Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilö seisoo oman kojunsa edustalla. Taustalla on ihmisiä ja muita tekstiilituotteita.

Niin moni nuori on nyt Kiinassa työttömänä, ettei uusia lukuja enää julkaista – rohkeat ryhtyvät pienyrittäjiksi

Yhä useampi kiinalainen nuori haluaa pois urapolulta, jota vanhemmat ovat hänelle syntymästä saakka tasoittaneet.

Evergranden rakennuskompleksi Yichangissa, 24. heinäkuuta 2023.

Kiinalainen kiinteistöjätti yrittää eroon satojen miljardien veloista – Evergrande hakee pelastusta Yhdysvalloista

Vararikon partaalla olevan Evergrande-yhtiön kaatuminen vaarantaisi Kiinan rakennus- ja kiinteistömarkkinat. Tekemällä konkurssin Yhdysvalloissa yhtiö voi vielä yrittää velkasaneerausta muualla.

Rahtialus täynnä kontteja satamassa.

Syöksykierre vai nousukausi tulossa? Talouden sekavat merkit huolettavat kiinalaisia

Kiinan hallinto kiistää talouskasvun tyrehtymisen ja pitkän deflaation vaaran, mutta keskuspankin koronlaskut viestivät aidosta huolesta.

Neljä valkoisiin ja vaaleansinisiin täysin verhoutunutta hahmoa kurkistaa sisään oikealla näkyvään kiiltävään, metalliseen seinään.

Saksan taloudella menee heikosti, ja se näkyy jo Suomessakin – “Pienten on syytäkin pelätä”, sanoo itävaltalaisekonomisti

Saksa lyö pöytään kymmeniä miljardeja euroja veronmaksajien rahaa houkutellakseen teollisuutta ja työpaikkoja maaperälleen. Maasta on nopeasti tulossa Euroopan suurin mikrosirujen tuottaja.

 Janet Yellen ja He Lifeng kävelevät käsi ojossa toisiaan kohti.

Kiina ja Yhdysvallat ovat taas lähentyneet – taloudellisia päätöksiä ohjaa nyt kansallinen turvallisuus, eivät ihmisoikeudet, sanoo ekonomisti

Yhdysvalloista on tehty kesän aikana kaksi työvierailua Kiinaan. Maiden välinen puheyhteys näyttää parantuneen, mutta ne pyrkivät silti vähentämään keskinäistä riippuvuuttaan.

Intian pääministeri Narenda Modi tuimailmeisenä lehdistötilaisuudessa, korjaa silmälasiensa asentoa.

Kirjeenvaihtajalta: Yhdysvallat ja Intia lyövät yhdessä kapuloita Kiinan rattaisiin – suurvaltasuhteita leimaa kilpailu ja uhittelu

Biden ja Modi sopivat mittavasta taloudellisesta yhteistyöstä ja kärjistivät suurvaltojen vastakkainasettelua entisestään, Aasian-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen arvioi.

OECD:n pääekonomisti Clare Lombardelli.

Asiantuntija patistaa: Suomalaiset naiset on saatava töihin

Talousjärjestö OECD:n tuore pääekonomisti Clare Lombardelli pitää hallitusneuvotteluissa esillä olleita sopeutussuunnitelmia tervetulleina.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthy puhuu Rayburn-huoneessa sen jälkeen, kun edustajainhuone äänesti fiscal Responsibility Act -säädöksestä Yhdysvaltain Capitolissa Washington DC:ssä 31. toukokuuta.

Analyysi: Maailmantalous näyttää pelastuvan, mutta Washingtonin velkakattotaistelu paljastaa supervallan vastuuttomuuden

Kongressin viikkoja jatkunut jännitysnäytelmä näyttää, mitä Yhdysvaltain politiikan polarisaatio käytännössä merkitsee koko maailmalle.

Kevin McCarthy median ympäröimänä 23. toukokuuta 2023.

Yhdysvallat lipuu kohti maksukyvyttömyyttä, joka uhkaa koko maailman taloutta

Maailman johtavaa talousmahtia uhkaa maksukyvyttömyys, mikäli velkakattoneuvotteluissa ei löydetä sopua. Epävarma tilanne hermostuttaa markkinoita.

Grafiikka näyttää neljä eri ennustetta Suomen bkt:n kehitykselle vuonna 2023: Suomen Pankki -0,5 %, valtiovarainministeriö -0,2 %, EU-komissio 0,2 % ja POP Pankki -0,8 %.

Taantuma peruttu, ennustaa pankkijätti euroalueesta – arviot kohenevat, koska talouden isossa kuvassa on kaksi suurta muutosta

Vasta marraskuussa Goldman Sachs ennusti euroalueen taloudelle 0,1 prosentin supistumista. Nyt se odottaakin talouden kasvavan 0,6 prosenttia.

Grafiikka näyttää, kuinka öljyn ja 95 E 10 -bensiinin hinnat halpenevat. Bensiinin hinta seuraa melko tarkasti öljyn hintaa.

Polttoaineen hintakehitys lupaa autoilijoille juuri nyt helpotusta – tilanne uhkaa muuttua osalle autoilijoista jo helmikuussa

Polttoaineiden hinnat ovat laskeneet halvimmalle tasolleen sitten Venäjän hyökkäyksen. Hinnoissa on yhä laskupaineita, mutta diesel uhkaa kallistua jo alkuvuonna.

Kristalina Georgieva.

Kolmannes maailmantaloudesta ajautuu tänä vuonna taantumaan, varoittaa IMF:n johtaja

Eurooppaa odottaa tänä vuonna taantuma ja Yhdysvallatkin huojuu sen partaalla.

Grafiikka näyttää, kuinka IMF ennustaa Intian nousevan maailman kolmanneksi suurimmaksi taloudeksi Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen vuoteen 2027 mennessä.

Maailman isoimmat taloudet ovat vaikeuksissa, mutta yksi tekee poikkeuksen – kokosimme neljä syytä, miksi katseet ovat kääntyneet Intiaan

Intia on kaikessa hiljaisuudessa nousemassa maailman kolmanneksi suurimmaksi kansantaloudeksi. Nyt se pyrkii hyötymään erityisesti siitä, että Kiinalla menee huonosti.

Taloustieteilijä Sixten Korkmania ei huoleta talouden taantuma itsessään, vaan suhteessa Ukrainan sotaan.

Sixten Korkman: Taantumia tulee ja menee, mutta Putin ei saa voittaa – taloustieteilijä pelkää taantuman uhkaavan Euroopan yhtenäisyyttä

Torstain A-talkissa keskusteltiin maailmantalouden tilanteessa. Kaikki keskustelijat olivat yhtä mieltä siitä, että edessä on vähintäänkin talouden kasvun hidastuminen tai lyhytkestoinen taantuma.

Delar av fastighetsföretaget Evergrandes massiva byggprojekt i Peking, Evergrande City, som reflekteras i en skyskrapas glasfasad.

Kiinalla on niin paljon velkaa, ettei vastaavasta määrästä ole aiemmin selvitty ilman jonkinlaista romahdusta, arvioi tutkija

Kiinan hurjat talouskasvutavoitteet ovat ruokkineet maan velkaantumista. Kaiken kaikkiaan Kiinalla on velkaa jopa kolminkertainen määrä verrattuna sen bruttokansantuotteeseen.

Joe Biden ja Joko Widodo kättelevät.

Biden ja Xi tapaavat jännitteisellä hetkellä – viisi odotusta Balin G20-kokouksesta

Mitä tahansa Venäjä tekee kokouksessa, se varastaa helposti show’n, tutkija ennustaa.

Grafiikka näyttää kartalla maiden riskin joutua maksukyvyttömäksi seuraavien viiden vuoden aikana.

Maailmantaloudessa saatetaan pian nähdä velkakriisien aalto – iso joukko maita seuraa kauhulla, kun Yhdysvallat kiristää rahapolitiikkaansa

Monet nousevat ja kehittyvät taloudet ovat pulassa, kun Yhdysvalloissa kiristetään rahapolitiikkaa. Vahva dollari ja korkotason nousu tietävät niille yhä tiukempia rahoitusolosuhteita.

Kiinan suurlähettiläs nostaa peukkuja junan vieressä.

Kiinalla on uusi taktiikka Afrikassa: Lainoja annetaan anteeksi 17 maalle ja velkoja kuitataan tietulleilla

Kiina on Afrikan maiden suurin velkoja. Päästäkseen kiinni mantereen energia- ja mineraalivaroihin Kiina rahoittaa valtioiden teitä, rautateitä ja satamia massiivisilla lainoilla.

Kiina järjesti sotaharjoitukset Taiwanin lähistöllä vastalauseena Pelosin vierailulle

Pelosin vierailu Taiwanissa sai Kiinan pullistelemaan: kalat ja keksit kiellettiin, tankkikolonnia vyörytettiin kohti rannikkoa

Kiina asetti Taiwanille pakotteita Pelosin vierailun vuoksi: mustalle listalle joutuivat hiekka, kalat ja hedelmät. Myös sotakalustoa vyörytettiin esiin näyttävästi.

IMF:n pääkonttori Washington DC:ssä.

IMF:n maailmantalouden vuotuinen kasvuennuste heikkeni

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF odottaa maailmantalouden kasvun jäävän tänä vuonna 3,2 prosenttiin muun muassa Yhdysvaltojen ja Kiinan talouskasvun hidastumisen vuoksi.

Vladimir Putin esiintyy talousfoorumissa videoyhteyden välityksellä.

Pakotteiden koettelema Venäjä järjestää perinteisen talousfoorumin Pietarissa – tällä kertaa ilman länsivaltoja

Presidentti Vladimir Putin puhuu maailmantalouden näkymistä perjantaina. Pakotteiden vuoksi länsimaiden edustajat jättävät tilaisuuden väliin.

Henkilö katsoo vero.fi-sivustoa tietokoneen ruudulta.

Finnwatch: Suomi pärjäsi kehnosti kansainvälisessä avoimuusvertailussa

Vertailun mukaan yritysten omistustietojen avoimuus on Suomessa erityisen heikkoa.

Grafiikka näyttää taloudellisen globalisaatioindeksin kehityksen vuosina 1970-2019. Tuotanto- ja logistiikkaketjut levittäytyivät vauhdilla eri puolille maailmaa etenkin 1990-luvulla. Finanssikriisin jälkeen taloudellinen globalisoituminen alkoi hidastua.

Sota teki globalisaatiosta lopun, tunnettu yritysjohtaja julisti – asiantuntijat kumoavat tulkinnan, vaikka sota jättää jälkensä maailmantalouteen

Yhdysvaltalainen toimitusjohtaja Larry Fink arvioi, että Venäjän hyökkäyssota on laittanut lopun globalisaatiolle. Asiantuntijoiden mukaan sota muuttaa globalisaatiota, mutta päätepiste se ei ole.

Mies leipoo leipää kairolaisessa leipomossa.

Maailmantalous ehti vasta toipua pandemiasta, ja nyt Venäjän hyökkäyssota tuo jälleen suuren shokin – isoin isku osuu köyhiin ihmisiin

Korkea inflaatio aiheuttaa suurimpia ongelmia köyhissä kotitalouksissa, joissa rahaa menee suhteellisesti eniten ruokaan ja energialaskuihin.

Grafiikka näyttää valtion velat suhteessa bkt:hen kartalla.

Halpa raha paisutti monien maiden velat – nytkö on leikkurin aika? Katso kartasta kuinka velkainen Suomi on verrattuna muihin maihin

Korkojen nousu teollisuusmaissa uhkaa imeä pääomia kehittyvistä talouksista. Pääomapako voi johtaa ongelmiin, jotka tuntuvat koko maailmassa ja koskevat myös rikkaita.

Kristalina Georgieva

IMF: Koronaviruksen omikronmuunnos voi hidastaa talouden elpymistä – IMF lupasi myös tarkastella tutkimustoimintaansa

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Georgieva pitää todennäköisenä sitä, että IMF:n kasvuennusteet maailmantaloudelle laskevat siitä, mitä ne vielä lokakuussa olivat.

Laiva rahdattu täyteen kontteja.

Kiinasta voi tulla maailman suurin talousmaa 10 vuoden kuluttua, ja siihen liittyy riskejä länsimaille – "kannattaa ainakin olla silmät auki"

Kiinan bruttokansantuotteen koko ohittaa arvion mukaan Yhdysvaltojen bkt:n noin 10 vuoden kuluttua. Maailmantalouden painopiste saattaa pian kääntyä yhä visummin Kiinaan ja siihen liittyy riskinsä, arvioivat tutkijat.

Työntekijä kävelee konttien vieressä.

Kiina on lainannut eri maille satoja miljardeja enemmän kuin aiemmin on luultu – professori: "Avoimuuden puute muistuttaa välillä salailua"

Tutkimuksen mukaan kiinalaista "piilorahoitusta" on jopa 385 miljardia dollaria. Vaikka koronakriisi ajoi valtioita vaikeuksiin velkojensa kanssa, riski maailmantaloudelle on pieni, arvioi asiantuntija.

Kontteja ja trukki

OECD päivitti kasvuennustettaan: Maailmantalous kasvaa tänä vuonna 5,7 prosenttia

Talousjärjestö tarkensi kuluvan ja ensi vuoden kasvuennusteita.

Oppilaita Länsi-Bengalissa.

Pelastakaa Lapset: Koulutus romahduksen partaalla useissa maailman maissa

Meneillään oleva koulutuskriisi on keskeyttänyt tai häirinnyt lähes 1,6 miljardin lapsen ja nuoren opintoja.

Turisteja kuljetettiin perinteisissä veneissä Sudanin Khartumissa 21. kesäkuuta 2021

Maailmantalous elpyy koronasta, mutta köyhät maat jäävät jälkeen – lähes satamiljoonaa ihmistä vajosi viime vuonna äärimmäiseen köyhyyteen

Pandemia on kurittanut kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia – kuten naisia, lapsia sekä epäsäännöllistä ja pienipalkkaista työtä tekeviä – eikä tilanne tule Maailmanpankin mukaan korjautumaan lähiaikojen kasvulukujen perusteella. "On aivan selvää, että mitä köyhempi maa on kyseessä, sitä vähemmän mahdollisuuksia elvyttämiseen on", sanoo kehitystaloustieteilijä Kunal Sen Ylen haastattelussa.

Rekkoja ja kontteja Vuosaaren satamassa Helsingissä.

Danske Bank ennustaa Suomen talouskasvun olevan aiempaa rivakampaa tänä vuonna, mutta ikääntyvän maan vanhat vaivat kolkuttelevat jo ovella

Maailmantaloudessa riskit liittyvät ennusteen mukaan inflaation riistäytymiseen ja alhaisen rokotekattavuuden maihin. Danske Bank arvioi bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 2,6 prosenttia.

Bayer-yhtiön pyörivä logo berliiniläisen kerrostalon katolla.

Jätti-investointi Turkuun: Bayer rakentaa uuden lääketehtaan 250 miljoonalla eurolla

Investointi on Suomessa yksi viime vuosien suurimmista. Kehittyvien maiden miljoonille naisille tarjotaan modernia ehkäisyä turkulaisvalmisteilla. Uusi tuotantolaitos valmistuu vuoteen 2025 mennessä.

Anna Ekholm-Röyti

Nordea: Maailmantalouden kasvuvauhti kiihtyy nopeimmilleen lähes 50 vuoteen, ylikuumenemisen merkkejä näkyvissä

Suomessakin talouden odotetaan kiihtyvän tänä ja ensi vuonna. Palvelualoilla odotetaan patoutuneen kulutuskysynnän purkautumista. Erittäin elvyttävän talouspolitiikan seurauksena maailmantaloudessa voidaan nähdä ylikuumenemisen merkkejä. 

UPM:N logo pääkonttorin seinässä.

Metsäyhtiö UPM:n tulos palasi pandemiaa edeltäneelle tasolle – toimitusjohtaja: "Kaiken kaikkiaan hyvä alku vuodelle"

Toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan sellun, sahatavaran ja biopolttoaineiden kysyntä oli hyvää ja sellun hinnat nousivat ennakoitua nopeammin.

Matti Vanhanen Ylen Ykkösaamussa lauantaina 7. joulukuuta 2019.

Finance Minister: Finland must keep its good fiscal reputation

Matti Vanhanen says Finland continues to borrow although the world economy is looking up.

PTT:n Ruuskanen: "Aikamoiset juhannustanssit tulossa"

Maailmantalouden kasvusykäys voi tuoda Suomeen "aikamoiset juhannustanssit", arvioi ekonomisti

Tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskasen mukaan kasvua ennustetaan jo tälle vuodelle, erityisesti syksyä kohti.

Joe Biden käyskenteli Valkoisen talon puutarhassa.

Biden vauhditti elvytyspakettiaan – IMF arvioi piristysruiskeeksi maailmantaloudelle

Elvytyspakettiin sisältyy 1 400 dollarin tuki useimmille amerikkalaisille, apua työttömille ja lapsiperheille ja miljardien edestä tukea koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Siirtolaisia Bosniassa lumen ja jään keskellä.

Suomalaiset ovat eurooppalaisista kaikkein pettyneimpiä EU:n viimeaikaiseen kehitykseen, uusi kysely kertoo

Kolmasosa suomalaisista arvioi mielikuvansa EU:sta heikentyneen, mutta EU-jäsenyys on heidän mielestään silti kokonaisuutena hyvä asia.

Rulltrappor i köpcentret Redi i Fiskehamnen.

Nordea ennustaa Suomelle kolmen prosentin talouskasvua tänä vuonna

Ennuste pitää sisällään oletuksen, että koronatilanne pysyy Suomessa kevään aikana maltillisena ja vaimenee kesällä.

Olli Rehn

Olli Rehn TV1:n Ykkösaamun vieraana: Mitä haluat kysyä Suomen Pankin pääjohtajalta?

Miten vallanvaihto Yhdysvalloissa heijastuu maailman talouteen? Ykkösaamun vieraana Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Ilmakuva Kokkolan satamasta

Korona nakersi Kokkolan sataman vilkkaana alkanutta vuotta – maailmantalouden käänteet heijastuivat liikennöintiin

Kokkolan satama sai syyskuun lopussa käyttöönsä syvennetyn syväväylän, mikä on auttanut tuloksen teossa.

Danske Bank

Danske Bank: Talvesta on tulossa vaikea pahentuneen epidemiatilanteen takia

Suomi elpyy, mutta vanhat haasteet pysyvät kivirekenä, arvioi Danske Bankin suhdanne-ennuste.

Sademetsän ja hakkuualueen raja

Brasiliassa Amazonin metsäkato nopeinta 12 vuoteen

"Brasilia on varmaankin ainoa merkittävä saastuttaja, joka on onnistunut kasvattamaan päästöjään vuonna, jona koronaviruspandemia on halvaannuttanut globaalin talouden."

Tyhjät kuohuviinipullot odottivat ottajaansa Musiikkitalon edessä Helsingissä marraskuussa 2020.

EK:n kysely: Yritysten joulujuhlat eivät juurikaan ole siirtyneet verkkoon – Mieluummin jätetään kokonaan pitämättä

64 prosenttia yrityksistä ei järjestä tänä vuonna pikkujouluja, 4 prosenttia pitää juhlan etäyhteyden kautta.

Harvian kiuas

Yritykset koronakriisissä: Maailmantalous kärsii, mutta Harvian kiuas hehkuu nyt todella kuumana

Pahimmissa koronapesäkkeissä ei tee mieli edes saunoa, mutta Saksassa ja Pohjois-Amerikassa on innostuttu ostamaan kiukaita.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Keskustele tässä: Mitä öljyn hinnalle tapahtuu?

Öljyn hinta on maailmantalouden kuumemittari.

Pörssimeklareita New Yorkin pörssissä maaliskuun 16. päivä.

IMF julkaisi uuden talousennusteen: Koronapandemian vaikutus maailmantalouteen odotettua pienempi

IMF:n mukaan talouden palautuminen tulee kuitenkin kestämään aiemmin uskottua pidempään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle