Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanantai 7.9.2020 (tv)

Keskusta valitsi uuden puheenjohtajan. Vientifirmojen tilaukset vähenevät. Korona muuttaa koiratapahtumia. Sääennuste.

Kajaanissa koiranäyttely viikonloppuna erityisjärjestelyin

Esimerkiksi yleisöä ei näyttelyyn oteta.

Kajaanissa riehuu kennelyskä – tarttuu koiranäyttelyissä omistajan malttamattomuuden vuoksi

Sairastunutta koiraa tulee pitää kaksi viikkoa karanteenissa.

Officials eye dog show rehearsal over new measles case in southern Finland

Individuals exposed to the infection may include participants at a dog show rehearsal in Järvenpää.

Koiranäyttelyjen vuosi starttaa Kajaanista – yli 3 000 koiraa kilpailee viikonloppuna

Koiranäyttely on kasvanut vuosikymmenten aikana muutaman sadan koiran näyttelystä merkittäväksi tapahtumaksi.

Torniossa ja Haaparannalla järjestetään poikkeuksellinen koiranäyttely – yhtä aikaa kahdessa maassa

Koiraharrastajat voivat tavoitella menestystä saman viikonlopun aikana sekä Ruotsin että Suomen puolella, mikä on harvinaista.

Yli 2000 koiraa huoltojoukkoineen Kemiin viikonloppuna

Kaikkien rotujen koiratapahtuma on houkutellut ennätysmäärän osallistujia Kemiin, jossa pidetään Lapissa kesän ainoa kansainvälinen näyttely.

Karvakorvat Insta-tähtinä ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla Australiassa ihasteltiin nelijalkaisia Instagram-kuuluisuuksia koiranäyttelyssä, mielenosoittajat olivat liikkeellä Berliinissä ja Star Wars -fanit pukeutuivat suosikkihahmojensa asuihin teemapäivänä. Kokosimme yhteen viikon kiinnostavimpia uutiskuvia.

Rotunsa uljas edustaja Aatos valmistautuu koiranäyttelyyn kokemuksen tuomalla rauhallisuudella

Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely kerää Kemiin viikonloppuna liki 2000 koiraa huoltojoukkoineen. Minna Pelanderin jackrusselinterrieri on näyttelykävijänä jo konkari.

Kissan valmistelu näyttelykuntoon voi viedä useita tunteja – pentuja aletaan totuttaa turkin hoitoon jo pariviikkoisina

Näyttelyssä eri roduilla painotetaan eri asioita. Tärkeintä on kuitenkin kissojen hyvinvointi.

Suomi on yli 300 koirarodun maa – "Japanin kansallisaarre" on Päivi Kamajan lemmikki

Kukaan ei oikein tiedä, miksi juuri Suomessa on niin paljon harvinaisia koirarotuja lemmikkeinä. Tapasimme Kuopion koiranäyttelyssä japanilaisen kishun, jonka hankkimisessa hyvät ulkomaansuhteet ovat valttia.

Alaikäiset eläinten esittelijöinä: Junior Handler on vasikan käsittelykilpailu lapsille

Junior Handler on kilpailu, jossa alle 18-vuotiaat lapset kulkevat kehässä vasikan tai hiehon kanssa. Tarkoituksena on esitellä tuomarille viimeisen päälle saumatonta yhteispeliä eläimen kanssa. Joskus kilpailu voi olla niin tiukka, että se ratkeaa karvan mitalla.

Seinäjoen kansainvälinen koiranäyttely järjestetään Kauhavalla

Seinäjoen tämänvuotinen kansainvälinen koiranäyttely muuttaa Kauhavalle ainakin ensi syksyksi. Näyttely järjestetään Kauhavan entisen lentosotakoulun tiloissa 22.10.-23.10. 2016.

Lappeenrannan koiranäyttelyyn ennätysmäärä koiria

Lappeenrannan kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely tekee historiansa ennätyksen, sillä näyttelyyn on ilmoittautunut yhteensä 3500 koiraa.

Koiranäyttelyyn matkannut bussi suistui tieltä – seitsemän matkustajaa loukkaantui

Seitsemän ihmistä loukkaantui lievästi perjantaita vasten yöllä kun linja-auto suistui ojaan Pyhäjärvellä. Linja-auton kyydissä oli 17 matkustajaa ja useita koiria. Tilausajo oli matkalla  koiranäyttelyyn Liettuaan. Onnettomuuspaikalla tie oli liukas.

Kylmä ei kangista koiranäyttelyssä – "Tähän aikaan on aina hyvät pakkaset"

Viikonloppuna Kajaanin pallohallissa järjestettävään Tamminäyttelyyn on ilmoitettu yli 3 000 koiraa. Kansainvälisen koiranäyttelyn tuloksia voi seurata reaaliajassa netissä.

Tuhannet koirat valtaavat viikonloppuna Jyväskylän

Jyväskylän kansainvälinen koiranäyttely on tänä vuonna ennätyssuuri. Kisaamassa on liki 10 000 koiraa.

Koirien kuristaminen ei ole enää sallittua – koiranäyttelyiden säännöt ovat joillekin epäselvät

Jotkut koirien esittelijät nostavat koiran pantaa niin, että koiran hengitys vaikeutuu. Koiralla ei silloin ole muuta vaihtoehtoa kuin seurata perässä. Uudet näyttelysäännöt ovat kuitenkin jo kahden vuoden ajan kieltäneet koiran kuristamisen.

Rakenne ratkaisee karjanäyttelyssä – ”Tavoitteena lehmä, joka pärjää ilman rintsikoita”

Hyvä runko, ketterät jalat ja terhakka utare kuuluvat kriteereihin, kun karjanäyttelyn tuomaristo arvioi kilpailijoita. Tavoitteena ei ole nauta, joka näyttää hyvältä kuvissa, vaan eläin, joka pystyy tuottamaan maitoa useita vuosia.

Vanhempaintoimikunta sai opettajat tuomareiksi Match show'hun – rehtorin vastuulla pehmolelukoirat

Kimpisen koulun vanhempaintoimikunta järjesti leikkimielisen koiranäyttelyn Match Show'n, jossa opettajat ja rehtori toimivat tuomareina.

Haukkujat poseeraavat Tampereella viikonloppuna

Tuhannet hännänheiluttajat täyttävät Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen viikonloppuna Tampereella. Kehässä kisataan tosissaan, mutta iloisella mielellä.

Koiraveljekset Tauno ja Paavo keräävät näyttelykokemusta tapahtuma kerrallaan – video

Riina Laihanen on käynyt koiriensa kanssa näyttelyissä vuoden verran. Koirien lisäksi myös omistaja oppii jokaisella kerralla jotain uutta.

Koiranäyttelymatkat ulkomaille taittuvat erikoisbussilla

Näyttely on suosittu harrastus monelle koiran- ja kissan omistajalle. Ja kun näyttelykärpänen kunnolla puraisee, niin matkaan on päästävä aina ulkomaille asti. Keinon tähän tarjoavat näyttelymatkojen järjestäjät. Yksi matkanjärjestäjä löytyy Pohjanmaalta Ylimarkusta.

"Kissanäyttelyt suomalaisen huippu-urheiluseuran paha kilpailija"

SSV joutuu taistelemaan lähes kynsin ja hampain ihmisten vapaa-ajasta, koska kilpailijoina on sekä eläimiä että ihmisiä.

Tunnistatko koirarotuja? Kuvagalleria kansainvälisestä koiranäyttelystä

Yli 3 500 koiran Tamminäyttelyyn Kajaaniin matkustetaan ympäri Suomea ja myös ulkomailta. 42. kertaa järjestettävässä näyttelyssä on tänä viikonloppuna enemmän koiria kuin viime vuonna.

Koiranäyttelyn tarkoitus ei ole muuttunut vuosisadassa

Kajaanin ensimmäiset koiranäyttelyt järjestettiin jo yli sata vuotta sitten. Niissä metsästäjät kisasivat siitä, kenellä on paras metsästyskoira.

Tuomarin tehtävä on etsiä virheitä, joita koiranomistaja piilottelee

Kennelliiton kouluttama tuomari Marjo Nygård kertoo antavansa jokaiselle koiralle tilaisuuden tehdä parhaansa kehässä. Samalla tuomari pitää inhimillisenä, että näyttelyissä omistaja tekee lähes kaiken mahdollisen menestyksen eteen.

Amos seisoo ruokapalkalla, Usko vahtii takaa tulevia

2-vuotias whippet Usko ottaa harjoitukset kansainvälistä koiranäyttelyä varten lunkisti, ja on jo oppinut paljon kehäkäyttäytymistä. 10-kuukautinen Amos puolestaan jännittää ensimmäistä näyttelykertaansa myös ensikertalaisen omistajansa kanssa.

Pariskunnan koiraharrastus maksaa 30 000 euroa vuodessa

Merja Lääveri-Kentan ja Reijo Kentan kotona eletään hektisiä aikoja, kun valmistaudutaan viikonvaihteen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Yhteinen harrastus rokottaa pariskunnan kukkaroa rutkasti.

Koirasista ken on kaunein? Kansainvälisen koiranäyttelyn kiinnostus on lisääntynyt

Ensi viikonloppuna Kajaani täytyy koirista. Runsaat 3500 koiraa osallistuu perinteiseen tamminäyttelyyn, joka järjestetään nyt 42. kerran.

Jörön ensiesiintyminen "catwalkilla"

Kemissä päästään lähes 20 vuoden tauon jälkeen ihastelemaan rotujensa ylpeitä edustajia kissatapahtumassa. Pohjoinen Rotukissayhdistys ry järjestää esittelynäyttelyn, jonka tarkoitus ei ole asettaa kissoja kauneusjärjestykseen, vaan jakaa tietoa kissaroduista.

Koiranäyttelyt pitävät pintansa – Suomessa kehään noustaan rakkaudesta koiriin

Koiranäyttelyt ovat maailmalla kovaa bisnestä, mutta Suomessa kaupallisuus ei ole pilannut kilpailun iloa. Väkilukuun suhteutettuna Suomesta löytyykin poikkeuksellisen paljon innokkaita näyttelyharrastajia. Tänä viikonloppuna he ovat koolla Jyväskylässä.

Koiranomistajatkin säästävät: näyttelyihin osallistutaan harkiten

Seinäjoella haukkuu kansallisessa kaikkien rotujen näyttelyssä lauantaina ja sunnuntaina 3500 koiraa. Taloudellisesti tiukat ajat näkyvät myös koiranäyttelytoiminnassa. Koiria on näyttelyissä kautta linjan vähemmän kuin ennen, mutta toisaalta näyttelyiden mielenkiintoa lisää se, että nähtävänä on Suomessa harvinaisia ja kokonaan uusiakin rotuja.

Yli 21 000 koiraa tähtää Maailman voittaja -näyttelyn parhaaksi Helsingissä – video

Kolmipäiväinen koiranäyttely huipentuu ylihuomenna sunnuntaina. Tänään perjantaina Helsingin Messukeskuksessa arvosteltiin reilut 6 500 koiraa. Samalla jaettiin tottelevaisuuskokeen MM-kisojen yksilömitalit. Suomalaiskoirakko sijoittui kilpailuissa toiseksi.

Suomen suurin ulkoilmanäyttely: 9 000 koiraa tuotiin näytille helteiselle kentälle Kuopiossa

Tuhannet koirat ovat näytillä Kuopiossa tänä viikonloppuna Sawo Show -koiranäyttelyssä. Tämänvuotiseen tapahtumaan on saapunut koiranomistajia lemmikkeineen kymmenestä eri maasta. Perjantaina alkanut tapahtuma jatkuu sunnuntaihin. Katso kuvagalleria näyttelyn tutuista ja tuntemattomista koiraroduista.

Koiraväki täyttää Kuopion keskustahotellit

Kahteen kuun vaihteessa pidettävään tapahtumaan osallistuu niin runsaasti ihmisiä, että käytännössä kaikki keskustan hotellihuoneet on varattu. Tuolloin kaupunkiin tulvii etenkin Kalevan Kisojen ja Savo Show'n kävijöitä.

Monirotuisten missikisoissa kauneus on tuomarin silmässä

Koirista ken on kaunein, koira kaikkein herttaisin? Ainoissa myös monirotuisille koirille avoimissa missikisoissa ei rotumääritelmiä selailla. Match show, tai tuttavallisemmin mätsäri, antaa areenan myös x-rotuisille päästä näyttämään kyntensä kauneimpien koirien joukossa.

Savo Show'hun odotetaan enemmän hännänheiluttajia ulkomailta

Kuopiossa järjestettävään koiranäyttelytapahtumaan saapuu todennäköisesti aiempaa enemmän muun maan musteja, sillä moni koiran kanssa Suomeen matkustava suuntaa samalla reissulla myös maailman voittajanäyttelyyn Helsinkiin. Savo Show järjestetään elokuussa viidennen kerran.

Is the economy taking a bite out of dog shows?

The popularity of dog shows seems to be declining in Finland. Participation is down this year compared to last. The Finnish Kennel Club blames the economic downturn rather than a lack of interest.

Taantuma karsii koiranäyttelyiden osallistujamääriä – "Suomen koirakiintiö on täynnä"

Koiranäyttelyiden suosio on laskenut Suomessa alkuvuonna. Osallistujamäärät ovat olleet pienempiä kuin esimerkiksi viime vuonna. Kennelliitto arvioi syyn löytyvän esimerkiksi taantumasta eikä niinkään siitä, että näyttelytoiminta ei enää kiinnostaisi.

Matkailuprofessori patistaa: Enemmän tapahtumia lapsiperheille – niissä liikkuvat suuret rahat

Monessa suomalaiskaupungissa on yllättävän vähän tarjontaa lapsiperheille matkailusesongin ulkopuolella. Matkailuprofessori Antti Honkasen mielestä paikkakunnilla kannattaisi järjestää nykyistä enemmän esimerkiksi nappulaurheilutapahtumia ja koiranäyttelyitä, jotka saavat väen liikkeelle ja hotellit täyttymään.

Pallohalli pullistelee jälleen nelijalkaisista

Kajaanin Pallohallissa järjestetään viikonloppuna koiranäyttely, johon osallistuu lähes 1000 koiraa. Kaksipäiväinen näyttely toimii tukinäyttelynä ensi syksynä järjestettäville suomenpystykorvien linnunhaukun SM-kilpailuille.

Kissan mehiläispipo ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla äänestettiin Krimin liittämisestä Venäjään, etsittiin jo pari viikkoa sitten kadonnutta malesialaiskonetta ja puettiin rotukissoja kirgisialaiseen kissanäyttelyyn. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Koiranäyttelyissä kyräilyä ja kyynärpäätaktiikkaa: "Voitontavoittelu pilasi näyttelyt"

Pitkän linjan koirakasvattajan ja näyttelytuomarin mukaan harrastuksesta on tullut hampaat irvessä suorittamista ja huippusijoitusten tavoittelua. Hauskanpito ja nauru ovat hävinneet lajista, Eeva Resko sanoo.

Helsinkiin maailman suurin koiratapahtuma

Helsingin Messukeskukseen odotetaan 25 000 koiraa. Eri rotuja Koira 2013 -tapahtumassa on 300.

Suihketta harjaan ja asento kuntoon hevosten match show'hun

Hevosten match show'ssa ruusukkeita ja pokaaleja jaetaan kuin koiranäyttelyssä konsanaan. Hevosille ja omistajille epäviralliset näyttelyt tuovat vaihtelua arkijuoksuihin, ja valmistavat hevosta näyttelyihin. Näyttelyissä menestyminen nostaa hevosen arvoa.

Kuvagalleria: Helsingissä tuhannen kissan kissanäyttely

Näyttelyssä on mukana noin 40 eri kissarotua.

Nuoret ottivat kontolleen rahankeräyksen harrastuspaikan parantamiseksi

Tervolan nuoret esittivät kunnalle aloitteen kaukalo- ja tenniskentän kattamisesta viime lokakuussa. Kunta antoi suostumuksensa, jos nuoret tekisivät oman osansa. Nuoret ottivat haasteen vastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle