Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kristillinen yhdistys ei syyllistynyt rahankeräysrikokseen: uutiskirje tilaajille ei vaatinut keräyslupaa

Yhdistyksen pitkään takavarikossa olleet varat vapautetaan, kun tuomio saa lainvoiman, eikä 2,5 miljoonan euron keräystuloja tarvitse antaa valtiolle.

Kristillistä yhdistystä syytetään 2,5 miljoonan euron rahankeräysrikoksesta: lahjoituksia pyydetty yli 5 000 ihmiseltä kirjeitse

Syytetyt kiistävät rikoksen ensi sijassa sillä perusteella, että syytteessä kuvattu toiminta ei vaadi rahankeräyslupaa.

Kristillinen yhdistys oikeuteen – kahta henkilöä epäillään rahankeräysrikoksesta

Marttyyrikirkon ystävien varat ovat olleet takavarikossa jo puolitoista vuotta.

Kristillisen yhdistyksen varat pysyvät takavarikossa – rahankeräysrikoksesta epäilty yhdistys on huolissaan toiminnastaan

Hovioikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen, vaan käräjäoikeuden päätös pysyy voimassa.

Hurstin leipäjono pelastui, mutta ei vain Metallican ansiosta: Ihmiset lahjoittaneet jo ennätykselliset 200 000 euroa

Hurstin ruoka-avun toiminta on turvattu ainakin loppuvuodeksi. Avustustoimintaa luotsaava Heikki Hursti suhtautuu luottavaisin mielin myös tulevaan.

Metallica yllätti Heikki Hurstin 25 000 euron avustussekillä

Tuntuva summa menee Veikko ja Lahja Hurstin avustusjärjestön toiminnan pyörittämiseen.

Suomen islamilainen neuvosto tuomitsee Turun puukotukset: Väkivalta vastoin yleisiä inhimillisiä arvoja

Myös Marokkolaisten Foorumi kertoo tuomitsevansa jyrkästi toissapäiväiset puukotukset.

Jihadismitutkija Atte Kaleva suomalaisen naisen sieppauksesta: Rahan pyytäminen on hyvä merkki

Lunnasvaatimus todistaa Atte Kalevan mukaan sen, että sieppaajat eivät ole ääri-islamisteja. Julkaistu somevideo on myös osoitus siitä, että siepattu nainen on hengissä.

Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa jopa 1 500 kävijää: "On kaikkien velvollisuus pitää kaverista huolta"

Vähävaraisten joulujuhlan välittömään tunnelmaan kokoontui toinen Suomi.

Kirkot pohtivat uskonvapautta: "Uskonnollisuutta ei kannata siivota syrjään"

Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteeriksi valitun Heikki Huttusen mukaan uskontojen yhteentörmäystä ei vältetä lakaisemalla uskonnollisuutta maton alle koulumaailmassa.

Pohjolan kirkolliset avustusjärjestöt: Euroopan on toimittava pakolaiskriisissä

Kasvava pakolaistulva johtuu köyhyydestä, konflikteista ja sodista, muistuttavat kristilliset järjestöt, mukana Kirkon Ulkomaanapu.

Homoliittojen tukijan kakkutilauksen hylännyt leipomo tuomittiin syrjinnästä Pohjois-Irlannissa

Leipomo kieltäytyi omistajan uskonnollisiin arvoihin vedoten leipomasta kakkua, johon olisi tullut homoavioliittoja tukeva teksti.Tuomarin mukaan kieltäytyminen on syrjintää, sillä leipomo on liikeyritys, ei uskonnollinen järjestö.

Miksi tänään liputetaan? Kolmannes suomalaisista ei tiedä suomen kirjakielen luojaa

Mikael Agricolan tietävistä lähes jokainen piti häntä suomalaisuuden kannalta tärkeänä.

Uskontokuntaan kuulumattomista löytyy myös uskovia

Reilusti yli miljoona henkilöä Suomessa tilastoidaan uskontokuntaan kuulumattomiksi. Luku pitää kuitenkin sisällään myös rekisteröimättömät uskonnolliset järjestöt.

Justice Minister: No room for two judicial systems in Finland

Justice Minister Anna-Maija Henriksson has expressed concern over claims by a local NGO that Jehovah's Witnesses in Finland have their own judicial committee meting out justice to wrongdoers.  Responding to a report by the UUT which advocates for victims of religious organisations, Henriksson said that Finland has no room for two separate judicial systems.

Kirjakielen isä Agricola sai oman leivoksensa

Leivoksen suunnittelijaa innoittivat muun muassa suomalaisuus ja perinteet nykyajassa. Puolukkamarenkileivoksella halutaan muistuttaa lukutaidon merkityksestä: Joka kymmenes aikuinen eri puolilla maapalloa ei osaa lukea.

