ahdistukset olivat liikaa – tästä on kyse nousevassa sober curious -ilmiössä, jonka Alkokin tunnistaa

Wilma Tuominen on jättänyt alkoholin vuosi sitten, mutta absolutistiksi hän ei ryhtynyt. Sober curious -ilmiö kyseenalaistaa vanhaa alkoholikulttuuria. Täysraittiuden sijaan se voi tarkoittaa sitä, että juo harvemmin tai vähemmän tai suosii mietoja alkoholijuomia.

Vaihto-opiskelijoiden bileistä Vaasassa voi sataa kuraa syyttömienkin niskaan – "Henkisesti raskasta heille, joita tämä ei kosketa"

Poliisi on puuttunut monena viikonloppuna juhlintaan, joka on rikkonut kokoontumisrajoituksia.

Opiskelijabileiden tahti kiihtyy Pohjanmaalla – "metelikeikkoja" hoidettu jo monena viikonloppuna, enimmillään koolla 50 nuorta

Vaasassa juhlia järjestävät poliisin mukaan etupäässä ulkomaiset vaihto-opiskelijat.

Roope Konttila, 19, ei juuri puhu, mutta Discordissa hän avautuu – vasta korona opetti löytämään opiskelijat, jotka haluavat jutella

Kun nuorisotyö meni keväällä rysäyksellä verkkoon, huomattiin, että moni on jäänyt siitä paitsi.

Yksityistilaisuuksille suositellaan Kanta-Hämeessä 20 henkilön rajoitusta

Yksityistilaisuuksia koskeva suositus astuu voimaan maanantaina ja on voimassa lokakuun loppuun.

Syksyn ainoa iso opiskelijatapahtuma Tampereella vaati tiukat poikkeusjärjestelyt – katso kuvat ja video teekkarikasteesta

Tammerkoskeen pääsi noin 800 Tampereen yliopiston opiskelijaa poikkeuksellisesti syksyllä.

Jyväskylän kauppatieteilijöiden Pörssi ry perui fuksitapahtuman korona-altistusepäilyn takia

Jyväskylän yliopiston kauppatieteen opiskelijoiden ainejärjestö siirsi fuksitapahtumaansa koronaepäilyn vuoksi.

Näin korona-aika muutti opiskelijaelämää: Varja Dolgahenko, 16, oli Suomessa tutustumassa kouluihin, kun poikkeustila sulki rajat

Päättäjät pohtivat tänään koulujen avaamista, mutta mitä poikkeuksellisesta ajasta ajattelevat opiskelijat? Kiersimme pääkaupunkiseudun ja kysyimme.

Insinööriopiskelija Antti Huhtanen ei koskaan käy koulussa – etäopiskelu voi olla yksinäistä, mutta opettaa työelämään

Etäopiskelu vaatii opiskelijalta aikatauluttamista ja selkärankaa. Antti Huhtanen majailee Belgiassa parin tuhannen kilometrin päässä koulustaan.

Tursajaisissa joulupukkikin polvistui valaa vannomaan – TAMK:in uudet opiskelijat juhlivat keskiviikkona

Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat juhlivat Tursajaisissa tosin eri teemojen mukaan pukeutuneena.

Tuesday’s papers: Tougher student life, illegal English signs, and a window-washing statue

A heated debate on student livelihood, 'No Drone Zone' signs incite complaints, and Bad Bad Boy assists police.

Onko välivuosi edessä? Nappaa tästä ideoita syksylle

Miten pääsee ulkomaille, mistä saa työpaikan ja voiko vielä päästä opiskelemaan? Mitä jos ei huvita tehdä mitään? Suunnitelma B -kone kertoo vaihtoehtosi, jos opiskelupaikkaa ei korkeakoulujen yhteishaussa irronnut.

Juhliminen saattaa helpottaa opiskelustressiä, mutta liika alkoholi pahentaa ahdistusta

Stressiä ei voi hoitaa alkoholilla, mutta ystävien seura auttaa usein rentoutumaan.

Turun yliopiston lähettiläät avaavat opiskelijaelämää somessa

Tavoitteena on välittää yliopisto-opinnoista kiinnostuneille nuorille tietoa todellisesta opiskelijaelämästä.

Lukio, laatta ja My Little Horny - näin käynnistyy norjalainen uutuussarja Lovleg

Ensimmäisen kauden kaikki kymmenen jaksoa Yle Areenassa.

Opiskelijat pelastavat ravintolat arki-iltoina: "En ollut edes tajunnut, kuinka tärkeä tämä yksi torstai-ilta on"

Suomalaiset tykkäävät juhlia viikonloppuisin. Arkisin baareissa pyörivät opiskelijat, joiden halpoja juomia kompensoi ostojen määrä.

Lomarahat koituivat opiskelijan kohtaloksi, Kela karhusi opintotuet korkojen kera – ministeri Terho: "Moraalitonta, että ahkeruudesta rangaistaan"

Vaikka opintotukea leikattiin viime vuonna, tulorajoja ei juurikaan nostettu. Opintotuesta vastaava ministeri Sampo Terhon mukaan opiskelijan tulee saada työkokemusta jo opiskeluaikana, eikä siitä tulisi opiskelijaa rangaista.

1960-luvulla hätkähdyttänyt kirjailija Tytti Parras on kuollut

Parras tunnetaan parhaiten vuonna 1968 ilmestyneestä esikoisromaanistaan Jojo.

Opiskelijat tekivät opiskelijasimulaattorin – Pelin avulla voi testata, millaista on elää opiskelijan elämää ja miten Kela hiostaa

Pelaaja asettuu opiskelijan päivittäisten valintojen eteen. Peli pyrkii havainnollistamaan työn ja opiskelun yhdistämisen hankaluutta.

Opiskelijoista tehdään Kuopiossa realitysarjaa YouTubeen ja Instagramiin

Kuopion kaupunki tekee ainutlaatuista mainontaa tilaamalla opiskelijoista 5-osaisen realitysarjan.

Yliopiston opiskelijat pelkäävät lasten näkevän humalaisia opiskelijoita – haluavat estää koulun tulon kampukselle

Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijat vastustavat alakoululaisten siirtoa kampusalueelle. Sisäilmaongelmaisesta koulusta tulevien lasten pelätään hankaloittavan opiskelijaelämää ja rikkovan työrauhaa.

Himosäästäjä jättää jääkaapinkin pois päältä – Lasse Lehtonen ottaa säästämisen haasteena

Lasse Lehtonen kulkee kävellen tai pyörällä alle 20 kilometrin matkat, nipistää sähkönkäyttönsä minimiin, käy ruokakaupassa tarjousten perässä eikä omista käytössä olevaa jääkaappia.

Saimme kekseliään toiveen – nyt Kalapuikkokeitto on Areenassa

Toteutamme jatkuvasti toiveita, mutta tahdomme niitä lisää!

Opiskelijaelämää Tampereella: asunto kelpaa ja vatsa täyttyy makaroonilaatikosta

Opiskelijoiden asumista käsittelevän tutkimuksen mukaan opiskelijoille on enemmän asuntoja ja toisaalta he ovat tyytyväisempiä omaan asuntoonsa kuin muutama vuosi sitten. Arjen niukkuutta auttaa ateriatuki ja ruuanlaittotaito.

Näkökulma: Opintotuen leikkaus puree – uskallanko opiskella?

Lahjakkaat opiskelijat karkaavat Suomesta velkaantumisen pelossa, kirjoittaa yhdeksäsluokkalainen Heidi Björnman.

UPplus: Kristan Mageeta elämää

Krista esittelee Mageeta elämäänsä uudessa blogissaan

TYS etsii valokuvia Turun ylioppilaskylästä

Turun ylioppilaskyläsäätiö täyttää 50 vuotta. Sen kunniaksi TYS kerää nykyisiltä ja entisiltä asukkailta valokuvia Turun ylioppilaskylän historiasta ja nykypäivästä.

"Ei se tonnikalakaan niin edullista enää oo"

Opiskelijat Petra Vainio ja Roosa Takala miettivät, mistä menoista voisivat karsia, jos kaavaillut opintotukileikkaukset toteutuvat. Vaakakupissa ovat esimerkiksi terveellinen tai halpa ruoka sekä nykyistä useammat työvuorot tai täysipainoinen opiskelu. Naiset toivovat, että säästöt kohdistettaisiin tasapuolisesti eri ryhmiin, eikä opiskelijoilta vietäisi toimeentulon mahdollisuuksia pois kokonaan.

Muutto tuntemattomaan – "He halusivat antaa minulle asunnon, pelastaa minut"

Toiselle puolelle Suomea muuttaminen ei välttämättä ole helppoa nuorelle naiselle. Varsinkaan, kun uutta kotia ei ole koskaan edes nähnyt.

"Isä, lähetä rahaa" – Onko opiskelijan elämä muuttunut keskiajalta?

Roomalaisia leivän, viinin ja musiikin jumaluuksia osattiin arvostaa myös keskiajalla.

Opiskelija leikkaa menojaan – kuntosali käy liian kalliiksi

Yle Tampere seuraa kahden opiskelijan elämää käynnissä olevan hallituskauden ajan. Kuuntelemme, mitä haastateltavat hallitukselta odottavat ja mikä heitä huolestuttaa.

HOAS: leikkaukset nostavat opiskelijoiden vuokria kymmenillä euroilla

Helsingin opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtaja Matti Tarhio on huolissaan siitä, miten useat, eri suunnista tulevat hallituksen leikkaukset kohdistuvat juuri opiskelijoiden elämään. Asumisen osalta leikkausten vaikutus on suurin pääkaupunkiseudulla.

Pasi Heikura: Juhlapuheissa unohdetaan ikuisten opiskelijoiden merkitys

Alivaltiosihteeristä tutun Pasi Heikuran gradun tekeminen kesti kaksikymmentä vuotta Tampereen ylipistossa. Aika meni keikkaillessa ja opiskelujen oheistoiminnoissa. Heikura muisteli opiskeluaikojaan yliopiston 90-vuotisjuhlan kunniaksi.

Näkökulma: Opiskelija, kuluta etusi!

Tuleva työpaikka voi olla opiskelijan törsäilyn varassa.

Valtausolutta ja naisten ylioppilaslakkeja – Helsingin yliopiston tarina vetää väkeä

Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlanäyttely antaa nostalgisen tuulahduksen yliopistomaailmasta ja opiskelijaelämästä satojen vuosien aikajaksolla.

Millaisia muistoja sinulla on luokkakuvista?

Se tunne, kun katsoo vanhaa luokkakuvaa vuosien takaa, eikä muista kuin muutaman luokkatoverin nimen. Jakaus on vinossa, posketkin tulipunaiset – ja aina kuvassa on joku, jolla on silmät kiinni. Jännititkö luokkakuvausta? Pääsitkö vai jouduitko eturiviin? Kerro luokkakuvamuistojasi!

Viinan kittaaminen kyllästyttää - moni opiskelija toivoo päihteettömiä tapahtumia

Opiskelijaelämään on perinteisesti kuulunut yhdessä bilettäminen runsaan alkoholinkäytön säestämänä. Opiskelijoiden tukijärjestön Nyyti ry:n kyselytutkimusten perusteella moni opiskelija on kuitenkin täysin kyllästynyt liialliseen viinanjuontiin.

Opiskelijahaalarit pestään uimalla

Haalarit paljastavat opiskelijaelämän aktiiviliikkujan, kertovat opiskelijan koulun ja alan sekä mahdollisesti seurustelu- ja kaverisuhteistakin. Oman haalarinsa saa tuunata mieleisekseen, mutta opiskelijahaalareihin ja niiden huoltamiseen liittyy myös kirjoittamattomia, vaikkakin tärkeitä sääntöjä.

Lapin yliopisto haluaa kertoa enemmän tutkimuksistaan

Lapin yliopisto kehittää tiedekuntien tutkimusviestintää. Tavoitteena on kehittää Lapin yliopiston internet-sivuista tiedeviestinnän kokonaisuus, joka tarjoaa entistä laajemmin ajantasaista tietoa tutkimuksesta sekä tutkimukseen perustuvia aineksia yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Pariisi paras opiskelijakaupunki

Helsinki sijoittuu kansainvälisessä vertailussa sijalle 47.

Ylioppilaskunnan edustajistolla ei imua

Politiikka on jotakuinkin poistunut Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijaelämästä. Vaaliehdokkaiden määrä ylipäänsä romahti edellisvaaleista.

Tukihenkilöstä voi tulla nuoren ystävä

Oululainen Matias Kavalus ryhtyi tukihenkilöksi kymmenisen kuukautta sitten. Työssäkäyvän opiskelijan elämään mahtuu myös tukitoiminta.

Nuoret vailla opiskelu- ja työpaikkaa: Paheksuntaa ja parempaan pyrkimistä

Millaista on elää ilman työtä ja opiskelua? Monet saattavat kadottaa päivärytminsä ja vaipua alakuloon, kun ympärillä muut pääsevät opiskelemaan, tai saavat työpaikan. Välivuotta viettäviä saatetaan myös paheksua, vaikka se tehtäisiin pakon edessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle