Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hollolan uimahallin laajennus peruttiin, uusi valtuusto päätyi peruskorjaukseen

Hollolassa on aiemmin pohdittu yhtenä vaihtoehtona myös uimahallin laajennusosaa. Uusi valtuusto kuitenkin hylkäsi tämän vaihtoehdon liian kalliina.

Oulussa valmistellaan isoja kouluremontteja ja rakennushankkeita - historiallisen lyseon peruskorjaus on alkamassa jo lokakuussa

Kouluoloja kohennetaan Oulussa tulevina vuosina kymmenillä miljoonilla euroilla. Rakennustöitä on suunnitteilla eri puolilla kaupunkia niin keskustassa kuin muuallakin, esimerkiksi Pateniemen ja Puolivälinkankaan alueilla.

Istukkakääpä lahotti Liinamaan sillan kannen Ylihärmässä

Sillan puukansi uusitaan syksyn aikana. Liikenne sillan kautta katkaistaan kokonaan parin kuukauden ajaksi. Valmista pitäisi olla ennen joulua.

S:t Olofsskolanille esitetään väistötiloja muillekin turkulaiskouluille tutuksi tulleesta Sepänkadun kiinteistöstä

S:t Olofsskolanin kiinteistössä viime keväänä tehdyn kuntotutkimuksen mukaan rakennus kärsii kosteus- ja mikrobiongelmista.

Riihimäen uimahallin remontti alkamassa ensi kesänä

Riihimäen uimahallin kunnostus alkaa alustavan aikataulun mukaan ensi kesänä. Korjaustyöt kestäisivät vuoden 2023 loppuun. Maauimalan kunnostus alkaa uimahallin remontin jälkeen.

Turun kaupunginhallitus päättää Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon peruskorjauksesta – hinta-arvio kohonnut alkuvuodesta

Alkuvuonna tehdyn kustannusarvion laatimisen jälkeen rakentamisen yleinen kustannustaso on vuoden aikana kohonnut tuntuvasti.

Metsäteiden parannukseen riittää yhä rahaa

Metsänhoidon Kemera-tukia on Pohjois-Karjalassa maksettu metsäteiden parannustöihin tänä vuonna selvästi enemmän kuin viime vuonna. Rahapussin pohja ei silti vielä pilkota.

Oulun pääkirjasto aiotaan kunnostaa vuoteen 2025 mennessä –keskustakirjastoon tulisi muun muassa lasten kulttuurikeskus

Suunnitelmissa on, että Oulun pääkirjasto siirtyisi väistötiloihin jo ensi vuonna ja vuonna 2023 alkaisi peruskorjaus. Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi osaltaan hankesuunnitelman alkuviikosta.

Äkäsjoen silta avataan taas liikenteelle Kolarissa

Silta on ollut peruskorjauksen takia suljettuna lähes viisi kuukautta.

Imatra ottaa uuden urheilutalon suunnitteluun vuoden aikalisän – syynä rakennuskustannusten nousu

Imatran kaupunki selvittää uuden urheilutalon rakentamiseen ottamansa aikalisän aikana esimerkiksi urheiluseurojen tarkempia toiveita ja tarpeita hallille.

Katariinan uimahallin sisäaltaat ovat taas auki, mutta kuinka kauan? Toimitilapäällikkö: "Nyt ollaan lisäajalla"

Vanha Katariinan uimahalli Kotkassa on tulossa käyttöikänsä päähän. Puheet uudesta hallista vilkastuvat, mutta Kotkan päättäjät toppuuttelevat vielä.

Hämeenlinnan lyseon oppilaiden lokerikoista löytyy nyt latauspiste chromebookille ja kännykälle

Hämeenlinnan lyseon koulu pääsee syysloman jälkeen uusiin tiloihin Verkatehtaalla. Koulun remontti maksoi 6,5 miljoonaa euroa ja sillä saatiin mm. nykyaikaiset kotitalous- ja käsityötilat sekä oppilaille sähköistetyt lokerikot.

Henkilökunta iloitsee uusista ja toimivista tiloista – Iisalmen terveyskampuksen uudisrakennus otetaan pian käyttöön

Lokakuun ensimmäisellä viikolla käyttöön otettavassa uudisrakennuksessa toimii jatkossa päivystys, laboratorio, röntgen sekä toimenpideyksikkö. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Iisalmen sairaalan peruskorjaus.

Turku pikakorjailee Pääskyvuoren päiväkotia, jotta kosteusvaurioista kärsivä tila kestää vielä ensikesään – etsinnässä lapsille väistötilat

Pääskyvuoren päiväkotiin tehtiin kuntokartoitus, joka paljasti kosteusvaurioita. Peruskorjauksen sijasta kaupunki suunnittelee nyt mahdollisesti kokonaan uusia tiloja Pääskyvuoren päiväkotiin.

Sulkava aikoo peruskorjata ränsistyneen urheilukenttänsä – tarjouskilpailu edelleen käynnissä

Tavoittena on, että kunnostustyöt valmistuisivat alkusyksystä 2022.

Etelä-Karjalan keskussairaalan tornin peruskorjauksen suunnittelu käynnistyi – peruskorjaus alkaa ensi vuonna

Pääsuunnittelija on Granlund Saimaa. Peruskorjaus alkaa ensi keväänä.

Lappeenrannan sisäliikuntahallin tarkat kustannukset tiedetään lokakuussa

Toistaiseksi kustannuksista puuttuvat hallin piha- ja ympäristötyöt, katuliittymät, tekonurmen siirto sekä yleisesti nousseet rakennuskustannukset.

Fontanella tarvitsee Siilinjärveltä lisää tukea loppuvuoden ajaksi

Fontanellan kiinteistön remontti on viivästynyt ja korona on vähentänyt käyntimääriä, minkä takia kunnan pitää rahoittaa ylläpitokuluja odotettua pidempään. Remontin piti alkaa elokuussa.

Tilastokeskus: Inflaatio kiihtyi elokuussa 2,2 prosenttiin

Kiihtyminen oli seurausta muun muassa omakotitalojen korjauskustannusten noususta. Lisäksi inflaatiota kohottivat muun muassa bensiinin ja dieselin hintojen nousu.

Löyhingin tulvapumppaamon peruskorjaus alkamassa Lapualla

Lapuanjoessa sijaitsevan pumppaamon korjaustyöt kestävät kevääseen 2022. Työn teettävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus ja Löyhingin pengerrysyhtiö.

Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon katos aiotaan korjata

Kaupunki maksaa stadionista sisäistä vuokraa kaupungin eri toimijoiden välillä.

Kuopiossa alkaa päiväkotirakentamisen aikakausi – pula väistötiloista on johtanut myös erikoisempiin ratkaisuihin

Kuopiossa korjataan ja rakennetaan päiväkoteja ahkerasti lähivuosina. Monet kaupungin päiväkodeista ovat tulossa peruskorjausikään. Väistötilojen järjestäminen on hankalaa tai kallista.

Turun Parkinkentän kaavaehdotus sai lautakunnan hyväksynnän – suunnitelma sisältää tekojään myös Kupittaalle

Kaavamuutosehdotus vaatii vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksynnän.

Jumiskon vesivoimala avattiin Kemijärvellä peruskorjauksen jälkeen

Pohjolan voiman omistama Jumiskon vesivoimalaitos Kemijärvellä otettiin peruskorjauksen jälkeen käyttöön elokuun puolessa välissä.

Oulun keskustan Snellmaninpuisto avataan taas kaupunkilaisille

Puisto avataan kaupunkilaisille perjantaina iltapäivällä. Korjauksen valmistuminen lykkääntyi alkuperäisestä suunnitelmasta hankalien sääolosuhteiden vuoksi. Tulva täytti kaupunginojan vedellä, ja se vaikeutti ja hidasti kaupunginojan kiveyksen asentamista.

Oulun Raksilan jäähallin peruskorjaus on valmis – puupenkit korvattiin kangastuoleilla ja katsomon seinät maalattiin keltaiseksi Kärppien mukaan

Neljä vuotta kestäneen remontin kokonaishinta on noin 5,3 miljoonaa euroa. Viime kesän aikana tehtiin katsojille näkyviä muutoksia. Aikaisempina vuosina jäähallia on korjattu laajasti muiden tilojen sekä talotekniikan osalta.

Mikkelin keskussairaalaan kaavaillaan miljoonien eurojen peruskorjausta – hankesuunnitelma hyväksyttiin kuntayhtymän valtuustossa

Essoten valtuusto on hyväksynyt sairaalan peruskorjauksen hankesuunnitelman. Valtuusto teki ehdollisen rakentamispäätöksen, kunnes poikkeuslupa on saatu.

Rovaniemen seurakuntakeskuksen remontti on valmis – toiminta talossa alkaa tiistaina

Tarkalleen vuosi sitten aloitettu Rovaniemen seurakuntakeskuksen mittava peruskorjaus on saatu valmiiksi. Muuttosäpinä alkaa tänään perjantaina ja kaikki seurakunnan toiminnot käynnistyvät talossa tiistaina.

Kymenlaaksossa ovat käynnissä suurimmat sairaalahankkeet 50 vuoteen – Ratamo-keskuksen rakentaminen on loppusuoralla

Kotkassa keskussairaalaa peruskorjataan. Kouvolassa puolestaan Ratamo-keskus alkaa olla viittä vaille valmis.

Sissilinnan perustaa vahvistetaan ja pintaa puretaan – Kajaanin teatteritalon korjaustyöt alkavat puolestaan ensi kesänä

Suunnitelmien mukaan Sissilinnan korjaustöiden on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Teatterikäytössä rakennus olisi noin vuoden päästä.

Keskussairaalan korkea torniosa pysyy sittenkin Kotkan maisemassa – ylimmät neljä kerrosta peruskorjataan

Kymenlaakson keskussairaalan torniosan neljä ylintä kerrosta piti purkaa, mutta Kymsotessa on tultu toisiin aatoksiin. Ylimpienkin kerrosten tilat aiotaan peruskorjata, koska tiloille löydettiin uutta käyttöä.

Kittilän kunta esitti maanteiden kunnostamista liikenne- ja viestintäministerille

Kunnan soratiet ovat huonossa kunnossa ja niiden perustienpito kustantaa noin 450 000–600 000 euroa vuodessa.

Kesämäen koulun liikuntasali saattaa toimia pian kauppakeskus Family Centerissä – remontti alkaa koululla syyskuun alussa

Lappeenrannan kaupunki suunnittelee vuokraavansa kauppakeskus Family centeristä tilat Kesämäen koululle, joka peruskorjaa liikuntasaliaan.

Turun valtuusto hyväksyi Sirkkalan koulun kohonneet kustannukset – summa jo noin 18,6 miljoonaa euroa

avoitteena on saada Sirkkalan koulu käyttökuntoon syksyksi 2023.

Sonkajärven terveyskeskuksen peruskorjaus alkaa

Remontti tehdään vaiheittain, jotta valtaosaa palveluista ei jouduttaisi siirtämään muualle.

Roskarukan kunnostaminen etenee Kokkolassa – uudet kuntoportaat otettu käyttön ja parkkipaikkaa laajennetaan parhaillaan

Ensi syksyyn mennessä Roskarukalle rakennetaan myös ulkokuntosali. Lisäksi skeittipaikka peruskorjataan ja alueen valaistusta sekä opastusta parannetaan.

Kuopion pääterveysaseman siirtoa KYSin viereen suunnitellaan – terveysjohtaja: "Ei välimatkaa ole keskustasta kuin muutama kilometri"

Kuopiossa selvitetään alustavasti, voisiko keskustan pääterveysasema tulevaisuudessa sijaita KYSin vieressä. Tulliportinkadun vanhan terveysaseman elinkaari tulee tiensä päähän kymmenen vuoden sisällä. Ennen sitä terveysasemalle olisi löydettävä uusi paikka.

Turun Sirkkalan koulun remontti kallistuu – opetuspalvelut saamassa lisärahaa tilavuokriinsa

Uusi kustannusarvio on 18,6 miljoonaa euroa. Nousua kertyi noin kolme miljoonaa euruoa. 

Lentoon-teos nousemassa takaisin Kuopion Yliopistonrantaan – maamerkki on peruskorjattu ja sen valaistusta uudistettu

Lentoon-teos asennetaan takaisin paikalleen viimeistään ensi viikolla. Kampusalueen maamerkkinä tunnettu teos kallistui viime vuonna, kun sen ankkuriköysi katkesi. Teos siirrettiin tuolloin peruskorjattavaksi.

Sopimuspalokunnat taiteilevat Varsinais-Suomessa epäkäytännöllisten tilojen kanssa – Paattisten ja Jäkärlän paloasemat ovat 70 vuotta vanhoja

Pelastustoimi siirtyy alueuudistuksen myötä maakunnallisen hyvinvointialueen hoidettavaksi. Uusien paloasemien rakentaminen saattaa viivästyä.

Turun ruotsinkielinen yläkoulu kaipaa väistötiloja

Tiloissa on havaittu laajoja kosteus- ja mikrobivaurioita. Myös uudisrakennusvaihtoehto on pohdinnassa.

TOAS purkaisi Tampereen Lukonmäestä vanhoja asuntokohteitaan: tilalle uutta ja tiiviimpää

1980-luvun alussa rakennettuja taloja ei opiskelija-asuntosäätiön mukaan enää kannata peruskorjata. Asuntoja niissä on toista sataa.

Lähes 100-vuotiaasta Karhulan puukoulusta löytyi lahovaurioita ja asbestia – rakennuksen kohtalosta päätetään syksyllä

Kotkassa on pohdittu, olisiko Karhulan vanhan puukoulun korjaaminen takaisin koulukäyttöön mahdollista. Kuntotutkimukset ovat valmistuneet, ja koulun tulevaisuudesta on tarkoitus päättää syksyn aikana.

Tuhansille opiskelijoille tuttu Jyväskylän yliopiston kirjasto avautuu täysremontin jälkeen – uuden nimen saaneesta rakennuksesta tulee kaikille avoin tiedeolohuone

Jyväskylän kuuluisan kampusalueen porttina seisoo yliopiston kirjasto. Arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema kirjasto on tullut tutuksi tuhansille opiskelijoille vuosikymmenten mittaan. Nyt Lähteeksi nimetty rakennus on avautumassa peruskorjauksen jälkeen.

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösillan liikenne palautuu normaaliksi lokakuussa

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösilta peruskorjattiin vuonna 2016. Vielä silloin ei käynyt ilmi, että sillan liikuntasaumalaitteen alapuoliset betonirakenteet ovat huonokuntoiset. Nyt sillan liikuntasaumaa on korjattu koko kesä.

Ainutlaatuista Suomessa: Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko sai katolleen Lapin jokikullalla kullatut ristit

Millään muulla kirkolla Suomessa ei ole Sodankylän Tankavaaran jokikullalla kullattuja ristejä. Kultaajamestari Raimo Snellmanin mukaan jokikulta on eettinen valinta, eikä siihen liity korruptiota. Jokikulta kuitenkin maksaa enemmän.

Mikkelissä vuokrat laskevat - muussa maassa vuokrat jatkavat nousuaan

Vielä muutama vuosi takaperin kaksion vuokra saattoi nousta vuodessa 4-5 prosenttia, mutta nyt hinnat jopa laskevat. MIkkeli ei ole myöskään asuntosijoittajien suosiossa.

Rakennusalan kustannustason nousu korottaa Sirkkalan koulun kustannusarviota kolmella miljoonalla

Turkuun rakennettavan koulun tarkistettu kustannusarvio on 18,6 miljoonaa euroa.

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen käynnistyy – tekninen lautakunta valitsi urakoitsijat

Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen esirakentaminen voi alkaa. Tekninen lautakunta päätti keskiviikkona urakoitsijoista. Kolmeen osaan jaettu urakointi oli kahden kauppaa. Pääurakoitsija on Sundström Oy Entrepenad ja sivu-urakoitsija on Tallqvist Infra Oy.

Lippumäen uimahalli avautuu elokuussa

Kuopion Lippumäen uimahallin remontti on valmis ja se avautuu alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti elokuussa. Parhaillaan uimahallia valmistellaan käyttöönottoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle