Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pertsa, Kilu ja Pirkko kirkistelevat vanhan lentokoneen ohjaamon oviaukosta.

Pörröeläimiä, rosvoja ja aarrekarttoja – katso tästä elokuvateattereiden huikea tarjonta lapsiperheille juuri nyt

Uusin kotimainen lastenelokuva on Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus. Se tuli elokuvateattereihin perjantaina.

Rovaniemen teatterin mainoksessa esitellään musikaalia Nunnia ja konnia.

Rovaniemen teatterin kausi alkaa iloisesti nunnien ja konnien merkeissä – näytäntökaudella pohditaan myös vaikeita valintoja

Nunnia ja konnia -musikaali aloittaa Rovaniemen teatterin syyskauden. Aloituspäivämäärä on vielä hivenen epävarma, sillä henkilökuntaa on nyt sairauslomalla poikkeuksellisen paljon.

Näyttämöllä veljespari Korppu, eli Petteri Hautala ja  Joonatan Leijonamieli eli Oiva Nuojua.

Vaasan kaupunginteatterin Veljeni, Leijonamieli -näytelmä saa vihdoin ensi-iltansa

Vaasan kaupunginteatteri lahjoittaa lauantain ensi-illan lipputuoton UNICEFin kautta Ukrainan lasten hyväksi. Veljeni, Leijonamieli ensi-illassa Romeo-näyttämöllä klo 18.

Silmälasipäinen miehen (amanuenssi Ilkka Kuhanen) katsoo käsissään olevia pellistä valmistettuja, litteitä, korkillisia pulloja. Miehen edessä vitriini, jossa vanahnaikaisia valokuvauslaitteita.

Teatterit purkavat koronan aiheuttamaa dominoefektiä vielä vuosia: ensi-iltoja on syksyllä ruuhkaksi asti

Lahden kaupunginteatteri siirsi kevään ensi-iltojaan myöhemmäksi, ja niin tekee moni muukin teatteri. Lahdessa nähdään ennätysmäärä ensi-iltoja ensi syksynä.

Järjen ja tunteen tyttäret -näytelmän kuva.

Seinäjoen kaupunginteatterin ensi-illoista toinen siirtyy viikolla

Järjen ja tunteen tyttäret -näytelmän ensi-ilta muuttuu sairaustapauksen vuoksi. Uusi ensi-ilta on perjantaina 25. helmikuuta.

Kiipeilijä turvavaljaissa kiipeilyseinällä.

Kiipeilyhalli meni kiinni, oopperan ensi-ilta siirtyy ja kiekkokatsomot tyhjenevät – koronapassikielto saa kovaa kritiikkiä yrittäjiltä

Koronapassi menee jäihin leviämisalueilla. Passi ei enää vapauta yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja alueellisista rajoituksista. Päätös yllätti yrittäjät eri puolilla Suomea.

Ihmiset kävelevät Itäkeskuksessa.

Elokuvateatterit menevät kiinni ensi viikolla pääkaupunkiseudulla – Finnkinon johtaja: “Tällä on isot taloudelliset vaikutukset”

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi kaikki yleisötilaisuudet sisätiloissa 28. joulukuuta lähtien. Sen myötä myös elokuvateatterit sulkevat ovensa.

Näyttelijä Nicke Lignell kuvattuna Sipoossa.

Näyttelijä Nicke Lignell on rooleissaan kirurgi ja kirjailija – yksi rooli on kuitenkin niitä ja kaikkia muita tärkeämpi

Kulttuurivieras Nicke Lignellin päärooli on kaukana parrasvaloista: hän on viiden lapsen isä ja kolmen mofa.

Antti Luusuaniemi istuu Kino Korjaamo elokuvateatterin salissa.

Katsojia houkutellaan nyt elokuviin versioimalla kotimaisia tv-sarjoja – Syke- ja Sorjonen-elokuvat tehtiin ilman Elokuvasäätiön tuotantotukea

Elokuvasäätiön johtajan mukaan tv-sarjoihin pohjautuvat elokuvat ovat samalla viivalla muiden kanssa. Jos rahahanat ovat kuitenkin auenneet tuotannolle jo toisaalla, säätiö ei välttämättä tukea myönnä.

Teatterikoneen Pimeetä draamaa -näytelmän näyttelijäkolmikko odottaa harjoituksissa vuoroaan päästä lavalle. Kuvassa Mikael Miinala, Riikka Kannisto ja Jorma Vilkko.

Pimeetä draamaa -näytelmä johdattaa katsojan kokemaan näkövammaisen elämää - "On tärkeää oppia ymmärtämään millaista toisen elämä on", sanoo pääosan esittäjä

Pimeetä draamaa näytöksessä 50-vuotias Johanna viettää syntymäpäiviään. Teatteriyleisö osallistuu juhliin "sokaistuina", side silmillään Jyväskylässä.

Daniel Craig poseeraa valokuvaajille 'No Time To Die'-elokuvan ensi-illassa 28. syyskuuta.

Uusi Bond-elokuva ylittänyt harvinaisen yli puolen miljoonan katsojan rajan Suomessa

007 No Time to Die on tähän mennessä vuoden katsotuin elokuva. Levitysyhtiö SF Studiosin mukaan uutta Bondia on katsottu Suomessa kolmanneksi eniten maailmassa väkilukuun suhteutettuna.

Kuvassa on kohtaus näytelmästä Kesäyön unelma, joka on saanut ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterissa.

Joensuun kaupunginteatteri ottaa katsomoihin lisää väkeä

Marraskuun alusta joulukuun loppuun käytössä on nyt 75 prosenttia paikoista.

Kaksi tyttöä katsoo tiukasti kameraan

Forssan teatteri marssittaa marraskuussa lavalle Eilan, Rampen, Likan ja Pirkan – luvassa on onnellisuuden tavoittelua

Forssan teatterissa saa reilun viikon päästä ensi-iltansa Eila, Rampe ja palvattu onni -komedia, jonka on kirjoittanut Sinikka Nopola. Esityksellä teatteri haluaa kunnioittaa Sinikka Nopolan elämäntyötä.

Kohtaus Matilda-musikaalista

Ohjaaja Samuel Harjanne iloitsee, jännittää ja pelkää Matildan lapsinäyttelijöiden puolesta – TTT:n syksyn suurtuotanto saa ensi-iltansa

Matildassa lasten täytyy paitsi osata laulaa ja tanssia, myös näytellä suvereenisti ja kannatella tarinaa. Puolentoista vuoden harjoitusrupeaman jälkeen ohjaaja sanoo, että lapset ovat valmiita eteen tuleviin haasteisiin.

Neljä ihmistä seisoo pahvilaatikot käsissä. Heidän takaan on poliisi.

Ei makseta! Ei makseta! – Dario Fon aina ajankohtainen farssi Teatteri Imatrassa

Ruuan hinnannousuun kyllästyneet naiset käyvät maksulakkoon.

Minna Leena-Lahti laulaa Vieraslaji-oopperan harjoituksissa.

Ilmastonmuutos saa isän ja tyttären vastakkain – Kokkolassa saa lauantaina ensi-illan ooppera, joka iskee kiinni ajan syvään ristiriitaan

Ministeri-isän ja 16-vuotiaan tyttären erilainen suhde ilmastonmuutokseen nostaa ristiriitoja. Aktivismin muuttuminen ekoterrorismiksi ja yhteiskunnan vaikeudet ottaa nuorten tavoitteita vakavasti nousevat esiin oopperassa Kokkolassa.

Kuopion kaupunginteatteri syyskuun loppupuolella

Kuopion kaupunginteatteri perui valmiin näytelmän, ja lavasteetkin menivät roskiin – ohjaajan ja teatterin riita voi päätyä käräjille

Kuopion kaupunginteatteri perui valmiin näytelmän ennen sen ensi-iltaa viime keväänä. Asiasta on revennyt riita ohjaajan ja teatterin välille. Ammattiliiton mielestä teattereiden koronatuet eivät ole hyödyttäneet freelancereita.

Vaasan kaupunginteatterin johtaja

Vaasan kaupunginteatterilla jälleen mahdollisuus täyttää katsomot – Teatterijohtaja Seppo Välinen: "Uskon, että ihmisillä on taiteen nälkää"

Vaasan kaupunginteatterin katsomot voi täyttää jälleen täyteen. Rajoitukset ovat poistuneet tänään.

Elokuvateatteri Bio Rexin aula Hämeenlinnassa. Aulassa muutamia ihmisiä.

Uusi Bond jyrää ensi-iltaan ja näytöksiä on luvassa ennätysmäärä – katso, missä tunnelmissa Bond-fanit olivat Hämeenlinnassa

Uusimmasta Bondista toivotaan koronarajoituksista kärsineiden elokuvateattereiden pelastajaa. Hämeenlinnassa Bio Rexissä odotetaan, että osa saleista myydään loppuun heti ensi-illassa.

Läjä Äijälä

Läjä Äijälästä kertova dokumenttielokuva saa ensi-iltansa Aineen taidemuseolla

Teos on osa Tornion juhlavuoden dokumenttielokuvien sarjaa.

Mikkelissä sijaitseva elokuvateatteri Kinolinna.

​Yleisö löytämässä taas elokuvateattereihin Etelä-Savossa – ensi-illan saavasta uudesta Bondista odotetaan vetonaulaa

Etelä-Savossa elokuvateattereissa käynti on piristymään päin. Silti asiakkaiden kerrotaan olevan varovaisia.

Daniel Craig naarmuuntuneessa Aston Martinissa.

Suomalaiset löysivät taas elokuvateatterien lippuluukuille – kiinnostus uusinta Bondia kohtaan ennätysvilkasta

Ennakkokiinnostus 007 No Time to Die -elokuvaa kohtaan on vilkkaampaa kuin Bond-elokuvilla koskaan aikaisemmin. Elokuvien ystävät ovat jälleen löytäneet valkokankaan ääreen. 

Mikaelin logo ovessa

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Jussi-patsaita

Analyysi: Elokuvaväki kokoontuu tänä iltana kilistelemään kotimaiselle elokuvalle, vaikka salkoon pitäisi nostaa surulippu

Keskiviikkoiltana pidettävässä Jussi-gaalassa palkitaan viime vuoden parhaat elokuvat ja elokuvantekijät. Itse elokuvamarkkina oli poikkeuksellinen, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Lahden kaupunginteatterin Sota ja rauha -näytelmän esiintyjät rivissä näyttämön lavalla.

Lahden kaupunginteatteri purkaa ensi-iltojen koronasumaa – Sota ja rauha -klassikon sovitus näkee naispäähenkilönsä uusin silmin

Teatteri tuo Lahdessa näyttämöilleen neljä ensi-iltaa kuukauden sisällä, mukana kaksi kantaesitystä. Romaanijärkäle Sota ja rauha nähdään uutena sovituksena. Korona hellittää hiljalleen, mutta teatteria saattavat seuraavaksi uhata kaupungin säästötoimet.

Teatteri Imatran näyttämö.

Teatteri Imatran syksyn ensimmäinen ensi-ilta pureutuu miehen itsetuntoon – Kirpputori-näytelmässä mukana kaikki näyttelijät

Teatteri Imatran syyskauden avausnäytelmä Kirpputori oli perjantaiaamuna myyty lähes loppuun.

Näyttelijä Pekka Johansson istuu Savonlinnan teatterin lavasteissa.

Pitkä esitystauko päättyy vihdoin – Savonlinnan teatterissa on ikävöity yleisöä

Tällä hetkellä teatteriin voidaan ottaa kerrallaan reilut 200 katsojaa. Ihmiset sijoitetaan katsomoon väljästi, jotta turvavälit säilyvät. Lauantain esitykseen yleisöä on tulossa vähän päälle sata henkilöä.

Elokuvateatteri Killan julkisivu Savonlinnassa

Etelä-Savossa elokuvateattereiden alkuvuosi oli haastava – kesä lupasi hyvää, mutta suurkaupunkien hankala koronatilanne voi heijastua vielä maakuntaan

Elokuvasyksyn ennakoidaan menevän esittämättä jääneiden elokuvien suman purussa. Monet ensi-iltansa saavista elokuvista ovat odottaneet koronapandemian ajan rajoitusten hellittämistä.

James Bond (Daniel Craig) and Paloma (Ana de Armas) in NO TIME TO DIE an EON Productions and Metro Goldwyn Mayer Studios film Credit: Nicola Dove © 2020 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.

Tässä viisi elokuvaa, joista puhutaan syksyllä – Daniel Craig jättää jäähyväiset Bondina

Elokuvasyksyn alku menee suman purussa. Suurin osa ensi-iltaelokuvista on odottanut hyllyllä koronarajoitusten hellittämistä. Jutussa mainittujen elokuvien ensi-illat voivat muuttua.

Kajaani Dance tanssikoulun oppilaat innostivat tapahtumayleisöä kimalaistanssiin*

Luonnon konserttisali kiinnosti noin tuhatta kävijää Kajaanissa: Kajaanissa ensi-iltansa saanut tapahtuma saa jatkoa Punkaharjulla

Kainuun sotella on viikonlopun aikana Kajaanin Linnanvirta-tapahtumassa pop up -rokotuspiste, jossa voi käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteen aikaa varaamatta. Piste sulkeutuu lauantai-iltana.

ylikomisario Heikki Porola, Helsingin poliisi, henkilökuva

Poliisi ilmestyi eilen Kansallisoopperan ensi-iltaan: “Kysyttiin, onko niin, että kuudelta oopperaan ja seitsemältä putkaan?”

Poliisi kävi tarkistamassa Kansallisoopperassa perjantaina, että oopperateoksen ensi-ilta sujui koronarajoitusten mukaan. Kansallisooppera sai puhtaat paperit.

Oulun teatterin remontti elokuussa 2021.

Oulun teatterin syksyn esityskausi käynnistyy väistötilassa kaupunginvarikolla

Syyskuun 3. päivä saa ensi-iltansa Synninkantajat-näytelmä, joka joudutaan siirtämään teatterin suurelta näyttämöltä kaupunginvarikolle Hartaanselälle. Teatterirakennuksen suuri näyttämö kärsi vesivahingon juhannuksena Ahti-myrskyn aikana.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus.

Kansallisooppera avaa tänään ovensa keskellä väittelyä koronarajoituksista – Tällainen on itse teos, jonka ohjaaja on kiitetty ja kiistelty

Kansallisoopperassa koetaan tänään suuria tunteita. Kausi avataan teoksella, joka käsittelee intohimoa ja kostoa. Samaan aikaan kulisseissa käydään kiistaa koronarajoituksista.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus.

National Opera plans Friday premiere, defying coronavirus restriction

The opera's production director said that the idea of police interrupting a performance "would be an absurd scenario".

Jyväskylän teatteritalon julistetaulu, syksyn 2021 näytelmien julisteita.

Jyväskylän kaupunginteatteri aikoo toteuttaa syyskauden ensi-illat, vaikka yleisömäärä onkin jäämässä koronarajoitusten takia pieneksi

Jyväskylän kaupunginteatterilla on kaksi ensi-iltaa heti syyskuun alussa. Teatterinjohtaja Marietta Kunnas sanoo, että ensi-illat on tarkoitus toteuttaa, vaikka yleisömäärä jääkin koronarajoitusten takia vähäiseksi.

Maa on syntinen laulu- näytelmän säveltäjä Anna Laakso teatterin harjoituksissa

Teattereissa syksy vastaanotetaan odottavaisin mielin - Rovaniemellä ja Kemissä tarjolla neljä ensi-iltaa ja maskisuositus 

Rovaniemellä ja Kemissä teatterisyksy käynnistyy ilman kävijämääriä koskevia rajoituksia, mikäli tautitilanne ja rajoitukset pysyvät samana seuraavan kuukauden ajan.

Rantasalmen Nuorisoteatterin ja Lastenteatteri Ranttalin musikaali Nunnia ja Konnia lehdistökuva

Tänäkin vuonna osa kevään teatteriesityksistä siirtyi alkusyksyyn – Rantasalmen Nuorisoteatterin Nunnia ja konnia -musikaali saa ensiesityksensä tänään

Koronapandemia on sotkenut tänäkin vuonna teatteritoimintaa. Rantasalmen Nuorisoteatterin tuotannon oli määrä toteutua jo keväästä, mutta se päästään toteuttamaan yleisön edessä vasta nyt.

Otto Löytynoja seisoo Kokkolan elokuvateatterin ovella.

Toinen koronakesä osoittautui elokuvateatterin kannalta hyväksi

Elokuvateatterit ovat vihdoin saaneet näytettäväkseen uusia ja suosittuja elokuvia. Se tuo katsomoihin yleisöä, vaikka terveysturvallisuusmääräykset rajoittavatkin vielä.

Hämeenlinnan teatterin johtaja ulkona.

Teatterinjohtaja Kari-Pekka Toivonen on tyytyväinen, että teatterit on vihdoin mainittu: "Toivoisin nopeita ratkaisuja"

Teatterialan edustajat vaativat kahden metrin turvaväleistä luopumista teattereiden katsomoissa ja koronapassin käyttöönottoa mahdollisimman pian. Hämeenlinnan Teatterissa syksyn harjoitukset aloitetaan varovaisen toiveikkaissa tunnelmissa.

kuvassa näyttelijä Roosa Söderholm Minna Canthin novelliin perustuvan näytelmän Agnesin julisteessa

Kaupunginteatterit käyvät syyskauteen vajain katsomoin, mutta toiveikkaina

Korona sulki viime vuonna kaupunginteatterit muun Suomen ohella. Vuosi on ollut teattereille taloudellisesti rankka, mutta apua on saatu valtiolta ja näytäntökaudet saadaan tänä syksynä käyntiin. Joensuun ja Kuopion kaupunginteattereissa ensi-illat käynnistyvät syyskuussa.

Elokuvateatteri Kinopirtin ulko-ovi.

Lapin elokuvateattereissa odotetaan syksyä toiveikkaina – "On selvästi nähtävissä, että katsojat haluavat palata teattereihin"

Lapin elokuvateattereissa odotetaan elokuvasyksyn alkamista ja toivotaan koronarajoitusten päättymistä.

Kohtaus elokuvasta Bloody Hell.

Venäjällä tulee ensi-iltaan elokuva, jossa suomalaiset ovat kannibaaleja – taas kerran

Bloody Hell -elokuva herkuttelee hieman erilaisella Suomi-kuvalla. Yleisesti ottaen suomalaiset ovat kansainvälisissä kauhuelokuvissa harvinaisuus.

elokuvan päähenkilöt antti, tuomas ja nippe tuotantoyhtiön kuvassa

Luokkakokous 3 maailman ensi-ilta järjestetään Imatralla – tule mukaan punaiselle matolle Yle Areenassa kello 17.30

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 -elokuva näytetään kutsuvieraille Imatralla Bio Vuoksessa. 

Kaksi poikaa istuu veneen laidalla, katsoo kameraan ja hymyilee.

Tuoretta Pertsa ja Kilu -elokuvaa on myyty useaan eri maahan – näin elokuvan nimi taipuu kansainväliseksi

Pertsa ja Kilu oli viime viikonlopun kolmanneksi katsotuin elokuva. Koko perheen seikkailuelokuva on kiinnostanut myös kansainvälisillä markkinoilla.

Kaksi poikaa istuu veneen laidalla, katsoo kameraan ja hymyilee.

Uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta on tänään – Kotkassa kuvatulla elokuvalla on paikalliset päätähdet ja Kymi Sinfoniettan musiikki

Pertsa ja Kilu on odottanut ensi-iltaansa marraskuusta saakka, jolloin olisi ollut alkuperäinen ensi-iltapäivä. Trilogian toista osaa suunnitellaan jo kuvattavaksi mahdollisesti ensi talvena.

Hytti nro 6 -elokuvan tekijät Cannesin elokuvajuhlien lehdistötilaisuudessa.

"Palmuvaroitus!" – Hytti nro 6:lle povataan jo palkintoja Cannesin elokuvajuhlilla

Ohjaaja Juho Kuosmanen vitsaili festivaalin lehdistötilaisuudessa, mutta vakavoitui kertoessaan, miksi halusi välttää elokuvassa seksuaalista jännitettä.

Puolangan pessimismitalo

Pessimistit saivat uuden kesäteatterikatsomon Puolangalla

Katsomo vihitään käyttöön tänä iltana Uuden Pessimismimusikaalin ensi-illassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle