Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kevin De Bruyne istuu pelinurmella ja katukuvaa Brysselistä, jossa sähköpotkulautoja tulessa keskellä katua. Sivulla hälytysajoneuvoja ja ympärillä ihmisiä.

Brysselissä alettiin mellakoida Belgian ja Marokon ottelun aikana – asiantuntija pitää belgialaistähtien viestejä MM-kisoista huolestuttavina

Belgian pääkaupunki Brysselissä alettiin mellakoida, kun jalkapallomaajoukkue kohtasi Marokon MM-kisoissa. Belgian tähtipelaajat ovat puhuneet poikkeuksellisen suoraan joukkueen mestaruusmahdollisuuksista.

Koronatestausta Guangzhoussa 18.11.2022.

Kiinassa tyytymättömyys koronatoimiin kiihtyy – ”Xi Jingping, eroa!” mielenosoittajat vaativat

Ürümqissa 10 henkeä vaatinut tulipalo on lisännyt suuttumusta koronarajoituksia kohtaan.

Vankilarakennuksia on nähtävissä oksien lomasta Teheranissa Iranissa.

Neljä vankia kuoli ja useita loukkaantui vankilapalossa Iranissa

Syyttäjäviranomaisen mukaan vankilassa alkaneet levottomuudet eivät liittyneet mitenkään mielenilmauksiin ja protesteihin, jotka alkoivat Iranissa syyskuussa.

Jalkapallofan

Rajut mellakat syntyivät Indonesiassa jalkapallo-ottelun päätteeksi – kuolonuhreja ainakin 125, sanovat paikallisviranomaiset

Malangissa paikallisen joukkueen kannattajat tunkeutuivat kentälle. Poliisi yritti hallita tilannetta ampumalla kyynelkaasua, mikä aiheutti paniikkia katsomossa.

Mahsa Aminin kuva sanomalehden kannessa

Iranilaiset huutavat nyt kuolemaa diktaattorille, kun maan siveyspoliisi tappoi 22-vuotiaan naisen – lue tästä, mistä uutisessa on kyse

Iranissa osoitetaan mieltä hallintoa vastaan. Mielenosoitukset puhkesivat, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin pahoinpitelyn vuoksi. Poliisi kiistää väkivallan. Kaduilla huudetaan kuitenkin kuolemaa diktaattorille.

Antonia Rolland ja Barbara Miel

Chile äänestää diktatuurin aikaisen perustuslain romuttamisesta – aktivisti Antonia Rolland, 18, uskoo uudistukseen: "Muutos on mahdollista"

Uusi perustuslaki lupaa chileläisille muun muassa paremman terveydenhuollon ja ilmaiset yliopistot. Uudistusta kannattaa kuitenkin sunnuntain äänestyksen alla vain 37 prosenttia kansasta.

Iraqissa Shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajat tunkeutuivat hallituspalatsille.

Levottomuudet kiihtyvät Irakissa – AFP: 23 mielenosoittajaa kuollut, satoja loukkaantunut

Kannattajat hyökkäsivät hallituksen rakennukseen, kun shiiapoliitikko Muqtada al-Sadr ilmoitti jättävänsä politiikan.

Määräys rekisterikilvistä laukaisi levottomuuksia Kosovon serbialueella

Tutkija: Kosovossa ei ole alkamassa sota viime päivien levottomuuksista huolimatta – “Suhtautuisin tähän jossain määrin rauhallisesti” 

Kiista kärjistyi, kun Kosovo aikoi vaatia serbejä vaihtamaan autoihinsa kosovolaiset rekisterikilvet. Serbia vaatii jo samaa kosovolaisilta Serbiassa.

Vankilamellakassa kuolleiden vankien omaiset odottavat tietoa viranomaisilta Santo Domingossa Ecuadorissa.

Ainakin 13 vankia kuoli vankilamellakassa pahamaineisessa vankilassa Ecuadorissa

Samassa Bellavistan vankilassa otettiin yhteen viimeksi toukokuussa, jolloin 44 vankia kuoli verisessä tappelussa.

Traktoreita jonossa rakennuksen edessä.

Tiukat päästörajoitukset kirittävät maanviljelijöiden protesteja Hollannissa – Etupuolue Ylelle: “Koko elämä tuhotaan tällaisella päätöksellä”

Hollannissa maanviljelijoiden paikoin väkivaltaisiksi äityneet protestit ovat jatkuneet jo viikkoja. Mukana on myös äärioikeistoa ja salaliittoteorioihin uskovia. Yle kokosi vastaukset viiteen keskeiseen kysymykseen.

Väkivaltaiset levottomuudet puhkesivat Uzbekistanin Karakalpakian alueella

Uzbekistanin levottomuuksissa kuoli viikonloppuna 18 ihmistä — tästä protesteissa on kyse

Osaan Keski-Aasiassa sijaitsevasta Uzbekistanista on julistettu hätätila viikonlopun veristen protestien vuoksi.

Poliisi katsoo traktoreita maantiellä.

Maanviljelijöiden protestit äityivät väkivaltaisiksi Hollannissa – poliisiauto rikottiin ja ministerin kotiin yritettiin tunkeutua

Viljelijät ovat protestoineet jo toista viikkoa Hollannissa typpipäästöjä rajoittavaa ympäristölakia vastaan. Protestien kärjistyttyä poliitikkojen ja kansalaisten sympatiat viljelijöitä kohtaan ovat loppumassa.

Poliisit kantavat tajutonta mielenosoittajaa.

Intian armeija muutti uudet työsopimukset lyhyiksi määräaikaisiksi – raivostuneet mielenosoittajat polttivat junia ja kivittivät poliisia

Tänä vuonna Intian asevoimiin rekrytoitavista uusista sotilaista vain neljännes saa jatkaa armeijan leivissä yli neljä vuotta. Uudistus hermostuttaa sotilasuralle pyrkiviä nuoria.

Caroline Edwards .

Capitolin mellakassa loukkaantunut poliisi USA:n kongressin kuulemisessa: Maassa makasi poliiseja, jotka vuotivat verta ja oksensivat

Julkiset kuulemiset Capitoliin tammikuussa 2021 tehdystä hyökkäyksestä ovat alkaneet. Luvassa on ainakin kuusi eri kuulemiskertaa.

Kolme miestä kuvaa Koraanin tuleen sytyttänyttä Rasmus Paludania.

Koraaninpolttaja Paludan kiertää taas Ruotsia, Boråsissa pahoinpitely-yritys – oikeuden mukaan poliisi ei saa kieltää tilaisuuksia

Äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan aikoo pitää "vaalitilaisuuksia" joka päivä sunnuntaihin asti useilla paikkakunnilla. Tapahtumia turvaa suuri joukko poliiseja.

Mielenosoittajia kahakoimassa kadulla.

Sri Lankan pääministeri erosi, levottomuuksissa kuoli kolme ja loukkaantui toistasataa

Saarivaltio on ajautunut koko itsenäisyytensä ajan pahimpaan talouskriisiin. Maanantaina kolme ihmistä kuoli ja yli 150 loukkaantui hallituksen kannattajien ja vastustajien yhteenotossa Colombossa.

Liekeissä oleva poliisiauto ja mellakoitsijoita tuhoamassa toista poliisiautoa.

Dagens Nyheter: Osa poliiseista arvostelee rajusti Ruotsin poliisijohtoa pääsiäisen mellakoiden hoidosta – "Johto oli jäätynyt ja šokissa"

Ruotsalaislehden saamien tietojen perusteella äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludanin esiintymisiä seuranneeseen väkivaltaiseen mellakointiin ei varauduttu riittävästi etukäteen.

Nainen katsoo pihalle ylimmän kerroksen parvekkeeltaan.

“Ollaan niin lähellä sotatilaa kuin päästään” – syyttäjä järkyttyi Ruotsin mellakoista ja lasten osallistumisesta kivien heittämiseen

Väkivaltaiset mellakat ravistelivat Ruotsia pääsiäisenä, ja edessä voi olla lisää vastaavaa. Äärioikeistolainen poliitikko on hakenut uutta mielenosoituslupaa vapuksi.

Två polisbilar som brinner.

Ruotsin kaltaisia lähiömellakoita ei ole odotettavissa Helsingissä – "Se olisi täysi yllätys", sanoo poliisi

Helsingin poliisin mukaan ero Ruotsiin johtuu siitä, ettei Suomessa ole vuosien kuluessa syntyneitä yhteiskunnallisia jännitteitä.

Mellakkavarusteisiin pukeutunut poliisi seisoo palavan linja-auton lähellä.

Asiantuntijat: Ruotsin väkivaltaisuuksien taustalla poliisivihaa ja ulkopuolisuuden tunnetta

Ruotsin mellakoissa ei välttämättä ole kyse uskonnosta, arvioivat asiantuntijat. Tekojen taustalla on usein paljon tukahdutettua vihaa, arvioi esimerkiksi Malmön yliopiston kaupunkitutkimuksen professori Mustafa Dikeç Expressenissä.

Ihmismeri kannattelee valtavan kokoista Ukrainan lippua Senaatintorilla.

Maanantai 18.4.2022 (radio)

Vaikeavammaisten avustajat. Lvivin pommitus. Harkovan tilanne. Ekumeeninen rukoushetki. Ruotsin mellakat. Sääennuste.

Protestoijat potkivat autonrenkaita.

Ruotsin poliisi kuvaa mellakoita "vakaviksi rikoksiksi yhteiskuntaa vastaan" – epäilee mielenosoittajilla olevan yhteyksiä rikollisjärjestöihin

Ruotsin väkivaltaiset mellakat ovat jatkuneet läpi pääsiäisen. Poliisin mukaan mellakoissa on loukkaantunut 26 poliisia ja 14 muuta henkilöä.

Palavia henkilöautoja kadulla.

Malmössa levottomuudet jatkuivat yöllä – kahdessa kaupungissa hyökättiin poliisin kimppuun

Eri puolilla Ruotsia on ollut lukuisia väkivaltaisia mellakoita läpi pääsiäisen. Ne saivat alkunsa äärioikeistolaista tanskalaispoliitikkoa vastustaneista mielenosoituksista.

Pääsiäisruohoa astiassa

Sunnuntai 17.4.2022 (radio)

Ukrainan tilanne. Ruotsin mellakat. Sähköautojen suosio. Pääsiäinen. Paavi vetosi rauhan puolesta. Sääennuste.

Poliser och ambulanspersonal bär en person som skadats i Norrköping.

Äärioikeistolaista poliitikkoa vastustavat mellakat jatkuneet Ruotsissa – uusia mellakoita Linköpingissä ja Norrköpingissä, kolmea ammuttu

SVT: Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg aikoo pitää pääsiäisviikonlopun mellakoista tiedotustilaisuuden maanantaina.

Palava poliisiauto.

Poliisi siirsi tanskalaisen koraaninpolttajan tilaisuuden Malmöön – häntä vastustavissa mellakoissa Örebrossa loukkaantui perjantaina 12 poliisia

Tanskalaisen äärioikeistopoliitikon Rasmus Paludanin vastustajat mellakoivat perjantaina Örebrossa. Ruotsalaismedioiden mukaan lauantaina levotonta on ollut Landskronassa.

Intiassa protestoidaan hijab-kieltoa vastaan

Muslimityttöjen ja -naisten huivikielto kouluissa kuohuttaa Intiassa: Pelkona on väkivaltaisuuksien puhkeaminen

Karnatakan osavaltiossa on kielletty hijab-huivien käyttö koululuokissa. Tästä on seurannut protesteja hindunationalistien hallitsemassa osavaltiossa.

Katri Anttila, Itä-Suomen koulun johtava rehtori

Rehtori Katri Anttila perusti Kazakstaniin koulun mielessään vakaa maa – sitten kotitalon vieressä alkoi tulitus

Suomalainen Katri Anttila lähti kesällä perustamaan koulua Kazakstaniin. Vuoden alussa hän joutui kotitalossaan keskelle mittavia levottomuuksia.

Mielenosoittajia kadulla.

Kazakstanissa ihmetellään, mitä maan protesteissa oikeastaan tapahtui

Hallinnon versio tapahtumista ei vakuuta kaikkia.

Almatyn kaupunginhallinnon talo palaa 6. tammikuuta.

Kazakstanin mellakat olivat suunniteltu operaatio, mutta pääjehu on yhä mysteeri, sanoo kazakstanilainen professori Ylelle

Kazakstanin presidentti joutui pyytämään venäläiset joukot apuun, koska maan turvallisuuspalvelu oli sekaantunut vallanvaihtoyritykseen, epäilevät Ylen haastattelemat tutkijat.

Kyle Rittenhouse oikeudenistunnossa.

”Itsepuolustus ei ole laitonta”, sanoo perjantaina kaikista syytteistä vapautettu Rittenhouse

Yhdysvaltalaisteini ampui kaksi ihmistä viime vuonna Kenoshan mellakoissa. Hän vetosi itsepuolustukseen, eivätkä syyttäjät onnistuneet todistamaan toisin – valamiehistö uskoi Rittenhousen olleen uhri.

Trumpanhängare inne i kongressbyggnaden den 6 januari 2021.

Šamaanille yli kolmen vuoden tuomio kongressirakennuksen tapahtumista loppiaisena – tuomari: "Hän antoi kasvot tälle mellakalle"

Jacob Chansley sanoi nyt haluavansa elää elämänsä kuin Gandhi tai Jeesus. Syyttäjän mukaan Chansleyn on saatava ankara tuomio, koska hän oli mellakan näkyvimpiä hahmoja.

Nuori selaa kännykästään TikTokin videoita

Mustasaaren ruotsinkielisellä yläasteella poikkeuksellista ilkivaltaa –TikTok-villityksen epäillään olevan tuhotöiden taustalla

TikTok-sovelluksessa leviää haaste, jossa yllytetään tuhoamaan koulun omaisuutta sekä varastamaan irtaimistoa. Haasteen arvellaan innostaneen nuoria tekemään ilkivaltaa Korsholms högstadiumissa.

Kuolleiden vankien omaiset odottavat vahvistusta läheistensä kohtalosta poliisin ruumishuoneella Ecuadorissa

Poliiseja ja sotilaita määrättiin vartioimaan Ecuadorin vankiloita vakavan vankilamellakan jälkeen

Guayaquilin suurkaupungissa sijaitsevassa vankilassa alkoi tiistaina vankilamellakka, jonka poliisit saivat hallintaan torstaina. Mellakkaa oli taltuttamassa noin 900 poliisia.

Palestiinalaiset osoittivat mieltä Gazan kaistan raja-aidalla.

Gazan kaistalla jälleen väkivaltaisuuksia mielenosoituksen yhteydessä – kaksi palestiinalaista ja israelilainen poliisi loukkaantuivat vakavasti

Lauantaina joukko palestiinalaisia mielenosoittajia heitti palopommeja ja yritti kiivetä Gazan kaistan raja-aidan yli, johon Israelilaiset turvallisuusjoukot vastasivat tuliaseilla sekä kyynelkaasulla. Levottomuuksien takia Israel teki ilmaiskuja Gazan kaistalle.

Väkijoukko kongressin parvekkeella

Yhdysvalloissa ensimmäiset kongressitalon mellakoitsijoista tunnustivat – syytteenä virkavallan väkivaltainen vastustaminen

Viime loppiaisena tapahtuneesta hyökkäyksestä Yhdysvaltain kongressitaloon on syytettynä yli 570 henkilöä. Kaksi mellakoitsijaa on nyt tunnustanut syyllisyytensä raskaisiin syytteisiin oikeudessa.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Trumpin kannattajien hyökkäys kongressiin oli "turistikierros" ja "rakkausjuhla" – näillä valheilla historiaa yritetään kirjoittaa uusiksi

Merkittävät republikaanipoliitikot ovat esittäneet useita perättömiä väitteitä kongressitalon tammikuisesta valtauksesta. Väkivaltaisia tapahtumia pyritään vähättelemään ja syytä tapahtuneesta vierittämään demokraattien niskoille.

Presidentti Kais Saiedin kannattajia Tunisin kaduilla.

Arabikevään mallimaa ajautui kaaokseen – mitä Tunisiassa on tekeillä, neljä kysymystä ja vastausta

Tunisian kolmen johtomiehen valtakamppailu on halvaannuttanut maan hallinnon. Presidentti pyrkii nyt laukaisemaan poliittisen solmun.

Väkijoukko ja mellakkapoliiseja suljetun portin edessä, portin takana asemiehiä.

Tunisian levottomuudet jatkuvat: Mielenosoitus ja kivien heittelyä parlamentin luona, Al-Jazeera kertoo poliisin tunkeutuneen toimitukseen

Tunisian presidentti ilmoitti myöhään eilen erottavansa pääministerin ja keskeyttävänsä parlamentin toiminnan 30 päiväksi. Maassa on ollut laajoja hallinnon vastaisia mielenosoituksia koronakriisin ja kehnon taloustilanteen vuoksi.

Levottomuuksien aalto yltyi Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan päiviä jatkuneissa levottomuuksissa kuollut yli 70 – Tutkija: taustalla pitkään jatkunut eriarvoisuus ja lohduttomuus

Mellakoissa on kyse myös mustien ja valkoisten välisestä epätasa-arvosta, joka jatkuu yhä apartheidin jälkeen.

Ihmistä nostetaan kuorma-auton lavalle, ympärillä ihmisjoukko

Kuubassa on tarkkailuryhmän mukaan rajoitettu pääsyä sosiaaliseen mediaan

Kuuba on syyttänyt Yhdysvaltoja hallituksen vastaisista mielenosoituksista. Tuhannet ihmiset ovat osallistuneet harvinaisiin kommunistihallinnon vastaisiin mielenosoituksiin.

Etelä-Afrikassa päiviä jatkuneet protestit riistäytyivät ryöstelyksi

Katso video: Ex-presidentin vankeustuomiosta alkaneet protestit riistäytyivät hurjaksi ryöstelyksi Etelä-Afrikassa – levottomuuksissa kuollut kymmeniä

Pelkästään yhdestä sowetolaisesta ostoskeskuksesta löytyi kymmenen kuollutta, kun väkijoukko oli rynnistänyt sinne ryöstelemään, sanovat viranomaiset.

Mellakointi jatkuu Etelä-Afrikassa

Ex-presidentin tuomion laukaisema mellakointi jatkuu Etelä-Afrikassa – sotilaita lähetetty kahteen provinssiin

Entisen presidentin Jacob Zuman kotiprovinssiin keskittyneissä levottomuuksissa on ryöstelty kauppoja ja sytytetty rakennuksia tuleen. Zuma sai viime viikolla vankeustuomion korruptioepäilyihin liittyen.

Personer demonstrerar med att sitta på bilvägen.

Climate demonstration set to continue into weekend

The climate demonstration that has blocked Helsinki’s main thoroughfare since Thursday continued into a second day.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Nivala haluaa olla idyllinen maalaiskaupunki maailmantähtien keikkakalenterissa – kuuntele Kuntarundin Nivalan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Nivalassa mopolijat ovat vallanneet otsikot viime aikoina. Nuorille pitäisi saada vaikka motocrossrata ja tehokkaampaa tukea, jotta levottomuudet saataisiin vähenemään. Kuntaan toivotaan myös läpi yön auki olevaa bensiiniasemaa.

Brasilian miesten jalkapallojoukkue

Koronan riuduttama Brasilia yllättäen Copa American isännäksi

Copa America siirrettiin ensin pois Kolumbian levottomuuksien alta ja sitten Argentiinasta koronatilanteen vuoksi.

Brasilia juhlii

Copa America painii ison ongelman kanssa: turnauksen pitäisi alkaa parin viikon päästä, mutta järjestäjämaa puuttuu

Alun perin Copa American järjestäjämaat olivat Kolumbia ja Argentiina. Etelä-Amerikan jalkapalloliitto otti viime viikolla Kolumbialta kisaisännyyden pois. Sunnuntaina vuorossa oli Argentiina. Syynä ovat koronaviruspandemia ja Kolumbian levottomuudet.

Presidentti Ivan Duquen vastainen mielenosoitus Calissa Kolumbiassa.

Koronavirus ja yleislakko kurittavat Kolumbiaa – "Olemme Venezuelan tiellä", sanoo työnsä menettänyt mies Ylelle

Kolumbialainen Yimber Gaviria seuraa murheellisena kotimaansa syöksykierrettä. Pandemia romahdutti hänen tulonsa murto-osaan entisestä, ja miljoonien muiden kolumbialaisten tapaan hän on pudonnut köyhyyteen.

Kinshasa.

Ramadanin päättymisen juhlinnasta alkanut riita johti kolmeenkymmeneen kuolemantuomioon Kongon demokraattisessa tasavallassa

Kilpailevat muslimiryhmät taistelivat siitä, kumpi saa järjestää juhlat maan pääkaupungin stadionilla. Kuolemantuomioita ei ole Kongossa pantu täytäntöön vuoden 2003 jälkeen.

Israel moukaroi Gazaa

Hamas ilmoitti ampuneensa 130 rakettia Israeliin – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu kärjistyneen tilanteen vuoksi

Israelin asevoimien ja palestiinalaisten välisissä yhteenotoissa on kuollut muutaman päivän aikana jo yli 56 ihmistä. Israelissa kuoli kuusivuotias lapsi raketti-iskussa, Gazassa pommi osui 14-kerroksiseen toimistorakennukseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle