Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

The Revenant – kolmella Oscarilla palkittu hurja erämaaseikkailu

Kolmella Oscarilla palkittu selviytymistarina.

Onko tässä Suomen uusi kansainvälinen filmitähti? Suloinen poronvasa seikkailee pian jopa sadan miljoonan katsojan ruudulla

Tuotantotuki teki Suomesta houkuttelevan kuvausmaan ja kannustinrahaa tarvitaan lisää.

Pertsan ja Kilun näyttelijät valittu – kuvaukset alkavat ensi vuonna

Kotkaan sijoittuvan seikkailuelokuvan päärooleihin haki lähes 100 nuorta poikaa.

Jukka Vidgrénin olisi pitänyt myydä metsäkoneita – nyt hän on yksi kiinnostavimpia suomalaisia elokuvaohjaajia

Hevi reissun ohjaaja haaveilee seikkailuelokuvan teosta Indiana Jonesin hengessä. Hänen veljensä sen sijaan ovat töissä suvun suuryhtiössä Ponssessa.

All Is Lost

Robert Redford taistelee yksin merta vastaan

Kuningas kulkureitten yhdisteli menestyselokuvien tuttuja elementtejä

Kulkuriromantiikkaa, kauniita naisia ja ruoskataistelu!

Pertsa ja Kilu -elokuvan kuvaukset lykkääntyvät vuodella

Väinö Riikkilän kirjasarjaan perustuvan elokuvan kuvaukset piti aloittaa tänä kesänä, mutta rahoitus ei ole vielä kasassa. Kuvauspaikan valintaan vaikuttavat sekä alueelta saatava rahoitus että paikallinen ammattiosaaminen.

Indiana Jones palaa viidennessä elokuvassa

Harrison Ford näyttelee jälleen pääosan ja elokuvan ohjaa Steven Spielberg. Elokuva julkaistaan vuonna 2019.

Jussi-ehdokkaat julkistettiin – eniten ehdokkuuksia kahmi Aleksi Salmenperän Häiriötekijä

Muita paljon ehdokkuuksia saaneita elokuvia ovat Jalmari Helanderin Big Game ja Jörn Donnerin Armi elää!. Jussi-voittajat julkistetaan maaliskuussa.

Haminalaiset joutuivat pettymään – Marty McFly ei saapunutkaan paikalle

Paluu tulevaisuuteen -elokuvan Marty McFlyta vastassa oli 60 ihmistä Raatihuoneella. Museojohtajan mielestä tempaus on osoitus positiivisesta hulluudesta.

Paluu tulevaisuuteen tapahtuu tänään – mutta ei sellaiseen, kuin Spielberg kuvitteli

Keskiviikkona 21.10.2015 on se kauan odotettu päivä, johon Marty McFly ja Doc Brown matkustivat Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogian kakkososassa. Tulevaisuus näytti vuonna 1989 kuitenkin hieman toiselta kuin todellisuus tänään. Faxeja ei lähetellä, eikä Dianasta tullut Ison-Britannian kuningatarta, mutta leijulautoja sentään alkaa vähitellen olla kaupan.

Asuntomessujen parkkipaikasta dinosaurusten pesä Vantaalla

Vantaalaispoliitikot näyttävät vihreää valoa dinosauruspuistolle. Alustavien suunnitelmien mukaan se tulisi asuntomessujen pysäköintialueelle Keimolanmäkeen

The Way Back

Elokuva Stalinin vankileireiltä paenneista miehistä.

Jurassic Park antoi inspiraation museon tutkijoille

Lahden historiallisen museon tutkijat heittivät kahvipöydässä huulta siitä, miten kaupungissa tehdyt massiiviset torikaivaukset voisi tuotteistaa. Syntyi tutun näköinen logo, jossa yhdistyvät t-rex, jättiläisboa ja hevosen pääkallo.

2000-vuotias kärsimysnäytelmä käy nykypäivän seikkailuelokuvasta

Seurakunnat tekevät suosituista pääsiäisen kärsimysnäytelmistä omannäköisiään. Salossa Jeesus lyö ylävitosen opetuslastensa kanssa.

Konkarinäyttelijä kutsusta miljoonaelokuvaan: Aha

Jalmari Helanderin elokuva Big Game oli odotetusti viime viikonlopun katsotuin elokuva. Kyseessä on kallein kotimainen elokuva. Mukana on myös konkarinäyttelijä Risto Salmi, joka pääsi traileriinkin mukaan. Kutsu elokuvan kuvauksiin tapahtui tekstiviestillä.

Big Game -ohjaaja kieltäytyy Hollywoodin kassamagneeteista

Suomen kalleimman elokuvan ohjaaja Jalmari Helander on jahdannut kouluiästä asti unelmaansa tehdä mahdollisimman hyviä seikkailuelokuvia. Hollywoodiin ohjaajalla ei ole kiire, vaikka esimerkiksi supersankarielokuvia on sieltä tarjottu.

Suomen kallein elokuva ensi-iltaan – USA:n presidentin kone ammutaan alas Lappiin

Big Game on yli 8 miljoonan euron budjetin elokuva, jossa pikkupoika auttaa alas ammuttua Yhdysvaltain presidenttiä pakenemaan terroristeja. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lappiin, joka näyttäytyy ohjaaja Jalmari Helanderille myyttisenä paikkana, jossa karut äijät tekevät omituisia juttuja.

Rehellinen rosvoperhe seikkailee helteisessä Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa viime kesänä kuvattu koko perheen seikkailuelokuva Me Rosvolat saa elokuvateattereissa ensi-iltansa 27.3. Tarina kertoo muun muassa ystävyydestä ja siitä, että meidän ei kannata omistaa liikaa turhaa roinaa. Jos et muuten tajua, niin rehelliset rosvot päästävät sinut pälkähästä eli vievät tavarasi.

Jalmari Helander: "Ensimmäinen tapaaminen Samuel L. Jacksonin kanssa oli kuivakka"

Haaveensa suomalaisen seikkailuelokuvan tekemisestä toteuttanut käsikirjoittaja ja ohjaaja Jalmari Helander sanoo, ettei ohjaajan työhön vaikuta se ovatko näyttelijät isoja tähtiä vai eivät.

Suomalaiskuvaaja maailman kärkikastiin

Betoniyö-elokuvan kuvaaja Peter Flinckenberg voitti juuri arvostetun Yhdysvaltojen elokuvaajien seuran Spotlight-palkinnon. Mika Orasmaa on puolestaan saavuttanut kansainvälistä huomiota esimerkiksi Iron Sky ja Big Game -elokuvilla. Suomalaisilla kuvaajille riittää vientiä maailmalla.

Big Game -elokuva saa Hulda-vientipalkinnon

Jalmari Helanderin ohjaaman elokuvan pääosassa nähdään Onni Tommila ja Samuel L. Jackson

Pertsa ja Kilu valkokankaalle – sopivaa kuvauspaikkaa etsitään

Pertsa ja Kilu -nuortenkirjojen pohjalta on syntymässä elokuva. Tuottaja Mika Ritalahti sanoo, että yksi mahdollinen elokuvan kuvauspaikka on Rauma, mutta paljon on kiinni siitä, mistä elokuva saa rahoitusta.

Tarzanin maisemissa Mutier-vuoren takana

Opettele huutamaan kuin Tarzan ja voit hallita viidakkoa?!

Big-budget Finnish film earns positive early reviews

The Finnish action adventure film Big Game won’t screen in Finnish cinemas until next year, but it has already piqued interest during its debut last week at the Toronto film festival in Canada.

Paluu tulevaisuuteen tekee paluun musikaalina

80-luvun suosikkielokuva kertoi vanhempiensa nuoruuteen päätyvästä amerikkalaispojasta. Uutuusmusikaali on osa viime vuosien trendiä muokata 80- ja 90-lukujen suosikkielokuvia musikaaleiksi.

Lisää nimekkäitä tähtiä Big Game -suomalaiselokuvaan

Rare Exports -elokuvan ohjaajan, Jalmari Helanderin, uutuus, tekeillä oleva Big Game kiinnostaa nimekkäitä tähtiä. Pääosanesittäjä Samuel L. Jacksonin lisäksi elokuvaan on kiinnitetty muun muassa Täydellisistä naisista tuttu Felicity Huffman sekä Titanicissa ja Argo -elokuvassa näytellyt Victor Garber.

Jurassic Park 3D - kolmiulotteiset dinot entistäkin pelottavampia

Ilmestyessään teattereihin vuonna 1993 Jurassic Park oli ensimmäisiä, digitaalisia efektejä hyödyntäneitä elokuvia. Dinosaurukset eivät koskaan olleet näyttäneet niin aidoilta ja nyt, elokuvan uusintakierroksella, ne nähdään lisäksi kolmiulotteisina.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Mitä ikinä haluat, Evil Dead ja Jurassic Park 3D

Elokuvateattereihin saapuneista uutuuselokuvista Esko Rautakorpi arvosteli pikavippien maailmaan sijoittuvan Mitä ikinä haluat ja Evil Dead -kauhuklassikon uuden kierrätysversion. Esko kävi myös katsomassa, miltä Jurassic Park näyttää kolmiulotteisena.

Rölli-elokuvan kuvaukset alkavat Turussa

Ajatus uudesta Rölli-elokuvasta ehti muhia vuosia tekijöiden mielissä. Torstaina alkavat kuvaukset tuovat Turkuun maan eturivin näyttelijöitä.

Outokummusta maakunnan elokuvamatkailukeskus?

Vanhalla kaivoksella kuvattava seikkailuelokuva antaa sisältöä Aarrekaupunkiin. Suunnitelmissa on, että elokuvalavasteissa pääsee näyttelemään tai paikalle voi hurauttaa drive-in-elokuvaan.

Pölösen Sammon Suojelijat -elokuvalle tukea

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen on saanut rahoitusta uuden elokuvan käsikirjoitusta varten. Elokuvasäätiö on myöntänyt Pölösen ja liperiläisen kirjailijan Tuomas Liuksen yhteistyössä tekemälle Sammon Suojelijat -elokuvan käsikirjoitukselle 4000 euroa tukea.

Kehnosti menestynyt Mars-seikkailu tuo Disneylle jättitappiot

Marsiin sijoittuvan seikkailuelokuva John Carterin kehno menestys uhkaa tuoda tuotantoyhtiö Walt Disneylle jättitappiot. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Disney odottaa John Carterin tuottavan 200 miljoonan dollarin eli lähes 160 miljoonan euron tappiot.

Pölönen: Elokuvakylän taru on ohi – tekeillä teatteria ja seikkailuelokuva

Kontiolahden elokuvakylän tarina on ohi. Ohjaaja Markku Pölönen kertoi asiasta käydyssä avoimessa keskustelussa.

Musiikkikeskuksella kattava ohjelmisto

Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa jälleen syyskaudeksi monipuolisen ohjelmiston. Kuopiosta maailmalle lähteneitä tähtiä edustavat muun muassa Jenni Vartiainen sekä RockCockissakin esiintynyt Reckless Love.

Harrison Ford mielii uutta Indiana Jones -elokuvaa

Maailmankuulu näyttelijä Harrison Ford haluaisi filmata viidennen Indiana Jones -seikkailuelokuvan. Ford on näytellyt aiemmissa elokuvissa nimiosan, sankariarkeologi Indiana Jonesin roolin.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Ole luonani aina, Fast & Furious 5 ja Thor

Tämä elokuvaviikko on kaksijakoinen. Tarjolla on niin rämäkän vauhdikasta seikkailua kuin ihmiselämän syntyjen syvien pohdiskelua, kun ensi-iltaan tulevat elokuvat Ole luonani aina, fast & Furious 5, sekä Thor

Sanctum on kuivakka seikkailuelokuva

Ohjaus: Alister Grierson Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Pääosissa: Richard Roxburgh,Rhys Wakefield, Alice Parkinson, Ioan Gruffudd, Dan Wyllie K-15

Talvisodasta suunnitteilla Hollywood-seikkailuleffa

Tunnettu Hollywood -käsikirjoittaja työstää parhaillaan seikkailuelokuvaa Suomen talvisodasta. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Chuck Pfarrer toivoo, että Winter Wolf -nimellä kulkeva hanke olisi elokuvateattereissa jo parin vuoden sisällä.

Liisa Ihmemaassa vetää yhä väkeä elokuvateattereihin

Liisa Ihmemaassa oli jo kolmannen viikonlopun peräkkäin Suomen katsotuin elokuva. Tim Burtonin ohjaaman fantasiaseikkailun kävi katsomassa viikonvaihteessa noin 25 000 ihmistä ja yhteensä sen on nähnyt jo yli 170 000 suomalaista.

Elokuvaohjaaja Vladimir Motyl on kuollut

Ensimmäisen 'easternin' ohjaajana tunnettu venäläinen Vladimir Motyl on kuollut 82 vuoden iässä. Motylin ohjaama seikkailuelokuva Aavikon laki (Beloe solntse pustyni, NL 1969) avasi neuvostoelokuvien genren, jota verrattiin Hollywoodin westerneihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle