Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opettajana Nuorgamissa, ravintoloitsijana Thaimaassa, kosmetologina Tampereella– Irene Korpisalo on muuttanut 32 kertaa

Suomalainen muuttaa elämänsä aikana keskimäärin 13 kertaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana muutot ovat lisääntyneet.

Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen väkeä ei lomauteta kesällä – tilalle tavallista enemmän töitä

Heinäkuussa pelkästästään hitsaajaopiskelijoita on yli 40 käytännön harjoittelussa koululla.

Ammattiin valmistuvat tekevät osan näytöistään nyt videon välityksellä

Tampereella kosmetologiksi ja jalkahoitajaksi valmistuvat ehtivät tehdä näytöt pääosin ennen hoitolan sulkua.

Kolme amiksessa opiskellutta nuorta eri aikakausilta kertoo, miten opiskelu toi työpaikan – jopa seuraavana päivänä valmistumisesta

Ammatilliseen koulutukseen voi nykyään hakea ympäri vuoden. Jatkuva haku on niin suosittua, että tietyille aloille jo lähes puolet opiskelijoista tulee sen kautta.

Muodottomiksi turvonneet huulet, valahtaneet kulmakarvat, epäsymmetriset posket – Yle selvitti, millainen on täyteainehoitojen villi länsi

Botoxia saa pistää vain lääkäri tai sairaanhoitaja, täyteaineita kuka vain. Valvonta ei pysy vaarallisen kauneustrendin perässä.

Mustamaalaus somessa menee helposti yrittäjän ihon alle – "Tuntuu siltä, kuin koko kaupunki tietäisi ja tuijottaisi"

Kosmetologi Salla Vinho menetti jopa yöunensa ja ruokahalunsa, kun asiakkaan asiattomat viestit levisivät sosiaalisessa mediassa.

Ripsien kestotaivutukset yleistyvät – selvitimme terveysriskit

Luonnolliseen lopputulokseen tähtäävä kestotaivutus on syrjäyttämässä ripsienpidennykset.

Kaksi naista kertoo, miksi haluaa botoxia kasvoihinsa: "Silmänympärykseni olivat väsymyksen raiskaamat" – täyteainetta saa pistää kuka vain

Suomessa botuliini luokitellaan lääkeaineeksi, mutta täyteaineita ei. Siksi täyteainehoitoja saa pistää kuka tahansa.

Tulehduksia, patteja, reiät vinossa – ampumalla otetuissa korvarei'issä yllättävän paljon ongelmia

Korvien rei'ittämiseen ei vaadita koulutusta eikä lupia, eikä palveluntarjoajista myöskään ole rekisteriä.

Kosmetologit pelkäävät, että ammattikoulutuksen uudistus kaadetaan yrittäjien niskaan

Kosmetologien etujärjestön mielestä työelämän tarpeet unohdettiin, kun vastuuta opiskelijoiden ohjauksesta päätettiin siirtää koulusta työpaikoille.

Hoida ihoasi edes kerran päivässä – kosmetologien 6 vinkkiä miehille ihonhoitoon

Myös miesten kannattaisi kiinnittää huomiota kasvojen ihonhoitoon erityisesti talvisaikaan.

Osaamaton kosmetologi voi saada aikaan palovammoja ja tulehduksia - "Kirurgin välineet ovat huonot putkimiehen käsissä"

Esimerkiksi monet kosmetologien käyttämistä laitteista ovat täysin vailla valvontaa ja niitä voi käytännössä tilata kuka tahansa.

Sää

Parturi-kampaajat, kosmetologit, hierojat ja ravintolayrittäjät jäävät usein ilman starttirahaa

Starttirahaa ei voida myöntää mikäli sen myöntäminen vääristää kilpailutilannetta.

Johanna Peiponen haluaa tulevaisuudessa auttaa - parantajan roolissa

Kymppitonnin suomalaislupaus työskentelee urheilun ulkopuolella kosmetologina.

Video: Paavo Nurmi juoksijalahjakkuus Peiposen esikuvana

Johanna Peiponen pitää 10 000 metrillä hallussaan euroopan neljänneksi kovinta aikaa tällä kaudella. Kosmetologina työskentelevä Peiponen on valmistautunut arvokisakesään Suomessa ja pääasiassa kotimaisemissaan Rovaniemellä. Viimeisen silauksen huipulle nousemiseen Peiponen päätti tehdä vuosi sitten. Toimittaja: Laura Arffman, kuvaaja: Uula Kuvaja, editointi: Kristiina Nisula.

Hierojia ja personal trainereita on liikaa

Uusi yrittäjä jää ilman starttirahaa, jos samalla alalla on jo valmiiksi paljon yrityksiä tai ne kannattavat huonosti.

Yhteishaku alkaa – näillä aloilla eniten aloituspaikkoja

Yhteishaku nuorten ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina. Koulutukseen voi hakea 23.2.–15.3. välisenä aikana. Koko maassa on tarjolla noin 82 900 aloituspaikkaa.

Ammatti voi näkyä ihosta – "Illalla siitä pitäisi puhdistaa pölyt ja saasteet"

On olemassa ammatteja, joiden myötä iho altistuu muun muassa epäpuhtauksille. Rasva, aurinko ja näyttöpääte laittavat ihon koetukselle.

Ahkeran kauneudenhoidon yllättävä seuraus – voit rupsahtaa etuajassa

Monet suomalaiset naiset putsaavat ihonsa liian kovakouraisesti tai liian voimakkailla tuotteilla. Myös ripsipidennysten jatkuva käyttö voi vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

Kaksi vai kolme vuotta? – ammattiin valmistuvien mielipiteet opintojen sopivasta kestosta vaihtelevat

Ammattiopetuksen lyhentäminen mietityttää loppuviikolla valmistuvia opiskelijoita. Koulutusyhtymän johtaja kaipaisi tiloille ja laitteille myös kesäkäyttöä.

Reijan kakut lyövät ällikällä – sokerimassasta syntyvät vaikka paljubileet tai syötävät meikit

Äitiyslomaileva Reija Laitinen keksi vauvan päiväunien ajaksi tekemistä, johon hän jäi koukkuun. Innokas sokerimassataiteilija näpertää yksityiskohtaisia hahmoja nykyään yötä myöten. Kurvit kiittävät, kun joka päivä kokeilee jotakin, hän nauraa.

Kevät on karvanpoiston sesonkia: "Mekon alta roikkuvat karvat eivät sovi naisille"

Karvattomuus on muotia. Yhä useampi nainen ja mies käy jatkuvaa taistelua rehottavia vartalokarvoja vastaan. Kevät on erityinen sesonkiaika karvatalkoille.

Moni kosmetologi ei jatka ammatissa, vaikka koulutukseen on kova tunku

Kosmetologikoulutus on suosittua sekä nuorten että aikuisopiskelijoiden keskuudessa. Vielä 50 vuotta stten kauneudenhoitoalaa pidettiin hömppänä.

Miesten karvanpoisto on alueellista – Helsingissä lähtee, muualla ei

Suomalaiset poistavat tai poistattavat karvojaan muita eurooppalaisia harvemmin. Syykin on selvä: meillä on pidempi talvi. Euroopassa karvanpoisto yleistyi vasta, kun vaatteet vähenivät. Suomalaismiehet eivät anna kajota karvoihinsa kuin pääkaupunkiseudulla.

VTT kehitti laastarin, josta kosmetiikkateollisuus innostui

Laastari antaa kuluttajalle mahdollisuuden tehdä kotona hoitoja, joita kosmetologit nyt tarjoavat. Tuotteelle ja valmistusmenetelmälle on haettu patenttia, ja VTT:lle on tullut keksinnöstä kyselyjä sekä kotimaasta että ulkomailta.

Suomen ensimmäinen ekokosmetologikoulutus käynnistyi

Ekokosmetologin opeille on kysyntää, koska kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota muun muassa siihen, millaisia aineita kauneudenhoitotuotteissa on. Yrittäjät taas kaipaavat vaihtoehtoja nykyisin käyttämilleen kemikaaleille.

70-vuotiaat törsäävät kauneushoitoihin – myös miehet

Suomen Kosmetologien yhdistyksen mukaan ikääntyvillä suomalaisilla on reilusti rahaa, jonka he käyttävät mielellään itseensä. Jotkut ottavat myös injektiohoitoja syvien ryppyjen siloittamiseen.

Turvotus on yleinen vaiva kesähelteellä

Kesähelteellä jalkojen turvotuksesta kärsitään iästä ja kunnosta huolimatta. Helpotusta painavilta tuntuville jaloille saa esimerkiksi viilentävästä jalkakylvystä.

Jalkakylpy on miehen kauneushoitoa – "Mies tulee kosmetologille vasta kun on ongelma"

Miesasiakas on edelleen harvinainen näky kosmetologilla. Kasvohoitoja otetaan ani harvoin ja lähinnä pakon edessä. Useimmiten miesasiakkaan näkee kauneushoitolassa hoidattamassa jalkojaan.

Älybussi kurvaa viimein Päijät-Hämeen teille

Esimerkiksi hammashoitoa tarjoavan bussin käyttöönotto viivästyi, koska auton varustelu vei arvioitua pidempään. Älybussi suuntaan ensimmäiseksi Padasjoelle.

Tosimies ei naamaansa rasvoja lutraa - vaikka kannattaisi

Allergiaviikon kunniaksi radion studiolle pyydettiin vieraaksi SKY-kosmetologi Eija Karjula. Herkän hipiän hyvästä hoidosta oli tarkoitus puhua, mutta Eijapa käänsi puheen miesten hoitamattomaan hipiään. Auts!

Uutta ammattiopistossa – opiskelijoista tuli osuuskuntayrittäjiä

Ammattiopisto Sataedusta valmistuvat kampaaja-parturit ja kosmetologit ovat perustaneet Kokemäelle oman osuuskunnan. Ammattiopisto haluaa kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen.

"Jos tämä show ei kelpaa, niin kannattaa pysyä kotona"

Jokakeväinen suurproduktio vyöryttää Torniossa esille opiskelijoiden osaamista laajalla rintamalla. Ammattiopisto Lappian suursatsaus on tänä vuonna viimeistelty tyttöenergialla, kun lavalle nousee 12 naissolistia.

Kosmetologi: Oliiviöljy elvyttää kuivan ihon kevätkuntoon

Pika-apu talven kuivuttamalle iholle löytyy yllättävästä paikasta. Jos keittiön kaapissa on laadukasta öljyä, sitä voi kokeilla kuivan ihon tehoelvyttäjänä.

Kosmetologia on ammatillisten opintojen lääkis

Ammatillisista linjoista kosmetologiaa on yhtä vaikeaa päästä opiskelemaan kuin lääke- tai lakitiedettä. Kolmen vuoden välein järjestettävälle linjalle Saimaan ammattiopisto Sampoon haki viime kesänä 74 opiskelijaa, joista vain vajaa viidesosa hyväksyttiin opiskelemaan.

Oppisopimuskoulutukseen otetaan helpommin vanha kuin nuori

Vailla ammattitaitoa olevien nuorten palkkaaminen oppisopimuksella on yrittäjien mielestä liian kallista. Siksi koulutukseen otetaankin selvästi useammin vanha kuin nuori.

Hyvinvointiyrittäjät erottautuvat joko viimeisimmillä innovaatioilla tai luomulla

Kauneushoitoloiden ja päiväkylpylöiden määrän kasvu on koventanut hyvinvointialan kilpailua. Tamperelainen päiväkylpylä luottaa Nasan tutkijoiden kehittämään kelluntahuoneeseen.

Harva lypsää poroa

Poronmaitoa hyödynnetään Lapissa hyvin vähän, sillä lypsäjiä ei tahdo löytyä. Vaatimien kouliminen lypsettäviksi on työlästä ja maitoa kertyy kerralla vajaa kahvikupillinen. Yksi harvoista poronmaitoa hyödyntävistä yrittäjistä on muoniolainen kosmetologi Marjo Ahlvik.

Kotitekoiset ripset voivat olla riski

Omatoimisuus ajaa ihmiset tekemään ripsi- ja kynsikäsittelyjä netistä tilattavilla materiaaleilla itsenäisesti. Kauneusalan ammattilainen varoittaa harmaan talouden tukemisen lisäksi myös kuluttajansuojasta, jos jokin meneekin pieleen.

Kasvojen iho paljastaa kiireen

Syksy ja vähitellen kylmenevä ilma vaikuttavat ihoon. Kosmetologi muistutaa, ettei hyväihoisenkaan pidä jättää kasvojen ihoa puhdistamatta edes kiireeseen vedoten.

Kauneudenhoitoala

Asiakaspalvelutilanteita ja alan sanastoa.

Kosmetologin ammatti suosituin hakukohde

Vallitsevat trendit ja uutiset vaikuttavat nuorten ammatinhakuvalintoihin. Vähiten tämän vuoden yhteishaussa haettiin prosessinhoitajan koulutukseen.

Huonosti hoidetut jalat saavat joskus kosmetologin neuvottomaksi

Halkeilevat, verta vuotavat jalkapohjat ja paksuuntuneet käppyräkynnet, kuvailee kosmetologi Helena Hautajärvi pahimpia hoitamiaan jalkapareja. Joskus asiakkailla on enemmän asiaa lääkärille kuin kosmetologille.

Hiusyrittäjät: Jopa 60 prosenttia kampaamoista kähertää pimeästi

Ala tarttuu harmaan talouden ongelmaan omavalvonnalla.

Kauneushoitolapalveluissa piilee riskejä

Kauneushoitoloiden tarjoamat palvelut, kuten laitehoidot, täyteainepistokset ja laserit vaativat kosmetologeilta yhä enemmän. Kauneushoitolan voi perustaa ilman tutkintoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle