Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oppilaita välitunnilla Palokan yhtenäiskoulun pihalla.

Saarijärven yhtenäiskoulun oppilas käyttäytyi väkivaltaisesti välitunnilla – oppilaille on tarjottu apua tilanteen käsittelyyn

Tapauksen selvittämistä jatketaan yhdessä oppilashuollon kanssa. Muita vahingoittanut oppilas on pois koulusta jonkin aikaa, jotta tilanteeseen saadaan etsittyä ratkaisuja.

Poliisit laittavat käsirautoja pidätetyn käsiin.

Turussa tapon yrityksestä epäilty 15-vuotias poika tuomittu viimeksi syyskuussa puukotuksesta

Poika puukotti aikuista miestä yksityisasunnossa viime viikolla Turussa. Poika tuomittiin viimeksi syyskuussa Turun Aurajokirannassa tapahtuneesta puukotuksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Laukaisujärjestelmä.

Järjestö varoittaa tappajaroboteista: Sotarikoksista ei ehkä saataisi ketään vastuuseen – video

Jos rikoksista ei rangaistaisi, ei myöskään olisi pelotetta tulevia rikoksia vastaan, Human Rights Watch sanoo. Se vaatii useiden muiden järjestöjen tavoin, että robottiaseiden kehittäminen, valmistaminen ja käyttö kielletään kansainvälisellä sopimuksella.

Yle Areena logo.

Vihapuheen lisääntyminen kertoo yhteiskunnan muutoksesta

Euroopan neuvoston ministerikomitean mukaan vihapuheella tarkoitetaan sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen. Internetin myötä tuo puhe on löytänyt uuden laajemman areenan ja kuulijakunnan.

Yle Areena logo.

Vihaillassa ei päästy yksimielisyyteen vihapuheen määritelmästä

Ajankohtaisen kakkosen vihailta porautui vihapuheeseen ja -kirjoitteluun vuonna 2011. Norjan joukkomurhan jälkeen vihapuheesta puhuttiin Suomessakin vakavasti. Voisiko se johtaa täälläkin sanoista tekoihin?

Yle Areena logo.

Nuoriso huonoilla teillä

Nuoria kaduilla, koulukodeissa ja vankiloissa... "En tiedä milloin pääsen pois, koti-ikävä ei kuitenkaan kalva", tv-dokumentti tulkitsee koulukotilaisen tunteita.

Raumanmeren koulun pihaa. Koulupoika ampui kaksi oppilastoveriaan tammikuussa 1989.

Raumanmeren koulusurmat 1989

Tapaus herätti kiivaan keskustelun koulukiusaamisesta.

Yle Areena logo.

Laajakulman huumekeskustelu

Laajakulman huumekeskustelussa käsitellään huumetilannetta Suomessa, huumeiden haittoja ja rangaistuksia.

Yle Areena logo.

Nuorisorikollisuus 1960-luvulla

1960-luvun loppupuolella esitetyissä ohjelmissa Rikollisia nuoria 1 ja 2 kerrotaan ajalle tyypilliseen viralliseen ja valistavaan tapaan nuorista rikoksen tekijöistä. Nuoret pääsevät itsekin kertomaan omat näkemyksensä rikoksen tielle ajautumisesta.