Tässä suurimmat rahankerääjät

Mitkä yhteisöt ovat keränneet eniten rahaa?

Ecumenical Council: No to shifting religious holidays

The Finnish Ecumenical Council (FEC) opposes labour-market suggestions that two Christian holidays could be moved to the nearest Saturday.

Ekumeeninen neuvosto: Arkipyhät eivät kuulu työmarkkinaneuvotteluihin

Kirkko ja työmarkkinajärjestöt käyvät neuvotteluja arkipyhien siirrosta viikonlopulle. Neuvottelut käynnistyivät osana viime syksyn työmarkkinaratkaisua ja ne on tarkoitus saada käytyä kevään aikana.

Syyrian pakolaisnaiset kokevat seksuaalista häirintää Libanonissa

Ihmisoikeusjärjestön haastattelemat naiset kertovat, että jopa uskonnollisten järjestön avustustyöntekijät ahdistelevat heitä. Reilun neljän miljoonan asukkaan Libanoniin on saapunut yli 800 000 syyrialaispakolaista.

Sininauhasäätiö: Kielteinen julkisuus saattaa lisätä häiriöitä Ruusulankadun asuntolassa

Päihdekuolemia ei voi Sininauhasäätiön mukaan täysin estää, kun asukkaiden elämäntavat ovat mitä ovat. Ruusulankadun levoton arki ja kuolemantapaukset ovat herättäneet huomiota.

Jeesushipit tulivat myös Suomeen

Raportti kristillisestä liikkeestä 1972.

Voiko kolehtia kerätä kirkossa pankkikorttia höyläämällä?

Ihmisillä on nykyään harvoin kukkarossa pikkurahaa tai käteistä ylipäänsä. Kukkaroista löytyy sen sijaan erilaisten maksukorttien värisuora. Miten vanhat perinteet muuntuvat nykyihmiselle sopivaksi?

Vapaamuurareiden puheenjohtaja: Meillä on vain kaksi salaisuutta

Järjestön puheenjohtajan mukaan vapaamuurarilupaus annetaan köysi kaulalla, koska se on lähes 300-vuotinen perinne. Hän kuvaa vapaamuurareita hyvin uskonnolliseksi järjestöksi.

Ensimmäinen lestadiolainen naispappi haastaa naisen roolin lestadiolaisliikkeessä

Leppäsen pappeutta ei otettu liikkeessä hyvin vastaan.

Maailman käännetyin kirja valloittaa yhä uusia kieliä

Raamattu tai vähintään yksi kokonainen raamatunkirja oli viime vuoden loppuun mennessä käännetty 2 538 kielelle. Uusi tai Vanha Testamentti on luettavissa 1 240 ja koko Raamattu 475 kielellä.

Keskustele: Verkkopiratismista uskonto?

Ruotsin keskusviraston kamarikollegio on rekisteröinyt verkkopiratismin voimaan vannovan Kopimism-liikkeen uskonnolliseksi järjestöksi. Kopimismin kirkko perustettiin vuonna 2010 ja se on pyrkinyt uskonnolliseksi järjestöksi jo kolme kertaa. Minkälaista uskontoa verkkopiratismiliike edustaa mielestäsi?

Piratismi hyväksyttiin uskonnoksi Ruotsissa

Ruotsin keskusviraston kamarikollegio on rekisteröinyt verkkopiratismin voimaan vannovan Kopimism-liikeen uskonnolliseksi järjestöksi. Kopimismin kirkko perustettiin vuonna 2010, ja se on pyrkinyt uskonnolliseksi järjestöksi kolme kertaa reilun vuoden aikana.

Kuuba vapauttaa lähes 3 000 vankia

Kuuban valtio aikoo vapauttaa lähes 3 000 vankia. Kuuban hallituksen mukaan vangit vapautetaan "humanitaarisista syistä". 2 900 vankia pääsee kiven sisästä lähipäivien aikana, kertovat uutistoimistot.

Intian vanhin vanki vapautettiin 108-vuotiaana

Intian viranomaiset vapauttivat perjantaina Intian vankilahistorian vanhimman vangin 108-vuotiaan Brij Bihari Pandeyn. Päätöstä perustellaan humanitaarisilla syillä, koska vankila ei pysty tarjoamaan Pandeylle hänen tarvitsemaa säännöllistä sairaudenhoitoa.

Hurstin leipäjonolle löytymässä isommat tilat

Helsingin kaupunki ja Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön vaate- ja ruokapalvelu ovat neuvotelleet Kallion leipäjonon tulevaisuudesta. Hurstille väläytellään isompaa tilaa, jossa toimintaa voisi laajentaa. Vuokranmaksuunkin on luvassa apua.

Seurakuntatuet syynissä Joensuussa

Joensuun seurakunnat käyvät tänään periaatekeskustelun siitä, millaisia järjestöjä tuetaan jatkossa taloudellisesti. Keskustelun pohjana on seurakunnan jäsenen tekemä aloite, jossa esitetään tuen poistamista kuudelta eri kristilliseltä järjestöltä.

Anti-Gay Campaign Winds Down

The controversial anti-homosexuality campaign by several Christian organisations concludes this weekend after a one-week run. While organisers say they meant to hurt no one, psychotherapists point out the campaign’s danger to youths.

Kommentoi

Internetissä julkaistu kristillisten järjestöjen Älä alistu -kampanja kehottaa seksuaali-identiteettiään pohtivia nuoria olemaan alistumatta elämään Raamatun vastaisesti eli homoseksuaaleina. Kampanja ei ole evakelisluterilaisen kirkon järjestämä. Tästä huolimatta siihen osallistuu järjestöjä, joita tuetaan kirkollisverovaroin. Tämä on suututtanut monet ja kirkosta eroamiset kääntyivät heti nousuun.

Juutalaiset, kristityt ja muslimit perustivat vuoropuhelufoorumin

Suomen juutalaiset, kristityt ja muslimit ovat perustaneet uuden yhdistyksen vahvistamaan uskontojen välistä vuoropuhelua. Uskontojen yhteistyö Suomessa - Uskot-foorumi -yhdistyksen tarkoituksena on edistää uskontorauhan säilymistä, uskontojen keskinäistä kunnioitusta ja yhteistyötä.

Pakistanilainen hengenjohtaja tarjosi rahaa naisen tappamisesta

Pakistanin vähemmistöministeri on tuominnut jyrkkää linjaa edustavan hengenmiehen tarjouksen antaa rahaa sille, joka surmaa jumalanpilkasta tuomitun kristityn naisen.

Suomen ekumeeninen neuvosto vaatii "mummopykälän" muuttamista

Suomen ekumeeninen neuvosto suomii ulkomaalaislain tulkitsijoita. Maahanmuuttoviranomaisten päätökset ovat olleet lainmukaisia, mutta neuvoston mielestä lakia on muutettava, jos se johtaa esimerkiksi paljon esillä olleisiin isoäitien käännyttämisiin.

Näkymätön mies kristillisessä suurtapahtumassa

Kuopiossa järjestetään tänään kristillinen suurtapahtuma miehille. Miestä väkevämpi -tapahtuma kokoaa Kuopio-halliin useita tuhansia miehiä teemalla Näkymätön mies.

Finnish Pupils Top Civic Knowledge Ranking

Finnish and Danish eighth-graders tied for first place in a study of civic knowledge conducted in 38 countries by the International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA).

More Asylum Deportees Seek Church Sanctuary

A greater number of asylum seekers who have received deportation orders are turning to the churches for sanctuary. Top on their list is the St. Michael Congregation in Turku. The Finnish Ecumenical Council is worried by the tougher stance taken by the authorities.

Karkotettavat hakevat yhä useammin suojaa kirkosta

Karkotuspäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden avunhaku kirkon suojista on lisääntynyt roimasti. Yhteydenottoja vyöryy ensimmäisen turvapaikan antaneeseen Turun Mikaelinseurakuntaan. Suomen Ekumeeninen neuvosto on huolissaan viranomaisten otteiden kovenemisesta.

Kajaanin Sistonen jatkaa Kirkkopalveluissa

Kajaanin seurakunnan talousjohtaja Toivo Sistonen on valittu jatkokaudelle Kirkkopalvelut ry:n hallitukseen seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kirkkopalvelujen ja Kotimaa-yhtiöiden yhteiset asiakkaat ovat seurakunnat ja kirkolliset järjestöt. Jäseninä on 435 seurakuntaa, 59 järjestöä ja 25 opintojärjestöä.

Paarma: Uskonnonopetuksella ja -harjoituksella ero

Arkkipiispa Jukka Paarma totesi torstaina avatessaan Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksen, että uskonnonopetuksen ja uskonnonharjoituksen välille on tahdottu tehdä selvä ero: edellinen kuuluu yhteiskunnalle, jälkimmäinen kirkkojen ja mahdollisesti kotien tehtäviin.

Ekumeeninen neuvosto kokoontuu Vaasaan

Suomen Ekumeeninen neuvosto on vanhimpia olemassaolevia ekumeenisia järjestöjä. Se on ollut toiminnassa yli 90 vuotta.

Miksi sinä kuulut kirkkoon?

Vajaa puolet Etelä-Savon Radion nettikyselyyn osallistuneista kertoo kuuluvansa kirkkoon perinteen vuoksi. Lähes puolet sanoo, että ei kuulu kirkkoon. Lue kommentteja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle