Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari lähikuvassa Tikkurilan asemalla videoon määritetyllä kuvasuhteella.

Uhkaako Venäjä-suhteiden kylmeneminen pitkään suunniteltua itärataa? "Hanke on hylättävä", vaatii ulkomaankauppaministeri

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esittää, että hallituksen pitäisi pikaisesti ottaa itäradan tulevaisuus uudelleen käsittelyyn.

Tulliväylän ja Bertel JUngin tien risteys Oulussa.

Pohjois-Pohjanmaan liiton mukaan Väyläviraston investointiohjelma ei tarpeeksi huomioi Pohjois-Suomea

Liiton kannanotossa ollaan huolestuneita Väyläviraston investointisuunnitelmista sekä huoltovarmuudesta.

1980-luvulla valmistettu Eil-mallin lähijunavaunu Turussa

VR lähettää jopa 1990-luvun Intercity-vaunuja romuttamolle, valtio-omistaja sallii – Raidealan edunvalvoja: Valtion omaisuus ei ole tehokkaassa käytössä

Käyttöä vaille jääneelle junakalustolle voisi löytyä uusia tarpeita, uskoo yksityisen raidealan edunvalvoja.

Sonja Heikkilä

"Onko tätä pakko käyttää" – Sonja Heikkilä kehittää uusia ja ihmeellisiä liikenteen palveluita, mutta ei pakota autoilijoita niihin

Suomessa sähköautoilun yleistymistä ei ole liikenteen asiantuntijan mielestä edistetty kovin innokkaasti.

Juho-Pekka Rantala

Keskustele täällä taksiuudistuksesta!

Täyttyivätkö taksiuudistuksen tavoitteet?

Juna Kaskisten satamassa

Suupohjan radan tarpeellisuutta puidaan Teuvalla – myös Liikennevirasto paikalla

Seinäjoen ja Kaskisten välillä kulkeva Suupohjan rata on hiljainen, mutta sille etsitään nyt uutta tulevaisuutta.

Jari Leppä

Kansanedustaja Jari Leppä: Kaksoiskansalaisten turvaselvitykset välttämättömiä

Kansanedustaja Jari Leppä (kesk.) pitää selvänä, että kaksoiskansalaisista tehdään turvaselvitys, jos virka sitä edellyttää.

Lasissa lukee "vastaanotto".

Vasemmistoliitolta ei julkisten palvelujen pakkoyhtiöittämiselle

Vasemmistoliitto torjuu kaavailut julkisen palvelun pakkoyhtiöittämisistä. Puolue muistuttaa, että soten lisäksi kaavailuja on vireillä muillakin aloilla.

Juutinrauman silta.

Ruotsi jatkaa rajatarkastuksia helmikuulle saakka

Henkilöpaperien väliaikaiset tarkastukset Tanskan rajalla aloitettiin vajaa vuosi sitten turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi.

Raitiovaunut 3 ja 2 odottavat matkustajia Eläintarhan pysäkillä. Niiden edestä ylittävät kadun tumma henkilöauto ja pyöräilijä.

Liian vaikea autoilla, liian ahdas kävellä – helsinkiläiset haluavat keskustaansa lisää tilaa kaikelle

Yhdestä asiasta helsinkiläiset ovat kuitenkin lähes yksimielisiä: joukkoliikennettä on syytä suosia.

Takseja jonossa.

Taksiliiton puheenjohtaja liikennekaaresta: Luvassa sekasortoa ja jopa konkursseja

Liikennekaaren myötä taksijärjestelmään on tulossa muutoksia. Taksiammattilaiset ovat vielä epävarmoja siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kaksi vanhaa kaupunkipyörää Helsingissä

Myös Vantaa harkitsee kaupunkipyöriä

Kaupunkipyörille olisi tarvetta etenkin Tikkurilan ja Aviapoliksen alueilla, näkee Vantaan liikennesuunnittelupäällikkö Leena Viilo. Helsinki ottaa käyttöön kaupunkipyörät vapun jälkeen.

Pohjanmaan demarit: Mustia pilviä liikkuu pohjalaismaakuntien yllä

Pohjanmaan sosialidemokraatit pelkäävät, että nykyinen liikennepolitiikka johtaa maakuntien kasvun ja kehityksen tyrehtymiseen. Ilmajoella perjantai-illalla kokoontunut pohjalainen demariväki näki nykyisen liikennepolitiikan maakuntien kehityksen jarruna.

Auto ohittamassa toista Nelostiellä ohituskieltomerkinnän kohdalla.

Oulu–Kemi-valtatielle luvassa rahaa ehkä parin vuoden kuluttua

Kansanedustaja Antti Rantakangas pitää Oulu–Kemi-tietä Pohjois-Suomen ykköshankkeena.

Eduskunnan hiljainen hetki.

Eduskunta hiljeni Pariisin terrori-iskujen uhrien muistoksi – video

Eduskunta aloitti iltapäivällä täysistunnon hiljaisella hetkellä. Välikysymyskeskustelun alussa pidetyllä muistohetkellä kunnioitettiin Ranskan iskujen uhreja.

SDP aikoo esittää välikysymyksen

Välikysymys koskee liikennepolitiikkaa ja liittyy lähinnä rautatieliikenteeseen.

Anne Berner

Ministeri Berner junavuoroista: "Tämä on hankalaa, kun hyvää ratkaisua ei ole"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo, että paljon porua herättänyt uusi sopimus junien ostoliikenteestä on hallitusneuvotteluiden ja pakon sanelema juttu. Joukkoliikenteestä on säästettävä, joten kipeät ratkaisut kirpaisevat monilla eri alueilla.

Taajamajuna.

Säästöt iskevät – Porin ja Tampereen väliset junat vaaravyöhykkeellä

Vaikka joukkoliikennettä pitäisi kehittää, tapahtuu maassamme päinvastaista. Joukkoliikenteelle varattu määräraha supistuu ensi vuodesta alkaen merkittävästi. Esimerkiksi Porin ja Tampereen välinen junaliikenne voi heikentyä entisestään.

liikenne- ja viestintäministeri Paula Risikko Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

Ministeri Risikko: Laskelmat puoltavat Lahden eteläisen kehätien rakentamista

Lahdessa pikavisiitin tehnyt liikenne- ja viestintäministeri Paula Risikko kannattaa eteläisen kehätien rakentamista. Hanke toisi Lahden seudulle kipeästi kaivattua kasvua ja työpaikkoja.

Havainnekuva Kimolan kanavasta

Kimolan kanavan rahat lisäbudjettiin tiukassa

Kanavahanketta ajavien tavoitteena on saada noin kolmen miljoonan euron aloitusraha hallituksen helmikuun lisäbudjettiin.

Metro asemalla.

HSL suunnittelee mittavaa uudistusta alennuslippuihin

Esimerkiksi eri vammaisryhmien osalta ollaan luopumassa yhtenäisestä alennuslipusta. Jatkossa sosiaalitoimi määrittelee, onko vammainen oikeutettu alennukseen. Eläkeläislipun tilalle on tulossa yli 70-vuotiaille tarkoitettu seniorilippu.

Valtatie 3 ja 18 risteys Laihialla.

Valtatie 3:n kehittämiseen halutaan kansalta tietoa

Tienkäyttäjät pääsevät aiempaa paremmin kertomaan näkemyksiään teiden kehittämisestä. Nyt palautetta kerätään valtatien 3 ongelmakohdista. Pari viikkoa avoinna olleeseen kyselyyn on tullut jo toistasataa vastausta.

Valtatie 12

Kaakkois-Suomen tärkeimmät liikennehankkeet on laitettu järjestykseen

Kymenlaakson ja Etelä-karjalan maakuntien yhdessä tekemän Kaakkois-Suomen liikennestrategian avulla maakunnan liikennehankkeita yritetään saada seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Lohja innolla mukaan metropolihallintoon

Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joona Räsänen (sd.) kertoo, että valtuustossa on laaja yhteisymmärrys asiasta yli puoluerajojen.

Rekka tiellä.

Nelostielle pikaisesti rahaa - suunnitelmat ehkä alkuun jo syksyllä

Hallituksen liikennepoliittinen ministerityöryhmä käsittelee tänään nelostien suunnittelua. Esitys suunnittelurahasta voi tulla jo budjettiriihessä ensi viikolla. Myös huonossa kunnossa oleva Sininen tie on saamassa kunnostusrahaa.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok)

Alma Media: Risikko esittää Soklin tukemista

Liikenneministeri Paula Risikko esittää Alma Median mukaan rahoitusta Soklin liikenneinvestointeihin. Risikko on vakuuttunut siitä, että fosforikaivoksen myötä Lappiin ja muualle Suomeen syntyy 1500 työpaikkaa.

Kuvassa on 76 tonnia painava ajoneuvoyhdistelmä

Risikko: 4-tien remontin suunnittelutyö alkaa Äänekoskella

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on pyytänyt Liikennevirastoa käynnistämään tiesuunnitelman teon valtatie 4 Äänekosken kohdalla. Suunnitelman on määrä valmistua ensi vuonna.

Kainuulaista metsämaisemaa

Timo Korhonen: "Budjettiesitys tyly pohjoiselle"

Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Keskustan kansanedustaja Timo Korhonen. Hän toivoo pohjoisen maakunnilta yhteistyötä talousarvioesityksen muuttamiseksi. Korhonen arvostelee hallitusta muun muassa alueiden kehittämisrahojen nollaamisesta.

Lähijuna saapuu Lahdesta Riihimäelle.

Maakuntajohtaja Reina: Päärataa on pakko korjata

Hämeen liiton maakuntajohtaja Timo Reina uskoo, että säästöistä huolimatta pääradan parannushankkeet korkeintaan viivästyvät hieman. Eroavan liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) mukaan sadan miljoonan euron säästöjen vuoksi suunnitteilla olevat liikennehankkeet joudutaan miettimään uudelleen.

Merja Kyllönen

Kyllönen: Liikenneasiat tarvitsevat oman ministerin

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen sanoo, että hallitus olisi voinut leikata yritystukia enemmän kuin kehysriihessä päätettiin.

Merja Kyllönen

Kyllönen: Liikennepolitiikalta matto pois jalkojen alta

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) on pettynyt hallituksen päätöksiin liikennerahoituksesta. Kyllösen mielestä isojen leikkausten paikkaaminen pienemmillä rahasummilla on kuin hölmäläisten peiton jatkoa. Hän pelkää myös jo sovittujen uusien hankkeiden puolesta.

Jukka Kopra

Jukka Kopra: Kuutostie sai rahat kehysriihessä

Valtatie kuuden muuttaminen nelikaistaiseksi Lappeenranta-Taavetti välillä on varmistunut kehysriihessä. Kansanedustaja Jukka Kopran mukaan rakentamaan päästäisiin jo tänä vuonna.

VT6

Kuutostie saamassa rahat kehysriihessä

Valtatie kuuden muuttaminen nelikaistaiseksi Lappeenranta-Taavetti välillä on varmistumassa kehysriihessä. Yle uutisten tietojen mukaan rakentaminen aloitetaan jo tänä vuonna.

Havainnekuva Barentsin alueen liikenneverkkosuunnitelmasta

Suomi keskittyy Barentsin alueen liikenteeseen

Suomi aikoo parantaa erityisesti pohjoisten alueiden liikenneyhteyksiä Barentsin neuvoston puheenjohtajana. Suomi haluaa mm. laatia alueelle yhteisen liikennestrategian.

Pia Viitanen

Viitanen: Asento on myönteinen Tampereen raitiotiehankkeelle

Tamperelainen viestintäministeri Pia Viitanen ei allekirjoita Kimmo Sasin synkistelyä siitä, että valtion tuki ja raitiotien rakentaminen Tampereelle siirtyisi ensi vuosikymmenelle.

Havainnekuva, jossa kaksi raitiovaunua Hämeenkadulla.

”Länsimetro on Tampereen ratikkaa jäljessä”

Kansanedustaja Kimmo Sasin tylyt kommentit Tampereen raitioliikenteen yltiöoptimistisesta aikatauluttamisesta saa täyslaidallisen Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäälliköltä ja muilta ratikan kannattajilta. Sasi väitti, että länsimetro on rahoitusjonossa ennen ratikkaa. Ratikan puolustajien mukaan Sasin faktat eivät pidä paikkaansa.

Alskatintie Isolahden liittymän kohdalta

Nelikaistaisesta tiestä toivotaan Vaasassa apua ruuhkiin

Vaasassa Yhdystien ja Alskatintien ruuhkia ja onnettomuusherkkyyttä on päivitelty pitkään, mutta nyt alueelle on valmistumassa tienparannussuunnitelma. Tarkoituksena on rakentaa pitkin matkaa nelikaistainen tie. Suunnitelmia on piirretty nyt reilu vuosi.

Havainnekuva ratikasta Pispalassa

Pirkanmaan hallituspuolueiden edustajat penäävät valtiolta takeita ratikkarahoitukseen

Hallituksen maaliskuisessa kehysriihessä linjataan rahoituksia suurille liikennehankkeille. Pirkanmaalaisilla hallituspuolueiden kansanedustajilla on pelko, että länsimetron jatkon rahoitus söisi rahoja muilta suurilta liikennehankkeilta kuten Tampereelle kaavaillulta raitiotieltä.

Yle Areena logo.

Maakuntajohtajan työn kaari alkoi lamasta ja päättyy taantumaan

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Timo Puttonen aloittaa eläkepäivät joulukuun alussa. Hän toimi maakuntajohtajana 21 vuotta.

Eteläisen kehätien suunnitteluun 700 000 euroa

Päijät-Hämeen liitto antaa avustusta Lahden eteläisen kehätien suunnitteluun. Aiemmin tukirahaa ovat myöntäneet muun muassa Lahti, Hollola ja Uudenmaan Ely-keskus. Tiesuunnitelma halutaan saada pian valmiiksi, sillä se helpottaisi varsinaisten rakentamisrahojen saamista.

Vaihtuvan nopeusrajoituksen kyltti moottoritien varressa.

Nopeusrajoitusten nosto jakaa mielipiteitä

Asiantuntijat haluavat hillitä raskaita kaasujalkoja siinä missä liikennevaliokunnan enemmistö olisi valmis nostamaan nopeusrajoituksia. Kahtia jakautuvat myös nopeusrajoituksia kommentoivien mielipiteet.

LVM: Lakia pelastusliivipakosta pienveneisiin ei ole tulossa

Liikenne- ja viestintäministeriö ei innostu pelastusliivien käyttöpakon ulottamisesta kaikkiin veneisiin. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi esitti torstaina, että LVM alkaisi valmistella uutta lakia, joilla myös soutu- ja kumiveneilijät saataisiin pukemaan liivit.

Havainnekuva Nelosmontusta etelän suunnasta tultaessa. Vasemmalla Rovaniemen taidemuseo.

Ely-keskus: Nelostien perusparannus ei vie Lapin tierahoja

Lapin ely-keskus vastaa Kemijärven kaupunginjohtajan kritiikkiin siitä, että Nelostien parantaminen Rovaniemen kohdalta söisi suuren osan Lapin tierahoista.

Joukkoliikenteeseen ehdotetaan remonttia

Joukkoliikenteelle ehdotetaan kymmenien miljoonien eurojen lisärahoitusta.

Luminen viitostie.

Viitostien Mikkelin kohdan remontti toteutuu sittenkin

Hallituksen kehysriihi päätyi tänään toteuttamaan kaikki tälle vaalikaudelle sovitut tiehankkeet lisärahoitustarpeesta huolimatta.

Hallituksen kehysriihessä sovittiin myös sote-uudistuksen uudesta valmistelusta.

Hallitus ei karsi liikennehankkeita

Kaikki hallituksen ja eduskunnan sopimat liikennehankkeet päästään aloittamaan.

Keskustan liikennejärjestelyt kaupunginhallituksen puitavaksi

Teknisen lautakunnan päätöksen Lahden keskustan liikennesuunnitelmien torppaamisesta koetaan olevan ristiriidassa kaupungin linjausten kanssa.

Kaksi puista ristiä maatien varressa

Kolumni: Oma vika, mitäs kuolit

Liikennepoliittinen ajattelu on mielestäni nerokasta: Oma vika, mitäs kuolit. Se ansaitsee ehdottomasti mahdollisuuden myös muilla hallinnonaloilla, sillä kaikki muut hallinnonalathan perustuvat siihen, että kansalaiselle ei ole minkäänlaista vastuuta omasta elämästään.

Kyllönen: Nelostien parannus seuraavan hallituksen vastuulla

Liikenneministeri Merja Kyllösen mukaan Nelostien Kemin ja Oulun välisen osuuden kehittäminen on seuraavan hallituksen vastuulla. Tässä vaiheessa ministeri peräänkuuluttaa liikenteessä olevilta kaasujalan löysäämistä ja malttia.

"Lentokentälle päästävä kolmessa tunnissa"

Helsinki-Vantaan lentokenttä on suomalaisista lentoasemista ainoa kannattava. Lentoliikennestrategiaa pohtiva työryhmä arvioi lentoasemia kolme tuntia kestävien joukkoliikenneyhteyksien kannalta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle