Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Avaruusromua: Ne oli suunniteltu muuttuvaan maailmaan

Ne oli tehty liikuteltaviksi ja korvattaviksi.

Scifi-eepos Läskimooses - tulevaisuuden klassikko?

Läskimooses on jo noteerattu Art Review -lehdessä

Poliittiseksi pakotettu amerikkalaistaiteilija Robert Longo Tampereella: "Onneksi vaimoni on eurooppalainen, niin lapseni ovat vain puolihulluja"

Sara Hildénin taidemuseon syksyn tähti tekee valokuvamaisia hiilipiirroksia, eikä voi sietää rakastamaansa Amerikkaa.

Bepop kerää edelleen ihailijoita: Ehkä postmodernismin merkittävin työ Suomessa

Arkkitehtuurin opiskelijat ympäri maailmaa käyvät ihailemassa porilaisen Bepopin muotoja. Kauppakeskukseksi 1980-luvulla suunniteltu rakennus kerää edelleen myös alan ammattilaisten kehuja. Arkkitehti Jyrki Tasa uskookin Bepopin olevan mahdollisesti jopa maan merkittävin postmodernismin työ.

Kauppakeskus taistelee puluja vastaan villillä äänellä – tunnistatko nauhan linnut?

Porilaisen kauppakeskuksen taistelu haittalintuja vastaan on johtanut kovaäänisten karkotusäänten soittoon kauppakeskuksen katolla.

Beat-kirjailijat hakivat luovuutta huumeista ja kirjoittivat aineista

Beatnikit korostivat spontaania luovuutta.

Postmodernin taiteen historia esittäytyy Lontoossa

Lontoossa on avattu ennätyslaaja postmodernin taiteen historiaa käsittelevä näyttely. Postmodernismi syntyi 60-luvun lopussa modernistisen arkkitehtuurin ja designin vastaliikkeeksi. Liike on vaikuttanut voimakkaasti kulttuuriin viime vuosikymmeninä.

Taidekeskustelu vinksallaan vaalien alla

Kaakkois-Suomen taiteilijat ovat huolissaan siitä, että taidepolitiikan ydinkysymykset eivät kiinnosta kansanedustajia. Keskustelu on latistunut väittelyyn makukysymyksistä.

Kaava sallii painotalon purkamisen

Kaavoittajan mielestä Keski-Pohjanmaan kirjapainon tyhjentyneellä kiinteistöllä Kokkolassa ei ole rakennushistoriallista arvoa. Viimeistelyä vaille valmis kaava jättää rakennuksen kohtalon uuden omistajan harkittavaksi.

Karvaaja: Hallihymistelyä huonekaluareenalta

Paljon on taas polvariteippiä kulunut siitä, kun Karvaaja viimeksi profetoi. Syyt ovat ilmeiset, uudistuneen huonekaluareenan uudistuneet ravintolatilat vaativat perinpohjaisen tutustumiskierroksen. Kierroksia on ollut ja kierroksilla on käyty. Aika jakaa Michelinit.

Viisi asiaa, jotka tulee tietää 1900-luvun arkkitehtuurista Suomessa

Suomen rakennustaiteen museon uusi näyttely Arkkitehtuurimme vuosikymmenet kertaa suomalaisen arkkitehtuurin historiaa 1900-luvun alusta aina 1980-luvulle asti. Näyttelyn on tarkoitus tulla pysyväksi osaksi museon näyttelytarjontaa. Sitä kokoamassa ollut amanuenssi Elina Standertskjöld kertoi YLE Radio 1:n Kultakuumeen haastattelussa viisi asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää 1900-luvun suomalaisesta arkkitehtuurista.

Juppikulttuuri ei häpeillyt pinnallisuutta

Juppikulttuuri ei häpeillyt pinnallisuutta