Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kultainen noutaja Soni syö ruokakupista kesken houkutusradan suorittamisen.

Kultainennoutaja Soni nousi nettihitiksi vuonna 2014 – koira villiintyi täysin kesken houkutushaasteen

Koiramestareiden tehtävänä oli selvittää rata houkutuksista huolimatta. Kultainennoutaja Soni näytti, että kisasta voi nauttia eri keinoin.

Kultaisetnoutajat Lizi ja Sissi uivat tiiviisti omistajansa Timo Koskiahteen veneen tuntumassa Varpulan tekojärvellä.

Lizille ja Sissille uintiretki tuo helpotusta hellepäivään – koirien uittaminen edellyttää sääntöjen ja oman lemmikin tuntemista

Timo Koskiahteen kultaisetnoutajat nauttivat uintiretkestä tutulla järvellä. Koiranomistajia muistutetaan, että vaikka koirat ovat "vedenkestäviä" ja tarvitsevat helteellä viilennystä, ei niitä saa pakottaa veteen.

Nuijamaan tullissa työskentelevä ruokakoira Aino

Erinomaista pioneerityötä – Nuijamaan tullin ruokakoira Aino valittiin Vuoden tullikoiraksi

Suomen Kennelliitto kiittelee Vuoden tullikoiraksi valittua ruokakoira Ainoa 1 200 laittoman ruokakilon kilon paljastamisesta.

Palomiehet kantavat koiraa, joka pelastettiin raunioista yhdeksän päivää Italian maanjäristyksen jälkeen.

Video: Maanjäristyksen raunioista pelastettiin viikon virunut koira – "kuului vaimeaa haukuntaa"

Hyväkuntoiselta vaikuttanut kultainen noutaja pelastettiin raunioista yhdeksän päivää Italian maanjäristyksen jälkeen.

Sini-Marika Matala lintukoiran treenausta.

Metsästäjä, ota lintujen siivet talteen – näin lintukoiraa treenataan

Ystävällinen ja avulias kultainennoutaja on mainio metsästyskaveri sorsajahdissa. Kultaisennoutajan lajin alkuperäinen tarkoitus on noutaa riistaa ja riistaviettiä halutaan pitää yllä myös muotovaliokokeissa.

Iita-koira makaa liejussa.

Mutaojien maaniset sankarit – lukijoiden koirakuvissa rapa ja sade ovat juhlan aihe

Jos joku osaa ottaa ilon irti sateista ja kurakeleistä, niin koirat. Lukijoiden hännänheiluttajat nauttivat mutakylvyistä, vilvoittelevat lätäköissä ja istuvat sateessa kuono kohti taivasta.

Koiranpentuhuijarikauppias Kemissä

Kemiläismies laittoi netti-ilmoituksiin kuvia myytävistä koiranpennuista. Varausmaksun saatuaan mies katkaisi kaiken yhteydenpidon.

Koira istuu lattialla maton päällä.

Lukukoira Moppe jää eläkkeelle kirjastosta

Porin kirjaston lukukoira Moppe saa seuraajakseen Fiinan. Fiina on 8-vuotias kultainennoutaja.

Kultasakaali heinikossa.

Tanskassa havaittu uusi petoeläin: kultasakaali

Kultasakaali on koiraeläin, joka on suurempi kuin kettu, mutta pienempi kuin kultainen noutaja.

Anne Juseliuksella käsissä kaksi värttinää

Värttinän voi valmistaa vaikka pensselistä ja cd-levystä

Käsityöohjaaja Anne Juselius innostui kehräämisestä muutama vuosi sitten. Se on hänen mukaansa hyvin koukuttavaa ja lankaa on syntynyt valtavat määrät sekä värttinällä että rukilla. Värttinän saa väsättyä kehruuvälineeksi helposti ihan kotikonstein.

Salibandymaila ja -pallo.

Näkökulma: Leffavinkit salibandyn kärkimaille

Ruotsia inspiroi Zlatan, Suomea Al Pacino ja Sveitsiä ihmeellinen kultainen noutaja.

Koiraa pelotti lintutornissa – palomiehet pelastivat

Kultainennoutaja kärsi korkeanpaikankammosta Liperissä. Omistajansa kanssa lintutorniin kiivennyt koira pääsi alas vasta pelastuslaitoksen avustuksella.

Kuvassa kaksi

Sopivan koiraisän valinta vaatii paljon pohjatyötä

Koiranpennut eivät tupsahda kasvattajalle vahingossa. Sopivan sulhon löytäminen vaatii paljon työtä: tutkimista ja soittelua. Itse tapaamisessa on kennelyrittäjän mukaan ilmassa romantiikkaa, joskaan aina koirat eivät toisilleen kelpaa. Jos haluaa välttää perinteisen kohtaamisen, voi toki aina käyttää nartun eläinlääkärissä.

Mikko Maasola

Sananen – Luffe, kom hit!

Moni on vaihtanut puolisonsa koiraan. Kukaan ei ole vielä katunut. Nyt on korkea aika vaihtaa myös osa mököttävistä työntekijöistä iloisiin hännänheiluttajiin!

Kultainennoutaja Soma.

Koira hakee metsästäjää tositarkoituksella

Kultainennoutaja mielletään usein sohvakoiraksi, leppoisaksi lemmikiksi, jonka kanssa käydään lenkillä ja leikitään yhdessä. Kajaanilainen kasvattaja kuitenkin vakuuttaa, että kultaisestanoutajasta on moneen muuhunkin aktiviteettiin, kuten metsästykseen.

Kouluttaja Pirjo Heikkinen Ponderasta hieroo koiraa

Mikä lemmikkikuvissa kiehtoo?

Eläinkuvat jylläävät sosiaalisessa mediassa, mutta myös perinteisessä mediassa nähdään toisinaan eläinuutisia. Miksi Facebook-kaverin lemmikkikissan metkut kiinnostavat?

Eläinkouluttajaopiskelija Sinikka Moilanen ja Wilma koira

Koiran saa tottelemaan katsekontaktilla - ei huutamisella

Tärkeintä koiran kouluttamisessa on luottamuksen ja katsekontaktin saavuttaminen. Laumaeläimenä koira on onnellinen, kun sillä on rauhallinen isäntä tai emäntä. Koirakoulun tarkkisoppilaat Saana ja Wilma saivat todistuksensa.

Labradorinnoutaja on yhä Suomen suosituin koirarotu

Labradorinnoutajat ovat tyypillisesti lapsiystävällisiä, hyvin innokkaita ja seurallisia koiria, joita käytetään usein muun muassa metsästys-, opas- ja pelastustehtävissä.

Turun poliisi tutkii Halisten ahdistelutapausta

Poliisi haluaa kuulla tyttöä, joka joutui ahdistelun kohteeksi Turussa. Tapauksesta kertoi alun perin Turun Sanomat kaksi viikkoa sitten.

Yle Areena logo.

Noutajat metsällä

Vaikka noutajat ovat kysyttyjä seura- ja kotikoiria, ne on alun perin tarkoitettu metsästyskoiriksi. Noutajat ovatkin tyytyväisiä työntekijöitä, ja niiden kanssa voi harrastaa ilman varsinaista metsästystäkin.

Taantuma ei pure Tamminäyttelyä

Kajaanin Pallohallissa ensi viikonloppuna pidettävään kaikkien rotujen kansainväliseen koiranäyttelyyn on ilmoitettu lähes 3700 koiraa, mikä on uusi osallistujaennätys. Edellinen ennätys tehtiin vuonna 2008, jolloin näyttelyyn osallistui reilut 3600 koiraa.

Saksanpaimenkoira Otto ansaitsee sankarikoiran arvonimen.

Otto-koira on nyt virallisesti sankari

Alatemmesläinen saksanpaimenkoira Otto saa lauantaina 12.12. sankarikoira-arvon. Poliisikoirana toimineelle Otolle myönnettiin kunniamaininta, koska se suoriutui loistavasti dementiaa sairastaneen vanhuksen etsinnöistä noin vuosi sitten.

Posiolainen sankarikoira saa palkinnon

Posiolainen sekarotuinen koira Pöhnä palkitaan sankariteosta. Koira hälytti perheen äidin viime tingassa paikalle auttamaan toisessa huoneessa epilepsiakohtauksen saanutta lasta.

Koirat yhtä älykkäitä kuin pikkulapset

Koirat osaavat laskea, voivat ymmärtää yli 150 sanaa ja pystyvät huijaamaan tarkoituksellisesti sekä ihmisiä että muita eläimiä, sanoo kanadalaispsykologi ja koirien tutkija Stanley Coren. Monien mittareiden perusteella koirien älylliset kyvyt ovat samaa luokkaa kuin parin vuoden ikäisen ihmislapsen, Brittiläisen Kolumbian yliopistossa työskentelevä Coren väittää.