Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kylmän sodan aikana jopa Mossad ja CIA uskoivat Uri Gelleriin – nyt lusikantaivuttaja rakentaa museota ja uhkaa estää brexitin telepatialla

Ylen ulkomaantoimituksen kesäsarjassa kurkistetaan, mitä kansainvälisen julkisuuden unohtamille ihmisille kuuluu.

Flinkkilä & Tastula: Kummat kokemukset

Yliluonnolliset, kummat kokemukset ovat tavallisia.

Ajatukset läpinäkyviksi? - Teknologia tekee telepatiasta totta

Ajatuksen voimalla voi heiluttaa vaikka rotan häntää.

"Kumma" kuuluu elämään – Miten tutkia kokemuksia yliluonnollisista ilmiöistä?

Onko sinulla joskus ollut etiäinen tulevasta? Tai oletko kuullut outoja ääniä? Arkijärjen ylittäviä kokemuksia ei pystytä tieteen keinoin todistamaan, mutta Turun yliopisto ainakin yrittää ymmärtää niiden kokijoita.

Pelkkä katse merkitsee paljon – Miksi joidenkin kemiat kohtaavat heti?

Istut kahvilassa uuden tuttavan kanssa. Yhtäkkiä molemmille tulee tunne, että välillenne syntyy vahva yhteys. Sosiaaliset aivothan siinä ovat kohdanneet!

Lukijat ihmettelevät Postin mollaamista: Jos ei maksa lisäpalveluista, tavaran vahingoittuminen on oma moka

Tavarat saapuivat perille revittyinä, märkinä ja ilman pahvilaatikkoa, kuvailevat Ylen lukijat karuimpia kokemuksiaan Postin palveluista. Moni muistuttaa, että on lähettäjän omalla vastuulla, jos arvokasta lähetystä ei suojaa.

Äidin onnenhali siivitti Jari-Matti Latvalan voittoon – rallitähden perhe kertoo lämpimästi sankaristaan

Jari-Matti Latvalan lähipiiri oli katsomassa, kun rallitähti kaasutteli toiseen peräkkäiseen voittoon Jyväskylässä.

Mies, joka haastatteli Saatanaa

Jarl Fahler oli parapsykologian uranuurtaja

Telepatiaa toteutettiin käytännössä – aivoista-aivoihin -viesti kulki Intiasta Ranskaan

Ajatus välittyi internetin välityksellä. Tutkijat uskovat aivoista-aivoihin siirtyvän kommunikoinnin yleistyvän lähitulevaisuudessa.

Superlupaus Kapanen: "Kunhan joukkue voittaa, se riittää"

Leijonapojat aloittavat jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisaurakan hyvällä yhteishengellä. Kisat ovat myös mahdollisuus taitojen näyttämiseen kykyjenetsijöille.

Näkökulma: Huu ja haa ovat yhtä luotettavia

Ihminen on käynyt kuussa ja halkaissut atomin, mutta huuhaa pitää pintansa ihmisten mielissä, kirjoittaa toimittaja Mikko Tuomikoski kolumnissaan. Höpönlöpö tuo helpotuksen arjen keskelle.

Ulkosaarten merikaapelia korjataan ensi viikolla

Paraisten Utön ja Jurmon saarten välisen merikaapelin korjaustöihin päästään alkuviikosta. Vikapaikka on paikannettu.

Taivu, lusikka, taivu!

Uri Geller Suomessa vuonna 1974.

Suomalaissankarit onnellisina: "Pronssi tuntuu olympiavoitolta!"

Silja Lehtinen, Mikaela Wulff ja Silja Kanerva päättivät yhteiset purjehdukset Weymouthiin. Olympiapronssi tuntuu kolmikon mukaan kullalta.

Tunteet ovat aivojen tarttuva turvaverkko

Hymyile, ja sinulle hymyillään, tietää vanha viisaus. Tutkijatkin ovat havainneet, että tunteet tarttuvat ja saavat eri ihmisten aivot samalle aaltopituudelle. Hymyäkin tarttuvampia ovat negatiiviset tunteet, mutta se on ollut vain hyväksi ihmislajin säilymisen kannalta.

Karkurilehmä Yvonne pääsee valkokankaan sankariksi

Yvonne-lehmä sai viime kesänä sankarimainetta, kun se koki vapauden hurmaa laitumelta karattuaan lähes neljä kuukautta Saksassa. Yvonne vältteli kaikkia jäljittäjiään, kunnes lopulta antautui. Nyt Yvonne on jatkamassa seikkailujaan - valkokankaan sankarina.

Vapauteen kyllästynyt karkurilehmä Yvonne antautui

Toukokuusta asti Saksassa seurattu Yvonne-lehmän karkumatka on päättynyt onnellisesti. Lähes neljä kuukautta baijerilaisessa metsässä piileskellyt Yvonne ilmestyi torstai-iltana paikallisen karjankasvattajan lehmähaan portille, ja pääsi yöksi muiden lehmien joukkoon. Perjantaiaamuna Yvonne nukutettiin ja siirrettiin Itävallassa sijaitsevaan eläinhoitolaan.

Edes sonni ja lehmäkuiskaaja eivät lopeta lehmän karkumatkaa

Saksassa jo kolme kuukautta jatkunut Yvonne-lehmän karkumatka ei ole päättynyt, vaikka etsijät ovat turvautuneet mitä mielikuvituksellisempiin keinoihin. Lehmäkuiskaaja on turhaan yrittänyt saada Yvonnen palaamaan telepaattisen yhteyden avulla. Edes Ernst-sonnin mölähtely ei ole tehonnut vapaudesta hullaantuneeseen lehmään.

Kati vai Sari - yhdessä vai erikseen?

Keskiviikkona vietetään valtakunnallista kaksosten päivää. Perinne aloitettiin viime vuonna, vielä se ei ole kiirinyt kaikkien kaksosten korviin. Ei myöskään turkulaisen Kati Eklundin, joka kertoi kokemuksistaan YLE Turun haastattelussa.

Miltä tuntuu olla kaksonen?

Elena ja Milja Kaivosoja ovat sitä mieltä, että ehkä tyhmin kysymys, jonka heille voi esittää on: Miltä tuntuu olla kaksonen? Eihän sitä voi tietää, kun ei ole mihin verrata, vaan on aina ollut kaksonen, toteavat tytöt kuin yhdestä suusta.

Leif Segerstam ottaa hetkestä kiinni

Hetkestä kiinni ottaminen pätee niin maestron töissä kuin yksityiselämässäkin. Säveltäjänä Leif Segerstam on vapaapulsatoinut yli 230 sinfoniaa. Kapellimestarina hän haluaa vapauttaa yleisön telepaattiset voimat ja räjäyttää fantasian pankin. Suuri intohimoinen rakkaus saattaa viedä mieheltä jalat alta vaikkapa satamassa.

Ufohavainnot lisääntyvät syksyisin

Syksyn pimenevissä illoissa erilaiset valoilmiöt näkyvät paremmin. Ufotutkija Tapani Kuningas on huomannut vuosikymmenien aikana, että havainnot selittämättömistä ilmiöistä lisääntyvät syksyisin.

Oopperaorkesteri on kuin urheiluauto

Kun ajopelissä on hirmuisesti voimaa, on ajaminen tarkkaa puuhaa. Samankaltainen on tilanne, kun kapellimestari saa johdettavakseen täydellisen sinfoniaorkesterin ja vielä satajäsenisen kuoron kuten Jari Hämäläinen Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Lusikantaivuttaja Uri Geller puheenaiheena

Israelilainen ihmemies hämmästytti Suomea vuonna 1974